יש מצב שסטרפטוקוק A עובר מעצמו?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1114414:
ספרי לי עוד על "ניתנה לרופא רשות לרפא"

לא המלצתי לאף אחד להימנע מפניה לרופאים.
רופאת המשפחה שלנו, במרפאת מכבי, היא רופאה קונבנציונלית מאוד יסודית, בכל פניה עורכת בדיקות דם מקיפות ומאבחנת בצורה מדהימה. היא גם בעלת ידע נרחב ברפואה טבעית, ומשלבת בין השניים.
אני בעד רופאים, כשצריך אותם, וכשהם מוכנים לדבר איתך, להסביר ולא רק להפחיד.

מה שכתבתי רק לצורך ידע, כי יש דברים שניתן לטפל בהם בצורה קצת אחרת ולמנוע הרבה עגמת נפש.
לדוגמה - ילד שחולה בסטרפ כרוני, שכל החורף על מוקסיפן, ואמא שלו משתגעת מימי העבודה שהיא מפסידה וריצות לרופאים - אם אפשר לעזור להם ולהפסיק את מעגל האנטיביוטיקה הבלתי נגמרת, אז למה לא?
(כותבת מנסיון, גם אני וגם אחי היינו כילדים על כמויות של אנטיביוטיקה, ממש מעגל קסמים).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ariels;1114471:
לא המלצתי לאף אחד להימנע מפניה לרופאים.
רופאת המשפחה שלנו, במרפאת מכבי, היא רופאה קונבנציונלית מאוד יסודית, בכל פניה עורכת בדיקות דם מקיפות ומאבחנת בצורה מדהימה. היא גם בעלת ידע נרחב ברפואה טבעית, ומשלבת בין השניים.
אני בעד רופאים, כשצריך אותם, וכשהם מוכנים לדבר איתך, להסביר ולא רק להפחיד.

מה שכתבתי רק לצורך ידע, כי יש דברים שניתן לטפל בהם בצורה קצת אחרת ולמנוע הרבה עגמת נפש.
לדוגמה - ילד שחולה בסטרפ כרוני, שכל החורף על מוקסיפן, ואמא שלו משתגעת מימי העבודה שהיא מפסידה וריצות לרופאים - אם אפשר לעזור להם ולהפסיק את מעגל האנטיביוטיקה הבלתי נגמרת, אז למה לא?
(כותבת מנסיון, גם אני וגם אחי היינו כילדים על כמויות של אנטיביוטיקה, ממש מעגל קסמים).
אני כמובן לא נגעתי לגופו של ענין, כי אני לא רופא או יועץ.
אני קורא תיגר על הגישה הזאת שבסך הכל אומרת במילים פשוטות, "אנחנו נלך למי ששונה מהזרם המרכזי, כי להבנתנו זה יותר טוב". ולשיטתי השיטה הזאת בעייתית גם מבחינה הלכתית, וסתם כגישה בריאה לחיים.
מסיבה הלכתית - ההלכה מתייחסת להוראה של רופא בכובד ראש רב, לדינים שהם מדאורייתא. לפיכך - לאיזה רופא תינתן האפשרות להכריע במקרה הלכתי, האם לקונבנציונאלי או לאלטרנטיבי. (אפשר להאריך בזה, וכבר נשתברו על כך קולמוסים, אפשר לפנות לפוסקי ההלכה ולקבל תשובות ברורות בעניין)
גישה לחיים - תרבות הניו -אייג' שמתיימרת לעשות את האנשים יותר מאושרים או משהו כזה, פועלת בגישה שעבדה במשך שנים בצורה טובה, ועיקריה: הענקת תחושת חשיבות עצמית למיעוט, והפניית האנרגיות השליליות של האנשים כלפי אוייב כל שהוא.
במקרה של הרפואה הניו - אייג'ית / אלטרנטיבית, הפניית הזעם והמתחים כלפי הרפואה הקונבנציונלית, גורמת לאנשים לחוש יותר טוב עם עצמם, אולי אפילו להיות עילאיים ומתנשאים יותר.
בחינה לוגית של הגישה בהשלכותיה היום יומיות מעלה ספק בשיקול דעת של מי שבוחר גישה שאיננה מדעית, בלי שתהיה לו כל הבנה מדעית מעמיקה, שתצדיק זאת.
כדוגמא שאיננה מחייבת, אפשר לקחת את תחום כלי התחבורה.
חברת פורד הייתה חלוצת הייצור ההמוני של כלי רכב, לפני כמאה שנים, אנשים ידעו שכלי רכב איכותי ניתן להשיג בפורד וכלי הרכב שהיה בתקופה הזאת היה פורד מודל טי. זה היה נתון שאי אפשר להתווכח איתו, פשוט לא הייתה חברה אחרת, ולא דגם אחר.
מבחינת פונקציונאליות, הצורך של האדם בכלי רכב לא השתנה במהלך השנים, הוא צריך קופסא שתוביל אותו ממקום למקום ביעילות מקסימלית. מודל טי נתן לו את המענה והלקוח היה מרוצה.
במשך השנים התעוררו כמה בעיות - מערכת ההיגוי היתה מסורבלת, קשה לתפעול. מערכת הבלמים לא נתנה מענה מלא במקרה של כביש רטוב. החלפת ההילוכים הסיחה את דעתו של הנהג, והקשתה את הנהיגה לאנשים שחסרה להם מיומנות טכנית. החום ששרר בחוץ הכביד על הנהיגה. ועוד בעיות כאלה ואחרות שמהנדסי פורד טי לא שמו את דעתם על כך, גם משום שלא היה להם פיתרון יישומי מתאים.
חלפו שנים, ומהנדסים של חברות אחרות וגם של פורד, מצאו את הדרך להפוך את הרכבים ליותר יעילים. הגה כוח, ABS, תיבות הילוכים אוטומטיות, מיזוג אוויר וכריות אוויר, הם רק חלק מהרשימה של השיכלולים שבוצעו ברכבים המודרנים.
למרות כל זה, הייתה עליה מוזרה בנתון אחד. מספר האנשים שנהרגים בתאונות דרכים, שהייה אפסי בתקופת מודל טי, עלה ותפח במשך השנים, וגרם למערכת שלמה של תמרורים, מערכות בטיחות, חוקי תנועה ושיעורי זה"ב בבית הספר.

ישבו מהנדסי כלי הרכב בוועידה ודנו בבעיה: תאונות דרכים. מה אנחנו עושים?! איך מצמצמים אותן?
פתאום קם מהנדס אלטרנטיבי, ובידו צרור דפים מצהיבים, והוא מכריז: פה יש לנו את הפיתרון לבעיה! אלו הדפים המקוריים של התכניות ההנדסיות של מודל טי, נייצר את כל הרכבים בעתיד לפי המודל הזה, ונגיע לנתוני תאונות הדרכים של תקופת מודל טי!

מה הייתם אומרים לו? יש תשובה להנחת היסוד הזאת?
הרי ברור שבחזרה לתקופה הזאת לא נשיג את התועלת המתבקשת, כי בדרך השתנו עוד מאפיינים, ונוצרה תרבות נהיגה וחיים שלא מאפשרת את התועלת הנקודתית הזאת, וצורת חשיבה של המהנדס הנוסטלגיסט היא כהטחת הראש בקיר.

עכשיו תעשו 'גזור הדבק' + 'חפש החלף' לכל מאמר שמנסה לשכנע אותנו לרפא את הגוף המאה עשרימי שלנו שחי בצורת חיים שונה לחלוטין מאותם סיניים שלפני שנים רבות רופאו בהצלחה ע"י פורמולות מסוימות (הסינים כדוגמא בלבד), ע"י דברים שהיו נכונים לתקופתם, אך לא לקחו בחשבון את צורת החיים המודרנית אשר משנה את כל התמונה, לטוב ולמוטב.
(הגוף של האדם משתנה כפי שכבר נידון בסוגיות של נשתנו הטבעים, נידון שגם הוא בעל משמעויות קריטיות להלכה למעשה - למשל אכילת מאכלות אסורות לרפואה, בזמן שהמקור של הרפואה הזאת היא מהגמרא)

וואו, זה יצא ארוךךךך

• הוסף לסימניות
ובסוף יצאתי לא כל כך ממוקד, אני מודע לכך ומתנצל..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pr;1114358:
כן. אם את רוצה אותן בלי סוכר, תשפכי על זה מים רותחים ואח"כ תסנני, הסוכר יוצא.

אפשר גם לקנות אותן מלכתחילה ללא סוכר. אולי לא באריזות סגורות אבל כן במשקל (פיצוחי עפולה, הוס, פרידמן וכדו') הן בצבע חום ולא אדמדמם ולדעתי - טעימות פי כמה!

חני

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;1114567:
אפשר גם לקנות אותן מלכתחילה ללא סוכר. אולי לא באריזות סגורות אבל כן במשקל (פיצוחי עפולה, הוס, פרידמן וכדו') הן בצבע חום ולא אדמדמם ולדעתי - טעימות פי כמה!

חני
זה עולה כמעט פי שתיים, אבל זה גם טעים באותה מידה, אז זה שווה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1114576:
זה עולה כמעט פי שתיים, אבל זה גם טעים באותה מידה, אז זה שווה.

אני קניתי אצל פרידמן ברבי עקיבא בבני ברק והמחיר היה כחצי ש"ח יותר מהמתוקות.

אבל גם זה עולה כפול זה שווה את המחיר

חני

• הוסף לסימניות
אני קונה חמוציות ללא סוכר בביתר בחנות "טבע סיטי" בקניון לב ביתר.

• הוסף לסימניות
פגשתי יותר מידי אנשים שמתו בגלל שלא לקחו/ קיבלו אנטיביוטיקה בזמן.
לא הייתי ממליצה לאנשים להתמודד עם מחלות חיידקיות כמו סטרפ ללא אנטיביוטיקה, ממש כפי שלא מומלץ לקחת "סתם" אנטיביוטיקה.

הסיבות למוות היו:
1. משפחה טבעונית שנמנעת לחלוטין מאנטיביוטיקה.
2. רופא שמשתדל להימנע מלתת "סתם" אנטיביוטיקה ובמקרה אחד יותר מידי הוא לא נתן כשהיו חייבים לקבל.
3. סתם זילזול של מי שחשב שלא יקרה כלום וזה כבר לא כואב ויעבור לבד. (זה היה מקרה של סטרפ שהסתבך)

כאחת שסבלה מאד מדלקות חוזרות ונשנות בשרשרת ונשאות גילינו מספר דברים:
1. החיידק אצלי אינו מושפע מרפאפן כפי שמקובל לתת בד"כ ולכן קיבלתי תקופה של כמה חודשים אוגמנטין עד שהחיידק מוגר, וגם לאחר מכן כשהחיידק בא קיבלתי את זה ולא רפאפן.
2. יחד עם לקיחת האנטיביוטיקה חיזוק הגוף באמצעים טבעיים (אצידופלוס וכאלו)
3. בתקופות "סוערות" לקיחת פרופוליס במינון גבוה, מלבד זאת נטילת פרופוליס במינון נמוך באופן קבוע גרמה לי לשכוח מהדלקת!
4. כל מי שמתעצבן מקשירת מחלות פיזיות לגורמים נפשיים/רגשיים שידלג.
אני שמתי לב שהדלקת מגיעה במצבי מתח נפשי וכד' ועצם המודעות לעניין עזרה לי בהמשך לא להגיע למצבי דלקת גם במצבים אלו. (באופן קבוע הייתי מקבלת דלקת כ-10 שבועות לאחר הלידה וב"ה עבודה עצמית ומודעות לעניין מנעה את הדבר בלידה שאח"כ (לאחר 3 שהופיע!) ומקווה שלתמיד...בעז"ה )

הרבה בריאות ולא לזלזל!!
החיידק בהחלט קיים גם אם הדלקת עצמה שככה.
כמוכן רופא אמר לי שחשוב מאד לקבל את האנטיביוטיקה תוך 9 ימים מעת התפרצות הדלקת לעניין הסתבכויות אפשריות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1114553:
ובסוף יצאתי לא כל כך ממוקד, אני מודע לכך ומתנצל..

סלח לי שלא העמקתי בסיפור מכונית הפורד
אני לא רואה קשר בין המשל לנמשל.

סטרפ כרוני נמצא אצל המון אנשים שבכלל לא מרגישים שהוא שם (אאל"ט - 10% מהאוכלוסיה), ומדי בכמה שבועות מתפרץ.
אם יש דברים פשוטים כמו מיץ לימון והימנעות מחלבי, שעוזרים לגוף להתנקות מזה, למה לא לנסות אותם?
למה לסבול ממעגל קסמים שמדכא את מערכת החיסון.

בוודאי שנשתנו הטבעים, היום אנשים חלשים מאוד בהשוואה לפעם.
פעם אנשים היו נמצאים הרבה יותר בפעילות פיזית (כי לא היו אוטובוסים, מכונות כביסה או כל מכשיר אחר...), לא חשופים לקרינות, לא צורכים מזון תעשייתי. הכל היה טרי כי לא היו מקררים ומקפיאים, אכלו הרבה ירקות ופירות כי זה מה שהיה זמין.

המסקנה מזה היא שכדאי לכל אחד לחזק טיפה את המערכת החיסונית שלו....

לא קבעתי עובדות פנאטיות, וממש אין לי עניין לשכנע פה אף אחד לזנוח את הרופא שלו. רק הצעתי נקודת מבט שהיא טיפה שונה. סה"כ בורא עולם ברא את הגוף שלנו באופן כל כך נפלא, וכל כך מפעים. יש מתנות כל כך טובות שהוא נותן לנו, למה שלא נשתמש בהן.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;1114697:
4. כל מי שמתעצבן מקשירת מחלות פיזיות לגורמים נפשיים/רגשיים שידלג.
אני שמתי לב שהדלקת מגיעה במצבי מתח נפשי וכד' ועצם המודעות לעניין עזרה לי בהמשך לא להגיע למצבי דלקת גם במצבים אלו.
גם הרפואה הקונבנציונאלית מכירה בזה :)
הרופאה אמרה לי: מצבי לחץ או חוסר שינה. בדוק ומנוסה:cool:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ariels;1114722:
בוודאי שנשתנו הטבעים, היום אנשים חלשים מאוד בהשוואה לפעם.
פעם אנשים היו נמצאים הרבה יותר בפעילות פיזית (כי לא היו אוטובוסים, מכונות כביסה או כל מכשיר אחר...), לא חשופים לקרינות, לא צורכים מזון תעשייתי. הכל היה טרי כי לא היו מקררים ומקפיאים, אכלו הרבה ירקות ופירות כי זה מה שהיה זמין.

ומתו מדלקת ראות ודלקת גרון!!
(וגם ממחלות ממאירות רק שלא היו אמצעי דימות מספיק מתקדמים בשביל לגלות את זה)

וודאי שעדיף להימנע מחלב פרה, סוכרים, קרינה, מזון תעשייתי וכו'
אבל לא הייתי משרבבת את כל הדברים החשובים האלו בסוגיה של נטילת אנטיביוטיקה כאשר יש סטרפ קיים ופעיל.

ואת זה אני כותבת כאחת שאורח חייה ותזונתה בהחלט שייכים לצד ה"משוגע" של העולם...

בעניין המסקנה של חיזוק המערכת החיסונית באופן כללי ומעבר לתזונה בריאה אני בהחלט מסכימה איתך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ariels;1114722:
סלח לי שלא העמקתי בסיפור מכונית הפורד
אני לא רואה קשר בין המשל לנמשל. וכו'..
לא ניסיתי לשכנע אף אחד לשנות את דעתו, רק הארתי איזו פינה, ייתכן שקראה מחודשת של מה שכתבתי, תביא אותך לתובנות אחרות.

ובקשר לסיפורים אישיים שרצים פה:
א:
עדיף לתרום לקופת העיר, או לוועד הרבנים. אפשר להתקשר למספר כל שהוא ולשמוע את כל הסיפורים האישיים של אלה שתרמו ונושעו.
אם זאת - ברור לכל בר דעת, שסיפורים כאלה נועדו לשכנע אנשים שלא מבינים מהי החשיבות של מצוות צדקה. והם גם לא מאפיינים את הפעילות המקורית של קופת הצדקה, שהיא אינה קרן ישועות אלא יש לה מטרה משלה. (אל תיטפלו לדוגמה, אני יודע שהיא לא משהו..)
ב:
אני לדוגמה, סבלתי בילדותי מדלקות גרון חוזרות ונשנות. טופלתי בצורה המקובלת באנטיביוטיקה בלי שום התערבות של דברים אחרים.
באיזה שהוא שלב, זה פשוט הפסיק מעצמו. כבר שנים שאני לא חולה בדלקות גרון ודומיהן. (ואני לא מנהל אורח חיים בריא מידי), וכמובן שזה לא מהווה ראיה שזאת צורת הטיפול הטובה ביותר. כי זה רק סיפור של בן אדם אחד.

• הוסף לסימניות
מיג, בעניין הלחץ המשפיע על דלקת- אמת ויציב. פעמיים בשנה אני עם סטרפ- מייד אחרי פסח ומייד אחרי סוכות . (שילוב של לחץ+חוסר שינה כמו שכתבה GRN) אחרי הפעם האחרונה בסוכות התחלתי לקחת חמוציות באופן קבוע, מקווה שיעזור.

• הוסף לסימניות
בקיצור, לשלב...
אמצעי המניעה הטבעיים נפלאים ועוזרים,
והרבה מבוגרים שהדלקות לא הפסיקו אצלם פתע פתאום ראו ישועות בנושא -
ואם בכל זאת יש חידק, לקחת אנטיביוטיקה...
זה הכל. (:

נראה לי שאריאלס באה לעורר את אלו שלא משתמשים בכלל במתנות הבורא ובהגיון הגוף ומביאים את עצמם לידי חולי בשל כך.
מעבר לעובדה שחייבים לקחת אנטיביוטיקה, צריך גם לקחת אחריות ולבדוק אם יש דברים שגורמים לחידק להופיע שוב ושוב ולהמנע מהם, כי זה לא ממתק.

• הוסף לסימניות
שמעתי מרופאה ששני יוגורט ליום,
מחסנים את הגוף נגד דלקות גרון.

התחלתי,
תוצאות בסוף החורף....

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה