עזרה יש לך אפשרות לבטל את גזירת החד פעמי. נשארו 4 ימים להתנגדות

1. סעיף זה נועד לרצות את אלה שתכננו לתקוף את החוק מצד זה שהממשלה התחייבה בכאילו לא להעלות את המיסים.
2.סעיף זה נועד לרצות את פקידי האוצר שבלי החתימה שלהם לא תותנע הצעת החוק.
לא הבנתי רק למה סעיף 2 משכנע אותך יותר מסעיף 1.
הרי ברור לכל אדם שיש לו יותר מקב מנת משכל, שמס מכניס כסף למדינה.
וברור לכל אחד שאת שיעור המס צריך לחשב לפי רמת צריכה (שאגב גבוהה פי 5 מאשר באיחוד האירופאי)
נכון, לפי רמת הצריכה שתהיה אם החוק יעבור
אבל אם מחשבים לפי רמת הצריכה היום ז"א שאתה לא מאמין שהחוק יספק את הסחורה

נכון, לפי רמת הצריכה שתהיה אם החוק יעבור
אבל אם מחשבים לפי רמת הצריכה היום ז"א שאתה לא מאמין שהחוק יספק את הסחורה
חייבים לחשב לפי רמת הצריכה היום.
מה אתה מציע?< שיחשבו לפי רמת הצריכה הצפויה אחרי יישום החוק? איך יכולים לחשב את זה?

מה אתה מציע?< שיחשבו לפי רמת הצריכה הצפויה אחרי יישום החוק? איך יכולים לחשב את זה?
או שרמת הצריכה הצפויה לא שונה בהרבה מהצריכה כיום
שזו דעתי בכל אופן :)

שווה להעסיק עוזרות מהאזורים ההם, כי המושגים שלהם דלים, ביחס למשכורת.
שווה לעוזרות להגיע, כי הן מרוויחות יותר ממה שירוויחו בארץ מולדתן
לא הבנתי.
לדעתך אין כבר תושבים באזורים ההם, כי כולם הולכים לארצות המתקדמות?
אם יש שם עדיין תושבים, אז גם הם - למרות משכורתם הדלה, ולמרות שאין ביניהם חרדים, אסורים להשתמש בחד פעמי.

בוודאי, בונים על זה תקציב, לא?
בשביל מה יש כלכלנים
הם טוענים שהצריכה תרד בין 30 ל 40 אחוז, אז לכל הפחות שיחשבו ירידה של 30 אחוז, אולי 20
אני בינתיים איש פשוט ולא מחשב חשבונות במשרד האוצר
ומלבד זה יש את המודל האירופאי - כפי שזה נקרא בפי אלו שרוממות הירוק בפיהם

אני מאמינה שגברים רבים עוזרים לשטןף כלים
ויש כאלו שזה אפילו תפקידם הקבוע בבית
ולמרות זאת בדרך כלל זהו עול שמוטל על הנשים
לכן קצת מוזר לי לקרוא הצהרות של גברים
שמוכנים לשאת על כתפיהם באהבה עוד כמה (או יותר מכמה) כלים כשמסתבר שמי שיסבול מכך לא יהיה הם

אני לא רואה את עצמי קונה פחות חד פעמי
כן יודעת שאשלם יותר, והרבה
ולמה אני שלמה עם עצמי כל כך? כי אני יודעת שהאמת היא באמצע
נכון שאני כנראה צורכת יותר צלחות ח"פ מאישה חילונית בגילי
אבל בטוח בטוח
אני לא קונה מזון מהיר כל יום בחוץ כמוה
(תסתכלו אחרי ארוחה קטנטנה כמה זבל אריזה מושלך לפח. המחיר שלו לא ישתנה)
אני משתדלת לא לזרוק מזון לפח (ולא רק מטעמי חיסכון. בל תשחית זה ערך)
כך שבסוף אנחנו מאוזנות?
אז כן. החוק הזה נועד כדי לפגוע במגזר שלנו.

בשביל מה יש כלכלנים
הם טוענים שהצריכה תרד בין 30 ל 40 אחוז, אז לכל הפחות שיחשבו ירידה של 30 אחוז, אולי 20
רק לשם המחשה...
אם אתה מתכנן את כלכלת המשפחה מהכנסות בתחום הצילום ומתוכננת ירידה ב30 אחוז ברווחיות, האם תחשב את כלכלת המשפחה לפי הרווח של שנה שעברה?
תקציב מדינה אמור להיות משהו רציני (כמובן אחרי הוצאת ליברמן מהמשוואה)..

רק מזכיר דיון חשוב מאוד
אבל לא פחות חשוב, כנראה אפילו יותר להתנגד ליוזמה בכלי היחיד שהמדינה מעמידה לרשותינו
דפדפו לתחילת האשכול לחצו על הקישור ותתנגדו
@יואל ארלנגר - קקטוס גם אתה, אם לא בשבילך אז בשביל השכנים, המכרים, ההוא שעושה שולם זוכר עוד חודש במושב וישלם כפול...

רק מזכיר דיון חשוב מאוד
אבל לא פחות חשוב, כנראה אפילו יותר להתנגד ליוזמה בכלי היחיד שהמדינה מעמידה לרשותינו
@יואל ארלנגר - קקטוס גם אתה, אם לא בשבילך אז בשביל השכנים, המכרים, ההוא שעושה שולם זוכר עוד חודש במושב וישלם כפול...
תודה על התזכורת
אגב נותרו פחות מ3 שעות להגשת התנגדות
כנסו והשפיעו:)

רק מזכיר דיון חשוב מאוד

אגב אפשר עד דקה ל12...

לא הבנתי.
לדעתך אין כבר תושבים באזורים ההם, כי כולם הולכים לארצות המתקדמות?
אם יש שם עדיין תושבים, אז גם הם - למרות משכורתם הדלה, ולמרות שאין ביניהם חרדים, אסורים להשתמש בחד פעמי.
כשמוציאים דברים מהקשרם, באמת קשה להבין.
כתבתי בצורה הכי ברורה, שנשים מליטא ומפולין מעדיפות לעבוד במדינות מפותחות יותר באירופה, כי שם מרוויחים יותר מהשוק המקומי במדינת הולדתם. הווי אומר - במדינה שלהם משלמים גרוש לעבודות ניקיון (שטיפת כלים, לצורך העניין)
ציינתי עוד, שאשה מבלגיה ומלונדון משלמת לעוזרת (כן, לזו שהגיעה מליטא כדי להרוויח יותר מעיר מגוריה) כמעט חצי מהמחיר בארץ (5-7 יורו לשעה...). זה לא חצי מהמקובל בארץ, כי זה גרושים ביחס למטבע המקומית, לעומת מה שהולך בישראל. בנוסף, המקובל שם הוא להחזיק עוזרת לפחות שעתיים-ארבע שעות ביום.
אגב, יש מדינות באירופה שבשעות מסוימות החשמל זול משמעותית. כבר נוכחתי במשפחות שכיוונו שעון שבת למדיח הכלים בשעות הזולות של החשמל, וחסכו עוד יותר

יש למישהו דוגמה להצעת חוק שהתבטלה בעקבות התנגדויות כאלו?

בשביל מה יש כלכלנים
איזה בונים על זה תקציב?
זה חוק שאין בו הרבה רווחים
אם הוא יעבוד, אז בטח שלא יהיו רווחים.
אם הוא לא יצליח במשימה שלו, רק אז יהיו רווחים.
ולכן מבחן התוצאה של החוק הזה יהיה בהכנסות שלו.
הכנסות נמוכות - תוצאה טובה
הכנסות גבוהות - תוצאה גרועה.

אני אם למשפחה שב"ה מתקרבת לעשרה ילדים כולם בבית ב"ה.
ועוד טרם החוק (הרבה קודם) ערכתי העברה מדורגת לכלים רב פעמיים. (לכל חוששי הנפיץ, יש היום כלים אקרילים יפים ועמידים, גם לי יש מנפצי כלים לא מחונכים...)

האמת עוד לפני הגישה הירוקה, נמאס לי מכוסות מתגלגלות, ומצלחות מתקפלות ונמסות, או שצריך 5 צלחות יחד.

אפשר להפעיל חשיבה עצמית גם בנוגע לשלילת החוק האם רק בגלל שמי שמעלה אותו הוא "לצרינו" זה הופך את כל כולו לפסול.

יכול להיות שהחוק מעצבן, יכול להיות שעצם זה שהציבור החרדי נמנה יותר על השכבות החלשות אז הוא מוצא את עצמו נפגע יותר.
אבל בבסיס בבסיס הוא לא כ"כ משולל הגיון.
אדרבה, שתפי אותנו-
את נותנת כלי אמתי ממש לילד בן שנתיים שאוהב לאכול לבד?
איזה?
איפה את קונה?
יש לך מדיח?
תני קצת טיפים...

כתבתי בצורה הכי ברורה, שנשים מליטא ומפולין מעדיפות לעבוד במדינות מפותחות יותר באירופה, כי שם מרוויחים יותר מהשוק המקומי במדינת הולדתם. הווי אומר - במדינה שלהם משלמים גרוש לעבודות ניקיון (שטיפת כלים, לצורך העניין)
וזה גם אומר שלאותן נשים שמתפרנסות מעבודות ניקיון [שזה אחוזים נכבדים], ולא נוסעות לעבוד במדינות מפותחות יותר - אין את הגרושים הללו לשלם לעבודות ניקיון, כי הן גם מרוויחות גרושים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה