מידע שימושי ילד ניגש מבקש אתה יכול לקנות לי אוכל - לקנות או לא? מה דעתכם???

מצב
הנושא נעול.
בקיצור, זה לא שההורים עשירים והילד מחפש לאכול מחוץ לבית ללא סיבה.
אלא להורים יש שיקול דעת (שלדעתך הוא מוטעה - אך אין זה מענינינו כשמביטים על עזרה לילד רעב) שמורה להם לגור דווקא בתוך השכונה המוגנת והטהורה, אע"פ שזה בא ע"ח שנחנקים מהמשכנתא האדירה, ושבגלל זה אין כמעט אוכל בבית רק בסיסי ממש, ובשביל שיהיה להם קצת בשר וחלבונים וכו' בגוף, הם הולכים לבתי התבשיל באיזור, ונעזרים בחלוקות מקומיות כאלו ואחרות, קצת שונה מ;
שטויות והבלים! מהיכרות קרובה עם משפחות מהסגנון שחיים מחלוקות, ועושים שמחות על חשבון הבנידודים העשירים מבני ברק+ סיבוב בארה"ב/אנטוורפן/לונדון,
אין ספק שהתופעה של לבקש נדבות מזרים בחנויות פלאפל רחוקה מרחק שנות אור מהחינוך שלהם, ואם התוצאה היא שהילדים הולכים לפיצה אורי, (בשר וחלבונים לא מקבלים שם) זאת אומרת שהחינוך כשל, וההורים חייבים היום! לעוף לבית שמש או הר יונה ולהתחיל לנהל חיים של אחריות כלכלית
ולתת לילד כזה את מבוקשו, זה להרוס לו את החיים בגשמיות ורוחניות גם יחד

עברתי על התגובות ובאמת יש צדדים לכאן וצדדים לכאן לכאורה כשרואים מול העיניים ורוצים לעשות רצון ה' יש סייעתא דשמיא איך לנהוג במקרה הספציפי משום מה עולים לי הפסוק הלא פרוס לרעב לחמך ומאמר חז"ל אין בודקים למזונות
ב"ה אצלינו בשכונה אכן מקיימים את זה ואני סבור שרוב המבקרים אינם מתושבי השכונה
לגבי מה שנכתב לעיל אני כמעט לא נתקל בזה בשכונה אגב גאולה ובית ישראל גם נכללים במא"ש רבתי והאוכלוסיות שם שונות ממה שאתם מתארים לכם כשכותבים על ילד במאה שערים עם ירמולקה ומכנסים קצרות וגרביונים עפ"ר הם אוכלוסיות שאינן חלק אינטגרלי מהשכונה, ילד טהור ממא"ש לא נוסע על קורקינט ולא צורך גראס וד"ל
הייתי שמח אם כל אחד שכתב סיפור עם ילד שביקש אוכל יציין איפה בדיוק זה היה
הגבתי כי היו כאלו שקפצו על העגלה בשמחה להשמיץ יתכן וזה קיים אבל לא באופן גורף יותר משאר שכונות

בכללי אני רואה שמדברים פה על שני סוגי אוכלוסיות הראשון זה הירושלמים עם היארמולקעס
והשני זה קצת בעיה לרמז מי הם כי כל רמז שאני יגיד כולם יבינו למי אני מתכוין וכנראה שהאוכלסיה השניה הם אלו שהתכוונו בכל הדברים
למרות שבעלי היארמולקעס הם שנוררים (לא כולם, חלקם) אבל לגבי הילדים כל הסיפורים של הגלידות וסיגריות וכו' מדובר על ה.........
ככה זה מרגיש לי ואולי אני טועה
נ.ב. אם אתה חושב שאני התכוונתי אליך באוכלוסיה ב' אז כנראה התכוונתי אליך כי אם לא למה אתה חושב כך

עברתי על התגובות ובאמת יש צדדים לכאן וצדדים לכאן לכאורה כשרואים מול העיניים ורוצים לעשות רצון ה' יש סייעתא דשמיא איך לנהוג במקרה הספציפי משום מה עולים לי הפסוק הלא פרוס לרעב לחמך ומאמר חז"ל אין בודקים למזונות
לגבי מה שנכתב לעיל אני כמעט לא נתקל בזה בשכונה אגב גאולה ובית ישראל גם נכללים במא"ש רבתי והאוכלוסיות שם שונות ממה שאתם מתארים לכם כשכותבים על ילד במאה שערים עם ירמולקה ומכנסים קצרות וגרביונים עפ"ר הם אוכלוסיות שאינן חלק אינטגרלי מהשכונה, ילד טהור ממא"ש לא נוסע על קורקינט ולא צורך גראס וד"ל
הגבתי כי היו כאלו שקפצו על העגלה בשמחה להשמיץ יתכן וזה קיים אבל לא באופן גורף יותר משאר שכונות
אכן אחר כל התגובות ההארות המחכימות שהיו עד עתה יש להבהיר את הדברים:
המקרה הנ"ל היה בפיצה אורי -לא שזה אומר משהו... רק שהפיצה שם מאוד טעימה. ובאמת הילד רצה איזה קינוח מהמקרר (כנראה שם עליו עין...)
אבל מכאן ועד לקטלג הדרך רחוקה מאוד, ובעיקר זה עוול כלפי התושבים הצדיקים.
כולי עלמא מסכימים שיש בהחלט ילדים רעבים - רק השאלה הגדולה איך תדע? ואולי באמת לא תדע - אבל אוכל לא נחסוך מילד.
ואם ילד היה מבקש לחמניה פשיטא שלא היה מתחיל שום דיון.
אבל כשילד מתחיל לקלוט שיש כאן ביצי זהב, הנה קינוח מיוחד, הנה טשולנט בליל שישי, וכן הלאה כיד החנות שמתחשמקת לו - כאן מתעוררת שאלה.
ומלבד בעיית המוגנות שהעלו כאן - שהיא בהחלט דבר מאוד נכון.
ולסיום: זה מזכיר לי שמזמן באה איזה ילד או ילדה יש לך שקל? הסברתי להם בצורה יפה שזה לא חינוכי וגם לא כדאי לבקש מאנשים זרים.

אנחנו גם היינו בפיצה אורי
הגיע אלינו ילד שביקש כסף לפיצה
ראינו מאחוריו חבורת ילדים מצחקקים אמרנו לו אין בעיה תיקח את האשראי ותקנה לחמניה באושר עד ותגיד לחברים ששלחו אותך שיבקשו הם,
עשינו להם את הכל ממש בהומור ודיברנו איתם
הם ממש התבישו וקלטו שעלינו אליהם ולא לקחו מאיתנו,
הם לא ילדים רעבים ונראה שהם ותיקים בתחום כבר
מה שכן אם מבקשים אפשרי לעשות שיחה קצרה, לשאול אם רוצים לחמניה או משהו שמשביע ולא ממתק או משהו כזה.
שאני רואה קבצנים אני הרבה פעמים מביאה אוכל (לחמניה ממולאת וכו')
הייתי עובדת באזור תל אביב והיה שם מלא קבצנים מסמים פשוט הייתי מביאה להם אוכל (אגב שם הרבה פחות מתייחסים אליהם הם מתגוללים ברחובות) אז אוכל טעים או מים הרבה יותר יעזור להם מכסף לסמים.

מעניין שאין ילדות רעבות
הגמרא אומרת שנשים עניות יותר מתביישות לחזר על הפתחים.
זאת לא ראיה לכלום.

בלי קשר לתגובה זאת אני עומד נדהם. ילד רעב ביקש אוכל ואנחנו עושים חשבונות? קודם כל נותנים לו, ובהחלט גם פיצה ב20 ₪, וגם קונים לו עוד משהו שיהיה לו למחר.
בהחלט יתכן שהוא סתם רוצה פיצה או שההורים שלו לא מרשים וכו' ומקסימום הפסדתי 20 ₪. אבל על הצד שאכן מדובר בילד רעב? כל חיי לא אוכל להסתכל במראה בידיעה שלא נתתי לו לאכול.
הסיפורים על אלרגיות לא מרגשים אותי חשש כל כך רחוק לא נשמע לי סביר, וגם אם כן לא אני זה שאשם בזה מאיפה הייתי אמור לדעת.
גם לבקש מספר של אמא לא לעניין. בדרך כלל גם ילד מבית שאין בו אוכל בכלל - האמא תתבייש שהוא יבקש, זאת לא ראיה לשום דבר.
האפשרות הכי מסתברת בעיני שהמשפחה עניה לא ברמה שאין לחם בבית, אבל כן ברמה שלא יכולים להרשות לעצמם פיצה, ולילד יוצאות העיניים לראות אנשים אחרים אוכלים פיצה.
וזאת בדיוק מצוות צדקה!
לאו דווקא הצלה ממוות ברעב.
ובמקרה הכי גרוע אפשרתי לילד חצוף לעשות שטויות, מה שבמילא אם הייתי מסרב לא הייתי באמת מחנך אותו, היה לוקח גג 10 דק עד שהיה מוצא מישהו אחר שכן יתן לו את זה.
בסדום היו שיקולים סבירים יותר מכמה מהתגובות פה.
(כמובן אני לא מדבר על מקרה שברור שקבוצת ילדים הולכים ומשנוררים להנאתם וכדומה...)

עשיתם סלט מהרבה סוגי משפחות שגרות שם באזור
אלו שתארתם - כף רגלם לא תדרוך בבתי תמחוי גם אם הם יהיו בדרך לקבר מרב רעב
הם לבושים מטופח ונקי, והילדים גדלים בחממה שמורה ונוצצת.

האוכלוסיה שאני מדברת וכנראה גם פותח האשכול
זה אוכלוסיה שונה לגמרי
אין שם עוני, יש אוכל ויש גם עוד הרבה דברים שאתם לא מרשים לעצמכם...
אבל יש תרבות מחסור, ואומללות, והאשמה של הסביבה על החיים הדפוקים שלי
ומשם הדרך קצרה למעשים כאלו, ולרחוב ומטה...

לצערי, התופעה של שנור אצל ילדים זולגת גם לאוכלוסיות אחרות
כי הילדים מלמדים אחד את השני את השיטה
שטויות והבלים! מהיכרות קרובה עם משפחות מהסגנון שחיים מחלוקות, ועושים שמחות על חשבון הבנידודים העשירים מבני ברק+ סיבוב בארה"ב/אנטוורפן/לונדון,
אין ספק שהתופעה של לבקש נדבות מזרים בחנויות פלאפל רחוקה מרחק שנות אור מהחינוך שלהם, ואם התוצאה היא שהילדים הולכים לפיצה אורי, (בשר וחלבונים לא מקבלים שם) זאת אומרת שהחינוך כשל, וההורים חייבים היום! לעוף לבית שמש או הר יונה ולהתחיל לנהל חיים של אחריות כלכלית
ולתת לילד כזה את מבוקשו, זה להרוס לו את החיים בגשמיות ורוחניות גם יחד
בכללי אני רואה שמדברים פה על שני סוגי אוכלוסיות הראשון זה הירושלמים עם היארמולקעס
והשני זה קצת בעיה לרמז מי הם כי כל רמז שאני יגיד כולם יבינו למי אני מתכוין וכנראה שהאוכלסיה השניה הם אלו שהתכוונו בכל הדברים
למרות שבעלי היארמולקעס הם שנוררים (לא כולם, חלקם) אבל לגבי הילדים כל הסיפורים של הגלידות וסיגריות וכו' מדובר על ה.........
ככה זה מרגיש לי ואולי אני טועה
נ.ב. אם אתה חושב שאני התכוונתי אליך באוכלוסיה ב' אז כנראה התכוונתי אליך כי אם לא למה אתה חושב כך
בואו נשאל ברור:
האם אתם מדברים על הקהילות הותיקות במא"ש או על החדשות?

כי עפ"י התיאורים של @רייזי 36 זה נראה כי מדובר על הותיקות, ועפ"י התיאורים של האחרים נראה אחרת.
ותו לא מידי = כלום חוץ מזה.

עשיתם סלט מהרבה סוגי משפחות שגרות שם באזור
אלו שתארתם - כף רגלם לא תדרוך בבתי תמחוי גם אם הם יהיו בדרך לקבר מרב רעב
לא נכון בכלל.

בהחלט יתכן שהוא סתם רוצה פיצה או שההורים שלו לא מרשים וכו' ומקסימום הפסדתי 20 ₪. אבל על הצד שאכן מדובר בילד רעב? כל חיי לא אוכל להסתכל במראה בידיעה שלא נתתי לו לאכול.
הסיפורים על אלרגיות לא מרגשים אותי חשש כל כך רחוק לא נשמע לי סביר, וגם אם כן לא אני זה שאשם בזה מאיפה הייתי אמור לדעת.
הסיכוי שזה ילד עם אלרגיה גדול הרבה יותר מהסיכוי שזה ילד רעב
פשוט מאד, ילד רעב ילך למקום שיש לו סיכוי גדול יותר לקבל, במאפיה הוא יקבל הרבה יותר מהר לחמניה או רוגאלע מאשר פיצה ב20 ש"ח באורי

הסיכוי שזה ילד עם אלרגיה גדול הרבה יותר מהסיכוי שזה ילד רעב
פשוט מאד, ילד רעב ילך למקום שיש לו סיכוי גדול יותר לקבל, במאפיה הוא יקבל הרבה יותר מהר לחמניה או רוגאלע מאשר פיצה ב20 ש"ח באורי
הילד רוצה פיצה כי הוא אוהב פיצה.
ילד לא עושה חשבונות איפה הכי זול ואיפה יתנו לו הכי מהר.
כאמור כנראה יש לו בבית לחם.
זה עדיין מצוות צדקה.

שמח לראות שרוב המגיבים פה לא הרגישו מה זה רעב בחייהם.

מישהו יכול להסביר למען ה', למה אשכול שלם דנים כן פיצה לא פיצה, כן רעב לא רעב, ולמה אף אחד לא מזועזע שבציבור שלנו יש תופעה כזאת שנקראת ילדים רעבים??????
אז אנחנו שמחליטים להאמין לילד שהוא רעב וקונים לו משולש פיצה זה בגלל שאנחנו מרחמים עליו???
למה אנחנו לא בודקים אח"כ שיש לו איפה לישון? אם לא קר לו?
יכול להיות שפשוט אנחנו מרחמים על עצמנו?
ש...
על הצד שאכן מדובר בילד רעב? כל חיי לא אוכל להסתכל במראה בידיעה שלא נתתי לו לאכול.

סוגיה לא פשוטה
ידוע הסיפור על נחום איש גמזו שהתמהמה קצת מלתת לעני אוכל .....

יכול להיות שסתם בא להם פיצה ולהורים אין יכולת לקנות כל יום
אבל גם אני לא מרשה לעצמי לקנות כל פעם שרק מתחשק...
במה הם עדיפים עלי?

יכול להיות שסתם בא להם פיצה ולהורים אין יכולת לקנות כל יום
אבל גם אני לא מרשה לעצמי לקנות כל פעם שרק מתחשק...
במה הם עדיפים עלי?
בהחלט יכול להיות.
אבל גם יכול להיות שלא???

יש את הקטע שילד הולך למכולת עם סכום כסף אבל חסר לו ואז מישהו טוב לב משלים לו עוד כמה שקלים.
זה באמת טוב לב אבל גם כאן זה ממש בעייתי
יש עניין שילד יבין שאם אין מספיק כסף לא קונים, ואם הוא קיבל מאמא שלו 10 שקל הוא צריך לחשב אם יש לו מספיק לפני שהוא ניגש לקופה

ברור שאין הכוונה פה על הירושליימס המקורים שציינת
זה יותר מגיע משיפולי בית ישראל בואכה החומה הש...

היה פעם שהילדים שלי עשו קניה גדולה במכולת, של כמה מאות שקלים
האשראי לא עבר, קורה, ומישהו שעמד אחריהם שילם עליהם והלך
איזה בושותתת, לא חושבת שמי שהאשראי לא עובר הוא נזקק לצדקה
לא נעים, אבל יביאו אשראי אחר/אמצעי תשלום אחר

האזור הזה מורכב מהרבה מאוד שכונות והרבה סוגי אוכלוסיה
וכן, יש שם משפחות רווחה ועוני שאתם לא יכולים לתאר!
גרים שם בתת תנאים עם מחזות שלא נפגשים בהם בדרך כלל בשכונות נורמטיביות
האזור הזה מזמין אנשים מכל מיני אוכלוסיות חלשות לגור דווקא שם.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה