יש לכם שאלות בנושא משכנתאות? אשמח לסייע לכם.

מצב
הנושא נעול.
אם אני צריך להוציא משכנתא על דירה שקניתי (מחיר למשתכן) ב930.000 ויש לי הון עצמי של 100.000
ב"ה יש הכנסות בשביל משכנתא של 3.800 לחודש + עו"ש נקי.
האם אנחנו יכולים לגשת לבד לבנק וכן מה הריבית הנמוכה ביותר שאנחנו יכולים לקבל?
התנאים קבילים, ותוכלו להוציא משכנתא.
ניתן בודאי לגשת לבנק לבד - והבנק גם יחייך אליכם יפה שבאתם לבד, וייתן לכם להרגיש בבית, אבל בשקט בשקט מבלי שתשימו לב [ומבלי שתבינו איך זה קורה], הוא עלול לבנות לכם משכנתא סופר יקרה, שלא בהכרח מותאמת לכם - בעתיד הרחוק והקרוב, ויתייחס רק ליחס ההחזר שתהיו מרוצים ממנו.
יועץ חיצוני [אם לזאת הייתה מכוונת השאלה] - יבחן את הצרכים שלכם באמת, ינתח עבורכם את המצב, ותוכלו להוזיל את עלויות המשכנתא בעשרות אלפים בתור התחלה.. הוא גם ידאג שהבנק לא ינעל אתכם אצלו עם קנסות פירעון גבוהים, ולא תהיו צמודים לסיכוני מדד ועליות ריבית מיותרים.
הריבית הנמוכה ביותר - לא ניתן לכתוב, זה תלוי בהרבה גורמים משתנים, כמו החוסן הכלכלי שלכם, לקוחות הבנק, אורך התקופות, סוגי המסלולים, מכרז ריביות, קשרים בבנק להשגת ריביות טובות, ועוד ועוד.
בהצלחה!
נ.ב. מה שמומלץ כאשר מתלבטים הוא, ללכת לבנק להגיש בקשה לבד, ואת מה שמקבלים (אישור עקרוני) לקחת ליועץ חיצוני - ואזי, אם הוא יכול לשפר משמעותית, הולכים איתו ומרוויחים, ואם הרווח מזערי/לא קיים, ממשיכים לבד.

הכי פשוט לשאול את הבנק.

לכאורה לא יכול להיות קנס בגלל שהרבית לא תשתנה ב10 ימים הללו.

רק כפי שכתבו זה אפשרי רק אחרי סיום קבלת כל המשכנתא.
ולגבי הקנס של צמוד מדד יכול להיות? אם אני ישלם בתאריך הזה? (יקח את הכסף ב16 ויפרע ב-26)

ישבתי היום בבנק הראשון בסיבוב ההצעות..
ממה שהבנתי ממבט ראשון, שמה שחשוב זה שיהיה הערכת שמאי גבוהה לדירה ואז הריבית תהייה נמוכה לסכום הגבוה יחסית שאנחנו צריכים.
איך אנחנו משיגים הערכת שמאי גבוהה לדירה על נייר?
תודה רבה גדולה!!

ישבתי היום בבנק הראשון בסיבוב ההצעות..
ממה שהבנתי ממבט ראשון, שמה שחשוב זה שיהיה הערכת שמאי גבוהה לדירה ואז הריבית תהייה נמוכה לסכום הגבוה יחסית שאנחנו צריכים.
איך אנחנו משיגים הערכת שמאי גבוהה לדירה על נייר?
תודה רבה גדולה!!
זה הכל שאלה של אחוז מימון, ובמדרגות.
עד 45% מערך הדירה - עד 60% - ומעל, עד 75%.
בתוך המדרגה, אין לך מה לשחק עם זה, לא תרוויח כלום. רק אם תוכל לרדת למדרגה מתחת.
כמה עולה הנכס, וכמה משכנתא ביקשת? (אני מתאר לעצמי, שאחוזים גבוהים, במדרגה השלישית כנראה).

הנכס עולה 950 וביקשתי 850 (מחיר למשתכן)
אני רוצה להגיע שיצא לי 45% מערך הדירה.
בשביל זה אנחנו צריכים ששמאי יעריך לנו את הדירה בהתאם.
האם זה שייך?

הנכס עולה 950 וביקשתי 850 (מחיר למשתכן)
אני רוצה להגיע שיצא לי 45% מערך הדירה.
בשביל זה אנחנו צריכים ששמאי יעריך לנו את הדירה בהתאם.
האם זה שייך?
במחיר למשתכן חישוב אחוזי המימון לא הולך לפי מה שתשלמו בפועל לקבלן, אלא לפי 'מחיר שוק' (כמה דירה כזו שווה בשוק כשהיא נמכרת לא במחיר למשתכן), או מחיר שמאות (שזה אותו דבר בעצם).
100,000 ש"ח שאתם משלמים הם המינימום שצריך לשלם ע"פ החוק [בפועלים יש טעות מכוונת של 10%, אבל אחרי שההתאחדות יועצי המשכנתאות נלחמו בהם, זה הולך להשתנות בקרוב. ההודעה מהיום..].
מה המחיר שוק שלה, אתה יודע? [אם לא תברר, כי אתם אמורים לדעת]. ואז נראה באיזה סביבת מדרגת הקצאת הון אתה.

בכל מקרה
אין סיכוי ל-45 אחוז מימון בשום סיטואציה

רציתי לשאול עם יש לי משכנתא של 630 אלף על דירה של מילון שלוש מאות עם החזרים של 2700 בערך
(לפני שנתיים שמעתי שעלה המחיר וכן הוצאתי רישיון לעוד 50 מט"ר )
אני רוצה להוציא עוד משכנתא של בערך 300 -400 אלף רציתי לדעת מה יותר שווה מיחזור או לקיחת משכנתא חדשה

רציתי לשאול עם יש לי משכנתא של 630 אלף על דירה של מילון שלוש מאות עם החזרים של 2700 בערך
(לפני שנתיים שמעתי שעלה המחיר וכן הוצאתי רישיון לעוד 50 מט"ר )
אני רוצה להוציא עוד משכנתא של בערך 300 -400 אלף רציתי לדעת מה יותר שווה מיחזור או לקיחת משכנתא חדשה
במקרה שלך, תצטרך לפתוח את הכל מחדש. כך שזו כבר משכנתא חדשה.

במקרה שלך, תצטרך לפתוח את הכל מחדש. כך שזו כבר משכנתא חדשה.
אתם מתכוונים כנראה
שמיחזור על כל הסכום+להוסיף הסכום הנדרש בד"כ יותר אטרקיבי בריביות
מאשר להוסיף על המשכנתא הקימת ולהיות שבוים באותו בנק

מי שמעודכן עם הריביות הנוכחיות יכול לאמר איך הריביות הבאות:
40% מימון.
פריים 400k ב1.2 ל30 שנה
קלצ 370k ב3.1 ל25 שנה
משתנה 330k ב 2.4 ל25 שנה

תודה

40% מימון.
פריים 400k ב1.2 ל30 שנה
קלצ 370k ב3.1 ל25 שנה
משתנה 330k ב 2.4 ל25 שנה

תודה
מצוין לפי השוואה עם תמהיל דומה עם הכנסות תקינות
המשתנה כמובן לא צמוד

שמעתי שאפשר לקבל משכנתא על דירה חדשה לפני טופס 4 לאחר חתימה על מזכר הבנות מול הבנק המלווה את הבניה.
במזכר רשום שהדירה הספציפית נקיה מכל שעבוד או חוב.
האם זה אכן אפשרי? האם זה יגרום לקבלת אחוזי ריבית גבוהים יותר?
אשמח לקבל את התרשמותכם.

אתם מתכוונים כנראה
שמיחזור על כל הסכום+להוסיף הסכום הנדרש בד"כ יותר אטרקיבי בריביות
מאשר להוסיף על המשכנתא הקימת ולהיות שבוים באותו בנק
זה גם נכון.
אבל אני התכוונתי, שברגע שרוצים להוסיף סכום כסף גדול (של מעל 50,000 בדר''כ) - מבחינת הבנק יהיה צורך בהליך כמעט כמו של חדשה. הוכחת הכנסות, שמאות חדשה, ועוד כמו בהליך חיצוני.

40% מימון.
פריים 400k ב1.2 ל30 שנה
קלצ 370k ב3.1 ל25 שנה
משתנה 330k ב 2.4 ל25 שנה

תודה
נחמד מאד, לא מעבר.
המשתנה כמובן לא צמוד
לא חושב שיש סיכוי, זה משאיר לבנק מרווח קטן מידי. זו משתנה צמודה.

צמודה

תיקון.
הפריים 1.1
משתנה 2.15
זה כבר מרווח מצויין. הלכתם עם יועץ?
אישית לא הייתי בונה תמהיל כזה. הוא מרוח לי מידי.
בנוסף, אם יש לכם אפשרות להוסיף עוד 200-250 ש"ח לחודש, תוכלו לחסוך עשרות אלפי שקלים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה