וואו מרדכי כל הזמן עולים לי עוד שאלות.
אתה יכול להיות מומחה לעניין זה ולהרוויח הרבה כסף מיעוץ.
בכיף. ככל שאוכל בל"נ (זמני מעט מצומצם) אשמח לענות. (אפילו שזה רחוק מלהיות חוויה נעימה עבורי.)
האם זה משהו מולד או נרכש.
לא יודע. אם כי, במקרה שלי, יש לי השערות שזה תפח בשל אי אלו אירועים, שלא ארחיב בהם.
והאם אחרי שמטפלים בזה בהצלחה נשאר המשיכה? יש נפילות?
ה"טיפול" שלי, לא היה אלא "עבודת המידות" אחת ענקית. היו נפילות לאורך כל הדרך, בעיקר בקושי בתחילה לזהות בכלל את האמת ולהצליח להיצמד אליה. (יש נטיה להרבה אנשים, כשהם ראו פעם תקרית, והם לא זוכרים באמת את כל מה שהיה שם, אז הם "משלימים" את הסיפור בעצמם. להילחם בזה, לא לתת לזה, כי זה המדרון החלקלק, להגיע למצב בו אתה כבר לא יודע אם הנתון הזה הוא "השלמת הדמיון" שלך, (שהשלמת מפני המצוקה, כי אחרת אין לך סיפור ביד) או שזה מציאות שקרתה.)
והקושי העיקרי, כמו שכתבתי, לחזור בי משקרים וגוזמאות תוך כדי דיבור, מול השומעים, שזה קשה ביותר! (אפילו כשבטוח שהם לא יעלו שזה שקר, כי כל פעם כשאתה משקר, אתה חושב שלא יעלו על זה.)
ולקבל על עצמך, לספר סיפורים בדקדקנות טרחנית! שזה נשמע בערך כך. "היינו אתמול ברב שפע, אני הלכתי באמצע, ואני לא בטוח אם הוא הלך לימיני והוא לשמאלי, או ההיפך. הגיע רכב, אינני זוכר אם הוא טסלה, או פולקסוואגן, אם אני לא טועה, הוא עלה על המדרכה, ואני כמעט בטוח שאנשים היו עלולים אולי להידרס."
שזה יכל להיות הרבה יותר פיקנטי, אם הייתי מספר "ראיתי אתמול טסלה דוהרת ברב שפע לתוך הקהל. זה כמעט היה אירוע רב שפע 2 ח"ו". ואז השיחה הייתה ממשיכה על כמה הרגשים של טסלה לא שווים כלום וכו'. (כשאתה לא בטוח שזה טסלה, אז סתם הלך כל הפאנץ'. אז מה. זה שווה את זה.)
ככה. פשוט לא להוציא מילה מהפה, בלי שאתה יכול לחתום ע"ז בשתי ידיים.
יש בזה הרבה נפילות, אבל כיום אני במצב, שלהערכתי ממוצע השקרים שלי, נמוך באופן ניכר מהממוצע האנושי.
ברור שאני כיום חושש להידרדר חלילה, ולכן כל סיפור שלי, תוך כדי הסיפור קופצות לי הערות אזהרה לראש, הופ! זה לא בדיוק ככה, וזה היה אך לא ממש ככה, וכשזה סביר, אני מתקן, אבל אם זה לא סביר, והשינוי הוא חסר משמעות לחלוטין, אז לפעמים אני לא מתקן.
ואני מרבה לומר איני יודע כעצת חז"ל. הרבה יותר קל לתקן, כשאמרת "נראה לי" מאשר כשדיברת בביטחון שאין למעלה ממנו. האם יש לי חשש לחזור למצב של פעם? נראה לי רחוק! אבל, לא יודע....