בלי יועץ?תודה!
לפי"ז עדיף להשאר בהצעה שרק שליש נשאר בפריים וכל השאר בקל"צ?
זה מה שקיבלנו. הגיוני או שיש פה הרבה מה לרדת?
צפה בקובץ המצורף 810788
כמובן, זה חלק גדול מהרווח.תודה רבה!
בלי יועץ
זה אחרי שהם הורידו קצת בקל"צ
לקחת יותר בקל"צ ולא להוסיף בפריים, ואז לפרוע חלק? אמור להיות כדאי?
כמה זה יכול לחסוך בערך?
בעקרון זה נכון, אבל גם ככה לא לקחת את הפריים ל-30 שנה (מה שנכון במקרה הזה, כי גם אם תמרח את הפריים למקסימום שנים, זה לא יחסוך לך הרבה חודשי - שבאמצעותו תוכל לפרוע מהר יותר את הקל"צ, יחסוך לך מקסימום שנה... אני בכלא ופן כן הייתי עושה את זה, ואם אח"כ יכול להחזיר בפחות שנים, פורע את הפריים מוקדם, שם בכל אופן אין קנס, אבל רוב האנשים לא בנויים כך).תודה רבה על הפרוט!!
הם הצליחו להלחיץ אותי בקטע של הפריים
אם יש סיכוי שהפריים יעלה מאד (טענו שפעם היה שווה 5) זה בעצם מייקר את ההלואה כמו הלואה צמודה
או שלא הבנתי נכון?
כמה אחוזי מימון?תודה!
לפי"ז עדיף להשאר בהצעה שרק שליש נשאר בפריים וכל השאר בקל"צ?
זה מה שקיבלנו. הגיוני או שיש פה הרבה מה לרדת?
צפה בקובץ המצורף 810788
35כמה אחוזי מימון?
@ספירלה אם מעניין אותך לשמוע עוד דעה (במקרה אני גם יועץ משכנתאות) -
ראשית, אני לא יודע אודותיך כלום (מצב כלכלי - כמה החזר אתה רוצה/יכול כל חודש, תקופת החזר - מה היה בעתיד הכנסות והמשפחה ומה כיום, דירוג אשראי - מה המצב? הון עצמי, הכנסות, וכו') - אבל בלי להיכנס לכל זה.
נניח שהמצב אופטימלי וטיב העסקה נחשבת טובה - לווה, ובטוחה - כשאני ראיתי את התמהיל הבנתי מיד: 'זה ללא יועץ מקצועי חיצוני לבנק'. את זה הלקוח קיבל בבנק לבד, אחרי שהבנק נוכח לדעת שהוא לא באמת מבין מה המשמעות של כל מסלול, וכמה אחוז ריבית ממוצע ונהוג יש.
1. בגדול, כיון שהסכום קטן (300,000 - ולא 800,000 ומעלה..) ולקחת לתקופה קצרה יחסית, הפרשי החיסכון לא גבוהים, אבל בוודאות יש מה לעשות, וגם אם תשלם ליועץ כמה אלפים - תישאר ביד עם עוד כמה אלפים טובים מאד לפנק את עצמך ואשתך, ולא את הבנק..
2. 2/3 מהתמהיל שלך הוא קל"ץ, מה שאומר: 'ריתוק לבסיס'.. (יש עמלת יציאה מאד גבוהה - היוון, מה שיגרום לך חוסר כדדאיות בכ"מ לחשוב על מחזור) אז נכון שזה גם יכול להיות לטובתך אם הריבית תעלה, ואצלך היא תישאר קבועה, אבל שים לב, קיבלת לתקופה של 8 שנים, ובריבית מאד גבוהה יחסית לממוצע כיום.אז הבנק פשוט עשה חשבון, שגם אם היא תעלה בקבועות - בינתיים הוא קיבל ממך יפה מאד, וטווח של 8 שנים הוא לא גדול לתחזיות קיצון, כך ששווה לו לגמרי.
בכ"מ, בלי להתאמץ ולחשוב הרבה - זרקתי איזה שהוא תמהיל - תמהיל 1: זה מה שזרקתי בממוצע, תמהיל 2 זה מה שקיבלת בבנק.
שים לב: שורה שלישית - תשלומי ריבית והצמדה (זה כמה תכל'ס עולה העיסקה), שורה חמישית - כמה תשלם כל חודש. שורה שישית - אם הריביות יתייקרו.
צפה בקובץ המצורף 811387
מעבר לחיסכון הכספי שיש בלקיחת יועץ משכנתאות מקצועי (שאצלך הוא כ10,000 ש"ח - לא הרבה סה"כ. אבל גם יועץ יעלה לך סביבות 4, כך שתצא עם 6,000 לקנות משהו לעצמכם ולא לתת את זה סתם לבנק..
מעבר לכ"ז: יועץ חוסך לכם המון בידע נוסף נצרך - על כל התהליך וטופסלוגיה, להגיש את התיק נכון - כדי שהבנק לא יירתע ממנו, עזרה עם נושא השמאות, כדי שהשמאי לא ידפוק לכם מחיר ושמאות קשה, בחירת בנק וסניף נכונים - ומעל הכל, בונה תמהיל נכון ומותאם באמת (לפי העבר-הווה-עתיד של ההכנסות/הוצאות), מה שאין סיכוי שהבנק יוכל לעשות למענכם.
הצלחות!!
אני הייתי לוקח ליותר שנים סכום יותר גדול ואולי בפחות ריבית וסוגר החלק היקר או את החלק שאני פחות היתי רוצה
סתם שואל, למה מטריד אותך כמה ירוויח עליך הבנק, תחשוב אם לך זה שווה, אם כן, שירוויחו כמה שירוויחו (כמובן תעשה את כל ההשתדלות לחסוך)...שאלה קטנה....
אני צריך לקחת משכנתא של 870000 שח
כמה יהיה בערך!!!!! העלות הכוללת של המשכנתא
באם אני רוצה לשלם בערך 5000 שח ל5 שנים
ושיחתך לחצי אחרי 20 שנה למשך עוד 10 שנים
מקווה שהובנתי
תודה רבה!!!
תודה רבה....סתם שואל, למה מטריד אותך כמה ירוויח עליך הבנק, תחשוב אם לך זה שווה, אם כן, שירוויחו כמה שירוויחו (כמובן תעשה את כל ההשתדלות לחסוך)...
בכל מקרה מלמעלה בתמהיל סתמי כזה:
צפה בקובץ המצורף 814051
הבנק מרוויח עליך סך הכל: 326,891.67 ש"ח...
סליחה 230,000תודה רבה....
אני לא הייתי קורא לזה סה"כ![]()
האמת היא שאני ממש לא בעיניינים ,וגם אין לי אפשרות אחרת לקבל את הכסף, 365אלף שח לא ניהיה סה"כ.....אז אתה לא בעניינים, בשביל 30 שנה זה בסדר גמור, יש לך צורה אחרת לקבל כסף?!
אתה יודע כמה אז הבנק ירוויח עליך?מה לדעתך ההחזר החודשי הכי נמוך ,שאני יוכל לקבל באם אני יפרוס את זה בשווה ל30 שנה?
תודה רבהה!!!!
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים