- הוסף לסימניות
- #1,241
חייבים מינימום שליש בקבועהבדקתם אפשרות למשתנה כל 5 לא צמודה? ואז בתחנה אין בכלל עמלות פירעון מוקדם.
חייבים מינימום שליש בקבועהבדקתם אפשרות למשתנה כל 5 לא צמודה? ואז בתחנה אין בכלל עמלות פירעון מוקדם.
יש לכם מקור? למיטב ידיעתי משתנה כל 5 נחשבת לקבועה לצורך זה.חייבים מינימום שליש בקבועה
ממש לא, הלואי וזה היה מספיקיש לכם מקור? למיטב ידיעתי משתנה כל 5 נחשבת לקבועה לצורך זה.
75%, וזה לא ענין של ראושנה אלא יחידה.האם דירה ראשונה אפשר לקבל 75% משכנתא או רק 70%
לא הבנתי מה כתוב כאן.
אבל לכאורה כמו שערב יכול להיות כל אדם בעולם, גם ערב משלם יכול להיות כל אדם בעולם.
מה אכפת לבנק מי משלם, כל עוד יש לו הכנסות מסודרות?
ככל שידוע לי -גם אני שאלתי אותה שאלה.... אבל הם אומרים שזה ככה - מבירור בבנק..
1. היפוך לווים בטפחות יפתור את זהשואלת בשביל קרובים שהסתבכו וישמחו לשמוע את דעת המומחים-
הזוג רצה להיות ערב משלם במשכנתא על דירה של אבא של הבעל
אבל בבנק אומרים להם שרק הבעל יכול להיות ערב כי הוא בדרגת קירבה ראשונה והאשה לא
הבעיה היא שהבעל אברך והמשכורת שעליה בנו למשכנתא- היא של האשה ובבנק לא מקבלים את זה
מישהו שמע על כזה דבר ויודע מה עושים בכזה מקרה? הם תקועים ממש....
ככל שידוע לי -
'ערב תומך', או 'ערב משלם' (שזה אותו דבר), זה קרוב משפחה מדרגה ראשונה, שנכנס עם הלווה למשכנתה.
הערב הזה חייב לשלם מחשבונו לפחות 20% מסך ההחזר במשכנתה (הבנק יכול לדרוש יותר, וניתן גם לבקש יותר), ומתחשבים בהכנסתו הפנויה של הערב לפי 50 אחוז.
את חישוב ה'הכנסה הפנויה' מבצעים כרגיל, הכנסה נטו פחות התחייבויות קבועות מעל 18 חודשים.
ומהתוצאה כאמור - 50 אחוז מתווסף לחישוב ההכנסה של הלווים עצמם.
ההיגיון שעומד מאחורי זה הוא: הבנק רוצה לסמוך על הערב ולהיות בטוח שיהיה איכפת לו סנטימנטלית וריגשית מקיום ההלוואה וחוסנו הכלכלי של הלווה, ביון צרה..
ולכן, רק בן משפחה מדרגה ראשונה יעשה הכל ביום סגריר של הלווה עצמו, לסייע לו להחזיר את הכסף של ההלוואה, ולא להגיע למימוש הבטוחה, זה הרי הבית שלו בכ''א..
אדם אחר, עלול פשוט להביא את המצב לחדלות פירעון - ושהבנק יסתדר עם מימוש הנכס, וזהו.
האמת, שכולנו היינו שמחים אם הבנק היה מאפשר להביא ערב תומך לא בן מדפחה, אבל זה פשוט לא עובר.
--
גילוי נאות, זה דבר שאני בתור יועץ משכנתאות מתעסק איתו לא מעט במקרים של הכנסות נמוכות כאלה של אברכי כולל / מורות, ששכיח מאד בציבור שלנו. וזה אחרי שביררתי אותו היטב, והוא עולה כל הזמן בקבוצות הוואטסאפ של התאחדות יועצי המשכנתאות.
לחלוטין כן.תודה רבה על הפירוט
אבל לא הבנתי מה בשורה התחתונה- זה אומר שיש בשורה בשבילם? יש דרך להתגבר על זה?
ממש לא, הלואי וזה היה מספיק
מקור-יש לכם מקור? למיטב ידיעתי משתנה כל 5 נחשבת לקבועה לצורך זה.
לחלוטין כן.
תראי בהודעה הבאה אחריה שפירטתי את הפיתרונות. וזה בקלות, לא מסובך כ''כ. אבל כדאי להכין את התיק טוב לפני.
עד כמה שידוע לי, כן. אתה צודק.דיסקונט ומרכנתיל זה אותו בנק לגבי המשכנתא
כלומר יש לה מה ללכת לשניהם לבדוק מי יותר זול?
ישנו דו"ח מדוייק שנקרא - דו"ח סילוק יתרות למשכנתא.איך אני יכולה לדעת כמה אני צריכה לשלם לבנק אם אני רוצה לפרוע את המשכנתא כעת?
אני לא רואה שם נתון כזה, יש מחשבון כלשהו לחשב את זה?
תודה רבהישנו דו"ח מדוייק שנקרא - דו"ח סילוק יתרות למשכנתא.
הוא כולל בתוכו את יתרת הקרן נכון לעכשיו, וקנסות יציאה עם יש, וכמה הם, וממה מורכבות.
למי שמבין יותר בקריאת הדו"ח, יכול לחשב איך להימנע / למזער קנסות יציאה, או גם מתי הן יורדות, ועוד.
אני מצרף כאן את המדריך, יש בו גם קישוריות מובנות, בהצלחה!
אם הבנתם לבד - מעולה. אם לא, צרו קשר עם הבנק שלכם כדי לקבל הסברים.
אחרת, תוכלו להיעזר ביועץ משכנתאות (כמוני למשל..).
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים