קורונה כאן נדבר על הסבל של קבוצות הסיכון

• הוסף לסימניות
ניסתה לדבר עם המורה
הבינה עם מי הילדה שלה התמודדה שנה שלימה...
עצוב לשמוע. עצוב מאד.
במוסד שאני מכירה מקרוב, כן מאד התעניינו, שלחו שיכפולים, התקשרו, כשהגיעו לשעה למוסד (מי שכן הגיעה) בנו להן קפסולה מיוחדת וכו,,
אבל הייתי מצפה להרבה יותר, מסיבה פשוטה:
הבנות האלה צריכות יחס בולט ומועדף. אסור שהם ירגישו שהן מחוץ למעגל החיים.
גם כך בבתים האלה יש דאגה גדולה, גלויה או סמויה.

• הוסף לסימניות
נראה שבאמת אין מספיק מודעות לחיים של קבוצות האנשים שבסיכון.
יודעים בגדול שצריך להיזהר לא להדביק אותם. הרי מדברים על זה הרבה.
אבל לא באמת מודעים מספיק לחיי היומיום שלהם ועד כמה המצב מגביל אותם, ואיך אפשר לעזור להם.

לכן כל-כך חשוב האשכול הזה. כדי להסביר. כדי להביא למודעות.
כדי לפרט את הפרטים היומיומיים שלא ידעו עליהם, כי לא חיו אותם.

רוב האנשים הם טובים, ורוצים שגם לאחרים יהיה טוב.
אך להבין פרטי החיים וההתמודדות המיוחדת של מישהו אחר, זה רק אם יסבירו וידברו על זה. וגם אז זה לא יקיף הכל...
שד' ירחם על כולנו, ושנזכה גם בימים המבולבלים והמתוחים האלה - שאין אחד או אחת שלא סובלים מהמצב - להרבות ריעות ושלום , ולא חלילה מריבות ושנאה.

• הוסף לסימניות
פחד בהגזמה הכוונה על אלה שיוצאים מפרופורציה, לא התכוונתי חס חלילה על קבוצות סיכון שעליהם לנקוט ביתר זהירות ומחילה עם מישהו נפגע מדבריי שלא הובהרו כדבעי
מה זה יוצאים מפרופורציה?
את יכולה להחליט עבור מישהו שאת לא מכירה אותו באמת [כן, גם אם את חושבת שאת מכירה אותו אז תמיד יש רבדים שאת לא מכירה] אם הוא יוצא מפרופורציה?
לעולם לא.
זה כמו אל תדון אדם עד שתגיע למקומו. למקומו ממש. עד שאתה לא שם, אתה לא מבין. ולהיות שם זה ב 100% לא רקעם אותה מחלה נניח אלא עם כל הנתונים מסביב.

ואם לא התכוונת לקבוצות סיכון אז מה הביא אותך לכתוב אותך באשכול שהנושא שלו הוא קבוצות סיכון?
תמהני.

• הוסף לסימניות
לא דן את אף אחד חלילה, אמרתי ששמתי לב על כמה וכמה מקרים של אנשים שנהגו באמצעי זהירות הרבה מעבר לנדרש ויום אחד זה הצדיק ...
אבל כתבתם אחר כך שלא התכוונתם לקבוצות סיכון ואם כך אין מקום באשכול הזה לתגובה שלכם. זה אשכול שכולו קבוצות סיכון.

• הוסף לסימניות
אבל כתבתם אחר כך שלא התכוונתם לקבוצות סיכון ואם כך אין מקום באשכול הזה לתגובה שלכם. זה אשכול שכולו קבוצות סיכון.
מחקתי הכל

• הוסף לסימניות
ניסתה לדבר עם המורה
הבינה עם מי הילדה שלה התמודדה שנה שלימה...
טוב, זה לא נושא האשכול, אבל זה גרם לי לעשות בפועל מה שחשבתי כבר הרבה זמן:
לכתוב מכתב תודה לבית הספר (המקסים!!!) של הבנות שלי.
על כל התקופה.

• הוסף לסימניות
מצטרף לכאב הנורא מכל הבחינות. מכיר עשרות אנשים שבקבוצת הסיכון ומגבלותיהם בתקופה זו. כמובן כפי שכבר נכתב, יש מצווה גדולה מאוד לעזור להם בכל הנושאים לא רק בתור חסד אלא גם בתור הצלת נפשות למנוע מהם להקל ח"ו בזהירות כתוצאה ממגבלות או מבדידות. (אפשר לשמחם למשל בטלפון לספר להם בדיחות קורונה המתאימים לרמתם, כגון שמי שאין לו טעם וריח מחמת תסמינים הוא בבחינת ערבה ואם הוא גם חלש הוא בבחינת ערבה חבוטה. זה בדיחה שגם בגיל המתקדם יהנו לשמוע. כמו כן בדברי חיזוק וביטחון כמו כל מצוקה ברמה שכזאת) והשם יאמר די לצרותינו.

• הוסף לסימניות
תודה על האשכול הזה. הוא ממש פתח לי עיניים ולב.
עכשיו בעלי ואני דנים איך לפנק תלמיד שכל התקופה לא הגיע לכתה. אם יש רעיונות איך לפנק ולשמח אותו, נודה מאד אם תכתבו כאן.

• הוסף לסימניות
עכשיו בעלי ואני דנים איך לפנק תלמיד שכל התקופה לא הגיע לכתה. אם יש רעיונות איך לפנק ולשמח אותו, נודה מאד אם תכתבו כאן.
שמחה שהוא פתח את העיניים והלב, מאמינה שזו הייתה המטרה של פותחת האשכול
כן, יש תחושה קשה שאנחנו צריכים להתנצל על זה שאנחנו פוחדים פחד מוות פשוטו כמשמעו
זה כואב.
ואם רק ילד אחד ירוויח בזכות זה יחס מיוחד, כבר היה שווה הכל.
אחד הילדים שלי קיבל השבוע טופים ומכתבים מהילדים בכיתה! הוא היה כ"כ מאושר!
(ולילדים האחרים היינו צריכים "להביא" מכתבים וטופים מהרבה והחברים... :( )

בהצלחה!
וכל הכבוד!!!
זה ממש מתבקש

מגיע לכם מזל טוב, לא?

• הוסף לסימניות
כל הכבוד לאנשים שמיד מתרגמים למעשה.
ולא שלכם היה ממש קל כל התקופה....

• הוסף לסימניות
כל הכבוד.
באמת.

• הוסף לסימניות
אשכול קשה
צובט!!
מדמיע!!
קשה להבין מה אנשים עוברים
משתתפים בצערכם
מתפללים לשלומכם

• הוסף לסימניות
מצטרפת.
בתור אמא למשפחה שמפורים בערך בבית,
(פרט לבחור ברמיצוה שיצא ללמוד כמעט עם ניילון נצמד על הגוף והפרצוף...ונדבק למרות זאת...)
יכולה לאמר רק שמי שלא בסרט הזה פשוט לא יכול להבין במה מדובר.
לא יכול.
בפרט כשיש בבית גם ילד עם פיגור שכלי על כל המשתמע.
שהקב"ה יגאל אותנו מהרה מהגלות הזאת,
כשל כבר כח הסבל.

• הוסף לסימניות
טוב, קראתי הכל ...
עצוב ומרגש מנגד
למעיישה .. אני רצה להרים טלפון לסבא וסבתא , לפני שהם הולכים לישון
להזכירכם , הם בקבוצת סיכון, אפילו שבגדול הם בריאים
הם בני 70+ אבל בשיא פריחתם, ורק שהקורונה לא תעצור את זה , השם!!!!
תודה שעוררתם את תשומת ליבי !!!!

• הוסף לסימניות
אני אשמח לשתף גם :)
אז יש לנו במשפחה הקצת מורחבת, משפחה עם ילדה בקבוצת סיכון גבוהה מאוד!! אבא של הילדה בקבוצת סיכון גבוהה מאוד!! (שתיהם מסיבות שונות)
אבל-
התמיכה המשפחתית הרחבה,
עושה את כל ההתמודדות לקלה יותר!!
1. אמנם בני המשפחה הגרעינית ששתי האנשים בקבוצת סיכון לא יצאה מהבית כבר מפורים (בשביל אלו שלא מצליחים לדמיין- אז זה בנים ובנות בגילאי 8- 16 שספונים בביתם ונס שיש מרפסת כי לא לכל המשפחות יש) אבל מישהו מבני המשפחה המורחבת לקח פיקוד על קניות והוא עושה להם את כל הקניות. עוד אחד מסיע את הילדה לבדיקות ולטיפולים ולובש כל הנסיעה לבוש מגן ומחטא את הרכב כולו לפני הנסיעה.
2. שולחים כל הזמן משלוחים מתוקים מלאי אהבה.
3. אחד הולך לבית ספר להביא את כל השכפולים. המורות מכינות חבילות מלאות האהבה וחיזוקים. ממש מעריכה אותן!

ויש עוד כל מיני דברים קטנים שתורמים כ"כ הרבה לאלה שסגורים.
תדעו לכם שהתגייסות משפחתית היא חשובה מאוד.
ותזכרו שכל ישראל אחים, ואם כולנו נתגייס כמשפחה- הכל יהיה טוב יותר וקל יותר!

• הוסף לסימניות
אני אשמח לשתף גם :)
אז יש לנו במשפחה הקצת מורחבת, משפחה עם ילדה בקבוצת סיכון גבוהה מאוד!! אבא של הילדה בקבוצת סיכון גבוהה מאוד!! (שתיהם מסיבות שונות)
אבל-
התמיכה המשפחתית הרחבה,
עושה את כל ההתמודדות לקלה יותר!!
1. אמנם בני המשפחה הגרעינית ששתי האנשים בקבוצת סיכון לא יצאה מהבית כבר מפורים (בשביל אלו שלא מצליחים לדמיין- אז זה בנים ובנות בגילאי 8- 16 שספונים בביתם ונס שיש מרפסת כי לא לכל המשפחות יש) אבל מישהו מבני המשפחה המורחבת לקח פיקוד על קניות והוא עושה להם את כל הקניות. עוד אחד מסיע את הילדה לבדיקות ולטיפולים ולובש כל הנסיעה לבוש מגן ומחטא את הרכב כולו לפני הנסיעה.
2. שולחים כל הזמן משלוחים מתוקים מלאי אהבה.
3. אחד הולך לבית ספר להביא את כל השכפולים. המורות מכינות חבילות מלאות האהבה וחיזוקים. ממש מעריכה אותן!

ויש עוד כל מיני דברים קטנים שתורמים כ"כ הרבה לאלה שסגורים.
תדעו לכם שהתגייסות משפחתית היא חשובה מאוד.
ותזכרו שכל ישראל אחים, ואם כולנו נתגייס כמשפחה- הכל יהיה טוב יותר וקל יותר!
כל הכבוד!!!!!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה