דרוש מידע יש כאן משהו שמבין בהכשרים?

• הוסף לסימניות
אתה כותב כנראה מהשערה.
חד משמעית לא נכון.
ולא להוציא אותי כמזלזלת במסירות נפשם של השלוחים.
כתבתי שבעל כרחם הם נאלצים לוותר לפעמים על הקפדות מסויימות בכשרות, שבמקומות יהודיים הם קיימים מלכתחילה.

• הוסף לסימניות
מבינה את מה שאת אומרת, ועדיין יש דברים שנשמעים אחרת לישראלים.יש קהילות בחול שלא מנפים קמח, לא כי לא מקפידים, אלא כי לא נגוע בגלל האקלים.
חרקים מצויים בארץ הרבה יותר מאשר במקומות הקרים בחול לדוגמא, מה שהופך את נושא הגידול הנקי לפחות נצרך מלכתחילה במקומות מסויימים

• הוסף לסימניות
מבינה את מה שאת אומרת, ועדיין יש דברים שנשמעים אחרת לישראלים.יש קהילות בחול שלא מנפים קמח, לא כי לא מקפידים, אלא כי לא נגוע בגלל האקלים.
חרקים מצויים בארץ הרבה יותר מאשר במקומות הקרים בחול לדוגמא, מה שהופך את נושא הגידול הנקי לפחות נצרך מלכתחילה במקומות מסויימים
שמעתי כבר את הטענה הזו.
מבירור עם משגיחי כשרות, זה לא נכון!!
קמח ועלי ירק, תמיד נגועים אם לא נופו/נבדקו.(גם במקומות עם אקלים קר מאוד כמו אוקראינה)

• הוסף לסימניות
זה מעניין, כי קהילות שלימות באמריקה (לאו דוקא חבד), על משגיחי כשרותיהם ורבניהם, לא מנפים קמח.

• הוסף לסימניות
חד משמעית לא נכון.
ולא להוציא אותי כמזלזלת במסירות נפשם של השלוחים.
כתבתי שבעל כרחם הם נאלצים לוותר לפעמים על הקפדות מסויימות בכשרות, שבמקומות יהודיים הם קיימים מלכתחילה.
וסליחה, מקוה שלא התכוונת אלי כי לא התכוונתי שאת מזלזלת.
פשוט מכירה כל כך סגנון אחר של טענות, מאנשים שבטוחים שאין מצב להסתדר בלי גבינה, שוקולד, או סוכריות לעוגה

• הוסף לסימניות
זה מעניין, כי קהילות שלימות באמריקה (לאו דוקא חבד), על משגיחי כשרותיהם ורבניהם, לא מנפים קמח.
לא מכירה.
אני דיברתי על מקומות נידחים או רחוקים מאוד מקהילות חרדיות. (ששם בתי חב"ד האמורים לדאוג לכשרויות. במקומות כמו אמריקה וכד' יש אולי כשרות רשמית)

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אני דיברתי עם אישה שמכרה עוגות לפני הרבה שנים
כשעדיין לא היה קמח מנופה
והיה לה כשרות מאחד המחמירים
והתירו לה לנפות קמח בנפה של 40 מש, חורים ממש גדולים.
גם בכשרויות המחמירות יש היתרים מאד גדולים, ורחוקים מאד מאד ממה שמקפידים בבית.

• הוסף לסימניות
אין חיוב הלכתי לנפות קמח.
המצאות חרקים בקמח הוא מיעוט שאינו מצוי.
ויכולו להעיד על כך כל מי שמנפה קמח יותר מיומיים...

• הוסף לסימניות
תבררו אצל מומחה כשרות שאתם מכירים אישית וסומכים עליו.

• הוסף לסימניות
מתי בפעם האחרונה נתקלת בתולעים באורז?

הקטניות והדגנים פה בארץ נקיים במיוחד. לפני האריזה מזרימים גז מיוחד שהורג את הביצים וכך מונעים נגיעות.
אי אפשר להשוות את המצב היום לפעם. באופן עקרוני 99% לפחות מהתוצרת הארוזה והיבשה נקיה לגמרי
(לא מדברת כמובן על ירקות, רק על דגנים וקטניות)

• הוסף לסימניות
חרקים מצויים גם באוקראינה הקרה, באמצע החורף! מבדיקה!
בתי חב"ד יש כאלה שמאד מחמירים ויש כאלה שלא!
כשמגיעים למקום, על אף אי הנעימות, צריך פשוט לדעת מושג או שתיים בכשרות, ולחקור קצת את בעלי המקום (בעדינות ובכבוד) בשביל לדעת על הכשרות,
או להביא אוכל מהבית (פיתות, שימורים, תבלינים, וכו') ולסמוך רק על פירות וירקות ללא חשש לחרקים.

• הוסף לסימניות
חרקים מצויים גם באוקראינה הקרה, באמצע החורף! מבדיקה!
בתי חב"ד יש כאלה שמאד מחמירים ויש כאלה שלא!
כשמגיעים למקום, על אף אי הנעימות, צריך פשוט לדעת מושג או שתיים בכשרות, ולחקור קצת את בעלי המקום (בעדינות ובכבוד) בשביל לדעת על הכשרות,
או להביא אוכל מהבית (פיתות, שימורים, תבלינים, וכו') ולסמוך רק על פירות וירקות ללא חשש לחרקים.
כל מילה!!
וחבל שאנשים סומכים בעצימת עיניים.

• הוסף לסימניות
מה זה קשור ?
יש דברים שבארץ אפשר להקפיד עליהם זה כל החומרות בכשרות (וכולם סוברים שהכשרים בינונים זה לא טרף)
ושנמצאים בחו''ל יש מקום להקל
אני דווקא שמעתי שהפוך.
פה בארץ יש הרבה הרבה פחות בעיות,
אסור להכניס דברים לא- כשרים למפעל,
ובשעת הצורך הרב פסק לי שעדיף לאכול רבנות ממפעל בארץ
מלאכול XXXXX (כשרות שרבים וטובים אוכלים)
שנוצר במפעל בתאילנד.
שם על אותו קו ייצור מכשירים מסטיקים עם "דבר אחר",
בארץ אין כאלה דברים...

• הוסף לסימניות
אני מגיעה ממשפחה שוויצרית. אנחנו אוכלים בפרווה, חלבי לא- בעיה בכל ההכשרים בחוץ לארץ ואנחנו לא אוכלים בכלל- כשגרו שם סמכו רק על מחלבה מאוד מסוימת- בשרי אין בארץ כך שאני לא יודעת, נחשב להכשר מעולה

• הוסף לסימניות
טעות התכוונתי לרב רוטנברג השני

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה