מומלץ להכין אופציות נוספות בסגנון. זו ישיבה שקשה מאד מאד להתקבל אליה בלי רקע וקשרים מתאימים.תודה רבה.
נלך על זה -
לישיבות הליטאיות הכי טובותלאיזה ישיבות בד״כ ממשיכים לישיבה גדולה נכון לעכשיו?
תודהלישיבות הליטאיות הכי טובות
חברון
וולפסון
וישיבות נוספות בסגנון
ממש לפני כמה ימים היה טקס סיום מחזור..תודה
הרוב או רק בודדים?
כי אני שמעתי שהולכים יותר למכון לב או ישיבות הסדר ברמה גבוהה
יפהממש לפני כמה ימים היה טקס סיום מחזור..
לא שאלנו את כל הבוגרים אבל הרוח היא ישיבה גדולה קדושה.
בוגרים של מערבא מאוד מבוקשים בישיבות הקדושות שציינתי
אין לי אחוזים יש לי מידע..אם יש למישהו עוד מידע כמה זה באחוזים ולאן הולכים היתר/הרוב אשמח למידע
אכן לא קשה עם כזה מידע מפורטאין לי אחוזים יש לי מידע..
המחזור האחרון שסיים שבוע שעבר
היו כ - 40 בוגרים
39 בחורים הולכים לישיבות קדושות
1 הולך להסדר
לא קשה לחשב את זה לאחוזים.
כדאי גם להסתכל על הבוגרים אחרי 3- 4 שנים. רבים מהם אמנם הולכים לישיבה גדולה כדי לא לעשות צבא אבל אז הם מחליקים באלגנטיות לאקדמיה ולחברה הישראלית על כל מה שזה אומר אחרי שעשו עצירה בחברון, קיבלו שידוך "מתאים" ואז הולכים להנות מחיי בורגנות עשירים ונינוחים.
בזכות האקדמיה או בזכות הסידור מלא?כדאי גם להסתכל על הבוגרים אחרי 3- 4 שנים. רבים מהם אמנם הולכים לישיבה גדולה כדי לא לעשות צבא אבל אז הם מחליקים באלגנטיות לאקדמיה ולחברה הישראלית על כל מה שזה אומר אחרי שעשו עצירה בחברון, קיבלו שידוך "מתאים" ואז הולכים להנות מחיי בורגנות עשירים ונינוחים.
חברוןלאיזה ישיבות בד״כ ממשיכים לישיבה גדולה נכון לעכשיו?
זה נשמע מכאן כאילו רוב הישיבה הולכת לחברון/וולפסוןחברון
וולפסון
יש ישיבות שלא מקבלים ממערבא, אבל זה ככל הנראה כאלו שבמילא לא מתאימים לבחורים ממערבא,
אישית מכירה רק שהלכו לחברון. אבל כמו שכתבו לא ממש נשארים בלימוד בהמשך. וזה בסדר למי שאין עם זה בעיה כמובן.זה נשמע מכאן כאילו רוב הישיבה הולכת לחברון/וולפסון
תודהאישית מכירה רק שהלכו לחברון. אבל כמו שכתבו לא ממש נשארים בלימוד בהמשך. וזה בסדר למי שאין עם זה בעיה כמובן.
בד"כ הרוב ממשיכים לישיבות בסגנון חברון, אתרי, וולפסון וכו', יש כאלה שהולכים לישיבות חרד"ל בסגנון כרם ביבנה וכו'לאיזה ישיבות בד״כ ממשיכים לישיבה גדולה נכון לעכשיו?
זה שונה גם באחוזים וגם במהירות/סגנון היציאה לעבודה.תודה
גם מי שלמד בישיבה 'רגילה' וממשיך בחברון לא תמיד נשאר בלימוד בטח אחרי חתונה.
סתם שאלה שאין חובה לענות עליה כמובן,תודה
גם מי שלמד בישיבה 'רגילה' וממשיך בחברון לא תמיד נשאר בלימוד בטח אחרי חתונה.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים