- הוסף לסימניות
- #5,501
אתה מתכוון להרחבה.משכנתא לדיור עם היתר בניה
אתה מתכוון להרחבה.משכנתא לדיור עם היתר בניה
יש כיוונים בכל אופן?ולכן אם היית אומר לי שזה נעשה לבד הייתי חושב על אפשרויות איך ניתן להוזיל עוד.
תלוי כמובן מה רמת ההכנסות,שלום
אודה אם משהו יוכל לעזור לנו מה אפשר לעשות.
יש לנו הון עצמי של 400 אלף, קנינו דירה ב1.2M, רצינו החזר נמוך כדי לאפשר לנו לקחת עוד הלוואה לשיפוץ.
היועץ דחף אותנו לקחת צמוד למדד, הרוב משתנה כל שנתיים וחלק קבועה.
בנוסף השמאי שם לנו את הדירה ב 1M ככה שחוץ מהלוואה של 150 אלף לשיפוץ לקחנו עוד הלוואה של 50 אלף להגדלת ההון עצמי.
תכלס אנחנו כרגע עם משכנתא של 750 אלף צמ"ד שכל הזמן עולה ועולה.
ועוד הלוואות של 200 אלף שרובם פריים + 1 או 2. משו כמו 30 אלף ללא ריבית ועוד 30 אלף מקרובי משפחה שמתי שהוא צריך להחזיר.
חוץ מזה שליבינו נחמץ כל חודש לראות איך המדד עולה ואיתו הקרן של המשכנתא, גם נשמח להוריד את ההחזר החודשי.
ההחזר של המשכנתא הוא בערך 3100, וההלוואות 2400. סה"כ 5500.
מה שהבנתי שבשביל לאחד הלוואות למשכנתא אפשר עד 50% משווי הדירה (הדירה אחרי השיפוץ ועליית המחירים שווה כבר יותר ממיליון אבל עדין לא מספיק).
בדיעבד הבנתי שיכלנו לקחת הלוואת שיפוץ שאותה כן אפשר לצרף למשכנתא, אבל משום מה היועץ לא ייעץ לנו את זה.
מקווה שכתבתי מספיק ברור, אם חסר פרטים אשמח להוסיף.
השווי של הדירה בשוק ודאי יותר גבוה מהשמאי, רק היינו קצת לחוצים בזמן והיועץ שכנע שיש אחלה הלוואת בלאומי לנוטלי משכנתאות, (מה שהתברר כלא הכי נכון) וגם הוא לא מכיר שמאים בעיר שלנו ומה המחירים שם באמת, בקיצור לא רצה לעזור באמת (לפחות התחושה שלנו).תלוי כמובן מה רמת ההכנסות,
אבל אם הכל בסדר, ואתם יכולים לעמוד ביחס החזר,
ובאמת המחיר יותר גבוה, (חלק מהתפקיד שלנו כיועצים זה גם להביא שמאים טובים שלא יכסחו סתם את המחיר)
אפשרי מאוד בקלות למחזר ולקבל רביות טובות, ולהכניס הכל במשכנתא.
לא ממש, אולי על 30 אלףאם יש קבלות על השיפוץ וכו ולא עבר מדי הרבה זמן. אפשרי לקחת משכנתא של החזר הון בשיפוצים בבנקים ספציפיים
באיזה בנק הצלחת לעשות מסלול פיתוי ? (לאומי ?)איך ההצעה הבאה כיום (פחות מ60% משווי הנכס) :
34% מהמשכנתא קל"צ 4.8
55% מל"צ עם תחנת יציאה כל 5 שנים 4.8
11% מ"צ 4.5 (שבתוכנית למחזר אותה מיד אחרי)
דירוג טוב. הכנסות בסדר, אין נתונים מיוחדים .
האם יש תמהילים של 33% קל"צ ולא יותר, בלי פריים או מ"צ(באחוזים גבוהים), בהם יחס ההחזר הוא 525 ל100K?
אל תביאו עכשיו נדירים של אחד למליון, האם יש הצעות כאלו בשוטף? אני אשמח לראות.
[כשהקל"צ באחוז גבוה יותר ברור שהריביות יורדות,
השאלה אם זה לא יתקזז כשיפרעו את המשכנתא בהנחה שבעוד 3 שנים הריביות תרדנה]
יש דוגמאות?כן. היום בהצעות ממש טובות. לא נדירות אפשר לקבל 4.6. 4.6 שזה יוצא כ515 לכל 100
ריביות פצצה , זה כנראה אישור ישן ולא בתוקף!צפה בקובץ המצורף 1419879לפי מה שאני קוראת כאן הריביות בתמהיל הזה שקיבלתי לא משהו - האם אכן אני צודקת?
לא להגזים.ריביות פצצה , זה כנראה אישור ישן ולא בתוקף!
אין מצב לקבל את הכל ב4.6 , חייב להיות ממוצע מינימלי של 5 אחוז , אם קבלת חלק 4.6 אז חלק השני יהא 5.4יש דוגמאות?
ממש ממש לאאין מצב לקבל את הכל ב4.6 , חייב להיות ממוצע מינימלי של 5 אחוז , אם קבלת חלק 4.6 אז חלק השני יהא 5.4
שום גוזמא . יש כאן ממוצע פחות מ5 אחוזלא להגזים.
אבל זה ריביות טובות
אני עכשיו מבצע לכמה לקוחות מתחת ל5 אחוז.שום גוזמא . יש כאן ממוצע פחות מ5 אחוז
זה אישור ישן שאינו בתוקף , נכתב באחריות
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים