יש לכם מתכון מושלם לבראוניז?

• הוסף לסימניות
אני גם עשיתי את המתכון של בקר, אין דברים כאלו.
והכי מפתיע, אמא שלי! שלא זזה משום מתכון מסורתי שלה, ויש לה בראוניז ותיק וטוב - קנתה אותו לגמרי גם היא!

בקר שכוייח.

• הוסף לסימניות
מתכון עשיר. הוא יוצא מאד מתוק - וכמה מתוק, ככה טעים :)

1 חב' מרגרינה
1 3/4 כוסות סוכר חום
2 ביצים
2 כפיות אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
2 סוכר וניל
2 כוסות קמח
1 כף קפה נמס
1 כוס אגוזים קצוצים (כ-100 גר')
180 גר' שוקולד צ'יפס

מערבבים הכל, מעבירים לתבנית ואופים 25 דקות. חותכים לקוביות ומכניסים שוב לתנור, עד להתייצבות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קרמבו;1869488:
סליחה שאני סותרת את דברייך, אבל, זה ממש לא טוב להוסיף לבראוניז אבקת אפיה זה פוגע במרקם השוקולדי שלו ומאבד את אפקט הבראוניז.
אני מכינה המון סוגי בראוניז רק עם שמן ויוצא מהמם!

אין בעיה. את תמשיכי להכין בלי ואני עם המעט אבקת אפייה שאני שמה....מעולם לא פגע לי במרקם....ואני גם מכינה המון סוגי בראוניס....אז בכיף תעשי כמו שאת רגילה ואני כמו שאני רגילה. עשיתי גם בלי ו....חזרתי לעם...
ממש, אבל ממש לא מאבד את מרקם הבראוניס.
נשאר דחוס ורטוב כמו שצריך. החכמה היא האפיה הקצרה.

והנשים היקרות כאן בפורום תכין כל אחת לפי שיקול דעתה. עם או בלי, לא משנה מה שיחליטו- העיקר שיצליח להן.
ואנחנו נישאר חלוקות בדעה בענין הזה. מותר, נכון?

את המתכון שלי ניסו המון בפורום ונהנו. קיבלתי המון פידבקים גם באישי וגם בפורום אה, וגם כאן באשכול.
בלי אבקת אפיה [ועם שמן] יותר מאוד מאוד דחוס ומאוד מאוד כבד. המרגרינה מתפיחה מעט מעצמה ולכן מוסיפים מעט אבקת אפיה לשמן [בעוגה הזו, לדעתי...] ודוקא בזו כי אחרת הבראוניז מאוד כבדים ואחרי ביס אחד כבר אי אפשר להמשיך. האבקת אפיה שאני מוסיפה היא רק בכמות קטנה ופשוט פותחת קצת את המרקם הכבד. אבל ממש לא הופכת את הבראוניס למרקם של עוגת שוקולד. ממש לא.

אגב, המתכון שלי מאחת הקונדיטוריות הגדולות ביותר בארץ....

• הוסף לסימניות
אני מתנצלת על השאלה המוזרה, אבל
מה זה בדיוק? זה ממש מתוק?? כי סופלה כן אוכלים אצלי , אבל ממש פעם ב...
בגלל שאצלינו לא חברים של מתוקים ושוקולדים מדי מעולם לא הכנתי / קניתי כזה דבר

יש לכם תמונה? אני פשוט נוסעת לשבת אז אולי שם זה יתקבל בברכה כתוספת לשאר השלל שהכנתי :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י hbecker;1869626:
אין בעיה. את תמשיכי להכין בלי ואני עם המעט אבקת אפייה שאני שמה....מעולם לא פגע לי במרקם....ואני גם מכינה המון סוגי בראוניס....אז בכיף תעשי כמו שאת רגילה ואני כמו שאני רגילה. עשיתי גם בלי ו....חזרתי לעם...

מה המתכון שלך?

• הוסף לסימניות
אני מתנצלת על השאלה המוזרה, אבל
מה זה בדיוק? זה ממש מתוק?? כי סופלה כן אוכלים אצלי , אבל ממש פעם ב...
בגלל שאצלינו לא חברים של מתוקים ושוקולדים מדי מעולם לא הכנתי / קניתי כזה דבר

יש לכם תמונה? אני פשוט נוסעת לשבת אז אולי שם זה יתקבל בברכה כתוספת לשאר השלל שהכנתי

בבקשה:
צפה בקובץ המצורף 266082

• הוסף לסימניות
טוב זה נראה כל כך יפה שלא מענין אותי .. אני הולכת להכין :)

תודה בקר , הולכת לחפש את המתכון שלך

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י KR;1869673:
http://www.prog.co.il/showpost.php?p=1781067&postcount=11

בקר, זה המתכון?
(רק ניסיתי לעזור)

תגלגלו את הדף קצת למטה, יש שם לפני כן מתכון שאינו בראוניס.

כן. אבל זה עם קפוצי'נו. בבראוניס רגיל מוסיפים [לפחות אני....אני כבר מפחדת לומר כאן מה אני עושה:(] כפית אבקת אפיה ולא שקית.
בקפוצ'ינו אני שמה יותר כי אחרת זה יוצא מאוד מאוד כבד...ומתוק רצח.
טוב זה נראה כל כך יפה שלא מענין אותי .. אני הולכת להכין

תודה בקר , הולכת לחפש את המתכון שלך
שימי לב שבמתכון שהעלו ממני כאן למעלה בקישור יש קקאו ולא שוקולד- לך זה יתאים יותר כי כבר אמרת לי שאת לא אוהבת מאוד מתוק. עם קקאו זה פחות מתוק.
מי שכן אובה את המתיקות אז במקום קקאו שמים 120 גרם שוקולד מומס

את לא צריכה לקשט כמו שאני קישטתי. אפשר להמיס שוקולד עם מעט שמן ולמרוח על העוגה או לחילופין להכין גנאש משוקולד וריצ'. ואפשר כמובן גם בלי ציפוי מלמעלה- כך זה פחות מתוק.

• הוסף לסימניות
בקר , את כאן עדיין?
(המסך שלך מול המיקסר במטבח , או מה? :p:p )

זה המתכון של הבראוניז?
ומה אני עושה שאין לי ריצ' פרווה בשעה כזאת? יתאים שמנת מתוקה?
דווקא באלי על זה עם הקוקוס!

(שלא תבלבלו ,זה של בקר...)

שכבות בראוניס וקוקוס

200 גרם קוקוס
1/2 כוס סוכר
2 ביצים
1/2 כוס ריצ'
1.25 כוסות קמח

מערבבים את כל החומרים. אין צורך להקציף! מתקבלת עיסה דביקה. משטחים בתבנית A4 מרופדת בניר אפיה.

שכבה שניה:
4 ביצים
1.5 כוסות סוכר
1 כוס שמן
3/4 כוס קקאו
1.5 כוסות קמח

שופכים על בצק הקוקוס. משטחים. אופים ב 180 מעלות כ-30 דקות עד ששכבת השוקולד מתייצבת. בודקים בקיסם שהוא יוצא יבש. זהירות מאפיית יתר. שיישאר נימוח.
מקררים.

ציפוי:
מחממים בסיר 1/2 כוס ריצ'. מוסיפים 200 גרם שוקולד מריר. יוצקים על העוגה. פורסים רק אחרי שהגנאש התקשה ובסכין לחה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י OR_Design;1869802:
בקר , את כאן עדיין?
(המסך שלך מול המיקסר במטבח , או מה? :p:p )

זה המתכון של הבראוניז?
ומה אני עושה שאין לי ריצ' פרווה בשעה כזאת? יתאים שמנת מתוקה?
דווקא באלי על זה עם הקוקוס!

(שלא תבלבלו ,זה של בקר...)

שכבות בראוניס וקוקוס

200 גרם קוקוס
1/2 כוס סוכר
2 ביצים
1/2 כוס ריצ'
1.25 כוסות קמח

מערבבים את כל החומרים. אין צורך להקציף! מתקבלת עיסה דביקה. משטחים בתבנית A4 מרופדת בניר אפיה.

שכבה שניה:
4 ביצים
1.5 כוסות סוכר
1 כוס שמן
3/4 כוס קקאו
1.5 כוסות קמח

שופכים על בצק הקוקוס. משטחים. אופים ב 180 מעלות כ-30 דקות עד ששכבת השוקולד מתייצבת. בודקים בקיסם שהוא יוצא יבש. זהירות מאפיית יתר. שיישאר נימוח.
מקררים.

ציפוי:
מחממים בסיר 1/2 כוס ריצ'. מוסיפים 200 גרם שוקולד מריר. יוצקים על העוגה. פורסים רק אחרי שהגנאש התקשה ובסכין לחה.

שמנת מתוקה זה מצוין. יהיה לך חלבי

במתכון כאן אין אבקת אפיה כי זה מעל הקוקוס שלא כל כך מתוק. אם את עושה רק את הבראוניס, בלי הקוקוס אז לדעתי תוסיפי כפית אץ אפיה.
אם את עושה עם שכתב הקוקוס- אז תעשי בדיוק כמו מתכון

אה, וכרגע בגלל שיש לי נזילות במרפסת שבה בד"כ נמצא המחשב אז הוא נמצא בפינה במטבח...כך שלא הלכת רחוק.
עוד מעט הוא יעבור דירה ...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י hbecker;1869626:

והנשים היקרות כאן בפורום תכין כל אחת לפי שיקול דעתה. עם או בלי, לא משנה מה שיחליטו- העיקר שיצליח להן.
ואנחנו נישאר חלוקות בדעה בענין הזה. מותר, נכון?

את המתכון שלי ניסו המון בפורום ונהנו. קיבלתי המון פידבקים גם באישי וגם בפורום אה, וגם כאן באשכול.
בלי אבקת אפיה [ועם שמן] יותר מאוד מאוד דחוס ומאוד מאוד כבד. המרגרינה מתפיחה מעט מעצמה ולכן מוסיפים מעט אבקת אפיה לשמן [בעוגה הזו, לדעתי...] ודוקא בזו כי אחרת הבראוניז מאוד כבדים ואחרי ביס אחד כבר אי אפשר להמשיך. האבקת אפיה שאני מוסיפה היא רק בכמות קטנה ופשוט פותחת קצת את המרקם הכבד. אבל ממש לא הופכת את הבראוניס למרקם של עוגת שוקולד. ממש לא.

צודקת. כל אחת מנשות הפורום תכין לפי שיקול דעתה. מותר לי להגיד את דעתי ועמדתי(שמעתי את זה גם מקרין גורן היא אומרת את זה בכל מתכוני הבראוניז שלה) מותר לשמוע גם דעות אחרות. ובאמת לא קרה כלום אם אמרתי משהו שונה ממה שרשמת, זה כולה מתכון!
ממש לא באתי לפסול את המתכון שלך, ואני מודעת לכל התגובות הנלהבות מהמתכונים ומהנדיבות שלך.

• הוסף לסימניות
לא מתחרה עם הדקורציה של בקר אבל...

בראוניז מצויינים וקלים להכנה
(מאז שהכרתי את המתכון- אמצתי אותו לעוגה בסיסית לכל שבת)
אחרי שהייתי מכינה בראוניז עם חצי טון שוקולד ועוד חצי טון מרגרינה
התלהבתי מהמתכון הזול יחסית, קל ומכיל חומרים לא נוראיים מבחינה בריאותית.

לתבנית תנור רגילה: (קצת יותר מתבנית ח"פ הכי גדולה)
1 וחצי כוס שמן
1 א. אפיה
2.5 כוסות סוכר
3 כפיות ת. וניל
6 ביצים
1 וחצי כוסות קקאו
2 כוסות קמח
3/4 - 1/2 כוס שוקולד צ'יפס

אופים בחם 180 מעלות 25 דקות

חותכים לריבועים אחרי הקרור ומכניסים למקפיא

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י כוכב103;1869957:

1 וחצי כוס שמן
1 א. אפיה
2.5 כוסות סוכר
3 כפיות ת. וניל
6 ביצים
1 וחצי כוסות קקאו
2 כוסות קמח

שמחה שהעלית מתכון עם אבקת אפיה....:p

• הוסף לסימניות
הוספתי בשבילך
:eek::eek::eek:

• הוסף לסימניות
אני רוצה רק להדגיש. שבשמחה אני מקבלת הערות וטיפים וכיוצ"ב. דפדפו אחרו ותראו. אבל בגלל שאני מעלה מתכונים רק אחרי שאני מנסה אותם ורואה שהם יוצאים טוב, כולל המרות לשמן וכו'. והמטרה שלי כאן היא שתכינו והכי חשוב תצליחו- וזו גם הסיבה להדרכות המצולמות [שאגב, לוקחות הרבה זמן להכין...], אז חשוב שתפעלו בדיוק לפי ההוראות.

יש טיפים שקיבלתי והעליתי כי הם לא משהו שיפגע בעוגה עצמה או במרקם שלה ולא חששתי [חפשו אחורה ותראו...]
ויש דברים שדווקא ניסיתי ב-2 צורות ובחרתי בסוף ב-1 שהיתה יותר מוצלחת לדעתי ולדעת הסובבים....

אז בכיף, מי שרוצה לשנות- בשמחה אני לא מילה אחרונה באפיה [ממש רחוקה מזה...לעומת אחרות אני בקושי מבינה בזה..] וזכותה לש כל אחת לפעול כרצונה, אבל אם העוגה אחר כך לא מצליחה אז אין לי אפשרות לנסות להבין מה גרם לבעיה וזה חבל לי כי הדבר שאני הכי רוצה זה שתצליחו.

שבת שלום לכולן!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י כוכב103;1869957:

1 וחצי כוס שמן
1 א. אפיה
2.5 כוסות סוכר
3 כפיות ת. וניל
6 ביצים
1 וחצי כוסות קקאו
2 כוסות קמח

רציתי להודות על הנדיבות. הכנתי לשבת לפי המתכון שלכם ויצא ממש מוצלח!
תודה רבה!

• הוסף לסימניות
בקר יקרה!

תודה רבה על המתכון של הבראוניז עם הקוקוס הכנתי לשבת וקצר הרבה מחמאות :):):)
כמובן שיצא טעים מאוד!!!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה