קורונה כאן נדבר על הסבל של קבוצות הסיכון

• הוסף לסימניות
לא מחייב אונקולוגי.... העולם מלא בקבוצות סיכון בסיבות שונות.
היום בכתה לי קרובה קרובה על הסבל שמלווה אותה יום יום ושעה שעה - וחוץ מהניתוק שהוא נורא ואיום,
הלחץ שמא... ה' ישמור , מטריף את הדעת.
מזדהה עם כל מילה!

• הוסף לסימניות
התקשרתי ליהודי שמחתן את בנו כדי לאחל מזל"ט ואז סיפר לי שהוא עוד לא יודע איך יגיע לחתונה [נמצא ברמת סיכון גבוהה מאוד]
הכאב העצום זעק דרך הטלפון, ולא היה לי איך לנחמו,
וכשסיפרתי זאת בביתי מיד נזכרה אשתי על משפחת מכר שבנם הילד גם נמצא ברמת סיכון גבוהה ואינו יוצא מהבית מתחילת ההתפרצות הראשונה,
ומיד הכינה מארז שוקולדים יפהפה ושלחה, ואין לכם מושג כמה הילד והמשפחה שמחה,
טוב שהנושא עלה, ובידינו לשמחם במתנות קטנות וזולות שבשבילם זה עולם מלא!!

• הוסף לסימניות
ומיד הכינה מארז שוקולדים יפהפה ושלחה, ואין לכם מושג כמה הילד והמשפחה שמחה,
טוב שהנושא עלה, ובידינו לשמחם במתנות קטנות וזולות שבשבילם זה עולם מלא!!
כל הכבוד!!!!

אנחנו בינתיים מקבלים רק ניתוק וזלזול במקום שוקולדים

• הוסף לסימניות
חשבתי שהאנשים פה מספיק חכמים ורגישים שלא להגיב כמוך,
אני מתכוונת לאלה שהקורונה מסכנת אותם כפשוטו, ונא לא להתווכח עם מציאות כואבת!!!!!!!!!!!!!!!!!

תודה על המחמאה :rolleyes:
יש פה הרבה אמירות מכלילות וזה כ"כ שונה מאחד לשני שכל אחד צריך להתייעץ עם הרופא שלו באופן אישי.

• הוסף לסימניות
ועוד דבר שחשוב לדעת: לא כולם באותה רמת סיכון. יש כאלה, שיכלו הם ובני משפחותיהם לצאת ולהמשיך בחייהם, לו כולם היו שומרים על הכללים.
יש אנשים, שיכולים ללכת לבית כנסת ששומרים בו בהקפדה. ויש אנשים שמותר להם לנסוע בתחבורה ציבורית בזמנים לא עמוסים, אם כולם ישמרו שם על הכללים. ויש נשים שיכלו לחזור לעבודה שכולם שומרים בה.
מספיק חוכמולוג אחד שניים, שתוקע את כל אלו בבית.
נכון לגמרי.
לתשומת לב כל המזלזלים.

• הוסף לסימניות
חשבתי שהאנשים פה מספיק חכמים ורגישים שלא להגיב כמוך,
אני מתכוונת לאלה שהקורונה מסכנת אותם כפשוטו, ונא לא להתווכח עם מציאות כואבת!!!!!!!!!!!!!!!!!
נראה לי שהתגובה של @חני בנני לא הובנה נכון.
א. לא רק חולים אונקולוגיים הם בקבוצת סיכון קריטית
ב. מידיעה ברורה, מקרובת משפחה שמטופלת אונקולוגית - יש גם מטופלים בכימו שאינם מוגדרים כקבוצת סיכון.

• הוסף לסימניות
נכנסתי לאשכול כדי לתת חיבוק אמיץ..
לכל הגיבורים שמקיימים מצוות 'ונשמרתם' בהידור רב ובמסירות נפש אמיתית,
הם ובני משפחתם.
ונאלצים לשמוע משפטים לא רגישים,
לספוג תסכולים של אנשים שלא יודעים להתמודד עם הבלתי נודע וגם לא חושבים על כך שמאחורי הגדרות יש כמה לבבות... שלמרבה הפלא קיימים גם במרחבי פרוג...
ליבי איתכם!!!!!!!

ממני,
אחת שמשתדלת לשמור על עצמה ומשפחתה....

• הוסף לסימניות
לי זה מזכיר את המלחמות בדרום שכמעט מחסלים את ארגוני הטרור ואז הפסקת אש וגם כאן אם היו מחזיקים עוד קצת את הסגר היה הכל נגמר. אבל לב מלכים ושרים ביד ד' וכנראה שזה חלק מגזירת שמים

אכן חשוב מאוד לפחות לשוחח טלפונית עם אותם קבוצות סיכון ובפרט הכי חשוב לעודד אותם שהם עושים את הדבר הנכון! הכי גרוע לאדם שחודשים בבית לשמוע כמה הוא דביל שהוא סתם מתבודד..

• הוסף לסימניות
לי זה מזכיר את המלחמות בדרום שכמעט מחסלים את ארגוני הטרור ואז הפסקת אש וגם כאן אם היו מחזיקים עוד קצת את הסגר היה הכל נגמר. אבל לב מלכים ושרים ביד ד' וכנראה שזה חלק מגזירת שמים

אכן חשוב מאוד לפחות לשוחח טלפונית עם אותם קבוצות סיכון ובפרט הכי חשוב לעודד אותם שהם עושים את הדבר הנכון! הכי גרוע לאדם שחודשים בבית לשמוע כמה הוא דביל שהוא סתם מתבודד..
בסוגריים מנושא האשכול, אני לא מבינה איך עוד יש אנשים שמאמינים שאם הסגר היה ממשיך היה אפשר למגר את הקורונה לגמרי.

• הוסף לסימניות
בסוגריים מנושא האשכול, אני לא מבינה איך עוד יש אנשים שמאמינים שאם הסגר היה ממשיך היה אפשר למגר את הקורונה לגמרי.
גם אני לא רוצה לסטות מנושא האשכול, ולא התכוונתי למגר לגמרי אלא לרמה שאותם אנשים יוכלו לצאת מהבית....
יש לי חברה קרובה שכבר 5 חודשים בבית עם כל משפחתה ולא יוצאים בכלל. רק מה היא נזהרת תמיד מכל וירוס הכי קטן כי כל דבר מסוכן לה אבל הקורונה מדביקה הרבה יותר ואין לה תרופה וכו' אבל ברור שהיה פה מצב בארץ שכמעט לא היו חולים חדשים והמגמה יכלה להימשך כך פחות או יותר.

• הוסף לסימניות
גם אני לא רוצה לסטות מנושא האשכול, ולא התכוונתי למגר לגמרי אלא לרמה שאותם אנשים יוכלו לצאת מהבית....
יש לי חברה קרובה שכבר 5 חודשים בבית עם כל משפחתה ולא יוצאים בכלל. רק מה היא נזהרת תמיד מכל וירוס הכי קטן כי כל דבר מסוכן לה אבל הקורונה מדביקה הרבה יותר ואין לה תרופה וכו' אבל ברור שהיה פה מצב בארץ שכמעט לא היו חולים חדשים והמגמה יכלה להימשך כך פחות או יותר.
המגמה יכלה להימשך כך אם היו ממשיכים עם אותם הגבלות. ברגע שפתחו היה צפוי שתהיה עלייה.

• הוסף לסימניות
נכנסתי לאשכול כדי לתת חיבוק אמיץ..
לכל הגיבורים שמקיימים מצוות 'ונשמרתם' בהידור רב ובמסירות נפש אמיתית,
הם ובני משפחתם.
ונאלצים לשמוע משפטים לא רגישים,
לספוג תסכולים של אנשים שלא יודעים להתמודד עם הבלתי נודע וגם לא חושבים על כך שמאחורי הגדרות יש כמה לבבות... שלמרבה הפלא קיימים גם במרחבי פרוג...
ליבי איתכם!!!!!!!

ממני,
אחת שמשתדלת לשמור על עצמה ומשפחתה....
תודה
ריגשת!

• הוסף לסימניות
המגמה יכלה להימשך כך אם היו ממשיכים עם אותם הגבלות. ברגע שפתחו היה צפוי שתהיה עלייה.
נכון שהיתה צפויה עליה בכל מקרה. רק שאם היו פותחים יותר בהדרגה, תוך ניטור המקומות הבעייתיים, אולי זה היה אחרת. פתחו די בבת אחת כמעט את הכל.
וברור גם שאם כולם היו שומרים על הכללים בהקפדה, המצב היה שונה. לא מושלם. אך יותר טוב. וככל שיותר טוב - זה יותר טוב.

לדוגמא, מסכה איננה מגינה במאה אחוז. היא מגינה באחוזים מסוימים לא להדביק ובאחוזים מסויימים לא להיבדק.
כאשר שני בני אדם ששמדברים, שניהם עם מסיכות, התועלת הרבה יותר גדולה. ואם שומרים על מרחק, אזי הסיטואציה יחסית בטוחה. לא בצורה הרמטית. כן בצורה שיכולה קצת לשחרר ופחות לסכן.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אני מתביישת להודות
אבל אני בקבוצת סיכון
ואני יוצאת החוצה, נמאס לי להיות תקועה בבית, חייבת לעבוד מול לקוחות, חייבת לנסוע לצורך רפואי, חייבת.
ואני היסטרית מכל יציאה, ומעירה לכל הסובבים אותי לא להתקרב, לחבוש מסכות כל הזמן, לחטא ידיים,
לא נעים לי לכפות את המצב הבריאותי שלי על הסובבים, אבל גם אני בנאדם ואנושית, חייבת לנשום קצת "בחוץ"-פעם אחת בשבוע, לא יותר.
אז אני מבקשת סליחה ממי שאני דורשת שיעזור לי לשמור עלי...

• הוסף לסימניות
ליבי אתכם!!!!
מכירה כמה כאלה מקרוב ממש
התמודדות ממש לא פשוטה....
במהלך התקופה השתדלנו לשמור שכפולים לבנות החסרות להרים טלפונים
וכמובן להתעניין כל הזמן,
נראה לי שעכשיו הזמן
להפעיל לחצים
למערכת החינוך
יש לכם חודשיים להתארגן לשנה הבאה
אי אפשר להשאיר את הילדים מחוץ למערכת זה פשוט לא שייך!!!!
ולמבוגרים שביננו
אתכם בתפילה לראות את הסוף
חושבת עליכם המון
ומשתדלים מאוד לשמור על הכללים
בשבילנו ובשבילכם

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה