עזרה יש לך אפשרות לבטל את גזירת החד פעמי. נשארו 4 ימים להתנגדות

אין חולק על כך שמיעוט בשימוש בחד פעמי ייטיב עם העולם.

רק כאן זה הגיע מיד אחרי גזירת המעונות. והרגיש המשך ישיר לכך.

לא עשו שום קמפיין על הנושא, אלא ישר מיסים.

היה גם אפשר לחייב לסמן על האריזה כמו בממתקים עם הסוכר, כמה זה מזהם וכו'

וכלום, ישר התחילו עם המס.

גם במשקאות ממותקים אותו דבר.

מה דעתכם שגם יחייבו מס על שמן במוצרים?

או יותר גרוע, על כמות השמן שנכנסת למסעדות למשל? [אוי ח"ו גם ככה המסעדות לא מחזיקות את עצמם! אבל משפחות ברוכות, שישלמו! הם היו צריכים לחשוב ע"ז לפני שהביאו ילדים.:mad: רק שתבינו איפה אנחנו חיים.]

לא כל ממשלה - אולי
אך בממשלה זו
שמענו ישירות מפי ליברמן את דעותיו ועדיפיותיו
וגם אם יש כאלו שתמיד רצו שיהיה הפחתה בשימוש בחע"פ,
זה שהם קופצים טרמפ על המציאה
שנועדה לפגוע בציבור שהם חיים בו,
אולי כדאי שיצטרפו לאחיהם שעתידים לסבול מחוק זה
ויציעו עוד פתרונות חכמים ומעניינים לבעיה זו חוץ מאשר החוק שנועד לעשוק עשוקים

לדעתי הממשלה העכשווית לא גרועה כמו שהעיתונות והתקשורת החרדית עשו אותם
בוא אני יזכיר לך ממשלה גרועה
ב2003 בנימין נתניהו (כן אותו אחד שכולנו חולים עליו) שר האוצר מעלה מיסים - פוגע ברמה קשה בציבור החרדי
זה ממשלה גרועה
ב2013 בנימין נתניהו ראש ממשלה (אחרי שהחרדים הצביעו לו בשתי פתקים) עוזב את החרדים ומקים ממשלה עם לפיד
ש מוריד את הקצבאות לאברכים ולבחורי הישיבות
זה ממשלה גרועה

אבל בשנת 2021 שהחרדים כשהחרדים לא בממשלה מכיוון שהם נדבקו לביבי (שכזכור הוא זה ש"אף פעם לא פגע בהם" בציניות כמובן) הם חפרו לעצם את הבור ועכשיו מכיוון שהממשלה לא באמת רעה אז מחפשים כל מיני חוקים שאמנם הם אפשר להגיד יפגעו במשפחה החרדית וגם בכלל הציבור ולא משנה איזה סוג חילוני/ דתי/ חרדי/ ערבי
אבל מכאן ולבוא ולהגיד שזה ממשלה נגדנו זה לדעתי לא נכון

אגב לכל המשפחות הברוכות שביננו כדאי לבדוק האם חד"פ מקלקר גם נכלל בחוק, אם לא אז הנה פיתרון גם עם החוק עובר..

בלי עין הרע.

בכל אופן אינו דומה 6 ל10.
וחוץ מזה כל הכבוד על הרגישות שלך לנושא.
אבל כמו שלא יחייבו אותך להפסיק לאכול אוכל פחות בריא כי זה יוצר עומס על המערכת, וכולנו בספינה אחת.
כך א"א לחייב אנשים להפסיק לאכול בח"פ. [ואם לא, שישלמו עוד כמה מאות שקלים לחודש.]

זה הנופש שלהם. [קצת מוריד מהעול הענק.]
זאת שאלה של צדק מול חכמה.
מבחינת צדק לפעמים אין אפשרות להכריע מי צודק, וניתן להעלות טיעונים משפטיים מצד זכותו של האזרח לעשות ככל העולה על רוחו. (בטווח מסויים של הגבלות)
כמו שברור לרוב האנשים שחוק יסוד כבוד האדם וחירותו, זז הצידה כשמחבל עומד לבצע פיגוע, או שהשיקול הזה זז קצת מעט הצידה כשמדובר על פעולות חיוניות לבריאות האזרחים (בגבולות כאלה ואחרים), למרות שאם נבחן בכלים משפטיים, יתכן שנגיע למסקנות שיכבלו את ידי כל מקבל החלטות, מכיוון שכל פעולה שתעשה, יהיה לה איזו נגיעה בזכויות האזרח וחירותו.
מיסוי הוא אחד מהסוגיות הכי נפיצות בנושא, כי הוא בעצם נוטל אחוז מסויים מהחירות של בן אדם.
בין אם הוא רוצה לשלם ארנונה, לשלם מס על קניית דירה, ובעצם על האפשרות לנשום בחופשיות במרחב הציבורי.
אפשר לחייב בן אדם לשלם ארנונה, רק כי אנחנו רוצים שברחוב הראשי יהיו עצי איזדרכת?
ומי שלא רוצה לשלם, יגור באוהל על המדשאה בפארק הגדול?

למעשה מס הגולגולת העתיק והידוע לשמצה לא פג מהעולם, רק לבש פנים חדשות ומדורגות יותר.
מצד שני, מדינה שלא לוקחים בה מיסים, לעולם לא תהיה מדינה שאתה תהיה מעוניין לגור בה, אלא אם אתה יליד שחגור בעלי בננה, ורוקד בלילה ליד המדורה, כשראשך חבוש בכתר נוצות.

יתכן שמצד הצדק לא ניתן לחייב אותך לתשלום של שום מס, ושום מס הוא לא מוצדק.
אבל אם אנחנו רוצים מקום טוב לגור בו, יש לזה מחיר.

לפי מה שהבנתי מדבריהם
האהבה או השנאה לפוליטקאי כזה או אחר לא בדיוק מעניינת אותם
אלא מה ש @yonatanr רשם זה כך
שכדאי לשים לב שכל ממשלה שהחרדים לא נמצאים בה נהפכת ישירות לממשלת שמד שמסוכנת לציבור החרדי
אע"פ שזה ממש לא כך
ולכן לא כל פירסום של החכי"ם החרדים שליברמן מעלה את המחיר על חד"פ זה נגדנו, אז הוא נכון.
וחבל שנהפכנו לציבור שלא רואה וחושב מה יש מול העיניים שלו
ו @יואל ארלנגר - קקטוס גם לא אמר שהוא אוהב את ליברמן ודומיו אלא שלדעתו כדאי מאד ללהפחית את השימוש בחד"פ.
כדאי מאד לשים לב למה שקוראים לפני שכותבים תגובות
לא דיברתי מילה על @יואל ארלנגר - קקטוס. (כדאי שגם הכותב היקר יקרא את התגובות לפני שמגיב בעצמו). ולגבי הניק השני, ג"כ כדאי שתקרא עוד כמה תגובות באשכולות נוספים ושהיו כאן בהסטוריה (ושנמחקו בזכותו) ותבין על מה אני מדבר. וכן, גם הנושא הזה בפנ"ע, לא ברור לי איך זה שכוווולם כולל כולם מבינים שהמניע כאן הוא לא ענייני, ורק אחד שממש לא מצליח להבין את זה. ממש מעניין גם שזה בדיוק אותו אחד שתמיד חושב כך. רוצים גם שנביא לכם כאן ציטוטים ממקרים הפוכים? שדוקא כשמדובר על אינטרס של המגזר שלנו, יש מי שהוא במקרה האחרון להבין את זה...

ב2003 בנימין נתניהו (כן אותו אחד שכולנו חולים עליו) שר האוצר מעלה מיסים - פוגע ברמה קשה בציבור החרדי
הפגיעה האנושה ביותר היתה כשהוא ביטל את חוק הלפרט - זה שנתן לכל משפחה, החל מהילד החמישי - 855 ש"ח לילד [לעומת 171 לילד הראשון].

לא רק ליברמן דואג לאפליה נגד חרדים, אלא גם מדינות רבות בעולם...
באיחוד האירופי מוצרי חד פעמי רבים נאסרו לחלוטין - כמובן שגם זה נגד החרדים...
ושוב האיחוד האירופאי...
באיחוד האירופאי יש לכל משפחה ממוצעת עוזרת בכל יום כמה שעות, במחיר של עוזרת לשעה בארץ.
באיחוד האירופאי משלמים גרושים על מים
באיחוד האירופאי יש בכל בית מדיח כלים, ובבתים חרדים - 2 מדיחי כלים. אה, ומוצרי חשמל עולים זול יותר מאאשר בארץ
עכשיו נתחיל לדון על ההשוואה...

לא דיברתי מילה על @יואל ארלנגר - קקטוס. (כדאי שגם הכותב היקר יקרא את התגובות לפני שמגיב בעצמו). ולגבי הניק השני, ג"כ כדאי שתקרא עוד כמה תגובות באשכולות נוספים ושהיו כאן בהסטוריה (ושנמחקו בזכותו) ותבין על מה אני מדבר. וכן, גם הנושא הזה בפנ"ע, לא ברור לי איך זה שכוווולם כולל כולם מבינים שהמניע כאן הוא לא ענייני, ורק אחד שממש לא מצליח להבין את זה. ממש מעניין גם שזה בדיוק אותו אחד שתמיד חושב כך. רוצים גם שנביא לכם כאן ציטוטים ממקרים הפוכים? שדוקא כשמדובר על אינטרס של המגזר שלנו, יש מי שהוא במקרה האחרון להבין את זה...

ציטתי אותך כי התגובה שענית ל @yonatanr הייתה לדעתי חריפה מידי (אני מקדים שאני לא מחנך שלך;)) וגם אם אתה לא מסכים איתו, לא צריך לכתוב ככה וכמובן שאני כותב משהו בדר"כ זה לעיני כולם
ורק כדאי שתבין משהו זה שלדעת הניק הנ"ל אתה הוא המוזר שחושב מה שאתה חושב ולא צריך להתעצבן..

ושוב האיחוד האירופאי...
באיחוד האירופאי יש לכל משפחה ממוצעת עוזרת בכל יום כמה שעות, במחיר של עוזרת לשעה בארץ.
באיחוד האירופאי יש בכל בית מדיח כלים, ובבתים חרדים - 2 מדיחי כלים. אה, ומוצרי חשמל עולים זול יותר מאאשר בארץ
זה נכון גם לגבי מדינות כמו יוון, ספרד, פולין, ליטא וקפריסין?

זה נכון גם לגבי מדינות כמו יוון, ספרד, פולין, ליטא וקפריסין?
לא יודעת על כל מה שציינתם. אבל על חלקם בוודאי.
המים באירופה מאד מאד זולים, בשל הנהרות הרבים. כח העבודה בוודאי זול שם (יש אזורים בבלגיה שהעוזרת מגיעה מליטא או פולין...)
מחיר חשמל ומוצרי חשמל - אין לי מושג

כח העבודה בוודאי זול שם (יש אזורים בבלגיה שהעוזרת מגיעה מליטא או פולין...)
שאלתי על ליטא ופולין עצמן, שהן חלק מהאיחוד האירופי, והם משתכרים מן הסתם פחות מהממוצע כאן.

אגב לכל המשפחות הברוכות שביננו כדאי לבדוק האם חד"פ מקלקר גם נכלל בחוק, אם לא אז הנה פיתרון גם עם החוק עובר..
קלקר יותר גרוע. אין בו את ההגבלה של 2 מ"מ. המס יהיה על כל הקלקר ללא יוצא מן הכלל.

אני אם למשפחה שב"ה מתקרבת לעשרה ילדים כולם בבית ב"ה.
ועוד טרם החוק (הרבה קודם) ערכתי העברה מדורגת לכלים רב פעמיים. (לכל חוששי הנפיץ, יש היום כלים אקרילים יפים ועמידים, גם לי יש מנפצי כלים לא מחונכים...)

האמת עוד לפני הגישה הירוקה, נמאס לי מכוסות מתגלגלות, ומצלחות מתקפלות ונמסות, או שצריך 5 צלחות יחד.

אפשר להפעיל חשיבה עצמית גם בנוגע לשלילת החוק האם רק בגלל שמי שמעלה אותו הוא "לצרינו" זה הופך את כל כולו לפסול.

יכול להיות שהחוק מעצבן, יכול להיות שעצם זה שהציבור החרדי נמנה יותר על השכבות החלשות אז הוא מוצא את עצמו נפגע יותר.
אבל בבסיס בבסיס הוא לא כ"כ משולל הגיון.

?
לגבי אלו מדינות זה לא נכון? או שאתם לגמרי לא מעודכנים
1633010840628.png

נערך לאחרונה ב:
האמת עוד לפני הגישה הירוקה, נמאס לי מכוסות מתגלגלות, ומצלחות מתקפלות ונמסות, או שצריך 5 צלחות יחד.

לא לכולם הכוסות מתגלגלות והצלחות נרמסות ולא כולם חושבים שרק אם יבטלו את החע"פ ייגמר הזיהום אוויר

ואני לא חושבת שצריך לדון האם החוק מעיקרו הוא נכון או לא,
הוא לא בא ממניעים טהורים - מוכח שחור על גבי לבן!

ולכן לי ספציפית אין שום חשק או עניין לתת לזה גושפנקא
למרות שאני דולגת בעיר ירוקה,
אני לא חושבת שעל הדרך לרמוס מישהו (בכוונה), זו דרך מוצדקת (אפילו אם האויר שלי יתנקה)

@הרי יהודה

איך זה מוכח שחור על גבי לבן?

יש איזה מקום שבו ליברמן אמר שהחוק הזה הוא נגד חרדים?
החוק פוגע לא פחות ברוסים ומכיוון שלא סביר להניח שח"כ יעשה נגד המצביעים שלו (למרות שיהיו כאלה שיזכרו בבנט ;) למרות שבמקרה שלו ההבטחה המרכזית שלו היתה לא ללכת לבחירות חמישיות, וסתם מעניין למה כשגנץ פרש מגוש הנגדי ונכנס לממשלה עם ביבי לא שמענו אף אחד מהציבור שלנו ובכלל מהציבור הימני שצועק על זה שזה גניבת בחירות וכו' וכו' ...... אבל לא נזלוג מהנושא:p ) אז אולי הפעם מה שליברמן עושה זה באמת מכיוון שהגירעון של ישראל מאד גבוה ותפקידו במקרה כזה להוריד אותו
לא חושב שכל פעם הציבור צריך להרגיש נחיתי מול ציבורים אחרים

ועכשיו מכיוון שהממשלה לא באמת רעה
בתקציב המדינה המונח על שולחן הכנסת יש קיצוץ דרמטי בתקציב הישיבות, הכוללים והחינוך המוכש"ר. זאת בנוסף לביטול סבסוד המעונות. וזה לפני שדיברנו על ענייני דת ומדינה שעוברים כעת טיפול עשרת אלפים של פעם בשבעים שנה, ונראה מה יהיו חלומותיהם. ולפני שנכנסנו לשאלות עמוקות של שלטון המשפטנים והתקשורת, ביטוח רפואי לסודנים וכן הלאה.
האם הקיצוץ בממשלות 'זדון' קודמות היה עמוק יותר? כן (למעט סעיף המעונות).
האם הממשלה הזו 'לא באמת רעה'? לא.

קלקר הוא סוג של פלסטיק. הכל כלול. אפילו פלסטיק מתכלה, לתשומת לב מאמיני הכוונות הטובות.

ושוב האיחוד האירופאי...
עכשיו נתחיל לדון על ההשוואה...
ובנוסף, בישראל הפלסטיק מתכלה מהר יותר (כנאמר: "ארץ אוכלת יושביה").

גם במשקאות ממותקים אותו דבר.
אני תומך נלהב של המס על משקאות מתוקים, אבל חושב שהוא שטני נורא. הוא היה צריך להיות הרבה יותר גבוה, ואז היה גורם באמת לשינוי. המס יוטל בשיעור נמוך מאד יחסית, בדיוק כזה שימלא את אוצרות האוצר, לא ישנה מהותית את הרגלי הקניה, ולא ידפוק חלילה את משפחת ורטהיים ושות' - רק את הצרכן העני והקטן.

נערך לאחרונה ב:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה