מידע שימושי יריד המודיע - יומן כליות

• פותח הנושא Xxx0
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
תגובת הסופרת:

מבינה שלא כל אחד מתחבר לכל סגנון.
האהדה שהטור קיבל מצביע על כך שהוא היה אהוד במיוחד. מי שלא התחברה/אהבה זכותה. להיות אתמול שם בדוכן ולראות תגובות של קוראות נלהבות שלא ידעו מי אני ולא חלמו שהכותבת עומדת מולן היה מרגש ממש ומוכיח מעל לכל שהטור היה מוצלח מאוד, מחבר. קיבלתי המון פידבק וטלפונים מאנשים [דרך המערכת כי לא בשמי] שהתחברו, לקחו משם דברים לעצמם, כי יש לכל אדם מה לקחת משם, והתקדמו. יש שהאשר יצר שלהם הפך להיות משהו אמיתי יותר. עמוק. משהו שמבין שהגוף הוא נס. מה שבדרך הטובע אנחנו לא תמיד מעריכים.

לכתוב על הטור הזה שהוא רדוד ומעבר לתיאור הדברים אין בו משהו מעבר, מרגיש לי שמי שחוותה את זה כך פספסה שם את כל מה שמאחורי השורות והרגש. וחבל.
החיים היו כל כך [ועדיין] מורכבים, שזורים חוטים של כאב וסבל שלו הייתי נכנסת לאמוציות המשפחתיות מעבר למה שעשיתי, והכנסתי כשהרגשתי שזו ממש חובה, היה הטור/ספר הופך לקשה מדי לקריאה. שלא תדעו לעולם מה עוברת משפחה בתוך דבר כזה.

אבל כמו בכל ספר- יש מי שלא אוהב. וזה בסדר.
יש סגנונות שאני בכלל לא מתחברת אליהם.

מאחלת לכולן המון בריאות
שמחה
ונחת

שפרה

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
לא אמרתתי לכתוב את שמה, רק לכתוב אם זה שם אמיתי או בדוי,
מה לא מוסרי בזה?
מענין אותי אם מחר אני אפגוש אישה בשם שפרה, האם זו הסופרת,
או שזה לא שמה האמיתי.

• הוסף לסימניות
תגובת הסופרת:

מבינה שלא כל אחד מתחבר לכל סגנון.
האהדה שהטור קיבל מצביע על כך שהוא היה אהוד במיוחד. מי שלא התחברה/אהבה זכותה. להיות אתמול שם בדוכן ולראות תגובות של קוראות נלהבות שלא ידעו מי אני ולא חלמו שהכותבת עומדת מולן היה מרגש ממש ומוכיח מעל לכל שהטור היה מוצלח מאוד, מחבר.
לפחות העברת לה גם את התגובות הטובות?
היו המון גם בעבר, לא רק באשכול הזה...

• הוסף לסימניות
אני חושבת שעצם זה שבספר אין כמעט פוקוס על הסביבה אומרת משהו גדול מאד על מורכבות ההתמודדות עם מחלת כליות בפרט, ועם התקפי מחלה כרונית בכלל. ההמודדת תופסת במה בצורה כל כך מרכזית, שכמעט לא נותר מקום לדברים אחרים בחיים. הכל נדחק הצדה והופך שולי, וכל הכוחות - הן כוחות הגוף והן כוחות הנפש מוקדשים נטו להתמודד עם מצב המחלה.

• הוסף לסימניות
קראתי את מרבית הפרקים ומאוד נהניתי מהם. (זה אנוכי ליהנות מצרות של אחרים... אבל זה מה שקורה עם הטורים האותנטיים. גם החוויות של טובי ברון כרווקה משעשעות את הקוראים, כנראה שאותה הרבה פחות...)

הכתיבה של שפרה היא כנה ומחברת עם נגיעות הומור לא מזויף שמרגישים שהוא זה שעזר לה לשרוד.

יש לי חברה שעברה השתלת כליה בשנה האחרונה, והפרקים תרמו לי להבין את משמעות החויות בהן היא לא שיתפה אותי.
בשיחות שלנו, החברה אהבה לדבר בדווקא על כל מה שלא קשור להתמודדות הישירה שלה עם המחלה, על הילדים, על הבעל ועל שאר העיסוקים שלה. הספר הזה השלים לי את התמונה הרפואית.

כנראה בגלל שהטור כל כך אותנטי, הוא באמת משקף את העובדה שבההתחלה, בתקופה הקשה של המחלה, ההתמודדות איתה היתה במוקד. לקראת ההשתלה וההחלמה כן רואים יותר מעורבות של המשפחה - למשל בסיפור החלאקה.

• הוסף לסימניות
לי כן הפריע קצת שהטור היה בעיקר דיווח (נכון בנימה אישית והומור) על הפרוצדורות הרפואיות
ולא מעבר. לא מה היה עם הילדים, איך הם הגיבו והתמודדו. מי טיפל בבית ובילדים בכל האשפוזים הארוכים
שפרה עצמה, עבדה קודם? הפסיקה לעבוד? איפה החברות האחיות האמא?
איפה כל העולם מסביב מעבר לשפרה ובעלה???
יש בזה משהו שהיא יכלה למלא עוד 100 טורים גם על המסביב ואז להרויח יותר כסף מהכתיבה ומההפצה :p:rolleyes:

אבל
אני אוהבת לתת את הטור הזה כדוגמה לטור טוב.
לא מתנשא, לא מתלהב מעצמו, לא מתמסכן, לא ממחזר.
פשוט טור אישי. מרגישים שהוא אישי, עם מינון מדויק של כאב והומור. יש בו תוכן ולכן הוא לא צריך לעוף על עצמו עם תיאורים ודרמות או מריחות בלתי נגמרות.
אה, הוא גם לא מטיף. זה גם חשוב בימינו אנו.
בדיוק מה שאני חושבת :)

טור שאהבתי בקראט
מאד אוטנטי ואמיתי
מרגישים שזה לא סתם

אגב הכריכה מהממת לטעמי :D מביעה כל כך ומדויקת

• הוסף לסימניות
יש למישהי להעלות את הכריכה?
עקבתי באדיקות בקראט, אני לא מנויה אבל מקבלת מאמא שלי אחת לכמה זמן ערמה של עיתונים, קוראת קודם כל את יומן כליות של כולם ברצף, ואח"כ עוברת עיתון עיתון לקרוא את כל ההמשכים והכתבות!
היו פרקים שגם אני הרגשתי שזה קצת טכני, אבל תוך כדי הקריאה הבנתי שזה היופי פה, שלא היתה תחושה של שפיכת מידע רפואי ותו לא, היה הרבה הרבה תהליך פנימי שזור בין הדיווח הכביכול טכני, ואני חושבת שזה אליפות לכתוב בצורה כזו.
חוץ מזה, שתהליכים רגשיים ופסיכולוגיים יש לנו בשפע רב ואינסופי בכל שאר הטורים, פה היה משהו עמוק ומיוחד בלבוש של טור שיכול לעיתים להראות טכני, אבל הוא ממש לא כזה!!

מאחלת לשפרה (בדוי) המוני הצלחות ובריאות שלמה לאורך ימים!!

• הוסף לסימניות
יש למישהי להעלות את הכריכה?
001.jpg

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
חמודה שאת!
לא התכוונתי שתצלמי שוב ותעלי, אבל באמת יותר איכותי וברור...
נראה מיוחד!!!

@דסי אולי את מביאה את זה לספריה?!
לא צילמתי, סרקתי
הראשון מהעיתון היומי, השני מקראט
מכיוון שזה מודפס על כרומו זה יותר ברור

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה