יש אפשרות הגיונית לקנות היום דירה למגורים במיליון ש''ח?

• הוסף לסימניות
יש לי דירה מחולקת לכמה יחידות שמכניסה לי סכום די גבוה שמכסה לי את השכירות + משכנתא.
העניין הוא שנמאס לי משכירות ואני רוצה לגור בדירה משלי.
הדירה שם נקנתה במיליון (כולל החלוקה) וכיום לטענת מי שמנהל את הדירה היא שווה באזור מיליון 350.
אם אמכור אותה ואקנה באותו סכום יישאר לי משכנתא שלא יהיה לי מאיפה לשלם אותה
השאלה האם יש מקום הגיוני לקנות בו דירה לא ישנה באיזור המיליון ש''ח.
תודה רבה!

• הוסף לסימניות
בנתיבות.
והערך שלה בוודאות יעלה.
נתיבות מתפתחת בקצב הזוי.

• הוסף לסימניות
קקרית אתא קרית מלאכי חיפה אבריה ועוד

• הוסף לסימניות
יש לי דירה מחולקת לכמה יחידות שמכניסה לי סכום די גבוה שמכסה לי את השכירות + משכנתא.
הדירה שם נקנתה במיליון (כולל החלוקה) וכיום לטענת מי שמנהל את הדירה היא שווה באזור מיליון 350.
תודה רבה!
מנסיון כתושב המקום
ממליץ על קרית מלאכי

• הוסף לסימניות
תודה רבה!
אם מחפשים מקום חרדי זה צפת, נתיבות ואופקים ואולי הר יונה (אני לא מעודכן המחיר שם)
אזורים מעורבים אם קהילה חרדית מבוססת יש בחיפה (ותיקה) ועפולה (צעירה),
בטבריה יש שכונה חרדית ותיקה אבל העיר היא טבריה...

• הוסף לסימניות
אם מחפשים מקום חרדי זה צפת, נתיבות ואופקים ואולי הר יונה (אני לא מעודכן המחיר שם)
אזורים מעורבים אם קהילה חרדית מבוססת יש בחיפה (ותיקה)
למה החלטתם שחיפה היא מעורבת יותר מאופקים? ויותר מצפת?

• הוסף לסימניות
למה החלטתם שחיפה היא מעורבת יותר מאופקים? ויותר מצפת?
כי צפת היא מעל 70% חרדים
ובאופקים יש שכונה חרדית נפרדת ומסביבה התחרדות
בחיפה אין שכונה חרדית ואין מתחרד הכל מעורב ביחד כבר הרבה שנים,
(אגב זו קהילה ותיקה ומבוססת יותר מהרבה אחרים אבל מבחינת אזור חרדי יש אולי 2 רחובות כאלה)

• הוסף לסימניות
כנ''ל
אופקים נתיבות טבריה קירית גת הר יונה....תלוי מה הסגנון שלכם

צפת נראה לי היתתיקר כבר ככה אמרו לי

• הוסף לסימניות
כי צפת היא מעל 70% חרדים
בחיפה אין שכונה חרדית ואין מתחרד הכל מעורב ביחד כבר הרבה שנים,
(אגב זו קהילה ותיקה ומבוססת יותר מהרבה אחרים אבל מבחינת אזור חרדי יש אולי 2 רחובות כאלה)
זה שבכל צפת יש מעל 70 אחוז חרדים זה לא משנה השאלה אם מגורי הקהילה במקומות מעורבים, באופקים השכונה החדשה בלבד היא חרדית לחלוטין.
ובחיפה האיזור החרדי כן החרדי כמות החילונים בו היא מזערית לעומת שתי המקומות הנ"ל כמה חילונים יש כיום ברחוב חרמון מיכאל השילוח נוה הדר וכו' וכו'

• הוסף לסימניות
צר לי לאכזב אותך, כתושב המקום אני יכול לומר לך כי אין שכונה חרדית נפרדת, יש ריכוז של הקהילה במקומות מסויימים, אך גם שם הבניינים מעורבים, אין כבישים סגורים בשבת, בכל העיר ישנם רכבים שנוסעים בשבת (לצערינו).

• הוסף לסימניות
זה שבכל צפת יש מעל 70 אחוז חרדים זה לא משנה השאלה אם מגורי הקהילה במקומות מעורבים, באופקים השכונה החדשה בלבד היא חרדית לחלוטין.
ובחיפה האיזור החרדי כן החרדי כמות החילונים בו היא מזערית לעומת שתי המקומות הנ"ל כמה חילונים יש כיום ברחוב חרמון מיכאל השילוח נוה הדר וכו' וכו'
לדעתי יש חילוק בין אזור מתחרד שנשארו בו כמה חילונים עם רגל אחת בחוץ
לחיפה שבה כשם שחרדים קונים דירות מחילונים כך חילונים קונים מחרדים
כמובן שלא באתי לזלזל בקהילת חיפה האיכותית והותיקה

• הוסף לסימניות
צר לי לאכזב אותך, כתושב המקום אני יכול לומר לך כי אין שכונה חרדית נפרדת, יש ריכוז של הקהילה במקומות מסויימים, אך גם שם הבניינים מעורבים, אין כבישים סגורים בשבת, בכל העיר ישנם רכבים שנוסעים בשבת (לצערינו).
אופקים אני לא מכיר אישית כך אמר לי בעבר תושב ותיק מאוד,
ועלי תלון משוגתי!

• הוסף לסימניות
ואגב, כיום דירה נורמאלית באופקים עולה יותר ממליון ש"ח! (כן, גם באופקים עלו המחירים).

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אשכולות דומים

שלום וברכה

ניסיתי לקרוא אשכולות אחרים ופשוט התבלבלתי

נתונים (בתקווה שהכל נכון ואדרבה תתקנו אותי):
יש דירות של 3 חדרים חדשות באיזור המיליון שח בהר יונה או עמנואל או איזור אחר (המיקום זה לא הנושא - במטותא אל תיכנסו לזה)
מדובר בדירה שנייה
ויש לי 390.000 ש''ח הון עצמי אמיתי (לא הלוואות) שיתחלק כך:
300.000 הון עצמי לדירה עצמה (עוד 700.000 משכנתא) + 80.000 מס רכישה + כמה אלפי שקלים לעו''ד (זה דירה חדשה מקבלן - אז יש עו''ד מטעם החברה בכמה אלפי שקלים)
השכירות של הדירה לא תכסה לגמרי את המשכנתא - אני יצטרך להוציא כ1200 ש''ח (לא בדקתי סכום מדוייק לעומק) מהכיס. אבל אני מאמין שתוך כמה שנים השכירות תעלה ואז תכסה לגמרי את המשכנתא (כמו שראינו ברור במקומות אחרים שאלה שקנו דירות שניות אז בהתחלה השכירות לא כיסה את המשכנתא אבל בתוך כמה שנים ספורות זה כיסה ואפילו יש להם עודף וזה רק גודל)
אני גם בונה על עליית ערך - זה לא דירה שאני מתכנן למכור תוך כמה שנים ספורות אלא להשאיר מינימום לטווח יותר ארוך

השאלה:
האם עדיף להשקיע את הכסף בדירה כמפורט לעיל
או להשקיע בשוק ההון את ה380.000 ש''ח + מינוף קטן עם החזר של 1200 ש''ח לכ5 שנים ראשונות (ולמה רק 5 שנים? כי אני משווה לדירה שאחרי כמה שנים השכירות מכסה את המשכנתא ולא צריך להוציא כסף מהכיס)

ואם ניכנס עוד יותר האם יש הבדל בתשובות בין אם טווח ההשקעה קצר או ארוך?
אנחנו כרגע בשלב חיפוש דירה לקניה.
המספרים לא נכונים בכלל זה רק לשם הבנת הרעיון-
מוכרים דירה בפריפריה ונשארים אחרי סילוק יתרת משכנתא עם סכום של מיליון ש"ח נזיל.
בתנאים שלנו אנחנו יכולים לקנות דירה במרכז 3 חדרים ולשלם משכנתא של 6000 בחודש ל-30 שנה.

פנה אלינו חבר שיש לו דירת 5 חדרים ענקית, משודרגת, מחסן ובקיצור דירת החלומות שלנו ;)
הוא תקוע בכסף ולכן הציע לנו הצעה כזאת-
שווי הדירה הוא 2,800,000.
ניתן לו את המיליון שקל במזומן(מה שאפשרי מבחינתינו כמובן) ואת כל שאר הסכום- 1,800,000 נשלם כל חודש למשך 25 שנה 6000 ש"ח.
מה שיוצא שבעצם אנחנו משלמים פחות שנים ומקבלים דירה ששוה בלי השוואה וענקית וחלומית.
כמובן חוזה מסודר ע"י עו"ד ומשפטי כחוק. הדירה נהיית שלנו בטאבו! (סוג של חוזה מכר תמורת מיליון ש"ח..)

יש לנו כמה שאלות-
יש תקדים לדבר כזה? זה ייתכן משפטית?
עם המיליון שקל הוא בעצם פורע את רוב המשכנתא שלו ומקטין החזר חודשי ושנים בפער-אבל המשכנתא שנשארת לו היא על שמו. אנחנו לא לוקחים בכלל משכנתא מהבנק. זה אפשרי? ברגע שהוא מוכר את הדירה הוא חייב לפרוע את כל המשכנתא או שיכול להמשיך לשלם אותה בלי קשר?
והמוכר כרגע גר בשכירות ומחפש דירה לקנייה יותר קטנה ויותר זולה(לכן הוא מוכר). יש דרך לגרור את המשכנתא הנוכחית שלו שתקטן כמובן לדירה חדשה או להוסיף?

שורה תחתונה-
אנחנו צריכים להגיע למצב שבו התשלום החודשי שלנו נותן לו לקנות דירה יותר קטנה ונשאר לו קצת עודף..
אם יש למישהו הברקה ופיתרון נשמח לשמוע!
ואשמח לחוו"ד מהמומחים בתחום

תודה רבה!!

(מי שיכול לתייג מומחים לעניין אשמח)

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה