מידע שימושי יש קורונה במגזר החרדי?

מצב
הנושא נעול.
תגידו חיסונים, תגידו לא להתקהל, ותגידו להשמר
אבל ההמצאה הכי גדולה זה המסכה
הייתי במלאא חתונות בקורונה- וחתונות שהיה הדבקה- מי ששם מסכה ומי שלא נדבק באותו מידה, גם כאלה שלא אכלו ושתו באולם ויצאו החוצה
ומאוד עוזר למשל לשים מסכה ברחוב ולטהר את האויר של ארץ ישראל
צריך ללמוד להתאפס- אנשים הפכו את המסכה למציל סופות
אם אני לובשת מסיכה, זה לא כדי להגן על עצמי, אלא כדי להגן על הזולת שלא ידבק ממני!!!!

מפסיק להתבלבל, ולהאשים את אלה ששמים מסיכה, כאילו הם פחדנים שרוצים לא להידבק, הם צדיקים ששומרים על הסביבה שלא תידבק מהם.

למה כל כך קשה להבין דבר כזה פשוט??????

1628574101909.png

נערך לאחרונה ב:
בנוגע לדיון אודות אחוזי עטיית המסכות בציבור הכללי לעומת החרדי - סביר להניח כי התשובה היא פשוטה:
אין להכליל... יש כך ויש כך, ובכל ציבור יש את הנמנעים והאנרכיסטים, לעומת הנשמרים והממושמעים.

כוונה בתפילה. צריך גם שיהיה כעומד לפני המלך.
כמדומה לי שהדיון בנושא הי' בסביבות הגל הראשון...
לו יהי. יכתבו מכתב המורה לעטות מסכות בכל חלל סגור, ויחריגו את שמו"ע [גם לטענת האוסרים, בכל שאר התפלה מותר (ובמילא - גם צריך...) לעטות מסכה]; אבל שיכתבו! השתיקה הזו גרועה מאד, ולדאבוננו - תוצאותי' כבר ניכרות בשטח.
[גם בי"ד רבני חב"ד פרסמוהו די־באיחור, ובכל זאת - סוכ"ס, טוב מאוחר מלא־כלום].

כמובן, כל טענתי היא משום העובדה כי:
בגלים הקודמים היו מכתבים דומים
ולכן קשה לתרץ כי:
אולי הם סוברים אחרת..

כמדומה לי שהדיון בנושא הי' בסביבות הגל הראשון...
לו יהי. יכתבו מכתב המורה לעטות מסכות בכל חלל סגור, ויחריגו את שמו"ע [גם לטענת האוסרים, בכל שאר התפלה מותר (ובמילא - גם צריך...) לעטות מסכה]; אבל שיכתבו! השתיקה הזו גרועה מאד, ולדאבוננו - תוצאותי' כבר ניכרות בשטח.
[גם בי"ד רבני חב"ד פרסמוהו די־באיחור, ובכל זאת - סוכ"ס, טוב מאוחר מלא־כלום].

וכמובן, כל טענתי היא משום העובדה כי:

ולכן קשה לתרץ כי:
עם כל הכבוד, נראה שהתבלבלתם קצת.
כשתהיו רב תכתבו מה שבא לכם.

מי שלא כותב בעד, הוא נגד. פשוט וחד.

תקבלו שיש כאלו שסוברים אחרת ממכם.

קבלתי מזמן. ועדיין, התגובה האוטומטית הזו על דבר מעורר תמיהה - אינה מקטינה את הקושי בהבנתו.

באיזה הקשר נכתב משפט זה?
כל החוכמה להאמין זה כשקשה.
לא?

לא בא לי להיכנס לזה באמת, אבל בגדול, מסיכות יכולות לעזור גם לשפעת ושאר מרעין בישין, ולא באמת תחשבו לעטות כל החיים מסיכה, אז איפה הגבול? הרי גם משפעת אנשים מתים וכל המציל נפש אחת. כבר מספיק כדי לחייב
אלא מאי? צריך להתמודד עם זה ככה בצורתו הטבעית.
ולהתפלל.

כל החוכמה להאמין זה כשקשה. לא?
אדרבא.

לשפעת יש חיסון יעיל מאד, ואכן מן הראוי להשתמש בו. מהי השאלה בכלל?
להתפלל יועיל בודאי, אך חישוב פשוט 'יגלה' לנו שהמנעות מנקיטת צעדים הכרחיים תוביל בדרך הטבע לקריסה קטסטרופלית.
בין הפשוטים שבצעדים הנזכרים - עטיית מסכה, לפחות בחללים סגורים.

אדרבא.

להתפלל יועיל בודאי, אך חישוב פשוט 'יגלה' לנו שהמנעות מנקיטת צעדים הכרחיים תוביל בדרך הטבע לקריסה קטסטרופלית.
יש גבול דק בין מה אפשר לקחת ולהמשיך את החיים וזה במסגרת השתדלות, לבין דברים שצריך לסחוב איתנו כל היום.

הרי גם בפרנסה יש גבול מסוים בין השתדלות לבין היסחפות ורק עבודה כל היום.
צריך לדעת את הגבול של ההשתדלות ומתי להשליך את עצמינו על השם.

וברוך שמסר עולמו לשומרים ודעת בעה"ב היפך דעת תורה איפה להציב את הגבול הדק הזה.
וכל אחד בכל מקרה יעשה מה שמורים לו רבותיו.

אדרבא.

החיסון לשפעת יעיל משהו כמו 60%
אחפש את המקור ואצרף

תגידו חיסונים, תגידו לא להתקהל, ותגידו להשמר
אבל ההמצאה הכי גדולה זה המסכה
הייתי במלאא חתונות בקורונה- וחתונות שהיה הדבקה- מי ששם מסכה ומי שלא נדבק באותו מידה, גם כאלה שלא אכלו ושתו באולם ויצאו החוצה
ומאוד עוזר למשל לשים מסכה ברחוב ולטהר את האויר של ארץ ישראל
צריך ללמוד להתאפס- אנשים הפכו את המסכה למציל סופות
אני לוקחת את המסכה בגדר הישתדלות
מכאן זה לא תלוי בי עם אני ידבק או לא זה כבר שלו......

לא כל כך הבנתי מה רציתם להגיד.
חושבת שעטיית מסכה זה ענין של הרגל ואפשר לחיות איתו. ביפן ובסין ובעוד מדינות זה הרגל קבוע. הלוואי שזה יהפוך להרגל גם בישראל... אל תסקלו אותי פליז :)

תגידי את זה לכל אלו שסובלים מבעיות עוריות קשות בעקבות המסיכה.
(רק מללבוש כמה שעות ברכבת מסיכה חזרה לבת שלי הפיטריה בפנים שהתחילה כתוצאה מהשימוש הממושך במסכות בביה"ס, כן, החליפה לעיתים תדירות)
ומתחושת מחנק כפשוטה.

זה לא חכמה לקחת ארץ חמה ומזיעה שברוב אזוריה גם בימים חמים יש אוויר צח לנשום, ושמי תכלת נאים.
ולהשוות אותה לארץ בעלת זיהום האוויר מהגדולים בעולם בה ילדים לא זוכים לראות בכלל את תכלת השמים. בלי מסיכה ועם מסיכה - אותו אין אוויר, רק עם מסיכה זה פחות כמות משמעותית של מזהמים שב"ה אין לנו צורך להתגונן מהם.

וביפן מקובל ללכת עם מסיכות רק כנותני שירות וחולי ההיגיינה שלהם. (רמת שמירת הניקיון וההגיינה ביפן היא היסטרית, ישראלי שיתנהג בעניין כמו יפני ישלח לאבחון מחשש לOCD)

אין סיבה שזה יהפוך להיות הרגל כללי בישראל.
מלבד - ובזה אני מסכימה איתך.
מקומות סגורים בחורף, בתי חולים, ובקופ"ח.

וזהו - בפשטות - עיקר הכוונה בדברים דלעיל.

אוטובוס שפותח דלתות כל חצי דקה ונוסעים בו שלוש תחנות לא משתווה להנ"ל.
רכבת גדולה ומרווחת (בה זרים לא נוטים להתיישב זל"ז... לא משתווה לכיתת לימוד צפופה.)
אולם שמחות.
וכו'.

הם לא דומים ולא שווים.

כן צריך להיכנס העניין שאדם חולה לא בא בציבור!
לא עושים מבחן במס"נ, לא באים לעבודה במס"נ, ולא עומדים על הקתדרה משתעלים וצרודים ומסבירים לבנות כמה הן צריכות להעריך את המורה שבאה ללמד חולה.

ומצוננים וסתם בחשש - שהם ילבשו מסכות.

אבל חובה ציבורית???

תגידי את זה לכל אלו שסובלים מבעיות עוריות קשות בעקבות המסיכה.
(רק מללבוש כמה שעות ברכבת מסיכה חזרה לבת שלי הפיטריה בפנים שהתחילה כתוצאה מהשימוש הממושך במסכות בביה"ס, כן, החליפה לעיתים תדירות)
ומתחושת מחנק כפשוטה.

זה לא חכמה לקחת ארץ חמה ומזיעה שברוב אזוריה גם בימים חמים יש אוויר צח לנשום, ושמי תכלת נאים.
ולהשוות אותה לארץ בעלת זיהום האוויר מהגדולים בעולם בה ילדים לא זוכים לראות בכלל את תכלת השמים. בלי מסיכה ועם מסיכה - אותו אין אוויר, רק עם מסיכה זה פחות כמות משמעותית של מזהמים שב"ה אין לנו צורך להתגונן מהם.

וביפן מקובל ללכת עם מסיכות רק כנותני שירות וחולי ההיגיינה שלהם. (רמת שמירת הניקיון וההגיינה ביפן היא היסטרית, ישראלי שיתנהג בעניין כמו יפני ישלח לאבחון מחשש לOCD)

אין סיבה שזה יהפוך להיות הרגל כללי בישראל.
מלבד - ובזה אני מסכימה איתך.
מקומות סגורים בחורף, בתי חולים, ובקופ"ח.
כמה אחוזים מהאוכלוסייה בישראל סובלים מבעיות עור קשות?
לא דיברתי על מרחב פתוח.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה