שואל לעניין
משתמש מקצוען
- הוסף לסימניות
ברורהריון לא נחשב מצב בריאותי לקוי
וכנראה שלעובדת יש הגדרות מיוחדות
ואני לא מעסיק
אבל בחילות כן
לא מדברים על אשה בריאה שהסיבה לצאת הוא "היריון" אלא בחילות חולשה וכדו' שנובעות מההיריון
ברורהריון לא נחשב מצב בריאותי לקוי
ואני לא מעסיק
כשהייתי אישית בבעיה הזאת ה-40 שעות הלכו לבדיקות דם/מוניטורים/ קפיצות דחופות לרופא ובדיקות אחרות.(אפשר להבין שזה הריון בסיכון גבוה במיוחד על כל המשתמע רק שביטו"ל לא מכיר בזה..)יש לרשותך 40 שעות היעדרות לצרכי בדיקות רפואיות בהריון.
ניצלת אותם?
זה בדיוק הטעות של האנשיםימי מחלה- המעסיק לא מקבל מהביטוח לאומי?
הנושא הוא לא אטימות, הנושא הוא ידיעת הזכויות.יש כאן כ"כ אטימות לצד המעסיק שזה אני לא יודעת אם זה מגיע מאגואיזם או ממידות רעות אחרות
שכל אחד/ת כאן ישים את עצמו כמעסיק שצריך לשלם משכורת כפולה החודש, למרות שקיבל רבע תמורה ( עובד חדש שלא מיומן מספיק ) וזה מגיע מהלחם והחלב של הילדים שלו
אז נכון זה החוק והכל
אבל קצת רגישות וראיית אחר
מעסיק זה לא שם נרדף לחשבון בנק מנופח, אין לכם מושג כמה מעסיקים לא ישנים לילות לפני תשלום משכורות
אז ברור שלא כולם ויש חברות ענק שלא מזיז להם ( ומשם גם מתחילים כל הרעיונות האלה ששם מתקבלים בהבנה ופרגון כי גם הבוס הוא שכיר )
אבל תפתחו עיניים ותראו יש גם צד שני,
והכי חשוב, תחשבו תמיד האם תוכלו לענות ברוגע על השאלה " נשאת ונתת באמונה "
הריון לאהריון לא נחשב מצב בריאותי לקוי
ואני לא מעסיק
לא הכל, רק מה שהוא חייב ליזה שאתה חושב שהמעסיק הוא חייב לך הכל והא רק מנסה לקפח אותך אתה בבעיה
מי שאוסר יאסור גם פה כי זה רק לצורך בדיקה.יש לרשותך 40 שעות היעדרות לצרכי בדיקות רפואיות בהריון.
ניצלת אותם?
להגזים זה כיף.מי שאוסר יאסור גם פה כי זה רק לצורך בדיקה.
אבל לנוח דקה אחרי הבדיקה זה כבר לא שעת הריון
בודאירק כדי להבין את השאלה
כשעובד מוציא ימי מחלה, המעסיק במידה והינו מעסיק פרטי הוא משלם על כך לעובד מכיסו?
אכן כן.רק כדי להבין את השאלה
כשעובד מוציא ימי מחלה, המעסיק במידה והינו מעסיק פרטי הוא משלם על כך לעובד מכיסו?
אני הייתי בהריון תאומים ועבדתי רגיל בהתחלה - הייתי מאחרת קצת כי בכל זאת לבוא על הבוקר היה בלתי אפשרי, זה היה בנורמה להגיע לעבודה, להקיא בשירותים ולהמשיך לעבוד, עד שהבחילות עברו, וכשהייתי אמורה לצאת לשמירה, ילדתי מוקדם, יום לפני הלידה עוד עבדתי עד 9 בערב!יש נשים שדווקא בהתחלה מאד מאד קשה להן עם בחילות והקאות לא פוסקות
ובכנות, אדם בריא עם וירוס שמרגיש ככה, ואפילו טוב יותר, לא חולם להגיע לעבודה.
אז למה אם היא בהריון כן מצפים ממנה לבוא? כי היא בחרה בזה? אטימות בעיני.
וכן להוציא שמירה מביטוח לאומי זה ממש לא פשוט, וגם השכר יכול להגיע לרבע מהשכר המקורי שלה.
אז מה, חודשיים יחיו בלי משכורת?
אם יש לה ימי מחלה, הם נועדו בדיוק בשביל זה.
וגם אם ראית אותה בגלידה, יכול להיות שזה הדבר היחיד שהיא הצליחה להכניס לפה היום.
אל תדון את חברך עד שתגיע למקומו ולא מאחלת לאף אחד להגיע למקום הזה.
כל זה בהסכמה אבל לא שהעובדת תהיה בטוחה שזה חובה לתת להממה שידוע לי קשה עד כמעט בלתי אפשרי לקבל שמירה אפילו אם האישה מאוד חלשה וקשה לה לעבוד, שמעתי שאפילו על סכרת הריון לא מקבלים בקלות, ואם האישה הייתה עובדת טובה ולא ניצלה כמעט ימי מחלה אז למה לא? ברור שכותבת הפוסט היא בוסית בעצמה ולא התנסתה בניסיון כזה (אני עבדתי עד יום הלידה אבל בכל זאת מבינה את מי שעושה זאת) בפרט אם מתחשבים בכך שהמשכורת לפני הלידה אחר כך מחושבות בחופשת לידה אז מי שמקבלת משכורת נמוכה לפני הלידה תקבל גם חופשת לידה מאוד נמוכה.
זה נקרא הסיבה שאובחנהתודה על הפרוט, אבל אין פה שום סעיף שמאשר שאישור המחלה צריך להכיל את 'המחלה שאובחנה'.
ברור שרופא סביר צריך לדעת בגין מה הוא רושם את האישור.
על זה אין ויכוחאבל בתוכו יש לעיתים מצבים שבהחלט מוגדרים ככאלה.
הוזכרו פה כמה דוגמאות, שמבחינה רפואית מוגדרות כמחלות.
(סימפיליוזיס, היפראמזיס, סוכרת).
לא כל הקאה או סחרחורת של יום אחד נחשב למחלההריון לא
רק מה שנלווה
שמחה לשמוע שיש כאלה שמרגישות מצוין מהיום הראשון עד האחרון
אני לא!
אז זהו שבהריון הוא לא חייב לתת לך ימי מחלה רק במקרים מיוחדיםלא הכל, רק מה שהוא חייב לי
כך הם הדברים. ברור ופשוט.בודאי
אכן כן.
אם באמת כך הם הדברים אני לא רואה שום היתר אם היא מרגישה מצוין ועשה שופינג למה שלא יהיה בזה גזל אא"כ היא ברמה של צורך נפשי כל כך נצרך שהיא איננה מסוגלת לעבוד וגם זה לא ברור לי בפרט כשזה מגיע מכיס פרטי
נניח שאני מעסיק, (ספוילר- אני לא) האם את לא חושבת שבנושא זה ראוי לשמוע גם את דעתו של המעסיק?משום מה, משתמש חדש שזה ההודעה הראשונה שלו באתר, נראה בדיוק כמו מעסיק...
עובד כזה אולי עדיף לא להעסיק בכלל.(בלי קשר להודעה הקודמת שלי..)
קחו סיפור טרי ממקום העבודה שלי-
עובד שהיה אמרו לפתוח חנות בשבע שלח לבוס ולי ב-6:50 אישור מחלה לחמישה ימים החל מהיום שרואים בצילום מסך תאריך ושעת הנפקה.
13/01/2025 שעה 6:48.
מה אתם אומרים על מקרה כזה? זה הפסד עצום!!
חנות שנשארה סגורה בשעה הכי בוערת של הבוקר.סחורה שהתקלקלה בחוץ.
ולא תגידו שזה עובד עם שפעת אנושה שנזכרה לנחות 2 דקות לפני הפתיחה. לא.
זה עובד שעבר עקירת שן ביום חמישי שעבר ופתאום כואב לו לחמישה ימים קדימה.
ולי בתור אחראית בעסק אין מה לעשות! ברגע שהעובד שלח לי את האישור זאת זכותו המלאה.
מה ההבדל בין דלקת גרון לבין אישה בחודש תשיעי ששוכבת במיטה כל היום כי יש לה ורידים, צירים מדומים וכו וכו?בשביל מחלה שלא תדעי
הריון זה לא קל, אבל זו לא מחלה
אין הבדל. שוכבת במיטה=לא יכולה לעבוד.מה ההבדל בין דלקת גרון לבין אישה בחודש תשיעי ששוכבת במיטה כל היום כי יש לה ורידים, צירים מדומים וכו וכו?
אני בכלל לא ידעתי שיש את החוק הזה והפסדתי הרבה שעות סתם כי הייתי צריכה הרבה בדיקות, הייתי בהריון תאומים, אבל יאמר לשבח המעסיקים שלי שהסכימו להעלות לי את המשכורת כדי שאני אקבל חופשת לידה נורמלית.ויש גם שעות הריון שהמעסיק צריך לשלם(עד 40 שעות לכל ההריון ,תלוי באחוז המשרה)
אני עבדתי במקום שהבוס טען שזה ניצול אפילו שזה החוק!! והוא צריך לשלם לי על שעות שנעדרתי לצורך בדיקות בהריון.
במאוחדת המזכירה נותנת דף חתום ואני ממלאה משעה עד שעה, הוא היה מתעצבן וטוען שהוספתי שעות(מה שלא היה נכון!) וכמה זמן כבר לוקחת בדיקה כזו או אחרת...חצוף!!! ודרש אישור מהרופאה עצמה .
כל זה אחרי שהייתי עובדת מסורה ונאמנה וישרה ועשיתי מלאכתי נאמנה באמת ובתוכו הוא ידע זאת.
אבל הוא באמת היה נצלן וזה סיפור ארוך איך שהוא ניצל אותנו עד כלות בכל התחומים והיה קמצן נורא אפילו על כוסות ח"פ במטבח... ומהר מאוד עזבתי אותו ועוד אחת חרדייה שעבדה איתי.
כאב לו שחרדיות אינן תמימות ושמעתי אותו אומר לבוס השני בטלפון על אחת העובדות"XXX תמימה ואפשר לנצל אותה..."! אחרי זה כשהיה מקרה מולו וגער בי סיפרתי לו ששמעתי אותו אומר את זה על אותה עובדת שאכן היתה תמימה ואז אמרתי לו סימן שגם אותי אתה מנצל או רוצה לנצל. באותו יום זומנתי לשיחה ונאמר לי שלמרות שאני בהריון הוחלט לפטר אותי!!! ואם יהיה צורך יפנו לוועדת חריגים(לא היתה שום סיבה, אלא להיפך....!) איימתי בעו"ד שכן אסור לפטר אישה הרה וכך שרדתי עד ללידה ועפתי משם!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
אז יש גם מעסיקים נצלניםםםםםם .היזהרו!!!
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //