עזרה יש טעם לשמור את כל המכתבים שמקבלים מחברות הביטוח?

• הוסף לסימניות
אני עושה פסח,
אשמח לדעת אחד ולתמיד האם יש צורך לשמור את כל המכתבים שמקבלים בדואר ממנורה, מגדל וכו',
בקשר לפנסיה וקרן השתלמות....

• הוסף לסימניות
כדאי לשמור את הסיכום השנתי.
הכי נח לסרוק ולשמור במחשב
ועוד יותר - לקבל ישירות למייל.

וד"א זה הזמן לבדוק שהכל תקין, ההפקדות נכנסות, דמי הניהול אינם גבוהים, הביטוחים תואמים למה שאתם צריכים ורוצים וכו'

• הוסף לסימניות
לא חייבים יש את זה באזור האישי של חברות הביטוח.

• הוסף לסימניות
אני כן ממליצה לשמור,
היה לי השבוע סיפור עם עובד, הוא הפריש לחברה מסוימת מ-2010 עד תחילת 2017, לאחר מכן הכספים נויידו לחברה אחרת, כשביקשתי ערכי פדיון פיצויים (הוא הפסיק לעבוד אצלנו) ראו רק כספים מתחילת 2013, היינו צריכים "לחרוש" בקופה הישנה עד שקיבלנו את הסכומים שהועברו וכעת צריך לבדוק בחדשה מדוע לא רואים אצלם את כל הכספים, באיזור האישי אפשר לראות כל עוד נמצאים אצל אותו גורם,
מומלץ לפתוח קלסר ולשמור דו"ח לכל שנה לפחות, וכמובן לתעד כל שינוי, מה ששמרת הוא שלך....

• הוסף לסימניות
אז
אני כן ממליצה לשמור,
היה לי השבוע סיפור עם עובד, הוא הפריש לחברה מסוימת מ-2010 עד תחילת 2017, לאחר מכן הכספים נויידו לחברה אחרת, כשביקשתי ערכי פדיון פיצויים (הוא הפסיק לעבוד אצלנו) ראו רק כספים מתחילת 2013, היינו צריכים "לחרוש" בקופה הישנה עד שקיבלנו את הסכומים שהועברו וכעת צריך לבדוק בחדשה מדוע לא רואים אצלם את כל הכספים, באיזור האישי אפשר לראות כל עוד נמצאים אצל אותו גורם,
מומלץ לפתוח קלסר ולשמור דו"ח לכל שנה לפחות, וכמובן לתעד כל שינוי, מה ששמרת הוא שלך....
כדאי לי לאחד כבר עכשיו את כולם?
החלפתי הרבה עבודות, ובכל פעם עבדו עם חברה אחרת.
ומספיק לשמור רק את הסיכום השנתי?

• הוסף לסימניות
אז

כדאי לי לאחד כבר עכשיו את כולם?
החלפתי הרבה עבודות, ובכל פעם עבדו עם חברה אחרת.
ומספיק לשמור רק את הסיכום השנתי?
דמי ניהול: אנחנו משלמים כגוף 1% על הפקדה ו-0.18% על הצבירה,
יש מקומות שמתפשרים גם על פחות,
ייתכן שאם תאחדי את כל הקופות למקום אחד גם יבואו לקראתך בדמי הניהול,
מעבר לדמי הניהול כדאי גם לבדוק תשואות 3, ו-5 שנים אחרונות (שנה אחת לא נותנת אינדיקציה)

• הוסף לסימניות
מה עם מסמכים של : אישור מס עבור קרן פנסיה?
יש צורך לשמור?
והדוח השנתי כולל את הדוחות הרבעוניים?

• הוסף לסימניות
אני רואה
דמי ניהול: אנחנו משלמים כגוף 1% על הפקדה ו-0.18% על הצבירה,
יש מקומות שמתפשרים גם על פחות,
ייתכן שאם תאחדי את כל הקופות למקום אחד גם יבואו לקראתך בדמי הניהול,
מעבר לדמי הניהול כדאי גם לבדוק תשואות 3, ו-5 שנים אחרונות (שנה אחת לא נותנת אינדיקציה)
שגובים לי 1% מצבירה ו0% מהפקדות. הגיוני?

• הוסף לסימניות
אני רואה שבתקופה שהייתי בחל"ת לא נצבר לי,
יש דרך לסדר את זה עכשיו? או שמאוחר מידי?
וגם יש לי כל מיני התראות ע"כ שהפסיקו להפקיד לי כסף ממקומות שהפסקתי לעבוד בהם, צריך להתייחס לזה?

• הוסף לסימניות
אני רואה שבתקופה שהייתי בחל"ת לא נצבר לי,
יש דרך לסדר את זה עכשיו? או שמאוחר מידי?
וגם יש לי כל מיני התראות ע"כ שהפסיקו להפקיד לי כסף ממקומות שהפסקתי לעבוד בהם, צריך להתייחס לזה?
בחל"ת המעסיק פטור מהפרשות סוציאליות,
אם את מקבלת התראות, זה אומר שלא בוצע הליך שחרור כספים טופס 161 וכו'

• הוסף לסימניות
אז אין מה לעשות על החל"ת? זה אמור לפגוע לי בעתיד?
ומה זה טופס 161? איך מסדרים את זה?
ואיך אפשר לאחד את כל הקרנות לש הפנסיה?
ממש תודה!

• הוסף לסימניות
אז אין מה לעשות על החל"ת? זה אמור לפגוע לי בעתיד?
ומה זה טופס 161? איך מסדרים את זה?
ואיך אפשר לאחד את כל הקרנות לש הפנסיה?
ממש תודה!
אי הפרשה בחל"ת לא אמור לפגוע בך,
טופס 161 זה הודעת המעביד על הפסקת עבודה , לא קיבלת?
איחוד את מבצעת דרך הקרן ששם את רוצה להמשיך, הם ישמחו לעשות את העבודה בעבורך, תתקשרי למוקד השירות , הם ידריכו אותך,

• הוסף לסימניות
לא רואה טופס כזה.
שאני ינסה להשיג עכשיו מהמעבידים הקודמים?
מה עושים עם זה?
אני צריכה לפנות עם זה לחברות הביטוח?
ויש טעם לאחד את הקרנות? איך אדע איפה כדאי?

• הוסף לסימניות
את המכתבים עם ההתראות צריך לשמור?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה