יש לכם שאלות בנושא משכנתאות? אשמח לסייע לכם.

מצב
הנושא נעול.
אפשר לקחת גישור לכל מטרה. זו בעצם הלוואת בלון - שעתידה להתפוצץ (הכוונה: להשיב אותה) במכה אחת, ובזה היא שונה מגרייס, שב"פיצוץ" יתחילו החזרים חודשיים.
גרירה - היא בסה"כ, מצב של משכנתא פעילה - קיימת, שרק מחליפים את הבטוחה / הנכס הממושכן. ונשאר אותו סכום הלוואה - אותה ריבית - אותם החזרים חודשיים, בקיצור, הכל אותו דבר. כאן, הוא רצה מיליון ש"ח חדשים לגמרי, רק לא בפריסה להחזרים רבים, אלא החזר אחד בתום תקופה מסויימת.

@חחח
ככל שחלק גדול יותר מהמשכנתא נמצא בריבית קבועה - המשכנתא בטוחה יותר, כיון שהריבית לא תשתנה. אבל הביטחון הזה עולה כסף, והרבה כסף! ריבית 2/3 פריים - אולי אמורה להוזיל מאד, אבל: 1. הריבית תלוי בריבית בנק ישראל שעלולה להשתנות - ורוב הכסף כאן תלוי ועומד ברמה החודשית.. 2. הבנקים "חייבים" להרוויח, כך שאם מעלים להם את הסכום של הפריים, הם ישחקו עם הריביות גם בפריים, וגם בקלצ.
לכן, בגדול התמהיל השני - יותר מצוי ומקובל, אם כי חייבים להשוות תמיד ולראות.
אם תרצו להעלות כאן סכומים, תקופות, יכולת החזר - נוכל לנסות לבחון יותר טוב,
אם אתם מעדיפים לעשות זאת האופן אישי יותר - ניתן לפנות אליי למייל keseffchachamאין לכתוב כתובת מייל
גילוי נאות, אני אמנם יועץ משכנתאות - אבל בדיקת עזרה, היא חינם ללא תשלום, ובשמחה רבה!
שלחתי

למה זה? להחלפת דירה / בינתיים עד שתמכור את הראשונה?
או להשקעה נדלני"ת אחרת (לכל מטרה)?
או עד שתזכה בלוטו..?

החלפת דירה

שואלת בשביל קרוב משפחה.
הון עצמי: 170,000
מחיר דירה כולל שיפוץ: 700,000
משכנתא: 530,000

האם יש דרך לעשות את זה בנתונים שציינתי?

אני יודעת שביבש ניתן להוציא משכנתא על 75% מערך הדירה, כשההון העצמי מהווה 25%,
(הון עצמי: 175,000, משכנתא: 525,000)

בפועל הבנקים מאשרים רק 70%. (הון עצמי: 210,000, משכנתא: 490,000)

כשהסברתי את זה לקרוב המשפחה,
הוא אמר ש'מבינים' אמרו לו שיכול להשיג הערכת שמאי בסכום גבוה יותר,
ואולי לזייף חוזה וכו',
ואז יוכל להשיג את המשכנתא הזו.
האם זה אכן נכון?

והאם הגיוני שההחזר החודשי יהיה סך 2,500 ש"ח?

אודה מאוד לעזרתכם!
מדובר בדירה לחתן יתום,
ואנחנו חוששים שה'מבינים' והעוזרים והמתערבים כולם קצת מבלבלים אותו...

שואלת בשביל קרוב משפחה.
הון עצמי: 170,000
מחיר דירה כולל שיפוץ: 700,000
משכנתא: 530,000

האם יש דרך לעשות את זה בנתונים שציינתי?

אני יודעת שביבש ניתן להוציא משכנתא על 75% מערך הדירה, כשההון העצמי מהווה 25%,
(הון עצמי: 175,000, משכנתא: 525,000)

בפועל הבנקים מאשרים רק 70%. (הון עצמי: 210,000, משכנתא: 490,000)

כשהסברתי את זה לקרוב המשפחה,
הוא אמר ש'מבינים' אמרו לו שיכול להשיג הערכת שמאי בסכום גבוה יותר,
ואולי לזייף חוזה וכו',
ואז יוכל להשיג את המשכנתא הזו.
האם זה אכן נכון?

והאם הגיוני שההחזר החודשי יהיה סך 2,500 ש"ח?

אודה מאוד לעזרתכם!
מדובר בדירה לחתן יתום,
ואנחנו חוששים שה'מבינים' והעוזרים והמתערבים כולם קצת מבלבלים אותו...
1. כולל שיפוץ? אז זה לא בחוזה...
2. לא מספיק חוזה שונה, הדיווח לרשות המיסים הוא על הסכום שבחוזה.
3. החזר כזה אפשרי בהחלט ל-26 שנה, אפשר גם פחות מכך ל-30 שנה, אבל זה ממש חבל. (תמיד ובלי קשר, ודאי למי שאין כסף כעת, מי יודע כמה יהיה לו בהמשך לשלם..)
4. רק תעשו טובה, אל תלכו על "יועצים" שאנשים ממליצים לכם, ראינו מספיק כאלו שנכוו מהמלצות שקיבלו מסתם אנשים שלקחו משכנתא ובטוחים שקיבלו את ההצעה הכי טובה, יש כאן מספיק "מייבינים" שידעו לכוון אתכם, ובמקרה הצורך להפנות אתכם למישהו עם תוצאות מוכחות.
בהצלחה רבה!

1. כולל שיפוץ? אז זה לא בחוזה...
2. לא מספיק חוזה שונה, הדיווח לרשות המיסים הוא על הסכום שבחוזה.
3. החזר כזה אפשרי בהחלט ל-26 שנה, אפשר גם פחות מכך ל-30 שנה, אבל זה ממש חבל. (תמיד ובלי קשר, ודאי למי שאין כסף כעת, מי יודע כמה יהיה לו בהמשך לשלם..)
4. רק תעשו טובה, אל תלכו על "יועצים" שאנשים ממליצים לכם, ראינו מספיק כאלו שנכוו מהמלצות שקיבלו מסתם אנשים שלקחו משכנתא ובטוחים שקיבלו את ההצעה הכי טובה, יש כאן מספיק "מייבינים" שידעו לכוון אתכם, ובמקרה הצורך להפנות אתכם למישהו עם תוצאות מוכחות.
בהצלחה רבה!

תודה!
ובפועל ניתן לקחת משכנתא על 75% מערך הדירה?

אני צריכה לעשות מיחזור משכנתא, האם עכשיו זה הזמן המתאים?

במשך חודשי הקיץ בעת "הקורונה" היתה אופציה שהבנק אפשר להקפיא את תשלומי המשכנתא, השתמשתי באופצ' הזו למשך שני רבעונים. (המשכנתא במט"ח, ויורד פעם ברבעון)
כעת נודע לי שבמקום שהתשלומים של המשכנתא ימשיכו בסוף תקופת ההלוואה לעוד 2 רבעונים, בעצם הבנק הוסיף את כל הקרן של 2 הרבעונים שהקפאתי על סכום ההלוואה, והגדילו לי את התשלומים מעכשיו עד סוף תקופת ההלוואה,
ובטוב ליבם כדי לא להגדיל את התשלומים העתידיים גם עם הריבית של 2 הרבעונים שהקפאתי דרשו ממני לשלם במיידי את כל סכום הריבית שהצטבר בתקופת ההקפאה.
יש לציין שההקפאה לא נעשתה ע"י חתימה או בטפסים אלא טלפונית מול הבנקאי. ולא הוסבר לי כזה דבר בשעתו.
חזרתי לבנק עם הטענה הזו ולדבריהם לא מוכנים להחליף את צורת ההקפאה.
משמעות הדבר שההקפאה שהייתה אמורה להיות לתועלת נפגעי הקורונה, יעלה לי אלפי שקלים נוספים של ריביות במשך השנים הבאות.

האם נתקלתם גם בבעיה הזו? האם יש למי לפנות בענין זה?

במשך חודשי הקיץ בעת "הקורונה" היתה אופציה שהבנק אפשר להקפיא את תשלומי המשכנתא, השתמשתי באופצ' הזו למשך שני רבעונים. (המשכנתא במט"ח, ויורד פעם ברבעון)
כעת נודע לי שבמקום שהתשלומים של המשכנתא ימשיכו בסוף תקופת ההלוואה לעוד 2 רבעונים, בעצם הבנק הוסיף את כל הקרן של 2 הרבעונים שהקפאתי על סכום ההלוואה, והגדילו לי את התשלומים מעכשיו עד סוף תקופת ההלוואה,
ובטוב ליבם כדי לא להגדיל את התשלומים העתידיים גם עם הריבית של 2 הרבעונים שהקפאתי דרשו ממני לשלם במיידי את כל סכום הריבית שהצטבר בתקופת ההקפאה.
יש לציין שההקפאה לא נעשתה ע"י חתימה או בטפסים אלא טלפונית מול הבנקאי. ולא הוסבר לי כזה דבר בשעתו.
חזרתי לבנק עם הטענה הזו ולדבריהם לא מוכנים להחליף את צורת ההקפאה.
משמעות הדבר שההקפאה שהייתה אמורה להיות לתועלת נפגעי הקורונה, יעלה לי אלפי שקלים נוספים של ריביות במשך השנים הבאות.

האם נתקלתם גם בבעיה הזו? האם יש למי לפנות בענין זה?
זו לא בעיה, זה בדיוק התהליך שהיה מתוכנן, רק שמי שהמציא את רעיון העזרה הזה - חשב איך לכבות את השריפה הרגע, ולא מה יהיה מחר..
רוצה עוד משהו?
ובכן, כל אלה שהקפיאו את המשכנצא שלהם - גם דפקו לעצמם את דירוג האשראי (חיווי האשראי) שלהם בבנק, ובדו''ח בנק ישראל.
למה זה דופק? כי ברור, הרי היה לכם קשה, לא היה לכם כסף להחזיר את המשכנתא - וזה הדבר שהבנק הכי חושש מננו, שללווים לא יהיה כסף להחזיר, והנה משבר קורונה - והחשש מתחיל להתממש..
הי, אז למה לא אמרו לנו את זה? למה? למה? זה לא פייר..
זהו! שיש כאלה שיודעים לחשוב קדימה ורחב, ויש כאלה שחושבים צר וקצר..
פעם הבאה - חשוב להתייעץ עם מתכנן פיננסים מקצועי, או/לחילופין יועץ משכנתאות מקצועי ומוסמך.. וממש לא לסמוך - לא על בנק ישראל, ובטח לא על טוב ליבם של הבנקים.

בעיקרון בהלוואה לדיור - ניתן לקחת 75%. ישנם מקרים שהבנקים חוששים - בגלל הלווה, או הבטוחה - חלק מהדברים ידועים ומוגדרים, וחלק יותר לפי ראות עיני הבנקאי, ואז מורידים את אחוז המימון = אחוז הסיכון שהבנק מוכן לקחת, זה הכל.

זו לא בעיה, זה בדיוק התהליך שהיה מתוכנן, רק שמי שהמציא את רעיון העזרה הזה - חשב איך לכבות את השריפה הרגע, ולא מה יהיה מחר..
רוצה עוד משהו?
ובכן, כל אלה שהקפיאו את המשכנצא שלהם - גם דפקו לעצמם את דירוג האשראי (חיווי האשראי) שלהם בבנק, ובדו''ח בנק ישראל.
למה זה דופק? כי ברור, הרי היה לכם קשה, לא היה לכם כסף להחזיר את המשכנתא - וזה הדבר שהבנק הכי חושש מננו, שללווים לא יהיה כסף להחזיר, והנה משבר קורונה - והחשש מתחיל להתממש..
פעם הבאה - חשוב להתייעץ עם מתכנן פיננסים מקצועי, או/לחילופין יועץ משכנתאות מקצועי ומוסמך.. וממש לא לסמוך - לא על בנק ישראל, ובטח לא על טוב ליבם של הבנקים.
גרייס גם פוגע בחיווי אשראי?

הדחייה לא פגעה בחיווי אשראי!!!
יש לך מקור לזה או הוכחה ????

רוצה עוד משהו?

בעקרון אמרו בזמנו שזה לא ישנה את דירוג האשראי, האם השתנה משהו?

אני דחיתי תשלומים של אשראי ברגע, האם זה גם דופק לי את הדירוג?

גרייס גם פוגע בחיווי אשראי?
לא. מה הקשר? גרייס, זה סוג של הלוואה שמתוכננת לדחיה מראש, זה ממש לא מראה על קשיים בהתנהלות הכלכלית, להיפך - זה ניהול חכם ומושכל מראש.

הדחייה לא פגעה בחיווי אשראי!!!
יש לך מקור לזה או הוכחה
בבקשה, אל תכעסו עלי, אני לא מתכוון לאיים כאן על אף אחד..
תקראו כאן.

בבקשה, אל תכעסו עלי, אני לא מתכוון לאיים כאן על אף אחד..
תקראו כאן.
בהחלט.
דובר על זה הרבה כאן בפרוג בזמנו, גם על העלויות הגבוהות וגם על החיווי אשראי.

ליועץ שלום,
מציעים לנו משכנתא של 248,000 ש"ח בבנקים שונים:
1. בנק פועלים: 165,000 ש"ח בפריים +0.4 ו83,000 בריבית קבועה של 2.95
2. בנק טפחות: 150,000 ש"ח בפריים+ 0.4 ו98,000 בריבית קבועה של 2.57
מה עדיף , מה חוסך יותר לאורך זמן?
בתודה ובהערכה על הנכונות להייטיב בעצה טובה.

ליועץ שלום,
מציעים לנו משכנתא של 248,000 ש"ח בבנקים שונים:
1. בנק פועלים: 165,000 ש"ח בפריים +0.4 ו83,000 בריבית קבועה של 2.95
2. בנק טפחות: 150,000 ש"ח בפריים+ 0.4 ו98,000 בריבית קבועה של 2.57
מה עדיף , מה חוסך יותר לאורך זמן?
בתודה ובהערכה על הנכונות להייטיב בעצה טובה.
כמה שנים?

הלוואה על חשבון קרן השתלמות או גמל פוגעת בדירוג חיווי אשראי??

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה