רק כדי לסבר את אוזנייך:נכתב ע"י גיטי 123;1355674:מי שצריך לשנות משהו זה אנחנו בעצמינו- האמהות.
קודם כל למנוע גישה לארונות ע"י סוגרים מיוחדים / גומיות על הידיות וכד'.
כמו כן לאחסן גבוה כל דבר שעלול לקבל טיפול. (סבונים- לא להניח על אדן האמבטיה אלא על מדף גבוה, סלסלת ירקות- בתוך הארון או על השיש וכו' וכו')
שהמשחקים יהיו מסודרים כך, שהקרובים והנגישים יהיו כאלה שאפשר לאסוף בקלות (עגלת בובה, אוטו בימבה- אם את מרשה בבית, ועוד מס' חפצים גדולים יחסית) וככל שיותר מעצבן לאסוף את המשחק- שימי אותו במקום יותר גבוה.
כשאני מביאה לבנותי לשחק בקליקס, אני מעבירה להן לקופסה נפרדת כ- 40 חלקים, והן מסתפקות בזה (הגדולה בת 3) וככה לא מתהפכת לי קופסה של 400 חלקים.
המגירה במטבח שהקטנה שלי אוהבת לפתוח (יש אחת ספציפית שאהובה במיוחד)- בגלל שאני מרוצה שזה מעסיק אותה להרבה זמן- דאגתי לאחסן שם מס' קערות ותבניות פלסטיק שקל לי לאסוף, ואני מרשה לה בכיף לפתוח.
בקיצור, ככל שהילדים יותר פעילים ושובבים, צריך להתאים את הבית אליהם. אין מה לעשות.
(אני מדברת עם קצת נסיון, לא מידי הרבה. כי ב"ה בנתיים היו לי רק טיפוסים רגועים יחסית)
נכתב ע"י לו יצוייר;1356018:הבן שלי, כשהיה בגיל הזה, היה באופן קבוע מורח שמפו על הרצפה באמבטיה, ועושה על זה 'סקי', עורם סירים בערימות, ומטפס עליהן, מפרק את כל הקלידים של המקלדת, מכניס קליקס לתנור ומדליק את התנור, שופך אבקת שוקו על כל הרצפה, מעיף את כל המשחקים דרך החלונות, לוקח ביצים מהמקרר (הן היו במקום גבוה בהחלט!) ומפוצץ אותן, מעיף עגבניות, מנפץ את הנברשת הענתיקה שהשתלשלה מהתקרה בעזרת מטאטא (!) וזה רק חלק קטן מהזכרונות שלנו.
יוווווווו, עכשיו כשאני משחזרת, אני לא מאמינה ששרדתי, ואני גם לא מאמינה שזה אותו ילד
הוא היום בן שבע, ב"ה ילד חכם במיוחד ומתוק נורא.
זה עובר בסוף, ומשתלם בסוף!
(אח"כ יש לי 3 בנות אציליות נורא, אז באמת הספקתי לשכוח)
נכתב ע"י GTV;1356079:איזה כיף לשמוע שאני לא היחידה שמתמודדת עם עודף אנרגיות אצל זעטוטים, הבן שלי כולה בן שנה וחודשיים, אבל מה שהוא מספיק ביום בלי"ע...
השאלה שלי, אם יש פה משהי שמכירה תופעה של ילד שלא מוכן לישון! מגיע הערב, אחרי יום עמוס פעילות והשתוללות, הילד מחזיק את עצמו בכח לא לישון, ואם הוא מרגיש שהוא נרדם הוא מהר קופץ ומנסה לחפש אטרקציות חדשות, וגם ככה במהלך היום, לישון מחוץ לתחום! עד שמגיע הערב, אני בטוחה שהוא יקרוס בטוח (אני כבר קורסת רק מלרדוף אחריו ואחרי תעלוליו) אבל הוא מלא שמחה ואושר, לא בכיוון לישון! ניסיתי כבר לשים אותו במיטה ולתת לו לבכות, זה לא מדבר אליו, הוא לא מתייאש ושומר על עירנות מופלאה, וגם כשסוף סוף הוא מוכן לשכב, נראה כאילו הוא לא מצליח לכבות את המנוע, הוא שוכב ומתגלגל מצד לצד, נואם נאומים לאומה ה-כ-ל חוץ מלישון!!! וזה מתיש! אחרי יום ארוך, את רוצה קצת שלווה ושקט, ואין!!!
איך מכבים לו את המנוע?
נכתב ע"י צקצוק;1356102:לא מכבים את המנוע אף פעם!!
מנסים רק להחליש...
יתכן שיש לו פחד סמוי מהשינה שזה בעצם סוג של מוות לכמה שעות (כביכול) כשהתייעצתי בענין הסבירו לי שיתכן שצורת הלידה משפיעה גם לאורך זמן!
ז"א ילד שנולד בניתוח או לידה טראומתית יש לו את הפחד מהמות וזה מה שהוא מנסה למנוע.
ומה שניתן לעשות זה לדבר ולדבר ולדהסביר לילד במילים פשוטות את המהלך של השינה,הולכים לישון, נחים, צוברים כוחות ומחר בבוקר בעז"ה תקום בריא ושלם.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים