ילד בן 7 שלא מצליח להגיע למצב שינה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי בן שימול;2251532:
לבת שלי אין בעיית הירדמות כבעיה ראשונית אלא משנית לפחד לילה (גנבים וכ"ו).
כנראה משהו זמני או שקשור לגיל (בת 6 וחצי) הכדור הזה יכול להתאים לענין הזה? או שצריך לטפל בענין הפחד עצמו.

אשמח להארות.

אני רואה שיפור בטיפול בCBT בילד שלא מצליח להרדם גם כתוצאה מחרדות. הוא לומד שיטות הרפיה, "כיבוי" של המחשבה ובינתיים זה עוזר.

• הוסף לסימניות
גם אני התחלתי (בתחילת החופש הגדול)לתת את זה לבן השבע שלי, הוא היה נרדם ב10:00 הכי מוקדם אחרי שמ8:00 הכי מאוחר הוא במיטה,
היום אחרי 20 דקות גג העיניים נעצמות!!!!!!!!
תודה על העזרה!!

מישהי בדקה האם זה מתאים גם לבני שנתיים? הבת שלי משגעת אותי כל ערב היא יוצאת מהמיטה כל רגע ולא נרדמת,

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ניצן;2252028:
גם אני התחלתי (בתחילת החופש הגדול)לתת את זה לבן השבע שלי, הוא היה נרדם ב10:00 הכי מוקדם אחרי שמ8:00 הכי מאוחר הוא במיטה,
היום אחרי 20 דקות גג העיניים נעצמות!!!!!!!!
תודה על העזרה!!

מישהי בדקה האם זה מתאים גם לבני שנתיים? הבת שלי משגעת אותי כל ערב היא יוצאת מהמיטה כל רגע ולא נרדמת,

אפשר לשמוע במה התחלת?
יש לי בעיה דומה עם ילד בן 7

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נ פלוס;2252127:
אפשר לשמוע במה התחלת?
יש לי בעיה דומה עם ילד בן 7

היא כנראה התחילה עם מלטונין.
אני גם התחלתי עם בת ה 4 שלי, ומאז נגמרו הלילות המסוייטים.
תוך רבע שעה - 20 דקות היא נרדמת.

אני קצת מתלבטת אולי זה גם עושה אותה טיפה עייפה גם ביום, לפני זה היא לא ישנה והייתה ערנית לגמרי כל היום.
ניסיתי להוריד מינון (הורדתי מחצי כדור לשליש כדור) אבל זה כבר לא ממש השפיע עליה.

• הוסף לסימניות
התחלתי עם כדור שלם של מקסי הלז, אחר כך הורדתי מינון ראיתי שגם השפיע, נתתי לו חצי ואפילו רבע, ניסיתי תקופה אחת ליומיים,
יש פה המון פסיכולוגיה, אמרתי לו שהרופא אמר שצריך רק רבע יום כן יום לא וזה עבד,
בכל אופן ממליצה לכל מי שיש לו בעיות עם הירדמות ילדים, רוצו לנסות חבל על כל לילה שהילד לא נרדם, רופא הילדים שלנו ממליץ ומבחינתו אפשר כדור שלם כל יום

• הוסף לסימניות
קחי שקית נילון של סנדויץ שימי בתוכה 3 שיני שום קלופות+ מעט מלח דק.
תקשרי את השקית - שימי לו מתחת לכרית.
מנסיון - עובד % 100
נתנה לי את הרעיון הזה מרפאה אלטרנטיבית. האמת שלא האמנתי בזה אך ניסיתי וזה עזר פלאים!!!
על 2 ילדים בגילאי 4 ו 6.

• הוסף לסימניות
לא קראתי את כל האשכול,
אך לעיתים ישנם ילדים עם רגישות בויסות החושית - עם רגישות גבווה שמתקשים להירדם ומסאג' (נכון) ועוד לפני השינה עשויים לסייע להם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י yudb;2252671:
לא קראתי את כל האשכול,
אך לעיתים ישנם ילדים עם רגישות בויסות החושית - עם רגישות גבווה שמתקשים להירדם ומסאג' (נכון) ועוד לפני השינה עשויים לסייע להם.

העלית פה נקודה חדשה, תוכלי לפרט?

• הוסף לסימניות
מה עם ילדים סוכרתיים

האם הכדור מציצה מכיל חומרי סוכר?

• הוסף לסימניות
לא נראה לכן שזו היסחפות?
הגיוני שהגענו למצב שכל ילד שני מקבל כדור כדי להירדם?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי בן שימול;2252934:
לא נראה לכן שזו היסחפות?
הגיוני שהגענו למצב שכל ילד שני מקבל כדור כדי להירדם?

אולי
ואולי צודקת זו שכתבה שזה בעיה בוויסות חושי
ואולי זה בעיה שאז המח מתחיל לעבד את היום בצבעים חיים
בכל מקר שילדה בת שבע תסתובב עד עשר בלילה בבית ותפריע לקטנים ממנה להרדם
זה מוציא מהדעת גם אותה וגם אותי
נראה מתי אני ייתן את הכדור

• הוסף לסימניות
קראתי את התגובות :
מנסיון עם הבן שלי : מגיל 6 התקשה מאד להירדם נכנס למיטה ב 7-7.30 ולא היה נרדם עד 10-11 בלילה לא נתתי לו לצאת מהמיטה עד שירדם אבל זה לא עזר, עיניים אדומות מרב עייפות, כבר בכה שנמאס להסתובב מצד לצד אך השינה לא מגיע,
היה לי מאד קשה עם זה כולם ישנים ורק הוא לא, וכמובן שבבוקר לא יכל לקום הייתי מעירה אותו בכח ממש ריחמתי עליו, עשיתי לו בדיקות דם והכל היה בסדר, לרופא לא היה פתרון לזה,
עד שהמנהל של החיידר המליץ לנו לתת את הכדורים של מלונטין -קניתי לניסיון כדורים, לא ידעתי שאפשר לתת פחות מ 1. לא גיליתי לילד שמדובר בכדור שינה אלא בויטמין, הילד נרדם תןך 20 דק', נכנס לשינה עמוקה מאד, קם בבוקר רענן עם כח להיות עירני כל היום, ככה המשכתי למשך חודשיים-שלושה, עד שכמה אמרו לי שזה ממש לא מומלץ ובמיוחד לבנים לתת את זה תקופה ממושכת הכדור משפיע על המח (לא מבינה גדולה בזה אבל משהו בסגנון שמרדים את המח) צריך לתת את זה תקופה של שבועיים והגוף מתרגל למצב שינה בשעות הערב,
שרוצים שהילד יישן גם אחה"צ כמו ימי שישי ערב אירוע לא הייתי ממליצה בכל אופן מניסיון אצלי , נכון שהילד נרדם מיד אבל להעיר אותו לאחר שעתיים זה היה פשוט רחמנות, הילד לא יודע באיזה עולם הוא נמצא בקיצור קם לגמרי הפוך ועצבני, בקיצור לא מומלץ לשינה קצרה.
לא קניתי עוד קופסא בעקבות הנ"ל, אני מפחדת, היום הוא בן 9 וזה מתחיל להתאזן נרדם ב 9 בלי כלום.
אך זה עבר לבת הגדולה שלי, שוקלת אם להתחיל עם זה....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י כוכב עולה;2252485:
קחי שקית נילון של סנדויץ שימי בתוכה 3 שיני שום קלופות+ מעט מלח דק.
תקשרי את השקית - שימי לו מתחת לכרית.
מנסיון - עובד % 100
נתנה לי את הרעיון הזה מרפאה אלטרנטיבית. האמת שלא האמנתי בזה אך ניסיתי וזה עזר פלאים!!!
על 2 ילדים בגילאי 4 ו 6.

זה עובד גם למבוגרים?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י esti_h;2253025:
קראתי את התגובות :
מנסיון עם הבן שלי : מגיל 6 התקשה מאד להירדם נכנס למיטה ב 7-7.30 ולא היה נרדם עד 10-11 בלילה לא נתתי לו לצאת מהמיטה עד שירדם אבל זה לא עזר, עיניים אדומות מרב עייפות, כבר בכה שנמאס להסתובב מצד לצד אך השינה לא מגיע,
היה לי מאד קשה עם זה כולם ישנים ורק הוא לא, וכמובן שבבוקר לא יכל לקום הייתי מעירה אותו בכח ממש ריחמתי עליו, עשיתי לו בדיקות דם והכל היה בסדר, לרופא לא היה פתרון לזה,
עד שהמנהל של החיידר המליץ לנו לתת את הכדורים של מלונטין -קניתי לניסיון כדורים, לא ידעתי שאפשר לתת פחות מ 1. לא גיליתי לילד שמדובר בכדור שינה אלא בויטמין, הילד נרדם תןך 20 דק', נכנס לשינה עמוקה מאד, קם בבוקר רענן עם כח להיות עירני כל היום, ככה המשכתי למשך חודשיים-שלושה, עד שכמה אמרו לי שזה ממש לא מומלץ ובמיוחד לבנים לתת את זה תקופה ממושכת הכדור משפיע על המח (לא מבינה גדולה בזה אבל משהו בסגנון שמרדים את המח) צריך לתת את זה תקופה של שבועיים והגוף מתרגל למצב שינה בשעות הערב,
שרוצים שהילד יישן גם אחה"צ כמו ימי שישי ערב אירוע לא הייתי ממליצה בכל אופן מניסיון אצלי , נכון שהילד נרדם מיד אבל להעיר אותו לאחר שעתיים זה היה פשוט רחמנות, הילד לא יודע באיזה עולם הוא נמצא בקיצור קם לגמרי הפוך ועצבני, בקיצור לא מומלץ לשינה קצרה.
לא קניתי עוד קופסא בעקבות הנ"ל, אני מפחדת, היום הוא בן 9 וזה מתחיל להתאזן נרדם ב 9 בלי כלום.
אך זה עבר לבת הגדולה שלי, שוקלת אם להתחיל עם זה....

עשית נכון
לפי מה שרופא המשפחה אמר לי
נותנים לתקופה עד שהגוף מתרגל
הוא הסביר שזה כמו בלק ג'ט שיש אחרי טיסות
ופשוט זה "חינוך" לשעון הבילוגי לזהות את שעת השינה

• הוסף לסימניות
אצלנו זה פשוט
התחל בימין המסך, כיבוי, מצב שינה
והכל זרם...

ולעצם העניין.
במקום להתפלמס ולחפש הגדרות מפוצצות וכדורים מפוקפקים
פשוט תפסיקו שבוע לריב איתו שילך לישון
והכל יחלוף.

• הוסף לסימניות
ועוד משהו.
10 בלילה זה לא מאאד מאוחר...
מרוב הלחץ של ההורים הוא פשוט לא מצליח להרדם
עד שההורים מתייאשים הוא גם מתייאש
ונרדם.

• הוסף לסימניות
לילד בן שבע בלילה זה מאד מאוחר בפרט שזה מגיל שלש כבר
וחוץ מזה שגם בלי לחץ של שנים מרוב יאוש הילד לא נרדם ומתחננן שנמצא לו פיתרון

• הוסף לסימניות
מס שעות שינה ממוצעות זה 7-9 כאשר 9 זה לילדים קטנים ו7 זה לבוגרים (כתוב בתהילים "ישנתי אז ינוח לי" אז זה גימטריא של 8 כלומר 8 שעות שינה זה אידיאלי לגוף. גם הרמבם כותב ש1/3 מהיממה דהיינו 24/3 זה לשינה ולא לישון מעבר.)
לכן אם ניקח את 8 כממוצע
ואת 6.5 בבוקר כזמן קימה
אז ללכת לישון ב10.5 בלילה זה הכי נורמלי שיש....
ואם מדובר בילד קטן אז ללכת לישון ב9 זה לא מופרך בכלל
תעשו חישוב שעות....

כשמכניסים ילד קטן שצריך לישון 9 שעות למיטה בשעה מוקדמת
מרוב שקשה לו להירדם (כי הוא לא צריך את זה)
הגוף מתנגד לשינה
ואז כשכבר מגיע הזמן שלו כן לישון הוא ממשיך להתנגד
במקום זה כדאי לנסות להכניס למיטה לפי השעון הביולוגי (כ 16 שעות אחרי זמן הקימה) ומקסימום לנסות להקדים מידי יום ב1/2 שעה כדי לסדר את השעות

וזאת היתה רק הערה
בלי קשר לבעד או נגד המלטונין :)

נכתב ע"י צצפ;2253043:
אצלנו זה פשוט
התחל בימין המסך, כיבוי, מצב שינה
והכל זרם...

ולעצם העניין.
במקום להתפלמס ולחפש הגדרות מפוצצות וכדורים מפוקפקים
פשוט תפסיקו שבוע לריב איתו שילך לישון
והכל יחלוף.

נו נו,
קל לדבר בלי להתנסות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה