כללי יצירת גופנים

• הוסף לסימניות
אני מעוניינת ליצור גופן מכתב היד שלי, לצורך קומיקסים שאני מציירת. משהו יודע איך עושים את זה?

• הוסף לסימניות
בעזרת ה' מחר אני יעלה לכאן הדרכה בסיסית ביצירת גופנים, חכי עד מחר (בסביבות הצהריים).

• הוסף לסימניות
ממש תודה שאתה מודיע על העזרה שתגיע. זה מעודד מאוד!

• הוסף לסימניות
בינתיים הייתי מציע לך לחפש את התוכנות fontographer
ו- font creator שיהיו לך מוכנים במחשב. כמו כן תכתבי את כתב היד שלך על דף (עם רווח גדול בין אות לאות) ותסרקי באיכות גבוהה.

נמשיך מחר בעזרת ה'.

• הוסף לסימניות
סליחה מכל מי שחיכה עד עכשיו. ביום שלישי כתבתי במשך חצי שעה את הפרק הראשון של המדריך ליצירת גופנים, אבל --- הוא נמחק בטעות בלחיצה של רגע, ואין כאן המקום להאריך.

אני מקווה אולי היום לשחזר אותו.

גמר חתימה טוב לכולם.

• הוסף לסימניות
ברוך הבא לעולם הטיפוגרפיה ועיצוב האות!

כאחד עם נסיון רב בעיצוב ובניית פונטים. אני מבין שאתה די חדש בתחום הפונטים.

אשמח לעזור לך ולכולם בנושא.

לגבי המדריך, לדעתי קצת חבל על הטרחה, מפני שישנם מדריכים שונים מוכנים, עם הרחבת ידע והסברים נפלאים בנושא.

על כל פנים.
התוכנות הנדרשות הן, fontlab-fontographer

בהצלחה
אלי

• הוסף לסימניות
אבל סתם ככה, מי שצריך עזרה ביצירת פונטים, מוזמן להתקשר אלי
02-9919841

• הוסף לסימניות
אלי, התוכנה font creator היא תוכנה לא רעה כלל. וגם בפונטוגרפר הגרפיקנער המליץ להשתמש.
אני יודע מקרוב את התמקצעותך הרבה בנושא הפונטים. ואני חש הערכה רבה כלפי הידע הרב שיש לך. ובמיוחד על הנכונות שלך לעזור כאן.

רק שלדעתי היה עדיף שתרד יותר לפרטים ותכתוב יותר ענינית, מדוע זה לא הדרכה לפורום וכו'... כי למי שלא מכיר אותך, זה נראה קצת כאילו אתה אולי לא מפרגן או משהו כזה, ואני מהכרותי איתך למדתי, שאתה לא כזה בנאדם..... ההיפך כשראיתי את האשכול הזה חשבתי לעצמי מתי אלי יצטרף כאן לעזור.

יש כאן המון טרחה של של גרפיקנער לתועלת הכלל. ואם יש לך משהו לשפר / להוסיף / לעדכן וכו'. אז בבקשה במטותא ממך ידידינו. פרט יותר.

בסיידר?

• הוסף לסימניות
הייתי מציע שבתור התחלה, אלי, תסביר איך לוקחים פונט קיים, ומשפצים אותו על ידי התוכנות הנ"ל, וגם על ידי קורל.

אחר כך נוכל להתקדם הלאה.

• הוסף לסימניות
אני גם אשמח לדעת איך ליצור ולשפץ פונטים.
האם התוכנות לזה הם חינמיות, ותכלס, זה מקצוע? או שכל אחד יכול?
האשכול עד כה לא תרם הרבה מידע, ולא נעים לי להתקשר ל- PsGrasper<SCRIPT type=text/javascript> vbmenu_register("postmenu_36874", true); </SCRIPT>
תודה בכו"א

• הוסף לסימניות
למה לא נעים לך להתקשר לאלי?, הוא בשמחה יעזור לך...

• הוסף לסימניות
שוב, אין כאן מקום להדרכה, הואיל ואין כאן חוקים שאפשר להסביר. החוקים היחידים שיש הם התוכנות עצמם מעבר לזה זה עניין של הבנה. יש המון מושגים שאחד צריך להכיר מקרוב על מנת להבין מה צריך להעשות ואני לא יכול להסביר תעשה כך ולא כך.

כבר דיברתי בפורום הקודם על החשיבות של שליטה בכלי העקומות בתוכנות בכלל.
ללא שליטה מוחלטת בכלי העקומות והבנה יסודית במהות צורנית לא שייך לעשות אפילו לוגו ולא כ"ש אות.

שיפוץ אות? מאין לך שאתה לא פשוט הורס אותו?

לפני שבכלל מתחילים לדבר על עיצוב או שיפוץ פונטים, צריך הכרה מעמיקה במושגים הבסיסיים של צורה וזרימתו.

לשאלה האם זה מקצוע? התשובה ברורוה, ליצור פונט לא מקצועי כל אחד יכול, ליצור פונט מקצועי זה הרבה יותר ממקצוע. זה דורש שנות אימון, המון סבלנות, משמעת עצמית גבוהה ודרישה להגעה לשלימות.

במידה ויועלו שאלות נקודתיות בנושא אוכל לענות, אבל להדריך זה כמעט ובלתי אפשרי, זה יהיה יותר עניין של קאוטשינג

• הוסף לסימניות
אני לא אדם מפחיד, אני רק נראה ככה :)
בפועל כל אחד יכול להתקשר אם יש לו צורך ואם יהיה לי זמן אשמח לעזור...

• הוסף לסימניות
פונט אלף קומיקס

אז זהו הפונט

קבצים מצורפים

• comic1.pdf
    KB 295.3 · צפיות: 48
  • הוסף לסימניות
כל הכבוד.

• הוסף לסימניות
תודה שהרחבת בנושא.
ובכן PsGrasper<SCRIPT type=text/javascript> vbmenu_register("postmenu_36931", true); </SCRIPT> ,

אני "פרפקטציוניסט" ותחילת הדרך שלי היתה משחק בעקומות בקורל.
בהודעתך עשית לי חשק להכנס לתחום.
שאלה ממוקדת: מה השלב הראשון? מה לעשות? איך משיגים תוכנה ליצירט פונטים? כאחד שלמד את קורל ופוטושופ לבד כנראה שגם את זה אוכל ללמוד לבד רק מאיפה להתחיל?
(נ.ב. הרגעת אותי שאתה לא מפחיד אבל מה לעשות שאני ביישן)

• הוסף לסימניות
ציטוט: "שיפוץ אות? מאין לך שאתה לא פשוט הורס אותו?"

יקירי, 'שיפוץ' קראתי לדוגמא ש'ונתנו 10' העלה לעיל. הוא לא שינה שום דבר מצורת הפונט המקורית, אלא רק הוסיף פסים לבנים באמצע וכו'.

כמובן שיצירת פונט מקצועי הוא ענין של נסיון רב, ופרפקציוניזם.

בכל אופן, אולי תעלה הדרכה קצרה איך עושים את הפונט שונתנו העלה קודם (אם אני זוכר נכון, הוא השתמש בפונט ליבורנה).

יש לך נסיון רב, אנא!! שתף אותנו במקצת ממנו, ואולי תוכל גם להעלות קישורים לחמור בענין.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י PsGrasper;36987:
אז זהו הפונט
ווי איך שאתה זריז! הרבה תודות, אולי לא הבחנת ששלחתי לך באישי בקשה להחליף את הנ' וכ' שקצת מידי דומות...

• הוסף לסימניות
1. איך כותבים תוכנה? איך בונים בניין???
2. התוכנות אינם חינמיות אך אפשר להשיג את כולם בקלות.
3. זה מקצוע ואמנות.
4. אתה יכול להתקשר חופשי

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה