יש לכם שאלות בנושא משכנתאות? אשמח לסייע לכם.

מצב
הנושא נעול.
שלום רב,
אם אני לוקח משכנתא עם בוליט ל-5 שנים,
ואני רוצה להחזיר את כל הקרן אחרי 4 שנים,
האם יש קנס יציאה?

קניתי דירה להשקעה ולקחתי משכנתא על כחצי ממחיר הדירה הנקנית.
שמעתי מיועץ שיש לי אפשרות לקבל משכנתא נוספת מגוף חוצבנקאי ולשעבד את הדירה שאני גר בה, שאינה הדירה הנקנית.
האם זה נכון?
האם אפשר לעשות את זה גם אחרי שכבר שילמתי את כל התשלום על הדירה?

תודה!

קניתי דירה להשקעה ולקחתי משכנתא על כחצי ממחיר הדירה הנקנית.
שמעתי מיועץ שיש לי אפשרות לקבל משכנתא נוספת מגוף חוצבנקאי ולשעבד את הדירה שאני גר בה, שאינה הדירה הנקנית.
האם זה נכון?
האם אפשר לעשות את זה גם אחרי שכבר שילמתי את כל התשלום על הדירה?

תודה!
כן.
את החוץ בנקאי - לא מעניין הרגולציות של בנק ישראל, הכל אפשרי בעיקרון (כמעט).

תודה !

מה בעניין זה שכבר שילמתי על הדירה?

שלום רב,
אם אני לוקח משכנתא עם בוליט ל-5 שנים,
ואני רוצה להחזיר את כל הקרן אחרי 4 שנים,
האם יש קנס יציאה?

יש את הקנסות הרגילות
עמלת אי הודעה (אפשר להודיע ןלהיפטר ממנה)
עמלת היוון בחלק מהמקרים תלוי מסלול
עמלה תפעולית קטנה
עמלת פיצוי מדד (רק במסלולים הצמודים)
זה כנראה לא יהיה מדי הרבה עמלות כי היתרה היא שנה
אבל אם לא ביצעת אז למה לא לעשות לארבע שנים מראש ?
בהצלחה רבה

שלום
אני מעוניין לקחת הלוואת בלון לשלוש שנים מהקרן השתלמות
הם הציעו או ריבית קבועה של 3% צמוד מדד, או פריים + 0.6
מה עדיף?

שלום
אני מעוניין לקחת הלוואת בלון לשלוש שנים מהקרן השתלמות
הם הציעו או ריבית קבועה של 3% צמוד מדד, או פריים + 0.6
מה עדיף?
זה יחסית הצעות שוות.
אבל אני הייתי הולך על הפריים.

זה יחסית הצעות שוות.
אבל אני הייתי הולך על הפריים.
כנ"ל
אגב במור ראיתי שנותנים או פריים+חצי או מדד פלוס חצי.
לדעתי עם זה סכום רציני שווה לעבור בשביל זה.

תודה על התשובה (אגב, למעלה יש מי שחולק עליך.)

ומה הפער בריבית, "בגדול", בין הלוואה לכל מטרה לבין הלוואה לדיור ?
בחוץ בנקאי אין הבדל, אין להם את הענין של הקצאת הון כמו בבנקים, נפק"מ למיחזור עתידי לבנק.
נ.ב. צריך כתפיים כדי לחלוק על @הון ובית ואצ"ל שגם אני הקטן מצטרף לדעתו

השאלה היתה לצורך מיחזור:

יועץ הציע לי שאממן את 100% מהדירה להשקעה שאני קונה במשכנתא, ע"י שאקח הלוואה נוספת לדיור בחוץ בנקאי במישכון של דירת המגורים שלי, והיא תכסה את החלק שלא מכוסה בהלוואה הראשונה, ומיד אח"כ אמחזר אותה בבנק כהלוואה לדיור.

הרעיון הוא שבנק לא יכול לתת הלוואת משכנתא במישכון של נכס אחר, שאינו הנכס הניקנה, ואילו החוץ בנקאי לא כפופים להנחיה הזו. אבל אחרי שיש הלוואה לדיור של חוץ בנקאי ואתה מגיע לבנק כדי למחזר אותה, הוא לא מתעניין כיצד בדיוק ההלוואה הזו נוצרה.

העניין, שעכשיו אחרי שכבר שילמתי את מלוא מחיר הדירה (ולקחתי הלוואות קצרות טווח כדי לממן את החלק שמעבר למשכנתא), התעוררה השאלה הנ"ל, האם אפשר לקחת הלוואה בחוץ בנקאי אחרי שהתמורה כבר שולמה.

לכן אני שואל, אם אקח הלוואה בבנק שלא לדיור, מה יהיה הפער בריבית.

תודה.

השאלה היתה לצורך מיחזור:

יועץ הציע לי שאממן את 100% מהדירה להשקעה שאני קונה במשכנתא, ע"י שאקח הלוואה נוספת לדיור בחוץ בנקאי במישכון של דירת המגורים שלי, והיא תכסה את החלק שלא מכוסה בהלוואה הראשונה, ומיד אח"כ אמחזר אותה בבנק כהלוואה לדיור.

הרעיון הוא שבנק לא יכול לתת הלוואת משכנתא במישכון של נכס אחר, שאינו הנכס הניקנה, ואילו החוץ בנקאי לא כפופים להנחיה הזו. אבל אחרי שיש הלוואה לדיור של חוץ בנקאי ואתה מגיע לבנק כדי למחזר אותה, הוא לא מתעניין כיצד בדיוק ההלוואה הזו נוצרה.

העניין, שעכשיו אחרי שכבר שילמתי את מלוא מחיר הדירה (ולקחתי הלוואות קצרות טווח כדי לממן את החלק שמעבר למשכנתא), התעוררה השאלה הנ"ל, האם אפשר לקחת הלוואה בחוץ בנקאי אחרי שהתמורה כבר שולמה.

לכן אני שואל, אם אקח הלוואה בבנק שלא לדיור, מה יהיה הפער בריבית.

תודה.
הכי בגדול שיש, אזור ה2% בכל המסלולים

אם התכוונת, להמיר הלוואות - בהלוואות המוגדרות לדיור?!
אז ישנה דרך..

"הון ובית".
סליחה על הבורות. לא הבנתי את כוונתך.

המטרה היא להגיע לכך שההלוואה לצורך קניית הדירה בסכום שמעבר ל-70% תהיה בריבית המקובלת כהלוואה לדיור.
וההצעה היא לקחת את ההלוואה בחוץ בנקאי ולמחזר אותה אח"כ בבנק.

על כך הגיעה תגובתך, ולא הבינותיה!

"הון ובית".
סליחה על הבורות. לא הבנתי את כוונתך.

המטרה היא להגיע לכך שההלוואה לצורך קניית הדירה בסכום שמעבר ל-70% תהיה בריבית המקובלת כהלוואה לדיור.
וההצעה היא לקחת את ההלוואה בחוץ בנקאי ולמחזר אותה אח"כ בבנק.

על כך הגיעה תגובתך, ולא הבינותיה!
אז כך..
שים לב!
מראש כששאלת לגבי כיסוי חובות בחוץ בנקאי - כתבתי לך שההגדרה תהיה כל מטרה.. אמרת שיש כאלה שחולקים עליי, אדרבה.. אין לי שום בעיה עם העניין.

עכשיו, אתה מספר שבמקום לקחת את ההלוואה בחוץ בנקאי מיידית במהלך הרכישה [לא כיסוי חובות] - ואז היית שומר על הגדרה לדיור [שזה גם תלוי בחברות השונות, לא טרוויאלי בכלל!!], לקחת בהלוואות סתמיות לכל מטרה.
ושאלת, האם יש עדעין מה לעשות בעניין, כדי להחזיר את הגדרות הדיור..?
אכן?!
זו הייתה שאלתך?

כן, בערך.
יש כל מיני הלוואות: חלק מחברים, מגמ"חים, ממשפחה, וחלק הלוואות בנקאיות.
הצד השווה שבהן שצריך להחזיר אותן בקרוב, באופן יחסי, ואני צריך להמיר אותן בהלוואת משכנתא.
ועדיף שהמשכנתא תהיה לדיור ולא לכל מטרה, כדי שהיא תהיה ברבית נמוכה.

תודה.

כן, בערך.
יש כל מיני הלוואות: חלק מחברים, מגמ"חים, ממשפחה, וחלק הלוואות בנקאיות.
הצד השווה שבהן שצריך להחזיר אותן בקרוב, באופן יחסי, ואני צריך להמיר אותן בהלוואת משכנתא.
ועדיף שהמשכנתא תהיה לדיור ולא לכל מטרה, כדי שהיא תהיה ברבית נמוכה.

תודה.
הבנתי אותך, לא בערך - במדוייק!
יש דרך, תלוי במספר גורמים.
צריך לברר ששווה לעשות אותה.
תלוי למשל בסכומים, ועוד..
דבר עם היועץ.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה