מידע שימושי ילד ניגש מבקש אתה יכול לקנות לי אוכל - לקנות או לא? מה דעתכם???

מצב
הנושא נעול.
לא הבנתי מה הבעיה לתת טלפון מה עם חסד???????????????
ומה הבעיה שהיא לא רצתה שישמעו אותה
אולי היא רצתה להגיד שהיא שכחה איזה תרופה או משהו בסגנון הזה
כן ברור, שיחה למעלה מ20 דק'...
זו בחורה שבדיעבד הבנתי שאינה תקינה בלשון המעטה...

אם היית אבא של הילד הזה היית רוצה שילמד לשנורר?? -
אגב כדאי לשאול בחלק מהחנויות מכירים כבר את הילדים הקבועים,
מסכימה ,
תופעה מוזרה אני מכירה אותה מצד אחר ילדים שהיו מבקשים משומר החילוני של החיידר לקנות להם אוכל והוא היה קונה .....
אם רואים שהילד באמת נראה רעב מבררים שואלים אותו ועוזרים במה שאפשר
לא עלינו יש הרבה ילדים רעבים באמת שאין להם מה לאכול בבית!

אם רעב שונאך האכילהו לחם. זה תתנו לקבצנים ערבים.
לעניים מעם ישראל מביאים גם אוכל משובח ויקר לא רק לחם ומים.
במקרה הכי גרוע הפסדנו 20 ₪ כמה שעלה הפיצה, רחמנא ליצלן האכלנו ילד מופרע שסתם מנצל אנשים, אין לי מצפון על זה.
גם לתת צדקה אל תתנו לאף קופה, אני מכיר אישית אנשים ש'מרמים' את קופות הצדקה מקבלים תמיכה למרות שיש להם לחם בבית הם מקבלים כסף כדי לקנות לילדים בגדים בשיין ואפילו אופניים וארטיקים לפעמים!!
(כמובן שזאת לא רמאות מותר לקחת כסף מצדקה כדי לחיות נורמלי לפי המינימום שמקובל כיום, כתבתי באירוניה על חלק מהתגובות לעיל).
אם יש לך כסף לקנות פיצות חופשי לכל מי שמתחשק לו- אשריך,
פשוט רובינו במצב שגם לילדים שלנו אנחנו קונים רק בהזדמנות מיוחדת, ולא סתם כי בא להם והם רעבים עכשיו לפיצה,
אין סיבה שמה שלילדים שלנו אנחנו לא מפרגנים נפרגן לילדון זר (וחוצפן)

גם אז היה, והיה יותר מהיום, היום זה דור שפע אין ילדים רעבים ממש, יש חלוקת לחם חינם ומלא בתי תבשיל ור' שעיה מקרעסטיר ועוד, פעם פשוט יכלו למות מרעב.
אתם יודעים שהמילה "פעם" כוללת בתוכה הרבה תקופות?

אם יש לך כסף לקנות פיצות חופשי לכל מי שמתחשק לו- אשריך,
פשוט רובינו במצב שגם לילדים שלנו אנחנו קונים רק בהזדמנות מיוחדת, ולא סתם כי בא להם והם רעבים עכשיו לפיצה,
אין סיבה שמה שלילדים שלנו אנחנו לא מפרגנים נפרגן לילדון זר (וחוצפן)
אף פעם אי אפשר לתת צדקה למה שאנחנו לא מפרגנים לעצמינו?
איזה גישה עצובה
לא מודבר על לקנות כל יום פיצה לילד זר

איזה גישה עצובה
אמרתי אף פעם?
אם יש למישהו אחר צורך שאצלי זה לא צורך יש מה לדון,
אבל ילד שחושק לפיצה בדיוק כמו הילדים שלי- למה שאתן לו ולא לילדים שלי?

בושה וחרפה!!!
אסור לשכוח שזה איסור דאורייתא של "לא תחנם".
ומי שציווה לרחם על יהודים אסר לתת מתנות לגוים.
ולא להיות יותר חכם מהתורה ולהגיד "סוף סוף הוא בן אדם" או "זה לא יפה הוא מסכן".
תחזור בתשובה מהר.
תעשה לו @נו נו נו נו

איזה גישה עצובה
בדיוק על זה מדובר. בדיוק
אולי אתה גר באזור שזה לא קורה בו הרבה, אבל בירושלים זה יכול לקרות לך יום יום, ולפי הגישה שלך, למה לא לתת לכל אחד פיצה... באמת דרישה הגיונית...
גיסי לומד במיר, אמר שבדרכו לישיבה (כשהיה עובר ליד מאפיית נחמה במיקום הישן) וביציאתו ביקשו ממנו בכל יום כמה וכמה ילדים (ולעיתים גם בחורים) שיקנה להם דברים. זה לא סיפור נדיר. ולתת לילדים חצופים פיצה זה לא צדקה. (שוב- אם תדע שבאמת זה ילד רעב זה סיפור אחר לגמרי. וכל מקרה שלא ברור, אפשר לבדוק)

הייתי היום בחנות פיצה בירושלים (ואני מדגיש ירושלים כי הסיפור גם יותר זורם מאשר בכל מיני מקומות בארץ) ניגש ילד ליהודי פלוני אומר לו אתה יכול לקנות לי משהו?
הצדיק הלז ניגש איתו למקרר השתיה - קח מה שאתה רוצה
לאחר מכן אמר לו מה תרצה לאכול? ונתן לו.
מה שקרה אח"כ חבר שלו התחיל בדיון האם נכון היה לתת לו? כמובן זה במבט ראשון (ואולי גם שני ורביעי) מאוד צובט את הלב, בסה"כ ביקש אוכל...
אבל זה חינוכי???
זה לא שהוא ביקש תקנה לי גמבוי, הילד רואה את כולם נכנסים אוכלים ומלקקים רוטב והרוק שלו נוזל... מי יודע מה יש להם לאכול בבית.
אני חייב לציין שבאופן אישי מספר פעמים ניגשו אלי בחורים או ילדים קצת בוגרים בחנות פלאפל וכדומה אפשר לקנות משהו לאכול???
וזה מה שטען החבר שלו שזו "תופעה"
מה דעת ההמונים???
מאוד מעניין...
מאד מאד תלוי באיזה ילד מדובר,
הייתה תופעה מאד נפוצה באחד מהמרכזים הגדולים במרכז הארץ שהיו שם 2 נערות שבקשו אוכל כל פעם ממישהו אחר,
בסוף הסתבר שהסיפור הרבה יותר מורכב ומסועף ממה שהיה נראה,
רק ב2 מילים- הן לא היו רעבות ולא היה חסר להן שום דבר בבית.
אבל-וזה אבל גדול,
זה בחלט מפחיד ומלחיץ לומד לילד שמבקש אוכל לא...
באמת שאף פעם אי אפשר לדעת.

שאלה קשה, יכול להיות שבין המבקשים פיצה/כסף מסתתר ילד באמת רעב, אבל לרוב נתקלת בחבורות ילדים בחזור מהת"ת שנמצא באזור משופע בפיצריות פלאפל ומאפיות, שהריח שם מגרה (זה נורמלי) והם מבקשים כסף לקנות,
יכול להיות שכרגע הם רעבים ובאמת האכלת ילדים רעבים! אבל זה לא אומר שבבית לא מחכה להם ארוחה חמה ומזינה, וחוץ מעידוד לשנורר לא עשית שום דבר.

אבל-- אנשים, שימו לב לילדים רעבים באמת!
אם כל אמא וכל מורה/רבה יפתח עיניים הם יגלו מידי פעם דברים לא נעימים.
וסיפור אמיתי,
בערב פורים אמרתי לבן שלי שייתן משלוח מנות למס' חברים טובים + ילד שאף אחד לא נותן לו, חשב וחשב ונזכר בילד כזה, מפה לשם בררתי עוד קצת והבנתי שהרבה פעמים אין לילד שום אוכל
שיתפתי את הבן בשקט ובכבוד הראוי: יתכן שאין להם כסף לאוכל? אמר: יכול להיות דווקא
הלכתי לבן הגדול שלומד עם האח, אבל הבן שלי לא ידע לומר, לא עזבתי אותו כמה ימים!!! וביקשתי כל יום שיבדוק בעדינות אם הילד אוכל משהו! והתוצאה שרוב הימים הוא לא אכל :(
וכאן ערבנו את מי שצריך ובדקו את הנושא, וב"ה תומכים בהם באופן קבוע.

ופה השאלה, למה המורה/הרב/המפקח לא רואים כאלו דברים?
הרי יש לילד הזה אחים ואחיות, איך אף אחד לא שם לב? כי המלמדים לא נמצאים בהפסקה בשעת האוכל!
אז מה דעתם להישאר פעם בשבוע בכיתה כדי לראות ולהוודע לדברים המזעזעים האלו?
נוראי שבארץ ישראל בשנת תשפ"ה יש ילדים רעבים ללחם!

הייתי היום בחנות פיצה בירושלים (ואני מדגיש ירושלים כי הסיפור גם יותר זורם מאשר בכל מיני מקומות בארץ) ניגש ילד ליהודי פלוני אומר לו אתה יכול לקנות לי משהו?
הצדיק הלז ניגש איתו למקרר השתיה - קח מה שאתה רוצה
לאחר מכן אמר לו מה תרצה לאכול? ונתן לו.
מה שקרה אח"כ חבר שלו התחיל בדיון האם נכון היה לתת לו? כמובן זה במבט ראשון (ואולי גם שני ורביעי) מאוד צובט את הלב, בסה"כ ביקש אוכל...
אבל זה חינוכי???
זה לא שהוא ביקש תקנה לי גמבוי, הילד רואה את כולם נכנסים אוכלים ומלקקים רוטב והרוק שלו נוזל... מי יודע מה יש להם לאכול בבית.
אני חייב לציין שבאופן אישי מספר פעמים ניגשו אלי בחורים או ילדים קצת בוגרים בחנות פלאפל וכדומה אפשר לקנות משהו לאכול???
וזה מה שטען החבר שלו שזו "תופעה"
מה דעת ההמונים???
מאוד מעניין...
אני מעריך כזה ילד יותר
כי הוא יכל גם לקחת בלי תשלום כל הכבוד מצווה לקנות ופנק אותו לא קרה כלום
ולכל הקמצנים שיגידו מה פתאום והמחנכים למיניהם אני ישמח לא לתת רק אם זה יהיה הילדים שלכם
והשאר שיהנו

אני מעריך כזה ילד יותר
כי הוא יכל גם לקחת בלי תשלום כל הכבוד מצווה לקנות ופנק אותו לא קרה כלום
ולכל הקמצנים שיגידו מה פתאום והמחנכים למיניהם אני ישמח לא לתת רק אם זה יהיה הילדים שלכם
והשאר שיהנו
גם אני מעדיפה שלא תתן לילדים שלי.

נוראי שבארץ ישראל בשנת תשפ"ה יש ילדים רעבים ללחם!
איך זה שיש היום ילדים רעבים ללחם??
אצלנו בשכונה יש כל שבוע חלוקת לחם חינם!
כל משפחה נזקקת מקבלת 500 שח לחודש לנפש לקנות במכולת מוצרים בסיסיים
אז איך?

איך זה שיש היום ילדים רעבים ללחם??
אצלנו בשכונה יש כל שבוע חלוקת לחם חינם!
כל משפחה נזקקת מקבלת 500 שח לחודש לנפש לקנות במכולת מוצרים בסיסיים
אז איך?
יפה מאוד! וב"ה! אבל לא בכל מקום זה כך
ולא נכנסתי להם לכיס כדי לדעת בדיוק איך, אבל מציאות!
אפשר לשאול כמה ככרות לחם הם מקבלים לשבוע? זה מותאם למס' הנפשות?
אולי אצלם אין ארוחת צהריים אז לחם כפול 3 ארוחות ביום X מס' נפשות, יוצא תואם?
ומה זה 500 ש"ח לחודש למוצרים בסיסיים? אם הם משפחה ברוכת ילדים?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה