כשתחשוב שהבנת...
משתמש פעיל
- הוסף לסימניות
אשמח לתגובות למי שיודע מבחינה חוקית בלבד (לא מהגיון וכדו'),
תודה.
תודה.
מבחינה חוקית?יש חילוק בהלכה אם זה ישיר או עקיף
זאת אומרת אם מים ששופכים מגיעם מיד לשכן או שנעצרים היכן שהוא ואח"כ נשפכים
תשאלו דיין שבקי בנזקי שכנים
זה גם חלק מהנידון ההלכתימבחינה חוקית?
בדיוק לכן אני שואל מה מנהג המדינה...זה גם חלק מהנידון ההלכתי
ונקרא מנהג המדינה
איך אפשר לדעת האם זה תקף גם מבחינה חוקית?אצל ההורים שלי זה קרה ושאלו רב (נראה לי הרב קנר) ופסק שאם זו מרפסת קבלן והנזילה היא ממי גשמים ולא עשיתם שימוש חריג במרפסת-השכן למטה חייב לשלם!
(זה מובא גם בשם הרב זילברשטיין באחד מכרכי "עלינו לשבח" ודומיו)
אני יודעת שמבחינה חוקית זה לא תקף. מבחינה חוקית מי שאצלו מקור הבעיה עליו מוטלת החובה לבצע את התיקון.איך אפשר לדעת האם זה תקף גם מבחינה חוקית?
ממש לא בטוחחשוב ביותר: אם יש לכם משכנתא על הדירה אז יש לכם ביטוח מנזקים של צנרת [או שסתם יש לכם ביטוח- תבדקו]
אם כן יש לפנות לביטוח לפני שעושים כל פעולה לבד! והם מסדרים הכל ממש עם השתתפות עצמית קטנה
בהצלחה
כל מקרה לגופו
וכל רב ותשובתו
איך אפשר להכריע כאלו דברים מסיפורי פרוג??
אשמח לתגובות למי שיודע מבחינה חוקית בלבד (לא מהגיון וכדו'),
תודה.
לא מצאתי שום נוסח כזה בחוק, מנין זאת?אני יודעת שמבחינה חוקית זה לא תקף. מבחינה חוקית מי שאצלו מקור הבעיה עליו מוטלת החובה לבצע את התיקון.
השכן שניזוק הוא חילוני...יש בזה חוקים?
זה שאלה לרב לא לעו"ד
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: סמבלולו1 //