דרוש מידע ימי שישי בגנים

מצב
הנושא נעול.
התשלום השעתי למורה הוא דווקא גבוה ביחס לשוק. בפרט כששעה היא 45 דקות
התנאים הסוציאליים והם לא מעטים שווים המון כסף.
פשוט היקפי המשרה הם לא גדולים והעליה בשכר אינה במעבר מעבודה לעבודה.
דבר ראשון אני בעד שהמשכורות בחינוך יהיו הכי גבוהות במשק. ואני לא עובדת בתחום.
(לא בגלל שזו עבודה הכי קשה או הכי אחראית או הכי לא מוערכת, כי היא לא. בגלל שהחינוך זה העתיד שלנו וצריך להשקיע בו הרבה מעבר למה שמושקע כיום)
ברגע שאין למורה אפשרות להעלות את היקף המשרה או לוותר על הטבות מסוימות תמורת שכר גבוה יותר,
מה שקורה בכל משא ומתן פשוט במקצוע אחר, אז איך כל ההטבות הנ"ל עוזרות לה לסגור חודש?

ברגע שאין למורה אפשרות להעלות את היקף המשרה או לוותר על הטבות מסוימות תמורת שכר גבוה יותר,
אני מסכימה
רק שתדעי שזו לא בעיה של עובדי הוראה בדווקא אלא של עוד עובדים.
ןבעידן הבינה המלאכותית דווקא תפקיד המורה פה כדי להישאר

ועוד משהו : מתוך כלל המורות הפונות ליעוץ להסבה מועטות אלו שעושות זאת באמת. כשהן קולטות כמה משמעותי השינוי בתנאי העבודה החופשות והיקף השעות הן נסוגות.

זמן העבודה בבית סביב השעה הזו שלא מתוגמל בכלל,
ועם מה שצריך להתמודד בשעה הזו מול כיתה הרבה יותר מורכב וקשה ביחס לעבודה אחרת בשוק.
לפי שני הנתונים האלו השכר נמוך ביחס לשוק
ויעידו על כך כמות הבנות שרוצות להיות מורות וכמות המורות העוזבות- והחסר במורות
אם התשלום גבוה לשוק ויש תנאים סוציאלים וחופשות, למה לא כולן רוצות להיות מורות?
תעשי לי טובה יש לא מעט מורות בעיקר מקצועיות בתיכון שלא מכינות כמעט כלום ככל שעוברות השנים, יש להן שני ימי חופש רוב שעותיהן פנויות ואין לי בעיה עם זה. זה יתרון של המקצוע.
מה ההשוואה בכלל לעובד שמחויב לתשע שעות ביום בתקן ועוד שעות נוספות במקרה של עומסים ובלי כל החופשים.
לשם השוואה אחות ביח בתפקיד ניהולי עובדת ברשמי משש וחצי עד שלוש וחצי אבל כל ישיבות הצוות, הכנת סידור המשמרות בכל שבוע ( עבודה מטורפת) וכמות הטפסים שיש למלא הם על חשבונה הפרטי. זה כמובן אחרי עשור כאחות רגילה והכשרות כדי שתתאים לתפקיד ניהולי ומכרז עתיר בחינות וראיונות מובחנים קשים. איזו מורה עוברת את זה???
שלא לדבר על מטפלת. גם עבודה פיזית קשה גם לא מעט שעות וגם מעט שכר.
ואם את חשבת בחברה את תעלי על אפך ןחמתך לישיבות לשיחות בחול המועד כי יש שכר והתשלומים ודוחות למשקיעים והאחריות מחייבת.
כל הדיבורים של מורים על קושי בלעדי זה רק כי בחיים לא היו בחוץ.
ההורים שלי גם חשבו ככה. גם ההורים של בעלי. עד שגידלו ילדים רואי חשבון קלינאים הנדסאי בניין עובדי סיעוד וראו מה זה לעבוד גם 12 שעות ברצף.
אני לא מזלזלת בקושי אבל המומה כל פעם מחדש מהתחושה שרק אנחנו ככה ורק לנו קשה. כל כך לא.

אני מסכימה
רק שתדעי שזו לא בעיה של עובדי הוראה בדווקא אלא של עוד עובדים.
ןבעידן הבינה המלאכותית דווקא תפקיד המורה פה כדי להישאר

ועוד משהו : מתוך כלל המורות הפונות ליעוץ להסבה מועטות אלו שעושות זאת באמת. כשהן קולטות כמה משמעותי השינוי בתנאי העבודה החופשות והיקף השעות הן נסוגות.
נכון. אני עצמי בעבר עבדתי בהיקף של 6 שעות ביום וכשרציתי לעלות בשעות ולא אישרו לי עברתי עבודה
למורה אין את האופציה, זה ההבדל.

לגבי ההסבה - ברור. אחרי שמתרגלים איך אפשר לחזור אחורה :)
במיוחד שמורה בד"כ לא מכירה את תנאי העבודה הקשוחים מחוץ לחממת ההוראה.
אבל עדיין מדובר בעיקר על תנאים מאוד מפנקים ולא על משכורת.
אולי מזה גם מגיע התסכול והשחיקה של עובדי ההוראה -
התרגלו לתנאים נוחים במיוחד ולא מצליחים/רוצים לעשות הסבה ובגיל 40 להתרגל ל9 שעות ללא חופשות
מצד שני גומרים בקושי את החודש.
מה שכן יש הרבה שעוברות לעבוד בממ"ד כדי לשפר את השכר.

נכון. אני עצמי בעבר עבדתי בהיקף של 6 שעות ביום וכשרציתי לעלות בשעות ולא אישרו לי עברתי עבודה
למורה אין את האופציה, זה ההבדל.

לגבי ההסבה - ברור. אחרי שמתרגלים איך אפשר לחזור אחורה :)
במיוחד שמורה בד"כ לא מכירה את תנאי העבודה הקשוחים מחוץ לחממת ההוראה.
אבל עדיין מדובר בעיקר על תנאים מאוד מפנקים ולא על משכורת.
אולי מזה גם מגיע התסכול והשחיקה של עובדי ההוראה -
התרגלו לתנאים נוחים במיוחד ולא מצליחים/רוצים לעשות הסבה ובגיל 40 להתרגל ל9 שעות ללא חופשות
מצד שני גומרים בקושי את החודש.
מה שכן יש הרבה שעוברות לעבוד בממ"ד כדי לשפר את השכר.
מסכימה
אגב למורות יש אופציה להתקדם אבל בעיקר דרך משרד החינוך. רוב בנות משפחתי המורחבת עוסקות בהוראה. רובן התקדמו לפיקוח ולמתיא

מסכימה
אגב למורות יש אופציה להתקדם אבל בעיקר דרך משרד החינוך. רוב בנות משפחתי המורחבת עוסקות בהוראה. רובן התקדמו לפיקוח ולמתיא
השכר לא תמיד יותר גבוה במקרים האלו מאשר בהוראה.
בפיקוח אני חושבת שכן
אבל במתיא אם אני לא טועה השכר הוא כמו בהוראה, אולי עם תוספת גמול קטנה.

השכר לא תמיד יותר גבוה במקרים האלו מאשר בהוראה.
בפיקוח אני חושבת שכן
אבל במתיא אם אני לא טועה השכר הוא כמו בהוראה, אולי עם תוספת גמול קטנה.
הוא כן יותר גבוה וגם העבודה יותר קלה
אבל אין חופש גדול. עובדים כל השנה.

הוא כן יותר גבוה וגם העבודה יותר קלה
אבל אין חופש גדול. עובדים כל השנה.
ומה בסיס המשרה?
כי אם זה 42 שעות
ושעה היא 60 דקות
(שזה מה שיש בהדרכה ובפיקוח),
ולא 24/30 שעות של 45 דקות כמו מורה,
השכר לשעה לא בטוח גבוה יותר.
צריך לחשב בהתאם.
העבודה אכן מן הסתם קלה יותר.