מידע שימושי יש קורונה במגזר החרדי?

מצב
הנושא נעול.
הסיבה לבלגן היא שבמקרה ראש הממשלה הוא גם מחבר ספר רב מכר בנושא הקורונה.
ומן הסתם בספר יש לו הרבה תיאוריות מאוד מעניינות שהוא היה חייב להוכיח לנו שהן חכמות וצודקות.
(מן הסתם אחד הפרקים המרכזיים עוסק בזה שצריך להשתמש במילים יפות כמו "תו שמח" וכדומה. וזה יעזור להעלים את המגיפה.)
הבעיה היתה שכנראה הקורונה פחות מתרגשת משמות מפוצצים של ספרים רבי מכר.

(יוצא דופן זה נתב"ג, שם יש את הנושא של החשש מוריאנטים חדשים שהוא שאלה אחרת).

בנתבג צריך פשוט לבדוק את כל הנכנסים (מה שהתחילו לעשות מאוחר מדי), ולהטיל עליהם בידוד עד לקבלת תוצאה שלילית (מה שנעשה כיום באופן חלקי). ו/או עד ליום בו ברור שהוירוס לא דוגר אצלם.

מי שיתברר כחולה לאחר חזרה מחו"ל, ויתגלה שהפר בידוד אחרי הטיסה, יחטוף קנס גבוה על הפצת מגפה.

עדכון משרון עידן (המלך, תרשו לי להוסיף)

שתי נקודות: 1. העובדה שמשרד הבריאות לא פרסם אתמול כל היום את רשימת המדינות, ועשה את זה ב-23:00 אחרי המהדורות ועם סגירת העיתונים, לא מקרית. 2. העולם נסגר. בידוד ארוך מכל מקום. גם רשימות המדינות האסורות ייגדלו. וכן, יעשו גם הכל למנוע מהחרדים לצאת מהארץ בחגי תשרי. זה רק הפרומו. שרון עידן

כן?
כי אני מכירה.

איך קוראים לו?
ומנין שהוא מת מהחיסון?

הרב פישר לא חשוד על ידי באי ידיעת נתונים או נסיון להסתיר ולעוות את המציאות. (מה שאי אפשר להגיד על ה"פרימיטיבים" למיניהם..)

נערך לאחרונה ב:
אתמול הייתי באירוע באולם יוקרתי בעיר חילונית.
לתומי הבאתי את המסמכים הנדרשים וגם דאגנו לעטות מסיכה, אבל כשנכנסו נתקלנו בזלזול מוחלט מצד השומרים...
הם רק ראו מרחוק שאני מחזיקה איזה דף ביד וחייכו ואפשרו כניסה, גם אם מישהו היה מחזיק דף עם מיקי מאוס הם היו נותנים לו לעבור..
וזה ממש לא המקום היחיד ששמעתי שמתנהל כך.

ואגב-
לגבי מסיכות אני לא חושבת שהציבור החילוני עוטה יותר מאתנו, הם פשוט נזכרים בזה כשחרדי עולה לאוטובוס ציבורי ואז עושים מזה רעש כאילו הם טלית שכולה תכלת בכל מקום.
אני במציאות רואה את הדברים אחרת לגמרי.-וקורונה הוכיחה את זה בגדול.

איך קוראים לו?
ומנין שהוא מת מהחיסון?
אם אדם הופך למשותק בחצי גוף מיד לאחר החיסון ולאחר מס' שבועות הולך לבית עולמו- קוראים לזה שהוא מת מהחיסון.
לא צריך אותי בשביל זה.
אם אשה בריאה שחוסנה לקורונה אושפזה עם סיבוך קשה מדלקת בשריר הלב- ברור שזה ראוי לציון.
היתה טבלה שהתפרסמה עם חלק (למה חלק? כי המקרה הנ"ל, למשל, לא הופיע שם) ממקרי המוות שלאחר חיסון הקורונה, וליד כל אחר היה כתוב מה ואם היו מחלות רקע והאם יש חשש לקשר לחיסון.
יש הגיון באי פרסום סיבוכים ומקרי מוות מהחיסון, כי אם אחרי הכל החיסון יותר בטוח מהמחלה- זוהי טובת הציבור, ולא כדאי לזרוע בהלה.
רק שיש לזה תופעת לוואי של אובדן האמינות.
אי אפשר לקחת את מי שכן בוחר ליידע את הציבור במקרים האלו שהם קצת יותר מאפסיים (אני לא אחת שמכירה חצי מדינה. אז קצת מוזר שדווקא אני אדע אישית על שני מקרי מוות וסיבוך אחד, לא?) ולהפוך אותו לפרימיטיבי והזוי.
בעצמי בחרתי להתחסן. מתוך ידיעה שגם החיסון הוא לא בוודאות תותים. כי בשביל זה יש לנו גדו"י.
ממש לא מרוב שסמכתי על עסקן רפואי או רופא.

אם אדם הופך למשותק בחצי גוף מיד לאחר החיסון ולאחר מס' שבועות הולך לבית עולמו- קוראים לזה שהוא מת מהחיסון.
לא צריך אותי בשביל זה.
אם אשה בריאה שחוסנה לקורונה אושפזה עם סיבוך קשה מדלקת בשריר הלב- ברור שזה ראוי לציון.
אקדים ואומר שאיני רופאה ולא מהתחום.
אבל אותי לימדו שאם אדם אחד (או אפילו כמה מתוך מליונים) עובר תאונת דרכים כמה דקות אחרי שאכל פיצה. אין חובה להסיק שיש קשר בין הדברים.
בכל אופן לגבי החיסון - למיטב ידיעתי עשו כל כך הרבה "באז" ופרסום מתופעות לוואי אפשריות של החיסון - שלא סביר שניסו להסתיר את המקרים הללו.
וממה שאני רואה סביבי אני חייבת להסכים עם כל מילה של הרב פישר. כי אני רואה יחס הפוך מובהק בין רמת אינטלגנציה לבין דעות קונספירטיביות שונות ומשונות. (גם בענין החיסון..)

לתומי הבאתי את המסמכים הנדרשים וגם דאגנו לעטות מסיכה, אבל כשנכנסו נתקלנו בזלזול מוחלט מצד השומרים...
הם רק ראו מרחוק שאני מחזיקה איזה דף ביד וחייכו ואפשרו כניסה, גם אם מישהו היה מחזיק דף עם מיקי מאוס הם היו נותנים לו לעבור..

ואגב-
לגבי מסיכות אני לא חושבת שהציבור החילוני עוטה יותר מאתנו, הם פשוט נזכרים בזה כשחרדי עולה לאוטובוס ציבורי ואז עושים מזה רעש כאילו הם טלית שכולה תכלת בכל מקום.
כנ"ל.
שבוע שעבר נוכחתי באירוע עם קהל לא דתי, חוץ מכמה זקנים אף אחד לא נשמע להנחיות.

אבל מה זה עוזר לנו?

אקדים ואומר שאיני רופאה ולא מהתחום.
אבל אותי לימדו שאם אדם אחד (או אפילו כמה מתוך מליונים) עובר תאונת דרכים כמה דקות אחרי שאכל פיצה. אין חובה להסיק שיש קשר בין הדברים.
בכל אופן לגבי החיסון - למיטב ידיעתי עשו כל כך הרבה "באז" ופרסום מתופעות לוואי אפשריות של החיסון - שלא סביר שניסו להסתיר את המקרים הללו.
וממה שאני רואה סביבי אני חייבת להסכים עם כל מילה של הרב פישר. כי אני רואה יחס הפוך מובהק בין רמת אינטלגנציה לבין דעות קונספירטיביות שונות ומשונות. (גם בענין החיסון..)
פעם היו סומכים על הרופאים ולא מבקשים מהרופא לנמק לפציינטים כל הוראה שלו.
רק מאז הקורונה אנשים שלא למדו בבית ספר יסודי מנדבים לרופאים שיעורי רפואה חינם...
(זה כבר התחיל מזמן כשנהגי המוניות מינו את עצמם ליועצי ראש הממשלה, וכשיושבי ה"קאווה שטיבל" ניסו לעזור למנהיגי הדור להכריע בענייני הציבור).

רק מאז הקורונה אנשים שלא למדו בבית ספר יסודי מנדבים לרופאים שיעורי רפואה חינם...
ואנשים שלא גמרו גן הופכים לסטטיסטיקאים מפיצי מידע מחקרי

ואגב-
בקשר לתו הירוק אין לי מושג אבל בקשר למסכות זה פשוט לא נכון!!!
מסתובבת הרבה בערים חילוניות ורובם הגדול ממש מסתובבים עם מסכה על האף
לעומתם בציבור החרדי עולים על אוטובוס ואולי 2 אנשים עם מסכה וגם אז היא על הסנטר - - -

למי שמעניין, אפשר לראות פה צבע רמזור ומספר חולים לפי איזורים

לעומתם בציבור החרדי עולים על אוטובוס ואולי 2 אנשים עם מסכה וגם אז היא על הסנטר - - -
לא יודעת איפה את גרה, אבל בירושלים לא ראיתי הבדל בין חרדים לחילונים בכל מה שקשור ללבישת מסכות.
אולי מידת הרצינות קשורה לצבעי רמזור?

ואני גרה בעיר חילונית ואף אחד לא הולך עם מסיכה...

היתה טבלה שהתפרסמה עם חלק (למה חלק? כי המקרה הנ"ל, למשל, לא הופיע שם) ממקרי המוות שלאחר חיסון הקורונה, וליד כל אחר היה כתוב מה ואם היו מחלות רקע והאם יש חשש לקשר לחיסון.
יש הגיון באי פרסום סיבוכים ומקרי מוות מהחיסון, כי אם אחרי הכל החיסון יותר בטוח מהמחלה- זוהי טובת הציבור, ולא כדאי לזרוע בהלה.
רק שיש לזה תופעת לוואי של אובדן האמינות.
אי אפשר לקחת את מי שכן בוחר ליידע את הציבור במקרים האלו שהם קצת יותר מאפסיים (אני לא אחת שמכירה חצי מדינה. אז קצת מוזר שדווקא אני אדע אישית על שני מקרי מוות וסיבוך אחד, לא?) ולהפוך אותו לפרימיטיבי והזוי.
בעצמי בחרתי להתחסן. מתוך ידיעה שגם החיסון הוא לא בוודאות תותים. כי בשביל זה יש לנו גדו"י.
ממש לא מרוב שסמכתי על עסקן רפואי או רופא.
לא יאומן. אתם כותבים במפורש שהייתה טבלה עם מקרי המוות אחרי החיסון, ואז כותבים שלא מפרסמים ו"יש הגיון בזה שלא מפרסמים". אז מחילה, זה בלוף. המקרים הנדירים של תופעות לוואי מהחיסון פורסמו בלי סוף, גם על ידי משרד הבריאות, וגם על ידי התקשורת.

סביב דלקת שריר הלב, למשל, עשו ממש חגיגה שלמה.

ובמקום הסברה הסטטיסטית של "אם אני שלא מכירה הרבה מכירה שתים אז בטח יש הרבה", יש מציאות הפוכה: יועצי רפואה (בני פישר כדוגמה), רבנים, וכו', שכן מכירים הרבה אנשים, לא קיבלו את הנתונים הללו (של הרבה).

נערך לאחרונה ב:
לא יודעת איפה את גרה, אבל בירושלים לא ראיתי הבדל בין חרדים לחילונים בכל מה שקשור ללבישת מסכות.
אולי מידת הרצינות קשורה לצבעי רמזור?
לא גרה אבל מסתובבת הרבה באזור תל אביב והמרכז וכשאני אומרת עם מסכה אני לא מדברת על הרחוב שבו אין כל משמעות למסכה וגם אין דרישה כזאת אלא לאוטובוסים וכד'

הנה הגיעו נתונים:
השוואת אחוזי תמותה (ל"ע) מקורונה בגל הרביעי, בין מחוסנים ללא מחוסנים (לפני חיסון שלישי)
20210809_201546.jpg

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה