התייעצות ילד חלש מול החברים, מה ניתן לעשות?

• הוסף לסימניות
אני לימדתי את הבן שלי שאם מרביצים לו -שיחזיר
מצד שני הרבה הרבה דיברתי אתו על זה שמי שלא מתגבר ומרביץ הוא חלש -ומסכן ולא מתגבר על היצר הרע
מי שמתגבר ?הוא הילד החזק והגיבור
ילדים שמרביצים , בסוף כשמגיעים לכיתות גבוהות יותר לא אוהבים אותם
כי כשגדלים מבינים את האמת
זה מסוכן קצת נכון -זה ללכת על חבל דק ממש
אבל עבד יופי -ב"ה

כמובן שזה בתוספת לכל ההצעות החכמות שניתנו פה

• הוסף לסימניות
אני חושב, ויכול להיות שיחלקו עלי, וזה לגיטימי
ילד שלא מחזיר מושך את המכות הבאות
ילד שמחזיר - גם אם הוא חלש - בסוף זה מכות כואבות, וזה הופך את ההצקות הקטנות לעסק גדול, שאין כוח להתחיל איתו שוב. אם מרביצים - צריך להחזיר. לא תומך בללמוד קרב מגע, אבל כן ללמד אותו איך להחזיר למקומות כואבים ולא מסוכנים

• הוסף לסימניות
לעניות דעתי, אני בעד לשנות את המבט שלכם, ההורים.
כמובן שהייתי מטפלת - ספורט טיפולי וכו - עובד מצוין, כי גוף ונפש שלובים זה בזה.
גוף חזק משפיע על הנפש.
אבל הכי הייתי מציעה לכם: תשנו את המבט. אל תגדירו אותו בראש שלכם כקרבן, את התוויות הזו תחליפו בהמון המון אמון. תאמינו (גם אם זה ממש קשה ומרגיש בהתחלה פתאטי) תגדירו אותו בראש כילד חזק! ילד שיכול! ילד שיש לו כל מה שצריך כדי לעמוד על שלו.
אמון של הורים משנה ילדים מקצה אל הקצה , וזה לא מילולי או מעשי, רק עבודה אצלכם. והוא ירגיש אתכם. והוא סומך עליכם, כי אתם ההורים שלו, ואם אתם חושבים שהוא חזק, שהוא יכול - זה ידביק אותו גם.

• הוסף לסימניות
לעניות דעתי, אני בעד לשנות את המבט שלכם, ההורים.
כמובן שהייתי מטפלת - ספורט טיפולי וכו - עובד מצוין, כי גוף ונפש שלובים זה בזה.
גוף חזק משפיע על הנפש.
אבל הכי הייתי מציעה לכם: תשנו את המבט. אל תגדירו אותו בראש שלכם כקרבן, את התוויות הזו תחליפו בהמון המון אמון. תאמינו (גם אם זה ממש קשה ומרגיש בהתחלה פתאטי) תגדירו אותו בראש כילד חזק! ילד שיכול! ילד שיש לו כל מה שצריך כדי לעמוד על שלו.
אמון של הורים משנה ילדים מקצה אל הקצה , וזה לא מילולי או מעשי, רק עבודה אצלכם. והוא ירגיש אתכם. והוא סומך עליכם, כי אתם ההורים שלו, ואם אתם חושבים שהוא חזק, שהוא יכול - זה ידביק אותו גם.
כל מילה זהב!!!
תנו לילד ספורטיפולי או משהו בסגנון ועם זאת תאמינו!!! שהילד שלכם הכי חזק, חברותי, יכול וכו

בהצלחה רבה!!!

• הוסף לסימניות
אל תחפשו פלסטרים ואקמול. תתחילו עם פסיכיאטר טוב.
רק מבאר:

אין הכוונה שהבחורה צריכה בהכרח תרופות פסיכיאטריות. להיפך, סביר שלא.
פסיכיאטר הוא פשוט הסמכות האבחונית הגבוהה והמקצועית ביותר גם להפרעות תקשורת או הפרעות רגשיות ומומלץ מאד לגשת לאבחון אצל פסיכיאטר. מצטרף להמלצה.

זו טעות נפוצה שעיקר הסיבה לפנות לפסיכיאטר היא סמכותו הטיפולית. לא ולא. לפסיכיאטר מומחה הולכים בגלל סמכותו האבחונית, כאמור.

• הוסף לסימניות
כאדם שבילדותו ענה לתיאור בפתיחת האשכול, אמנם לא למדתי קפוארה. אך כשהגעתי לממדים גדולים מהממוצע, ודוד שלי לימד אותי אי אלו שיטות באלימות מקצועית. זה בהחלט עזר לעצור את ההצקות, ובהמשך נהייתי מקובל בחברה.
עד שהגעתי לשלב הזה התרגלתי לקרוא הרבה, הרגל שנשאר איתי אח"כ. והידע הנרכש באמצאות למידה מתמדת מועיל לי מבחינה חברתית כיום (כבר החל משנות הישיבה והלאה) הרבה יותר ממה שמועילים קישורי החברה של מלכי הכיתה לשעבר. ויצא לי לפגוש את חלקם במהלך השנים ולראות את זה בעיניים.
לא כל מקרה הוא אותו דבר, וכדאי לנסות לטפל בזה כבר היום. כדאי לחשוב האם יכולות להיות סיבות חיצוניות שתומכות במעמד הילד כאפות. כמו לבוש מרושל או התנהגות לא מנומסת בנוגע לאף או רמת ניקיון פחותה מהממוצע, ואם יכול להיות שזה חלק מהסיבה כדאי לטפל בזה. (אצלי היותי דובר עברית רק כשפה שנייה היה אחד הגורמים, יחד עם פאות יותר עבותות מהמקובל בציבור בת"ת, יחד עם הבדלי המנטליות וככל הנראה עוד סיבות שאני לא יודע עד היום)

• הוסף לסימניות
שמעתי על בחור חלש שגם היה קרבן ויום אחד החליט לעשות לזה סוף
והתחיל לפתח את שרירים שלו עד כדי כך שהיה הגבור של הישיבה
וזה העלה לו את הבטחון עצמי ואחרי זה הוא קיבל טעם בלימוד והיום הוא אברך יקר שביקרים
ששוקד על תלמודו תלמיד חכם עצום !!
את יכולה לברר בשבילי מה בדיוק הוא עשה?

• הוסף לסימניות
ממליצה לך בחום רכיבה טיפולית על סוסים
וחוג קפוארה
זה באמת מעלה את הביטחון
והרכיבה-עד שלא הכרתי מקרוב לא האמנתי שזה כל כך עוזר!
זה נותן הבנה,רגישות,כלים חברתיים
את אותו הילד שהכרתי הדריך מדריך מדהים!
הלכתי איתו פעם לחוג
והמדריך היה כ"כ רגיש ופשוט---מדהים!
קיצור ממליצה לך!
מלא הצלחה!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה