יש לכם שאלות בנושא משכנתאות? אשמח לסייע לכם.

מצב
הנושא נעול.
תלוי מה התוכניות שלך בעתיד....
מצד אחד עדיף לפרוע את המסלול המשתנה כי הוא יותר ארוך ויקר וההחזר לשקל יותר גבוה מהקבוע, מצד שני אם תשאיר את הקבוע וכשיירד הריבית תמחזר או שתפרע אותו, אתה תשלם קנסות גבוהים מה שנקרא "עמלות היוון", מה שכמעט ואין במשתנה.
לכן אתה צריך לדעת מה התוכנית שלך להמשך ולפי זה להחליט.
לכל שאלה מוזמן לפנות אליי בשמחה.
תודה,
יש לי יציאה מהמשכנתא המשתנה עוד 4.5 שנים ואולי אז אעשה מיחזור צריך להתחשב בזה עכשיו?

שלום רב,
אשמח לקבל המלצות על יועצת משכנתאות "משכנתא קליק" בבית שמש, יש?
תודה.

שלום וברכה
רציתי להתייעץ עם המבינים כאן,
לגבי המשכנתא הנוכחית שלי, ושתים מן ההצעות שקיבלתי,

כיום יש לי משכנתא בבנק פאגי על סך 1,760,000
שמחולקת לשני מסלולים,
1. 1,110,000 פריים +0.05 דהיינו 6.05 בריבית של היום.
2. 650,000 בקבועה 4.07.
מכיון שההחזר החודשי עלה לי בשנתיים האחרונות במעל 2,000 ש"ח בדקתי מה ניתן לשפר.
הצעה ראשונה:
בפאגי הציעו לי להפוך את כל ה-1,110,000 שכיום בפריים, למל"צ כל 5 בריבית 5.1
וב650,000 שכיום בקבועה להישאר על 4.07, עד כאן אופציה ראשונה.

אופציה שניה: לאומי הציעו לי להישאר עם אותם מסלולים בריביות שונות.
1. 1,110,000 מל"צ כל 5 בריבית 4.4
2. 650,000 קבועה 4.37

כל המסלולים הם 25-30 שנה

וכאן מגיעה שאלתי, עם איזו מן ההצעות כדאי להתקדם, או שמא כדאי להישאר במצב הנוכחי שלי ולקוות לטוב שהפריים ירד מטה מטה.
תודה רבה

קבועה אתה מתכוון לצמודה או לא?
בכל מקרה ניתן לקבל ריביות הרבה יותר טובות גם במיחזור פנימי וגם במיחזור חיצוני

קבועה אתה מתכוון לצמודה או לא?
בכל מקרה ניתן לקבל ריביות הרבה יותר טובות גם במיחזור פנימי וגם במיחזור חיצוני
כלל המסלולים שהציעו לי הם לא צמודים,
ואיפה באמת אפשר לשפר?
דיברתי עם מלא יועצים, ועם כל הבנקים,
אם למישהו יש אפשרות להוזיל אשמח תמיד לשמוע.

אם כך אז ההצעה של לאומי הצעה טובה, רק קח בחשבון שתצטרך שמאי וכו' זה כמו תיק חדש לחלוטין, מצד שני במיחזור פנימי זה הרבה יותר פשוט, גם מבחינת הכנסות אם אין עלייה בהחזר לא תצטרך להציג הכנסות וכו במיחזור פנימי.
ההצעה של לאומי למל"צ ב4.4 זה לפני ירידת העוגן ב11? אתה יכול לכתוב כמה המרווח?

ניסית לבקש מהם במיחזור פנימי מסלול של פריים?
לנו זה הלך ממש טוב [טלפון אחד]קיבלנו מינוס חצי .
ובמצב היום שריבית הפריים כבר מראה סימני ירידה אני חושב שזה עדיף מול מסלולי המל"צ או הקל"צ [בוודאי במחיר שהצגת 5.1%].

אם כך אז ההצעה של לאומי הצעה טובה, רק קח בחשבון שתצטרך שמאי וכו' זה כמו תיק חדש לחלוטין, מצד שני במיחזור פנימי זה הרבה יותר פשוט, גם מבחינת הכנסות אם אין עלייה בהחזר לא תצטרך להציג הכנסות וכו במיחזור פנימי.
ההצעה של לאומי למל"צ ב4.4 זה לפני ירידת העוגן ב11? אתה יכול לכתוב כמה המרווח?
אמור לרדת העוגן ב11?
ויש לך משהו להציע לי טוב מזה?

1704660868691.png

אוקיי אז כך... ב11 אמור לרדת להתעדכן העוגן של לאומי ל3.72, כך שהריבית שלך תהיה 4.12 ולא ולא 4.42
רק אתה צריך לעשות את הביצוע אחרי ה11 הקרוב

שלום וברכה
יש מסלול של 850000 בריבית 0.76 פלוס עוגן ויוצא שזה 4.49 ל30 שנה משתנה כל חמש שניים אמור להשתנות עוד 4 שנים
ועוד מסלול קבוע של 450000 בריבית 3.6 ל25 שנה אשמח לדעת האם אפשר לשפר משהו בריבית היום או למחזר חלקי אפילו בבנק אחר אני היום במזרחי

שלום וברכה
יש מסלול של 850000 בריבית 0.76 פלוס עוגן ויוצא שזה 4.49 ל30 שנה משתנה כל חמש שניים אמור להשתנות עוד 4 שנים
ועוד מסלול קבוע של 450000 בריבית 3.6 ל25 שנה אשמח לדעת האם אפשר לשפר משהו בריבית היום או למחזר חלקי אפילו בבנק אחר אני היום במזרחי
אם אתה במסלולים לא צמודי מדד, אל תגעו!
אם צמוד - מחזור עכשיו!

שלום,
יש לי 20 אחוז משכנתא במ"צ בריבית של בערך 4.3, 40 אחוז בפריים P-0.55 ו40 אחוז בקלצ של בערך 4.
בזמנו זה היה אחוזי מימון גבוהים ועכשיו זה רק 40 אחוז ממחיר הדירה (מחיר למשתכן).
האם כדאי למחזר את כולה?
או למחזר רק את המ"צ?

תודה רבה מראש.

שלום,
יש לי 20 אחוז משכנתא במ"צ בריבית של בערך 4.3, 40 אחוז בפריים P-0.55 ו40 אחוז בקלצ של בערך 4.
בזמנו זה היה אחוזי מימון גבוהים ועכשיו זה רק 40 אחוז ממחיר הדירה (מחיר למשתכן).
האם כדאי למחזר את כולה?
או למחזר רק את המ"צ?

תודה רבה מראש.
לטעמי מצ ופריים.
השאלה למה..?!

שלום וברכה
יש לי 2 שאלות דחופות, אשמח לתשובת המבינים,
1. האם בנק לאומי עושה בעיות ללקיחת משכנתא לנכס מחולק לשתי יחידות?
2. האם העוגן בבנק לאומי, ובבנק פאג"י זה אותו עוגן, כלומר, העוגן של לאומי אמור לרדת ב11 מ4.02 ל3.72, האם זה אומר שגם בפאג"י זה אמור לרדת לעוגן הזה או לא?
תודה רבה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה