יש לכם שאלות בנושא משכנתאות? אשמח לסייע לכם.

מצב
הנושא נעול.
אני אחרי 10 משכנתות זה היה הבנק שנתן הכי טוב (סניף מסיום)
אם הדירה בבית שמש אני ממליץ על בנק אחר

השאלה היא מה יקרה אם יתגלה ששיקרת וחלילהה יקרה משהו...... האם ישללו לגמרי את הסכום או שיורידו.
לא נראה לי שזאת השאלה, השאלה היא האם אני מנסה לעשוק אותם בכך שאני משלם פחות כסף על מוצר שעולה יותר ואם זה נכון איני רוצה כלל לעשות את זה אבל אם ההגדרה היא אינו מעשן לא עשקתי כלום.

לא נראה לי שזאת השאלה, השאלה היא האם אני מנסה לעשוק אותם בכך שאני משלם פחות כסף על מוצר שעולה יותר ואם זה נכון איני רוצה כלל לעשות את זה אבל אם ההגדרה היא אינו מעשן לא עשקתי כלום.
אין כאן עושק, זה בסך הכל ביטוח כמו ביטוח רכב שאדם מבטח ביטוח שאינו תואם, וחלילה כשקורה נזק והסכום הוא רציני ,נכנסים חוקרי הביטוח לתמונה, ומחפשים אם משהו לא תקין ע"מ להוריד את העלויות שלהם,
גם לבנק כנראה שלא באמת אכפת .
אגב ההבדל כזה גדול בין מעשן ללא מעשן?

קבלתי הצעה
100 אלף ש"ח קבועה לא צמוד 13 שנה 3.01%
ו - 100 אלף ש"ח משתנה לא צמוד 18 שנה 3%
או
100 א' ש"ח קבוע לא צמוד 13 שנה 3.1%
ו - 100 א' ש"ח קבוע לא צמוד 18 שנה 3.25%
שאלתי
האם הריביות זולות?ואיזה מהן ממולץ
ישר כח על העזרה
לא כתבת אם יש עוד מאה בפריים או שכל ההלוואה זה 200000 שח.

לפני שאענה אקדים נקודה,

בכל ריבית שלקוח מקבל מבנק, כמעט תמיד הבנק יכל לתת לו תנאים יותר טובים. גם אם הוא קיבל ריבית שנחשבת ריבית רצפה. מעטים המקרים שבנק הגיע לרמה שלא יכול לרדת עוד.
ולכן הבחינה היא האם הריביות שלקוח מקבל הם במדרג הנמוך, בסביבת ריבית הנמוכה לאופי התיק, או שמא בסביבת ריבית בינונית או גבוהה.

מאד קל לענות למי ששואל ולומר אפשר לשפר פה או שם, ואם תוריד שנה אז תגיע לריבית X וכו'.

ולשאלתך,
בין אם יש כאן עוד מאה בפריים ובין אם אין כאן ויש רק 200000 בתיק, הריביות הם בטווח הנמוך לתיק כזה.

זה תיק של 200000/300000 שח, והבנק מעבר למה שהוא מסתכל על הריבית הוא מסתכל על הסכום שהוא מרויח במספרים,
ולכן בתיק עם סכום נמוך אין מספיק רווח לבנק ורמת התימחור שלו גבוהה מרמת תימחוור של בקשה על 700000 שח למשל. כך הבנק מפצה על אבדן הרווח שלו בסכומים.
יש בנקים שלא יסכימו בכלל להגיש תיק על 300000 שח

בנוסף התקופת שנים קצרה אחוז הריבית לא קטן בהתאמה עם ירידת השנים, יש מספר שנים מסויים ששם זה נעצר.

לאור כל זאת הריביות הם בטווח הטוב ללקוח.

ועדיין הבחירה בידך אם לנסות להוריד עוד:)

לא אכנס לויכוח על זה. זה לא נכון. יכול להיות שבתיק שלך אישרו כך מסיבות כלשהם.
לא נכנס לשאלה האם נכון למי שלקח יועץ לבדוק אותו כאן בפורום

הצעה סבבה .אבל ..או שתוריד בשנים לדוגמא ל-20 שנה [רק אם אתה יכול לעמוד בזה..] לא תמיד חושבים על זה וזה חוסך המון כי יורידו לך ריביות ואת זה תעשה לא בפריים.
או שתוריד לפחות מ-45% מימון שזה דרגה פחות עם ריביות יותר טובות..
שוב כל הנ"ל זה בתנאי שיש לך יכולת ולא בשביל לנצח בריביות כי זה טעויות גורליות .
וסה"כ זה סבבה......
ממש ממש לא סבבה!!!:mad:
ניתן לקבל זול יותר, או תבטל את ההצמדה במשתנה.
אל תשלם יקר, תלך לבנק אחר!
או שיש עוד שיקולים לתוצאה של הריבית הזאת שאיני מכיר ואז הכל פתוח, אם כי, תמיד יש פתרונות....

אין כאן עושק, זה בסך הכל ביטוח כמו ביטוח רכב שאדם מבטח ביטוח שאינו תואם, וחלילה כשקורה נזק והסכום הוא רציני ,נכנסים חוקרי הביטוח לתמונה, ומחפשים אם משהו לא תקין ע"מ להוריד את העלויות שלהם,
זה נראה נסיון לקנות דבר אחד במחיר של אחר

לפי מה נקבעת עמלת פרעון מוקדם במשכנתא שהיא קל"צ?

ממש ממש לא סבבה!!!:mad:
ניתן לקבל זול יותר, או תבטל את ההצמדה במשתנה.
אל תשלם יקר, תלך לבנק אחר!
או שיש עוד שיקולים לתוצאה של הריבית הזאת שאיני מכיר ואז הכל פתוח, אם כי, תמיד יש פתרונות....
לפי האמוג'י זה נשמע אסון.... :D וזה לא.. אפשר להשיג יותר זול אבל לא נראה לי משהו קיצוני בפרט שהוא לא יועץ.
אבל ברור שאם ביכולתך ועדיף שתיהיה לך יכולת ללכת לבנק אחר..תלך.
ג'ינג'י סמוך על וואלך הוא פצצה..

אז למה שאתה לא תשאל את חברת הביטוח?

לא כתבת אם יש עוד מאה בפריים או שכל ההלוואה זה 200000 שח.

לפני שאענה אקדים נקודה,

בכל ריבית שלקוח מקבל מבנק, כמעט תמיד הבנק יכל לתת לו תנאים יותר טובים. גם אם הוא קיבל ריבית שנחשבת ריבית רצפה. מעטים המקרים שבנק הגיע לרמה שלא יכול לרדת עוד.
ולכן הבחינה היא האם הריביות שלקוח מקבל הם במדרג הנמוך, בסביבת ריבית הנמוכה לאופי התיק, או שמא בסביבת ריבית בינונית או גבוהה.

מאד קל לענות למי ששואל ולומר אפשר לשפר פה או שם, ואם תוריד שנה אז תגיע לריבית X וכו'.

ולשאלתך,
בין אם יש כאן עוד מאה בפריים ובין אם אין כאן ויש רק 200000 בתיק, הריביות הם בטווח הנמוך לתיק כזה.

זה תיק של 200000/300000 שח, והבנק מעבר למה שהוא מסתכל על הריבית הוא מסתכל על הסכום שהוא מרויח במספרים,
ולכן בתיק עם סכום נמוך אין מספיק רווח לבנק ורמת התימחור שלו גבוהה מרמת תימחוור של בקשה על 700000 שח למשל. כך הבנק מפצה על אבדן הרווח שלו בסכומים.
יש בנקים שלא יסכימו בכלל להגיש תיק על 300000 שח

בנוסף התקופת שנים קצרה אחוז הריבית לא קטן בהתאמה עם ירידת השנים, יש מספר שנים מסויים ששם זה נעצר.

לאור כל זאת הריביות הם בטווח הטוב ללקוח.

ועדיין הבחירה בידך אם לנסות להוריד עוד:)
מה ?
70% מהדירה הריבית יותר זול מ30%?
אני לא יחלוק על "בנקאי בכיר. פרשתי לפני כשנה מעבודתי בבנק.
ותק של 35 שנה בבנקאות מתוכם 25 שנה בתחום המשכנתאות.
בשנים האחרונות בתפקידי ניהול." אבל המציאות זה לא כך

אני אחרי 10 משכנתות זה היה הבנק שנתן הכי טוב (סניף מסיום)
אם הדירה בבית שמש אני ממליץ על בנק אחר
מרתק...נראה לי שלאברכים הוא קשה קצת הרבה ולא רק מבחינת אישורים אלא בעיקר ריביות. המשכנתאות הטובות שראיתי יכול להיות דווקא אברכים לא היו שם [זה לא מנחיתות יש לזה קצת ידע] .......

מרתק...נראה לי שלאברכים הוא קשה קצת הרבה ולא רק מבחינת אישורים אלא בעיקר ריביות. המשכנתאות הטובות שראיתי יכול להיות דווקא אברכים לא היו שם [זה לא מנחיתות יש לזה קצת ידע] .......
מסכים אתך שזה בנק קשה בגלל המסמכים והכנסות, לכן אמרתי שאם הכל חלק הכנסות (לא שהרוב דרך כולל:)) והדירה על שמך ולא באיזה עמותה או קובצת רכישה פעלים זה הבנק הטוב ביותר

לפי האמוג'י זה נשמע אסון.... :D וזה לא.. אפשר להשיג יותר זול אבל לא נראה לי משהו קיצוני בפרט שהוא לא יועץ.
אבל ברור שאם ביכולתך ועדיף שתיהיה לך יכולת ללכת לבנק אחר..תלך.
ג'ינג'י סמוך על וואלך הוא פצצה..
האמוג'י הזה הגיע כדי לאזן את הסבבה.
בעקרון המרכיב של המסלול הצמוד הפריע לי.
למרות שיש תחנה עוד 5 שנים וכרגע ההצמדה בסדר. אבל כדי להחליט על ממוצע של ריבית טובה יש פער שדרוש להשלים.
מה גם שמדובר באחוז מימון שניתן להוריד בקלות ע"י הלוואה נוספת וכו'.

אז לפני שהוא מבצע על סמך התשובה הזאת שולח אותו להוריד עוד קצת. למה לא?!

1593516576681.png

אחוז מימון: 54%

כמה שאלות למומחים:
1. מה אפשר לשנות בתמהיל כדי לנסות לקבל משהו יותר משתלם.
האם לנסות להוריד בחודשים של הקל"צ (אם יתנו--כמובן בכפוף להחזר החודשי) או משהו אחר.
ובכללי- איפה אפשר לנסות ללחוץ על הורדה?

2. פעם ראשונה שאני רואה שמחלקים את המסלול של הפריים לעוד מסלול עם 0 ריבית. מה זה אומר? החלק השני במסלול? כרגע זה אפס ריבית אבל אם לצורך הדוגמא הפריים יורד אז יש לי קצת ריבית?

תודה מראש לעוזרים

צפה בקובץ המצורף 678250

כמה שאלות למומחים:
האם לנסות להוריד בחודשים של הקל"צ (אם יתנו--כמובן בכפוף להחזר החודשי) או משהו אחר.

2. פעם ראשונה שאני רואה שמחלקים את המסלול של הפריים לעוד מסלול עם 0 ריבית. מה זה אומר? החלק השני במסלול? כרגע זה אפס ריבית אבל אם לצורך הדוגמא הפריים יורד אז יש לי קצת ריבית?

תודה מראש לעוזרים
מה זה ה50,000 בפריים, מענק?

צפה בקובץ המצורף 678250

כמה שאלות למומחים:

תודה מראש לעוזרים
הריביות נראות סבירות.
אין כאן מענק אלא אכן כפי שכתבתם יש חלק ללא ריבית שאם הפריים יעלה אז כן תהיה ריבית.
מה שלא ברור זה החלק של המשתנה צמודה (מס' 3) שזה יקר יותר מהקל"ץ, יש לכם צפי להחזר ניכר בעוד 5 שנים? אם לא תנסו לאחד את חלקים 3 ו4 כמו חלק 4 בלי שזה יעלה את הריבית.

כהערת אגב מומלץ את כל החלקים לנסות לקצר תקופה אם אתם יכולים להחזיר יותר כל חודש, זה חוסך אלפי ולפעמים עשרות אלפי ש"ח על תשלום ריביות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה