נכתב ע"י ariels;1114471:
לא המלצתי לאף אחד להימנע מפניה לרופאים.
רופאת המשפחה שלנו, במרפאת מכבי, היא רופאה קונבנציונלית מאוד יסודית, בכל פניה עורכת בדיקות דם מקיפות ומאבחנת בצורה מדהימה. היא גם בעלת ידע נרחב ברפואה טבעית, ומשלבת בין השניים.
אני בעד רופאים, כשצריך אותם, וכשהם מוכנים לדבר איתך, להסביר ולא רק להפחיד.
מה שכתבתי רק לצורך ידע, כי יש דברים שניתן לטפל בהם בצורה קצת אחרת ולמנוע הרבה עגמת נפש.
לדוגמה - ילד שחולה בסטרפ כרוני, שכל החורף על מוקסיפן, ואמא שלו משתגעת מימי העבודה שהיא מפסידה וריצות לרופאים - אם אפשר לעזור להם ולהפסיק את מעגל האנטיביוטיקה הבלתי נגמרת, אז למה לא?
(כותבת מנסיון, גם אני וגם אחי היינו כילדים על כמויות של אנטיביוטיקה, ממש מעגל קסמים).
אני כמובן לא נגעתי לגופו של ענין, כי אני לא רופא או יועץ.
אני קורא תיגר על הגישה הזאת שבסך הכל אומרת במילים פשוטות, "אנחנו נלך למי ששונה מהזרם המרכזי, כי להבנתנו זה יותר טוב". ולשיטתי השיטה הזאת בעייתית גם מבחינה הלכתית, וסתם כגישה בריאה לחיים.
מסיבה הלכתית - ההלכה מתייחסת להוראה של רופא בכובד ראש רב, לדינים שהם מדאורייתא. לפיכך - לאיזה רופא תינתן האפשרות להכריע במקרה הלכתי, האם לקונבנציונאלי או לאלטרנטיבי. (אפשר להאריך בזה, וכבר נשתברו על כך קולמוסים, אפשר לפנות לפוסקי ההלכה ולקבל תשובות ברורות בעניין)
גישה לחיים - תרבות הניו -אייג' שמתיימרת לעשות את האנשים יותר מאושרים או משהו כזה, פועלת בגישה שעבדה במשך שנים בצורה טובה, ועיקריה: הענקת תחושת חשיבות עצמית למיעוט, והפניית האנרגיות השליליות של האנשים כלפי אוייב כל שהוא.
במקרה של הרפואה הניו - אייג'ית / אלטרנטיבית, הפניית הזעם והמתחים כלפי הרפואה הקונבנציונלית, גורמת לאנשים לחוש יותר טוב עם עצמם, אולי אפילו להיות עילאיים ומתנשאים יותר.
בחינה לוגית של הגישה בהשלכותיה היום יומיות מעלה ספק בשיקול דעת של מי שבוחר גישה שאיננה מדעית, בלי שתהיה לו כל הבנה מדעית מעמיקה, שתצדיק זאת.
כדוגמא שאיננה מחייבת, אפשר לקחת את תחום כלי התחבורה.
חברת פורד הייתה חלוצת הייצור ההמוני של כלי רכב, לפני כמאה שנים, אנשים ידעו שכלי רכב איכותי ניתן להשיג בפורד וכלי הרכב שהיה בתקופה הזאת היה פורד מודל טי. זה היה נתון שאי אפשר להתווכח איתו, פשוט לא הייתה חברה אחרת, ולא דגם אחר.
מבחינת פונקציונאליות, הצורך של האדם בכלי רכב לא השתנה במהלך השנים, הוא צריך קופסא שתוביל אותו ממקום למקום ביעילות מקסימלית. מודל טי נתן לו את המענה והלקוח היה מרוצה.
במשך השנים התעוררו כמה בעיות - מערכת ההיגוי היתה מסורבלת, קשה לתפעול. מערכת הבלמים לא נתנה מענה מלא במקרה של כביש רטוב. החלפת ההילוכים הסיחה את דעתו של הנהג, והקשתה את הנהיגה לאנשים שחסרה להם מיומנות טכנית. החום ששרר בחוץ הכביד על הנהיגה. ועוד בעיות כאלה ואחרות שמהנדסי פורד טי לא שמו את דעתם על כך, גם משום שלא היה להם פיתרון יישומי מתאים.
חלפו שנים, ומהנדסים של חברות אחרות וגם של פורד, מצאו את הדרך להפוך את הרכבים ליותר יעילים. הגה כוח, ABS, תיבות הילוכים אוטומטיות, מיזוג אוויר וכריות אוויר, הם רק חלק מהרשימה של השיכלולים שבוצעו ברכבים המודרנים.
למרות כל זה, הייתה עליה מוזרה בנתון אחד. מספר האנשים שנהרגים בתאונות דרכים, שהייה אפסי בתקופת מודל טי, עלה ותפח במשך השנים, וגרם למערכת שלמה של תמרורים, מערכות בטיחות, חוקי תנועה ושיעורי זה"ב בבית הספר.
ישבו מהנדסי כלי הרכב בוועידה ודנו בבעיה: תאונות דרכים. מה אנחנו עושים?! איך מצמצמים אותן?
פתאום קם מהנדס אלטרנטיבי, ובידו צרור דפים מצהיבים, והוא מכריז: פה יש לנו את הפיתרון לבעיה! אלו הדפים המקוריים של התכניות ההנדסיות של מודל טי, נייצר את כל הרכבים בעתיד לפי המודל הזה, ונגיע לנתוני תאונות הדרכים של תקופת מודל טי!
מה הייתם אומרים לו? יש תשובה להנחת היסוד הזאת?
הרי ברור שבחזרה לתקופה הזאת לא נשיג את התועלת המתבקשת, כי בדרך השתנו עוד מאפיינים, ונוצרה תרבות נהיגה וחיים שלא מאפשרת את התועלת הנקודתית הזאת, וצורת חשיבה של המהנדס הנוסטלגיסט היא כהטחת הראש בקיר.
עכשיו תעשו 'גזור הדבק' + 'חפש החלף' לכל מאמר שמנסה לשכנע אותנו לרפא את הגוף המאה עשרימי שלנו שחי בצורת חיים שונה לחלוטין מאותם סיניים שלפני שנים רבות רופאו בהצלחה ע"י פורמולות מסוימות (הסינים כדוגמא בלבד), ע"י דברים שהיו נכונים לתקופתם, אך לא לקחו בחשבון את צורת החיים המודרנית אשר משנה את כל התמונה, לטוב ולמוטב.
(הגוף של האדם משתנה כפי שכבר נידון בסוגיות של נשתנו הטבעים, נידון שגם הוא בעל משמעויות קריטיות להלכה למעשה - למשל אכילת מאכלות אסורות לרפואה, בזמן שהמקור של הרפואה הזאת היא מהגמרא)
וואו, זה יצא ארוךךךך