כן.קניתי דירה להשקעה ולקחתי משכנתא על כחצי ממחיר הדירה הנקנית.
שמעתי מיועץ שיש לי אפשרות לקבל משכנתא נוספת מגוף חוצבנקאי ולשעבד את הדירה שאני גר בה, שאינה הדירה הנקנית.
האם זה נכון?
האם אפשר לעשות את זה גם אחרי שכבר שילמתי את כל התשלום על הדירה?
תודה!
כנ"ל גוף חוץ בנקאי לא מחויב לנהלי בנק ישראל ולכן הוא יכול לתת לךמה בעניין זה שכבר שילמתי על הדירה?
שלום רב,
אם אני לוקח משכנתא עם בוליט ל-5 שנים,
ואני רוצה להחזיר את כל הקרן אחרי 4 שנים,
האם יש קנס יציאה?
במסלול פריים אין עמלות היוון בכלל.שלום רב,
אם אני לוקח משכנתא עם בוליט ל-5 שנים,
ואני רוצה להחזיר את כל הקרן אחרי 4 שנים,
האם יש קנס יציאה?
אתה תקבל את זה ככל מטרה.תודה !
מה בעניין זה שכבר שילמתי על הדירה?
זה יחסית הצעות שוות.שלום
אני מעוניין לקחת הלוואת בלון לשלוש שנים מהקרן השתלמות
הם הציעו או ריבית קבועה של 3% צמוד מדד, או פריים + 0.6
מה עדיף?
כנ"לזה יחסית הצעות שוות.
אבל אני הייתי הולך על הפריים.
תודה על התשובה (אגב, למעלה יש מי שחולק עליך.)אתה תקבל את זה ככל מטרה.
לסגירת הלוואות / משהו אחר.
הכי בגדול שיש, אזור ה2% בכל המסלוליםהשאלה היתה לצורך מיחזור:
יועץ הציע לי שאממן את 100% מהדירה להשקעה שאני קונה במשכנתא, ע"י שאקח הלוואה נוספת לדיור בחוץ בנקאי במישכון של דירת המגורים שלי, והיא תכסה את החלק שלא מכוסה בהלוואה הראשונה, ומיד אח"כ אמחזר אותה בבנק כהלוואה לדיור.
הרעיון הוא שבנק לא יכול לתת הלוואת משכנתא במישכון של נכס אחר, שאינו הנכס הניקנה, ואילו החוץ בנקאי לא כפופים להנחיה הזו. אבל אחרי שיש הלוואה לדיור של חוץ בנקאי ואתה מגיע לבנק כדי למחזר אותה, הוא לא מתעניין כיצד בדיוק ההלוואה הזו נוצרה.
העניין, שעכשיו אחרי שכבר שילמתי את מלוא מחיר הדירה (ולקחתי הלוואות קצרות טווח כדי לממן את החלק שמעבר למשכנתא), התעוררה השאלה הנ"ל, האם אפשר לקחת הלוואה בחוץ בנקאי אחרי שהתמורה כבר שולמה.
לכן אני שואל, אם אקח הלוואה בבנק שלא לדיור, מה יהיה הפער בריבית.
תודה.
אם התכוונת, להמיר הלוואות - בהלוואות המוגדרות לדיור?!העניין, שעכשיו אחרי שכבר שילמתי את מלוא מחיר הדירה (ולקחתי הלוואות קצרות טווח כדי לממן את החלק שמעבר למשכנתא), התעוררה השאלה הנ"ל, האם אפשר לקחת הלוואה בחוץ בנקאי אחרי שהתמורה כבר שולמה.
אז כך.."הון ובית".
סליחה על הבורות. לא הבנתי את כוונתך.
המטרה היא להגיע לכך שההלוואה לצורך קניית הדירה בסכום שמעבר ל-70% תהיה בריבית המקובלת כהלוואה לדיור.
וההצעה היא לקחת את ההלוואה בחוץ בנקאי ולמחזר אותה אח"כ בבנק.
על כך הגיעה תגובתך, ולא הבינותיה!
הבנתי אותך, לא בערך - במדוייק!כן, בערך.
יש כל מיני הלוואות: חלק מחברים, מגמ"חים, ממשפחה, וחלק הלוואות בנקאיות.
הצד השווה שבהן שצריך להחזיר אותן בקרוב, באופן יחסי, ואני צריך להמיר אותן בהלוואת משכנתא.
ועדיף שהמשכנתא תהיה לדיור ולא לכל מטרה, כדי שהיא תהיה ברבית נמוכה.
תודה.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים