כללי יעול דרכי עבודה

• הוסף לסימניות
אני לא יודעת אם מותר לי להגיב
כי אני מכורה על אינדיזיין:)

ברעיון
לא שייך ללא פוטושופ
וגם על אילוס אי אפשר לוותר
אבל בשר העבודה נעשה באינדיזיין
כי המטרה שלנו היא לעשות כמה שיותר דברים בפחות זמן
ואת זה אינדיזיין נותנת
יש לה את הסנפינג ואת הליבררי
טיימפלטים, סגנונות, סקריפטים החלפות ועוד
ככל שעובדים איתה יותר
מחבבים אותה ומתמכרים - - -

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ורד;548123:
ככל שעובדים איתה יותר

זה קורה בכל תוכנה, גם וורד...
:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Aאילה;548047:
משרד הפרסום הגדול בארץ מקאן אריקסון
עובדים באינדיזיין!
תסיקו את המסקנות לבד...
כמובן שהדברים הוקטורים מעובדים באילוס והתמונות בפוטושופ,
אבל עיצוב המודעה הסופי מבוצע באינדיזיין וכן הסגירה.

מה הם שונים מכולם
כתבת בעצמך, אילוסטרציה באילו, תמונות בפוטושופ ומלל באינדיזיין.

• הוסף לסימניות
לכאורה, כשאתה מעצב כרטיס ביקור או מודעה קטנה - ואתה בכל מקרה צריך את אילוס' בשביל העיצוב, זה בעיני קצת מסורבל לפתוח גם את אינדיזיין ולהתחיל ליבא וכל זה, במקום לגמור הכל בשניות באילוס' שהיא תוכנה הרבה יותר קלילה מבחינת נוחות עבודה. אולי זה לא נחשב מקצועי, אבל לי אישית זה הרבה יותר נוח.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Aאילה;548059:
לדעתי כל פרסומת היא בעיקר מילולית עם ויזואל אחד או שניים,
הויזואל לרוב מיוצר בפוטושופ אז איפה אילוס בכל הסיפור?

אז את טועה. ויזואל היום זה העיקר, והמלל כמעט ואינו נמצא. תסתכלי בפרסומות בעיתונים.

וזה שאינדיזיין הוא נוח לסגירת קבצים עדיין לא אומר שאפשר לעבוד בו על תמונות או על וקטורים. ממש לא מתאים לזה. מה שכן, מה שאני עושה, זה לייבא קובץ עבודה לאינדיזיין לסגירה לדפוס, ומתפללת שהסגירה לדפוס באינדיזיין [הבעייתית לפעמים בגלל בעיית השקיפויות] תעבור בבית הדפוס בשלום.

צריך להבין. אדובי מוכרים חבילת תוכנות לא בשביל שלכל אחד תהיה התוכנה שמתאימה לו, אלא שלכל תוכנה יש תחום שבה היא מתמחית ואין השניה דומה לה בזה. אילוס' לעבודה וקטורית, פוטושופ לעבודה ויזואלית, אינדיזיין למלל ופיירוורקס לחיתוך מדוייק לאתרים.

כל תוכנה וייחודה וחבל לעשות סלט ירקות מזה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ורד;548123:

ברעיון
לא שייך ללא פוטושופ
ואת זה אינדיזיין נותנת
ככל שעובדים איתה יותר

צודקת. היא תוכנה נפלאה ביותר למלל. את העיצוב סביב המלל לא עושה באינדי. יש בשביל זה תוכנות מתאימות יותר

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ורד;548123:

ברעיון
לא שייך ללא פוטושופ
ואת זה אינדיזיין נותנת
ככל שעובדים איתה יותר

מסכימה עם כל מילה.

נכתב ע"י גינגית;548174:
אז את טועה. ויזואל היום זה העיקר, והמלל כמעט ואינו נמצא. תסתכלי בפרסומות בעיתונים.

גינגית, יש באינדיזיין הרבה מאוד יתרונות שגורמים לנוחות העבודה מעבר להיותה תוכנת עימוד.

• הוסף לסימניות
אין על אינדזיין! בתחילה עבדתי על אילוס', אבל כשהעבודה הפכה לשוטפת ותובענית, למדתי להשתמש באינדזיין יותר עלמוק שלה, ואין עליה: זריזה, כיפית, נוחה, גיבוי אוטומטי, בקיצור אין עליה....
(ד"א מאילוסט' אין צורך ליבא, אפשר פשוט לגרור לאינד' ולהמשיך לעבוד עליו שם כקובץ ויקטורי)

• הוסף לסימניות
אני עובדת על קורל. כשצריך תמונות, כמובן מעבדת אותן בפוטושופ ומיבאת.
זה מה שלימדו בסמינר שלי לפני 12 שנים, מה לעשות, נולדתי בשנתון הלא מתאים...

• הוסף לסימניות
אינדיזיין זה התוכנה לעימוד כל דבר כולל תמונות וכו'
עיבוד תמונה בפוטו שופ כמובן,
יש הרבה מעלות לעבודה עם אינדיזיין , למשל: כל קובץ שמיובא לאינדיזיין נכנס אוטמטי למעין מסכה , אפשר לשחק עם הצורה של המסיכה , לפני היבוא או אח"כ, התאמת התמונה לגודל הרצוי וכו', ועוד מגוון גדול של אפשרויות מענינות שמקילות ומזרזות מאוד את העבודה
מי שמשתמש יודע, אני אישית משתמש 50% מזמן העבודה באינדיזיין, ואני מתחיל כל עבודה באינדיזיין, משלב תמונות וכו, אח"כ אני בונה רקעים אם צריך, מעבד תמונה וכו' וכו'

למי שאמר שיש בעיה עם שקיפות באינדיזיין תשובה מפורטת מעדי רביד

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גולד;548413:
אינדיזיין זה התוכנה לעימוד כל דבר כולל תמונות וכו'
עיבוד תמונה בפוטו שופ כמובן,
יש הרבה מעלות לעבודה עם אינדיזיין , למשל: כל קובץ שמיובא לאינדיזיין נכנס אוטמטי למעין מסכה , אפשר לשחק עם הצורה של המסיכה , לפני היבוא או אח"כ, התאמת התמונה לגודל הרצוי וכו', ועוד מגוון גדול של אפשרויות מענינות שמקילות ומזרזות מאוד את העבודה
מי שמשתמש יודע, אני אישית משתמש 50% מזמן העבודה באינדיזיין, ואני מתחיל כל עבודה באינדיזיין, משלב תמונות וכו, אח"כ אני בונה רקעים אם צריך, מעבד תמונה וכו' וכו'

למי שאמר שיש בעיה עם שקיפות באינדיזיין תשובה מפורטת מעדי רביד

אני לא זזה מהאינדיזיין, זו התוכנה הראשונה שאני פותחת כשאני פותחת את המחשב, אבל אני לא "מעצבת" בה, אני "מעמדת" בה.

היא לא תוכנה לעיצוב היא תוכנה לעימוד.
תוכנה מצויינת, אבל לא תחליף לאילוס' או פ"ש

הקיצר - לכל תוכנה יש את הייעוד שלה.

• הוסף לסימניות
אף אחד פה לא טען שאינדיזיין היא תחליף לאילוס' או לפוטושופ.
ועימוד של מודעה הוא בעצם חלק מהעיצוב, לא כך? בנית גרייד וכו' וכו'

• הוסף לסימניות
נכון שיש שיטות, ולכל אחד יש את ממשק העבודה שנוח לו. אבל עם עובדות אי אפשר להתווכח - אינדיזיין היא תכנת עימוד, אילוסטרייטור היא תוכנת עיצוב.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י yosher2005;548432:
אף אחד פה לא טען שאינדיזיין היא תחליף לאילוס' או לפוטושופ.
ועימוד של מודעה הוא בעצם חלק מהעיצוב, לא כך? בנית גרייד וכו' וכו'

צודקת, אם מעמדים מודעה.
אבל עם מעצבים אותה זה כבר סיפור אחר.
כיום העיקר במודעות הוא הויזואל לא המלל.
אף אחד לא קורא מה כתוב חוץ אולי מהכותרות.
ואת הכותרות מעצבים בתוכנה שמאפשרת עיצוב שימשוך את העין אחרת לא יסתכלו על זה.

• הוסף לסימניות
כותרות מעוצבים? כותרות עושים בד"כ הכי פשוט. בלי שום 'עיצוב'..

• הוסף לסימניות
במחילה, אני לא מבין את כל אלה שמדברים על "עימוד מודעה", ש"אי אפשר לעשות בלי אינדיזיין".

אינדיזיין היא ללא ספק התוכנה היחידה שהייתי שוקל לעשות איתה עימוד, אבל כשאני בא לעצב מודעה אני לא צריך אפילו עשירית מהכלים שאינדיזיין מציע.
אין לי צורך לעמד חתיכות טקסט בנות אלפי מילים, עם פסקאות, כותרות, מספור וסגנונות...
אני בסך הכל זורק איזה חתיכת טקסט מסכנה. אז ממילא כל מה שארצה לעשות לחתיכת הטקסט הזו, אוכל לעשות בקלות גם באילוסטרייטור.

במקביל, אילוס' שמה לי ביד כמה כלים יצירתיים שמאפשרים ליצור אמנות גרפית וקטורית בקלי קלות ומאפשרת להתממשק נהדר עם פוטושופ, כולל ייבוא שכבות עם שקיפות, אפקטים מבוססי וקטור או רסטר ועוד המון דברים שעוזרים לבנות "ארטבורד" יצירתי ועשיר במיוחד.

אני כמעצב שכמעט לא נוגע בעימוד, בקושי פותח אינדי'..

• הוסף לסימניות
גם אני לעיצוב משתמש באילוסטרייטור בעיקר
ולעימוד משתמש באינדיזיין לא יצא לי לעולם לעצב באינדיזיין כי זה לא נח
אבל שמתי לב שהסגירה מהאינדיזיין הרבה יותר חכמה ומוצלחת
וכבר שמעתי כמה פעמים שאינדיזיין יותר נושמת דפוס

• הוסף לסימניות
תודה על התגובות עד עכשיו

מענין ומחכים...

אגב. אני עובדת באמת באילוסטריטור וחשה שזו התוכנה שלי לעיצוב כמו שפוטושופ לתמונות ואינדיזיין לעימוד או כל עיצוב מרובה טקסט או בעל גריד די שווה

אך את המודעות שלי - אחרי הסגירה אני ממקמת באינדיזיין וסוגרת משם שוב

הקובץ קטן משמעותית -

אבל בכך מסתכם פחות או יותר שימושי באינדיזיין בנושא מודעות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sarit_f;548499:
כותרות מעוצבים? כותרות עושים בד"כ הכי פשוט. בלי שום 'עיצוב'..

תלוי למי ולמה.
לא כל העיצובים הם שטוחים דו מימדיים חסרי צל

• הוסף לסימניות
עיצובים אולי כן. טקסטים? נדיר. חוצמזה שגם באילוס' ובאינדי' אפשר לתת צל..

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה