יש לכם שאלות בנושא משכנתאות? אשמח לסייע לכם.

מצב
הנושא נעול.
שלום רב, אשמח לעצותיכם המחכימות.
אני בתהליך לקיחת משכנתא בסכום של כ1,250,000, על דירה יד 2, 70% מימון.
חוץ מזה, בעוד כמה חודשים אצטרך עוד משכנתא על דירה נוספת, מקבלן, בסכום של כ630,000. 50% מימון.
הכנסות כ16 אלף, 5 ילדים.
ע"י יועץ הוצע לי תמהיל כזה:
פריים -02
קבועה לא צמוד 4.8
משתנה 2.9
קבועה צמודה3.5

הכל ל30 שנה, שפיצר.
היועץ עובד רק עם בנק טפחות, ואמר לי שהוא לא מבין בעניין של איזה תמהיל כדאי לי... ושהמומחיות שלו היא להשיג את האישור מהבנק למה שאני צריך.
השאלות שלי:
א. להישאר עם יועץ כזה?
ב. מה דעתכם על הריביות והתמהיל?

תודה רבה!

נערך לאחרונה ב:
שלום רב, אשמח לעצותיכם המחכימות.
אני בתהליך לקיחת משכנתא בסכום של כ1,250,000, על דירה יד 2, 70% מימון.
חוץ מזה, בעוד כמה חודשים אצטרך עוד משכנתא על דירה נוספת, מקבלן, בסכום של כ630,000. 50% מימון.
הכנסות כ16 אלף, 5 ילדים.
ע"י יועץ הוצע לי תמהיל כזה:
פריים -02
קבועה לא צמוד 4.8
משתנה 2.9
קבועה צמודה3.5

הכל ל30 שנה, שפיצר.
היועץ עובד רק עם בנק טפחות, ואמר לי שהוא לא מבין בעניין של איזה תמהיל כדאי לי... ושהמומחיות שלו היא להשיג את האישור מהבנק למה שאני צריך.
השאלות שלי:
א. להישאר עם יועץ כזה?

תודה רבה!
כמה אחוזים כל חלק בתמהיל ומה סוג ההכנסות

השאלות שלי:
א. להישאר עם יועץ כזה?
תברח..
ומהר!!

הוא יועץ או סוכן ?
סליחה!
אבל בעיניי הוא נוכל..
מציג את עצמו - כעובד בשביל הלקוח, והוא נעול על בנק מסויים!
ואם הבנק לא מתאים הפעם..?!?!?!
נוכל!

תודה על התשובות...
לזכותו ייאמר שהוא שקוף אתי לגמרי, אמר לי בפה מלא שהוא עובד רק עם בנק אחד וזה חסרון, ושאני יכול לעזוב אותו בלי קפידות אם זה לא מתאים לי.
אז אם אני עוזב אותו, מה דעתכם על Walty? @הון ובית ראיתי מש שכתבת עליהם לפני כמה חודשים. זו עדיין דעתך?

תודה על התשובות...
לזכותו ייאמר שהוא שקוף אתי לגמרי, אמר לי בפה מלא שהוא עובד רק עם בנק אחד וזה חסרון, ושאני יכול לעזוב אותו בלי קפידות אם זה לא מתאים לי.
אז אם אני עוזב אותו, מה דעתכם על Walty? @הון ובית ראיתי מש שכתבת עליהם לפני כמה חודשים. זו עדיין דעתך?
כן.
כמו שכתבתי בעבר, ניתן לחלוק עלי - אבל גם מניסיוני, יועץ מוצלח ואישי מוציא טוב מהם בהרבה בקלות, וגם בונה מותאם נכון יותר.

שהוא עובד רק עם בנק אחד וזה חסרון,
זה לא חיסרון, זה לחטוא לכל מהות העבודה!
הוא לא מבען כלום במשמעויות של ניהול מכרז, ההבדלים בין הבנקים, מי רעב יותר היום, מי מתאים למה, ועוד ועוד..
שפשוט יעזוב את המקצוע - ויפסיק להזיק ללקוחותיו.

נראה לכם הגיוני רופא שמכיר רק מחלה אחת, ולכל מי שפונה אליו - הוא דוחף את אותה תרופה, שבכלל מתאימה רק למקרים ספציפיים מיוחדים ומוזרים??!!
והוא שקוף - אפשר לא לבוא אליו, יעני אדם ישר..
ייתכן והוא ישר - אבל אידיוט שלא מבין את המקצוע שהוא מתיימר לעבוד בו.

לפי הנתונים שכתבתי, אני נחשב מקרה קשה או קל?
אני מניח שאפשר להעביר את זה בכל בנק כמעט עם ריביות מצויינות
אתה צריך לשאול את עצמך ואני מניח שעשית את זה
אם ההכנסות שלך 16 , האם אתה תעמוד בהתחייבויות של 10 בחודש עם 2 המשכנתאות ..

הוא לא מבען כלום במשמעויות של ניהול מכרז, ההבדלים בין הבנקים, מי רעב יותר היום, מי מתאים למה, ועוד ועוד..

נראה לכם הגיוני רופא שמכיר רק מחלה אחת, ולכל מי שפונה אליו - הוא דוחף את אותה תרופה, שבכלל מתאימה רק למקרים ספציפיים מיוחדים ומוזרים??!!
תענוג הכתיבה שלך. כמו תמיד

אני מניח שאפשר להעביר את זה בכל בנק כמעט עם ריביות מצויינות
אתה צריך לשאול את עצמך ואני מניח שעשית את זה
אם ההכנסות שלך 16 , האם אתה תעמוד בהתחייבויות של 10 בחודש עם 2 המשכנתאות ..
אני לא משלם הכל לבד...

לפי הנתונים שכתבתי, אני נחשב מקרה קשה או קל?
תלוי למי.. ;)
לדוגמא @E_Y יעביר בקלקלות..
למרות, שההכנסות לא משהו ביחס לגובה ההלוואות שאתה מבקש.

אבל עזוב, באמת תחשוב האם זה נכון עבורך.. החזרים כ"כ גבוהים.
אפילו רק המשכנתא של 1.25 מ', זה החזר של 6,500 בחודש!! (אולי טיפה פחות)!
מתאים לך?!
אם כן / אין ברירה, אפשר להעביר.

אלו היועצים של הדור הקודם, לפני שהבינו את המקצוע.
אני גם מכיר אחד כזה, אחת הסיבות המרכזיות שנכנסתי לתחום היו הוא (צחוק הגורל)...
גם הוא עובד רק עם מזרחי, נותן תחושה ללקוחות שלו שיגידו תודה שהוא אישר אותם (גם אם מדובר על ביל גייטס שרוצה לקנות שירותים בדימונה עם 30% מימון), והכוח שלו במרכאות כפולות זה שהוא מאשר אותך בבנק, תמהילים מגעילים וריביות שלא שמעתם אוזן, אבל הוא מאשר אותך.
זה יועץ שבגללו אפי' היום יש לי עבודה במיחזורים...
היה לוקח ק"צ ב4% בזמן שאנשים קיבלו קל"צ ב2.8%...

אין מה להוסיף רק מחזק כל מילה.​

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה