התייעצות ילד חלש מול החברים, מה ניתן לעשות?

• הוסף לסימניות
ילד חלש, והחברים כנראה זיהו את החולשה הזו והוא הפך להיות סוג של קורבן. ילדים לוקחים ממנו דברים, והוא לא מנסה להתנגד כי הוא חלש, בנוסף, בהפסקות הוא כמעט ולא יוצא לשחק, כי אין לו כוחות להתמודד והוא מראש מעדיף לא להפסיד במשחקים, אפילו קורה שילדים מכיתות נמוכות ממנו מרשים לעצמם להרים עליו יד. פנינו לצוות ההנהלה אך נראה שהם לא מצליחים לתת פתרון אמיתי. מה ניתן לעשות כדי לעזור לו, להגן עליו, ולשנות את המצב? לפחות כהורים לחזק את הביטחון העצמי?
תודה

• הוסף לסימניות
ילד חלש, והחברים כנראה זיהו את החולשה הזו והוא הפך להיות סוג של קורבן. ילדים לוקחים ממנו דברים, והוא לא מנסה להתנגד כי הוא חלש, בנוסף, בהפסקות הוא כמעט ולא יוצא לשחק, כי אין לו כוחות להתמודד והוא מראש מעדיף לא להפסיד במשחקים, אפילו קורה שילדים מכיתות נמוכות ממנו מרשים לעצמם להרים עליו יד. פנינו לצוות ההנהלה אך נראה שהם לא מצליחים לתת פתרון אמיתי. מה ניתן לעשות כדי לעזור לו, להגן עליו, ולשנות את המצב? לפחות כהורים לחזק את הביטחון העצמי?
תודה
אם יש ילד טוב בכיתה - שאתם ידידים של הורים שלו - אפשר לנסות לדאוג לו לחבר - וגם לדאוג שישתלם להיות חבר שלו (שיתן לו ממתקים / קלפים וכו׳) בדר״כ שיש חבר בכיתה - זה עוזר

• הוסף לסימניות
:cry:
מה שעזר לאחיין שלי, גם ילד חלש ופגיע שהיה קורבן לאלימות בחיידר
הוא פשוט הלך ללמוד קפאורה, לא נשמע כזה יהודי שהוא יוכל להחזיר מכות, אבל בסוף זה החזיר לו את הביטחון והיום הוא ממש פורח יש לו הרבה חברים.....

• הוסף לסימניות
אני יודעת עלילד (גם סגנון כזה) שהלך לקבוצה של ספורט טיפולי ואחרי תקופה הילד התחיל להתנהל אחרת בסוף השנה המצב החברתי שלו השתנה מקצה לקצה.
אם יש ילד טוב בכיתה - שאתם ידידים של הורים שלו - אפשר לנסות לדאוג לו לחבר - וגם לדאוג שישתלם להיות חבר שלו (שיתן לו ממתקים / קלפים וכו׳) בדר״כ שיש חבר בכיתה - זה עוזר
זה עוזר לטווח הקצר אולי אבל לטווח הארוך מזיק לילד יותר

• הוסף לסימניות
הוא פשוט הלך ללמוד קפאורה, לא נשמע כזה יהודי שהוא יוכל להחזיר מכות, אבל בסוף זה החזיר לו את הביטחון והיום הוא ממש פורח יש לו הרבה חברים.....
אפשר לחשוב גם על אימון וחיזוק הנפש ע"י מאמן אישי מקצועי שמחדיר ביטחון עצמי ויכולות התמודדות.
הסיפור ממש כואב וחבל על כל יום.
תבררו על מישהו טוב ובעז"ה זה יועיל מאד.

• הוסף לסימניות
אני יודעת עלילד (גם סגנון כזה) שהלך לקבוצה של ספורט טיפולי ואחרי תקופה הילד התחיל להתנהל אחרת בסוף השנה המצב החברתי שלו השתנה מקצה לקצה.
אני גם מכירה ספורט טיפולי. בואו לא נעוף הוא לא השתנה מקצה לקצה אבל בהחלט השתפר מאד והילד נפתח וכבר לא שק חבטות. לא יכולה לומר שהוא ניהיה החברהמן של הכתה........

• הוסף לסימניות
אני גם מכירה ספורט טיפולי. בואו לא נעוף הוא לא השתנה מקצה לקצה אבל בהחלט השתפר מאד והילד נפתח וכבר לא שק חבטות. לא יכולה לומר שהוא ניהיה החברהמן של הכתה........
על מי את מדברת שלא השתנה מקצה לקצה?

• הוסף לסימניות
תודה
קראתי פעם [מרדכי ששון] על ההבדל בין ילד שמקבל פרגונים ומחמאות לילד שלא,
הילד שקם בבוקר ומקבל בוקר טוב יפה, ואחר כך עוד מחמאה... וכו' בכל כזה פרגון מתווסף לו עוד 100-250 נקודות- [בטחון עצמי]
לעומות הילד השני אסף במהלך היום בקושי 50 נקודות
הראשון יכול לצאת החוצה בהפסקה לשחק.. כי גם אם יפסיד וירד לו כמה נקודות אבל ישאר לו עוד הרבה נקודות
אבל השני לא רוצה לצאת כי הוא מפחד לאבד את ה50 נקודות שלו...
לכן חשוב לילד כזה- יותר פרגונים ומחמאות אמיתיות...
וכמובן אפשר גם לשלוח כזה ילד לחוג, כלשהוא אבל בסוף גם שמה המטרה היא לחיזוק הבטחון העצמי יותר מהשרירים
חשוב גם שבבית ירגיש שהוא חזק יותר מאחיו הקטן,

• הוסף לסימניות
ספורט טיפולי מקצועי מאד עוזר
או כל דבר אחר שיחזק אותו פיזית, ובעיקר את ביטחון העצמי שלו
אגב זה לא רק חולשה זה גם ביטחון עצמי
מכירה מקרה של ילד חלש פיזית
שמאד הרבה קורה שהילד מוותר מראש על הדברים שלו
אבל ממש לא הופך אותו לקורבן ברמה שהוא לא משחק
תתנו לו את כל הכלים המקיפים
שיהיה לבוש טוב, שיביא דברים שווים להפסקה
ובעיקר תחזקו את בטחון העצמי שלו
ושימו לב מה אתם משדרים לילד כשהוא מתלונן

שיהיה הרבה נחת

• הוסף לסימניות
מאוד נכון

• הוסף לסימניות
מכיר על כמה שעשו גרפולוגיה על הכתבים והציורים שלו,
בכדי לדעת מה הדברים שבטבע יש לו חזק, מה יש לו אפשרות לחזק בקלות,
ההורים השקיעו המון לטפח אותו מבפנים,
עבר זמן והילדים בכיתה ראו לבד,
כמו מים שקטים שחדרו עמוק עמוק,
ילד ששולט היטב בתחומים XYZ,
שמח לשתף,
זה שבה את ליבם...
[כיום כבר צריך לעזור למי שאז היה מלך הכיתה....]

• הוסף לסימניות
תודה
דברים שלדעתי כדאי לבדוק:

1. ASD
2. הפרעות קשב וריכוז
3. HSP - אנשים רגישים מאד

עם ובלי קשר לכל הנ''ל - בית יציב וחזק מעיף את ביטחונם העצמי של הילדים.

אני יודע שיש כאלו שלא יבינו מה אני רוצה, מדברים על חולשה פיזית, מה אתה רוצה מהם? אבל זו דעתי.

• הוסף לסימניות
אתן כמה נקודות שנכתבו ושלא- מקווה ממש שתמצאו את הדרך הנכונה.
א. קפוארה/ ספורט טיפולי/ חוגים וכדו' בהחלט מומלץ ומעלה את הביטחון.
ב. בהחלט חשוב לעזור לו לרכוש חבר טוב אך ממש ממש לו על ידי לקנות חבר בחלוקת ממתקים/ משחקים זו שיטה לא מומלצת כלל שעובדת לטווח קצר- הלך הממתק-= הלך החבר- לשיקול דעתכם.
ג. כמו שציינה @#ג'וקר יש את ההרצאה המאלפת של ד"ר ריצ'ארד לבוי על אסימונים-איך מעלים ביטחון לילד- בלי קשר כדאי לכל הורה/ מורה!!! יתן לכם הרבה כלים מעשיים.
ד. לבדוק מיומנויות חברתיות - איך הוא מתנהל בשעת משחק? נעים לשחק איתו? הוא יודע להפסיד? מדבר בנעימות? יוצר קשר עין וכדו'- אם נראה כי יש קושי כדאי לשלוח לטיפול בכישורי חברה (יש החזרים מהקופה) זזה יתן לו כלים מדהימים להתקדם ולהתנהל נכון. (מומלץ! מומלץ!)

ה. ובעיניי הכי חשוב! אתם הורים מדהימים! רואים כמה הילד חשוב לכם ושהשם יתן לכם כח כי גם כהורה נקרע הלב לראות את הילד מתמודד. תתנו לילד שלכם את ההרגשה שבוא הכי טוב בשבילכם תמיד ושאתם המקום הבטוח שלו!

בהצלחה רבה
וסליחה על האריכות נגעתם לליבי

• הוסף לסימניות
נחמד לך להיות צינית? או מזלזלת?
למה צינית? לא הבנתי?
את משתפת מנסיונך, אני משתפת מנסיוני.
רוצה לתת רקע למי שמבררת כי מה שאני מכירה מקרוב- לא שינה את הילד מקצה לקצה.
לא הבנתי על מה המתקפה :(

• הוסף לסימניות
למה צינית? לא הבנתי?
את משתפת מנסיונך, אני משתפת מנסיוני.
רוצה לתת רקע למי שמבררת כי מה שאני מכירה מקרוב- לא שינה את הילד מקצה לקצה.
לא הבנתי על מה המתקפה :(
אז לא הבנתי אותך.
סליחה.

אז אני רק ארחיב, אני לא מכירה מספיק מקרוב, לא יודעת מה זה ספורט טיפולי ומה עושים שם, כן בסוף השנה ראיתי מבחוץ את השינוי בילד והאמא אמרה לי בהתלהבות על הספורט הטיפולי. (ילד בכיתה ג')
אבל בעיניי שינוי מקצה לקצה זה שבמקום ילד שמושך אש והצקות הוא הפך לילד נעים עם חברים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה