יש לכם שאלות בנושא משכנתאות? אשמח לסייע לכם.

מצב
הנושא נעול.
שלום רב
אשמח לקבל מענה
קנינו דירה במחיר למשתכן ועכשיו אנו לפני לקיחת משכנתא אנו רוצים לעבור את התהליך לבד.
לקבל הצעות מהבנקים (פאג"י יהב דיסקונט)
כך שלאחר שאקבל את ההצעות אוכל לגשת ליועץ או לשלוח לך את ההצעה ולראות אם יש הצעה יותר טובה מזו מהבנקים שלרוב היועצים עובדים איתם (פועלים ולאומי).

ההכנסה החודשי היא 14.000 ש"ח

אשמח לקבל תושבה מפורטת ממי שעשה את התהליך הנ"ל מיועצים

תודה רבה

אני לא יועץ אבל כל הכבוד!
אני עשיתי תהליך לבד לא קיבלתי הצעה הכי טובה (מבנק לאומי) כי לא הבאתי הצעה נגדית כך שקשה לומר אם היו מורידים לי יותר (העלימו לי עין ע"ז שלא שילמתי את כל ההון האישי לפני המשכנתא ונשאר סכום שאני יצטרך לשלם אחרי שאשתמש בכל כספי המשכנתא וגם לא ביקשו ערבים)
תבקש אישור עקרוני ע"פ הנתונים שאתה מספק להם (במחיר למשתכן אתה צריך להחתים את הקבלן על הרבה מסמכים שהם לפי הבנק שממנו אתה לוקח)
ותעלה קצת את ההכנסות להיות לקוח יותר משתלם
בהצלחה!

שלום רב
אשמח לקבל מענה
קנינו דירה במחיר למשתכן ועכשיו אנו לפני לקיחת משכנתא אנו רוצים לעבור את התהליך לבד.
לקבל הצעות מהבנקים (פאג"י טפחות דיסקונט)
כך שלאחר שאקבל את ההצעות אוכל לגשת ליועץ או לשלוח לך את ההצעה ולראות אם יש הצעה יותר טובה מזו מהבנקים שלרוב היועצים עובדים איתם (פועלים ולאומי).

תודה רבה

הוא יועץ מתחיל, אני לא בטוחה שיש בסיס למה שהוא מציע,,,
לגבי המשכנתא הקיימת, רציתי לשמוע את דעתך, האם שווה למחזר כעת כשהריביות כ"כ גבוהות?​
ברור. חיסכון זה תמיד חסכון. ויש מה לחסוך​

שלום רב
אשמח לקבל מענה
לקבל הצעות מהבנקים (פאג"י טפחות דיסקונט)

תודה רבה
יקירי, שאלת את השאלה הזו כבר הרבה פעמים!
אז בוא נסכם -
1. אתה יכול לנסות בהחלט
2. ביהב אין משכנתאות
3. אתה עלול לתמחר את עצמך בצורה ובאופן שאח"כ יהיה בעייתי לתמחר אותך נמוך יותר, מכל מיני סיבות.
ומה שחמור יותר, אתה גם עלול לזרוף את עצמך, עם סיפורים שתספר בהגשה בבנק, שאח"כ תהיה ליועץ בעיה לספר שונה כדי לסדר לך תיק מצויין לתנאים מעולים.
4. יועצים עובדים עם כך הבנקים. שוב, חוץ מיהב (במשכנתאות).
5. כתבת הכנסה, לא כתבת משכנתא מבוקשת
6. גם אם תקבל הצעה × מהבנק, והיועץ יביא לך הצעה שעל פניו נמוכה יותר, האם אתה מספיק מבין כדי להשוות??
מדד, תקופות, מסלולים, מרווחים, עוגנים, חשיפה להיוון, ועוד..
איך תשווה??
7. ומעל הכל - החיסכון הגדול אינו בריביות, אלא בבניית התמהיל, ואם את זה אינך יודע לעשות - מוטב שתשאל עצה מן הזקנים..

תעשה כהבנתך.
אבל ישנם דברים - שהחיסכון הקטן, עלול לעלות בהפסד גדול..

שלום וברכה
אנחנו מרחיבים נכס עם אישורים ומשפצים אותו (הרחבה ושיפוץ)
לוקחים 1,200,000 ש"ח
יש לנו שתי הצעות מה נשמע לך יותר נכון( בהתחשב שבעוד כמה שנים כולנו נמחזר)
1. 35% קל"צ - 4.85 50% מל"צ ( 5 שנים) - 5.08 פריים -- 0.5-
2. 35% ק"צ - 2.6 50% מל"צ (5 שנים )-4.87 ופריים - 0.5 -
תודה רבה

שלום וברכה
לוקחים 1,200,000 ש"ח
תודה רבה
איזה בנק ?

לקראת הוצאת משכנתא בדקתי את הנתונים שלי ומצאתי שחזרו לי צק ושתי הו"ק לפני שנתיים האם זה משפיע משמעותית על הריביות שאקבל והאם יש מה לעשות בנידון?

לקראת הוצאת משכנתא בדקתי את הנתונים שלי ומצאתי שחזרו לי צק ושתי הו"ק לפני שנתיים האם זה משפיע משמעותית על הריביות שאקבל והאם יש מה לעשות בנידון?
בוודאי שיש מה לעשות
יש בנקים שאין מה ללכת אליהם
ויש כאלה שרצוי ללכת אליהם
לגבי התנאים, כמו בכל משכנתא , יועץ טוב יכול להוציא לך תנאים מצויינים למרות הדירוג

שלום וברכה
לוקחים 1,200,000 ש"ח
תודה רבה
החישוב אמור להיות פשוט האם שווה לקחת צמודה ב 2 וחצי אחוז פחות או שההצמדה תהיה יותר
לפי מצב האינפלציה כרגע נראה שהמדד יותר אבל רק נביא יכול לנבא מה יהיה

יש בנקים שאין מה ללכת אליהם
ומי הם?
לגבי התנאים, כמו בכל משכנתא , יועץ טוב יכול להוציא לך תנאים מצויינים למרות הדירוג
אבל עם הבדל בין דירוג טוב לפחות טוב או בלי?
האם שווה להשקיע מאמצים בנידון או לי
אציין רק שעשרות צקים אחרים והו"ק כוסו במלואם האם 3 חריגות משפיע או לא?

החישוב אמור להיות פשוט האם שווה לקחת צמודה ב 2 וחצי אחוז פחות או שההצמדה תהיה יותר
לפי מצב האינפלציה כרגע נראה שהמדד יותר אבל רק נביא יכול לנבא מה יהיה
נכון, אבל בהתחשב בזה שכנראה כולם ימחזרו בעוד 3- 5 שנים ההיוון על ק"צ יהיה אפסי אם בכלל לעומת קל"צ שיכול להיות הפרש של 1%-2% לשלושים שנה לא כדאי לקחת את זה בחשבון???

כמה משכנתא אמורים להחזיר על 1050000 וכמה על 1150000

אודה לעזרה.
אנחנו בבדיקה מול יועץ משכנתאות ומרגיש שהוא לא בדיוק מתאמץ..

ומי הם?

אבל עם הבדל בין דירוג טוב לפחות טוב או בלי?
האם שווה להשקיע מאמצים בנידון או לי
אציין רק שעשרות צקים אחרים והו"ק כוסו במלואם האם 3 חריגות משפיע או לא?
בהגשה נכונה אין הבדל

כרגע קל"צ מדובר על 4.84 אני לקחתי לפניכמה שנים 2.8 הפער גדול מאוד
לעומת זאת ק"צ כרגע מתומחר 2.6 בהיסטוריה הקרובה ק"צ לא ירד מתחת ל2 הפער הרבה יותר קטן
אתה לא מסכים?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה