יש לכם שאלות בנושא משכנתאות? אשמח לסייע לכם.

מצב
הנושא נעול.
ברוך ה' קנינו דירה במחיר למשתכן במחיר של 923 אלף, ההון עצמי הוא 315 אלף, אנו צריכים להתחיל לקחת משכנתא מתאריך 10.3.21, של 615 אלף, אינני מבין כלום בתחום אשמח להסברים בנושא (לגבי ריביות והצעה משתלמת עבורי. תודה רבה!
מי שלא מבין כלום, צריך לפנות ליועץ.
בהצלחה.

קיבלנו עכשיו הצעה מדיסקונט
פריים - 30 שנה: 1.1
משתנה צמודה - 25 שנה: 2.35
קל"צ - 20 שנה: 3.1
האם כדאי?
הדירה עולה 1,422,000 המשכנתא 853,000 חילקנו למסלולים שליש שליש - 285,000 בקלצ ו284,000 בשאר המסלולים.

נראה סביר.
צמודה לא כדאי, עדיף משתנה לא צמודה, או קל"ץ.
היתרון במשתנה זה רק אם צפוי סכומים גדולים להחזר כל חמש שנים, אם לא עדיף קל"ץ (כמובן תלוי כמה ריבית).

נראה ריביות מצוינות
רק שימו לב שאתם ממש צמודים ל60- אחוזי מימון
אם השמאי מוריד קצת מהמחיר יתכנו שינוים בריביות או שתצטרכו להוסיף קצת הון עצמי כדי לשמור על ריביות של 60 אחוזים
בהצלחה

ברוך ה' קנינו דירה במחיר למשתכן במחיר של 923 אלף, ההון עצמי הוא 315 אלף, אנו צריכים להתחיל לקחת משכנתא מתאריך 10.3.21, של 615 אלף, אינני מבין כלום בתחום אשמח להסברים בנושא (לגבי ריביות והצעה משתלמת עבורי. תודה רבה!
זה כמובן לא על רגל אחת וגם לא שתיים.. יש לכם מספיק זמן לחפור על זה [גם אם אתם לוקחים יעוץ...] לפחות עד חודשיים לפני המשכנתא.
לאט לאט. עוד קצת ועוד וכו'.
בכל אופן עדיף לכם לשאול שאלות ממוקדות יותר כאן בפורום ולא כללי שזה מידי גדול..
בהצלחה תפילות בשמחה..

שלום
בתהליך המשכנתא על דירה חדשה מקבלן
קיבלתי הוראה לבצע הסבת ערבות בבנק הערב לפרויקט
הלכתי לסניף הקרוב אלי וחתמתי על טפסים
האם אני אמור לקבל משהו בחזרה או שהם מעבירים את זה ישירות לבנק שנותן משכנתא?

תלוי באיזה בנק,
תעלה צילום מסך של הטופס החתום

שלום
בתהליך המשכנתא על דירה חדשה מקבלן
קיבלתי הוראה לבצע הסבת ערבות בבנק הערב לפרויקט
הלכתי לסניף הקרוב אלי וחתמתי על טפסים
האם אני אמור לקבל משהו בחזרה או שהם מעבירים את זה ישירות לבנק שנותן משכנתא?
בכל מצב בין אם מה שחתמת זה תקין ובין אם צריך מהם השלמות אתה אמור להעביר את זה לבנק של המשכנתא, לא הם

שלום וברכה.
קיבלתי הצעה למשכנתא על סך 1250000 ש"ח במחיר למשתכן כדלהלן [אני כותבת לפי הריבית המתואמת] אחוז מימון קרוב ל-70%.
פריים ל-30 שנה - 1.106 (פריים מינוס 0.500).
צמוד למדד בריבית משתנה (אג"ח) חמש פלוס ל-30 שנה - 2.549.
לא צמוד בריבית קבועה ל-25 שנה - 2.723.
אשמח לשמוע חוות דעתכם.

אשמח לחוות דעתכם
דירה מחיר למשתכן
שווי הנכס 1400000
משכנתא 773000
60% מימון
תודה

SharedScreenshot.jpg

שלום וברכה.
קיבלתי הצעה למשכנתא על סך 1250000 ש"ח במחיר למשתכן כדלהלן [אני כותבת לפי הריבית המתואמת] אחוז מימון קרוב ל-70%.
פריים ל-30 שנה - 1.106 (פריים מינוס 0.500).
צמוד למדד בריבית משתנה (אג"ח) חמש פלוס ל-30 שנה - 2.549.
לא צמוד בריבית קבועה ל-25 שנה - 2.723.
אשמח לשמוע חוות דעתכם.
ההבדל בריביות בין הצמודה ללא צמודה ממש קטן, לא כתבת מה הסכום בכל מסלול אבל בהנחה שזה שליש שליש שליש תנסי להעביר עוד חלק מהסכום לקל"צ, כמובן שזה על רגל אחת.. זה תלוי בעוד המון גורמים שחסרים.
אשמח לחוות דעתכם
דירה מחיר למשתכן
שווי הנכס 1400000
משכנתא 773000
60% מימון
תודה
כנ"ל לנסות להעביר חלק מהמ"צ לקל"צ.

תודה.
זה באמת שליש שליש שליש, וחשבתי באמת להגדיל את הקל"צ.
מה אתם אומרים סתם על ההצעה, זולה או שניתן להוזיל יותר?

שלום ליועץ, לא ראיתי את העמודים האחרונים אבל הקישור לאתר שלך שהיה בעמודים הראשונים לא עובד.
רציתי לשאול האם חוץ מאחוזי המימון שקבע בנק ישראל ומה שהבנקים מחליטים לתת לפי מטרת ההלוואה, האם יש גם הבדל בתנאי ההחזר, גובה הריבית וסוג הריבית לפי מטרת ההלוואה?
כלומר האם למשכנתא לצורך רכישת דירה להשקעה יתנו תנאים (לא אחוזי המימון, תנאי ההחזר) אחרים מאשר למשכנתא לדירה ראשונה? ומה קורה לגבי משכנתא לכיסוי חובות?
בכלל, האם תוכל לתת איזו שהיא רשימה מסודרת של סוגי ההלוואות ולדרג אותן מבחינת התנאים?

ברצינות, ממש לא בציניות,
דירה להשקעה ודירה ראשונה שוות בתנאים,
לכיסוי חובות גבוה משמעותית בכ2% ומעלה

תודה.
זה באמת שליש שליש שליש, וחשבתי באמת להגדיל את הקל"צ.
מה אתם אומרים סתם על ההצעה, זולה או שניתן להוזיל יותר?
הצעה טובה מאד.
(ותיכף יבוא מישהו שיכתוב 'אפשר לקבל יותר טוב', 'אני קיבלתי יותר טוב', וכו')

אם תגדילו את מרכיב הקלצ אז בדרך כלל גם הריבית בתיק תעלה

ברצינות, ממש לא בציניות,
דירה להשקעה ודירה ראשונה שוות בתנאים,
לכיסוי חובות גבוה משמעותית בכ2% ומעלה
כלומר לרכישת דירה זה לא משנה אם זו דירה ראשונה או שניה או שלישית?
אשמח אם תפרטו את מכלול האופציות למשכנתא והפרשי גובה הריבית ביניהן.
מה לגבי שיפוצים בדירה?
ואם אני לוקח כדי לקנות דירה אבל בחלק מהסכום מחזיר גם חובות?

1.ככל שמשעבדים את הנרכש אז לא משנה איזה מספר דירה זו
2. שיפוצים זה מורכב ויש שונות בין הבנקים
3. כסף לרכישת דירה הולך למוכר ישירות

ואם אני ממשכן את הדירה כדי שיהיה לי כסף ביד לרכישת נכס נוסף? הרי במקרה כזה אין לי עדיין מוכר להכניס אליו את הכסף אך מאידך מטרתי היא רכישת דירה.

1. לרוב ריביות יותר גבוהות מדיור בכמה עשיריות
2. יש הבדלים בין הבנקים לאן הולך הכסף
3. קח יועץ

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה