כארז בלבנון ישגה

• הוסף לסימניות
כארז בלבנון ישגה

סבא פנחס הוא ניצול שואה. אוד מוצל מאש אשר השאיר משפחה שרופה מאחור ועלה לבדו ארצה והוא אך בן 17 שנה. המשפחה נשרפה, והכעס גאה. לא היה מי שיסביר, לא היה מי שירכך ותחת מכבש הציונות בחברת הקיבוץ של השומר הצעיר פעפעה אש גופרית שהתפתחה ללבה מתפרצת.

סבא פנחס שנא את הגרמנים, סבא פנחס שנא גם את הרומנים וההונגרים, ובעצם כל מי ששיתף פעולה עם הגרמנים יימח שמם. אבל לא רק. יש מישהו אחד שסבא פנחס רצה לסגור איתו חשבון, והיות שאין לו דיבור איתו, והוא כלל אינו מאמין בו, כלומר, מאוד מאוד לא מאמין בו, לא מאמין עד כאב אפילו, החשבון הזה נשאר פתוח. פתוח מוגלתי ומלא כאב.

"איפה אלוקים היה בשואה?" נהג לסנן בכעס כאשר נתקל ביהודי אשר כיפה כלשהי מכסה את קדקודו, לרוב הוא אפילו לא חיכה לתשובה, מסתפק היה בהכפשה או שתיים כלפי הדתיים כולם וממשיך בדרכו. בזמנו, כשבנו גדי עלה לכיתה ב' המורה אסתר ביקשה מכל הילדים להגיע עם כיפה לשיעור תורה, סבא פנחס השתולל מזעם. "היה לא תהיה! זוהי כפיה דתית". בגפו הגיע למוסד הוותיק, את הצעקות שמעו מהקומה השלישית ועד השומר בבודקה. התוצאה הייתה מידית. כיתה ב' 2 למדה שיעור תורה. לכל הבנים היו כיפות על הראש, פרט לגדי ויינר.

על כן, כשרותי, זו הכלה החילונית ללא דופי של גדי, החלה מתעניינת בדת, לא ידע סבא פנחס את נפשו מרוב רוגז. שני ילדים הם. גדי, ואורנה. שני ילדים טובים ומרצים. לא רוצים להרגיז את אבא. "אבא כל כך סבל בחיים האלו", שיננה אמם במסירות אין קץ מאז ומעולם, "התפקיד שלכם הוא רק לגרום לו נחת" והילדים- שמעו וקיבלו. תמיד השתדלו לרצות את אבא ולשמוע בקולו. עתה גדי אובד עצות, איך יבלע אביו את הצפרדע החדשה, כלומר את רותי הלומדת והמתחדשת בחוקים וכללים שלא שיערום הקיבוצניקים ומחוללי הציונית המחולנת מאז ומעולם?

גדי מנסה לסדר לסבא פנחס את המחשבות ככל האפשר. "מה פתאום חוזרת בתשובה? מאיפה הבאת את זה, אבא? זה סתם פולקלור! קצת מנהגים, קצת מסורת, מה יש בזה? אפילו לקופים באפריקה יש מנהגים, מה כל כך נורא אם נאכל מצה בפסח, או נדליק חנוכיה?" סבא פנחס רועד מזעם כבוש. שומע ולא שומע.

יום אחד השמים נפלו סופית.

היא חוזרת.

זה לא רק פולקלור ולא בכאילו.

רותי חוזרת ממש. עם מטפחת, בשר וחלב, שבת וכשרות ועוד המון דיבורים כאלו שעושים לו שחור בעיניים. ממש כמו כל הקיצונים ממאה שערים.

סבא פנחס מצוי באבל. את זעמו הכבוש הוא מוציא על כל מי שאך דורך לו על היבלות הינו שמדבר על עניין דתי כלשהו. הנכדים- בתווך, מתהלכים על כפפות של משי, אף אחד לא רוצה להרגיז את סבא פנחס, אבל, מה לעשות שאמא אמרה לא לאכול מהתבשיל של סבתא בלה?

"לא רעבים" אומרים אורן ונטע לסבתא שמניחה לפניהם את צלחת הגולש הקבועה, "אכלנו קודם בבית" משפילים עיניים כדי לא לפגוש בעיניים היוקדות.

"לא רעבים", מסנן בזעם סבא פנחס לכלב הזאב שמשמיע נביחות שימחה נוכח התבשיל שניתז כמעט על ראשו.

מערכת היחסים בין הכלה לסב עלתה על שרטון. הסב נכנס לחרדה אובססיבית נגד כל סממן דתי ובדק את אורנה, זו הבת היחידה אשר ברוב ייאוש כמעט נשבעה נאמנות לאב האומלל. "אבא, אל תדאג לי זה לא יקרה".

שתי וילות רחבות ידיים בנה להם הסב במושבה החיננית "נווה הדר", לכל וילה חצר צמודה, מוריקה ופורחת, נדנדות וערסלים. עתה בנוסף לגדר החיה, החלה צומחת חומה חדשה, חומה של קרח. כמו נתק החל לפשות באחדות היפה ששררה עד עתה בין שתי המשפחות.

רק לזוג המתוק אורן וארז, בני דודים הדומים במראם ובאופיים עד כדי בלבול, כלום מכל זה לא חדר: לא הוויכוחים של המבוגרים גם לא זעמו של הסבא, דמעותיה של אמא והוויכוחים עם אבא, מה כל זה קשור למשחק הכדורגל בחצר? עדיין היו צועדים מידי יום לבית הספר "רימונים", לא נותנים לדעתם בת העשר להיסחף למחוזות אחרים.

הגיעו ימי הפורים. רותי בהנחיית שליחי חב"ד באזור החליטה לארגן קריאה המונית לזיכוי הרבים במושבה שרובה ככולה חילונית. פרסים והפתעות, ממתקים ומתנות, והעיקר- שלושה רבנים מתוקים מדבש אשר הגיעו מהעיר הסמוכה להיות הקוראים, הליצנים ומעבירי השמועה על גדולת מרדכי ומפלתו של המן.

כולם מוזמנים. כל ילדי המושבה ואימהותיהן. כמובן שאורנה וילדיה הוזמנו בהזמנת כבוד להגיע, ארז הנרגש התחפש לפאוורנז'ר, מסכה אדומה לראשו, חליפה זרחנית, אקדח פיקות טעון וכולו קופצני ושמח. הוא חיכה בכיליון עיניים לאירוע המרגש. יחד עם אורן הם עורכים את השולחן, ומסדרים כיסאות לקרויים הצפויים. מוזיקה עליזה הנקטעת מהדי הפיצוצים של אקדחי הפיקות. אנשים מתחילים להגיע, ארז ואורן רצים לקראתם מוליכים אותם אל עבר הכניסה. הרבה מהם מביאים משלוחי מנות, אורן נרגש מכמויות הממתקים, מעביר הכל לנטע אחותו שממיינת בשיטתיות כל ממתק לפי סוגו.

טרנטה כחולה וחבוטה מגיחה בחריקה מהעיקול. שלושה רבנים מחופשים לליצנים יוצאים ממנה. עצם המצאות בחברת רבנים היא כבר חידוש בשביל אורן וארז, ובטח רבנים עם זקן לבן ארוך וחיוך מאוזן לאוזן. הם בוהים בהם מהופנטים. עתה מוציא אחד מהם מגילה ומנשקה. הרב השני אוחז שקית המכילה שקיות הפתעה ופרסים. התרגשות באוויר. "הבית שלנו שם" מורה אורן בביטחון על דלת ביתו.

"תודה חמוד, איך קוראים לך?" שואל אחד הרבנים, עזריה שמו.

"אני אורן, וזה ארז" מצביע על בן הדוד שנדחק לידו.

"ארז ארז!" פונה הרב החייכן עם הזקן הלבן לארז בידידות מופגנת. "אתה יודע איך סופרים בערבית מאחד עד עשר?" וכבר סופר במבטא ערבי מובהק: "וואחד, תנין תלתא.." הילדים מתגלגלים מצחוק. הם הולכים אחר הרבנים המחופשים, בעיקר מתלהבים הם מרבי עזריה, זה האמצעי שזורק בדיחות וסופר בערבית, וגם יודע לקפוץ מדרגות בצורה כזו מצחיקה שמקפיצה לו את הזקן הלבן שלו.

הקריאה עוברת בסילודין, אורן וארז קיבלו מגילה והם עוקבים בעניין. רבי עזריה אמר להרעיש ברעשן כל פעם שיקרא את המילה "המן" הם יושבים לידו דרוכים, מרעישים כנדרש ומשתיקים כנדרש, רבי עזריה אמר שצריך לשמוע כל מילה. "שקט, תשתקו" הם מהסים מידי פעם ילדים שמרעישים גם למילים אחרות ולא רק למילה "המן".

בסיום הקריאה, רבי עזריה וחבריו עורכים חידון משעשע נושא פרסים. הילדים שמחים עד השמים. הכל יוצאים מקריאת המגילה עם טעם של עוד. אם אמא רוצה להיות כמו הרב עזריה, זה דווקא טוב, חושב אורן. אמא כבר סיפרה לו על בית הספר הדתי ביישוב שלידם, היא חושבת להעביר אותו לשם. אורן לא רוצה ללכת בלי ארז לשום מקום, אבל אמא אמרה שדודה אורנה לא תרשום לבית ספר דתי גם אם יתהפכו השמים. עכשיו- כשהוא רואה את רב עזריה, הוא היה שמח כל כך לו יכול היה ללמד אותו קצת. אולי הוא מלמד שם בבית הספר הדתי? מה הבעיה ללמוד בבית ספר דתי? למה דודה אורנה לא מסכימה? חבל שהם כל כך מתרגזים מכל כיפה. הוא לא יודע למה, גם אמא לא יודעת.

יום אחד אמא שאלה אותו אם ירצה שרב עזריה יבוא ללמוד אתו קצת אחר הצהרים. הוא לא האמין למשמע אוזניו. שרב עזריה יבוא במיוחד בשבילו! "ומה נלמד" שואל בהתרגשות את אמא. "מה שהרב עזריה ירצה ללמד, משהו כמו איך להיות יהודים טובים" כך בפשיטות התחיל השינוי הגדול בחייו.

רב עזריה הגיע מידי יום שני בחמש. וכשרב עזריה בא השמחה מגיעה יחד אתו. אצל רב עזריה, פורים הוא כל השנה. הרבה פעמים ארז הגיע לבקר בדיוק כשרב עזריה הגיע. גם ארז מאוד אהב להקשיב לרב עזריה. כשרב עזריה מספר סיפורי צדיקים, הם לא רק מקשיבים, הם מרגישים כאילו הם שם ממש! בליז'נסק או בפולין, ואפילו בסיביר הקפואה. העיניים נפערות לגודל מקסימלי והעולם שוקט מלכת. איך הזמן עובר בשיעור של רב עזריה, זה אף פעם לא ברור להם. בבית הספר הזמן כל כך איטי, והכל משעמם עד אימה. המורה לא מספרת סיפורים, רק מלמדת באותו קול החדגוני שנקטע בצווחות מקפיצות כשהם בטעות מדברים או קמים. ארז לא מספר לאמא על השיעור של רב עזריה, הוא מבין שאמא מאוד לא תאהב את הרעיון, אולי אפילו תספר לסבא ואז.. הוא לא רוצה לחשוב מה יקרה.

אמא שמה לב שמשהו עובר לאחרונה על ארז שלה. פתאום נהיה אובססי לבקר אצל אורן, במיוחד ביום שני, כך נדמה לה, וכשחוזר עיניו חולמניות, מי יודע מה רותי אומרת לו שם, אולי היא מכניסה לו שטויות לראש, שטויות של הדתיים ממאה שערים.

ערב אחד כשחלפה ליד חדרו של ארז, שמעה אותו מזמזם לעצמו שיר לא מוכר. היא הטתה אוזן. 'ים ביי, ביי? מה הוא אומר שם?' חשבה לעצמה. "ארזיקו, מה זה השיר הזה? שיר חדש?"

"הו לא אמא, זה אינו שיר, זהו ניגון!"

"ניגון" תמהה אמא. "מה פירוש?"

"כשמנגנים ניגון, הנשמה מאירה!" כך. אחרי רגע הסמיק ארז כאילו אמר כאן דבר אסור בתכלית. והתחמק למרפסת. היא יצאה אחריו.

"ארז, מהיכן שמעת את הדיבור הזה?" בכל חיה לא סיפרה לו לא על נשמה, ובטח לא על אור היוצא ממנה.

ארז לא ענה. "זה דודה רותי סיפרה לך?" שאלה את הידוע מבחינתה בקול חמור מאוד.

ארז נענע את ראשו בשלילה והסיט את פניו. פתע הכל התחבר לה. נזכרה שאתמול שמעה אותו אומר לאורן שבפורים הבא ירצה להתחפש לחסיד. אתמול היא צחקקה לעצמה אבל עתה זה מלחיץ אותה עד אימה.

אילו רעיונות מוזרים נכנסים לו לראש! ארז שלה, חסיד?!

נורת אזהרה אותתה באלפי איתותים מלחיצים. האם אסור לה לשלוח אותו לביתם של רותי וגדי יותר? לאן הגענו?

ביום המחרת הסתכל אורן על השעון כל חצי דקה. "מה יש, מה הלחץ ילד?" שאלה אותו במתח קל המסווה בחיוך.

"כלום. קבעתי עם אורן בחמש ואסור לי לאחר"

"מה יש בחמש?" שאלה בתמיהה נלחצת עוד יותר כשקלטה לפתע שהיום יום שני.

"סתם משחק" ארז השפיל עיניו.

קצת לפני חמש הוא חמק לבית השכן. בשעה חמש ורבע היא נעלה את נעלי הבית שלה ויצאה אחריו. נכנסה בעד השער, עלתה במדרגות, שתי דפיקות ולחיצה.

מה שראו עיניה היה חמור משחשבה.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
שלום לכל תושבי הפורום, פורים שמח!
זה סיפור אמיתי כמובן, היום כששמעתי את המגילה, קפץ לו רב עזריה בתודעתי. מדהים וצדיק ומצחיק. יחד איתו נזכרתי בארז..

טוב, קודם תקראו ותגיבו, ואם בכלל תצליחו לקרוא כל כך הרבה. נראה מה נעשה עם הסוף.

גם הפעם לא הצלחתי להתגבל ל-1000 מילה. עמכם הסליחה והערכה למי שבכל זאת טורח לקרוא.
הבו לי ביקורת + בעיות מכל סוג לשוני ודקדוקי.

פורים שמח, ותודה רבה על הטרחה. כל הערה תתקבל בברכה.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
כתיבה כל כך יפה וסוחפת - כרגיל

לצערי נמנעתי מלהמשיך לקרוא כבר אחרי מספר שורות
כי קפצה אצלי פתאום בעיית הקשב וריגוז המיתולוגית..
ומפני השלום.. החלטתי לוותר גם הפעם הזאת
אולי למען אלו ה"חסומים" [שלא נפתח אצלם הקישוב] תעלי גם גירסא מקוצרת

• הוסף לסימניות
ביום המחרת הסתכל אורן על השעון
ארז
כלומר, מאוד מאוד לא מאמין בו, לא מאמין עד כאב אפילו,
מזכיר לי שאחד המגידים, ששמו לא זכור לי כרגע, אמר לפליט שדיבר כנ"ל - אני מרחם עליך, כי אם אינך מאמין בקיומו אז אין לך גם במי לבעוט

• הוסף לסימניות
כתוב טוב מאד ויפה
מרגישים שזה אותנטי
מחכה להמשך

• הוסף לסימניות
תודה לכל המגיבים/ות

רק זה מה שהפריע לי. זה לא שפה של ילד.
אתם צודקים אתקן במקור. תודה רבה! רציתי שהוא יעביר בחוזקה את המסר של רבי עזריה, ויצאה שפה של גדולים. צריך לחשוב איך לתת את אותו המשפט בשפה של ילדים וגם שיצא מספיק עצמתי.

מזכיר לי שאחד המגידים, ששמו לא זכור לי כרגע, אמר לפליט שדיבר כנ"ל - אני מרחם עליך, כי אם אינך מאמין בקיומו אז אין לך גם במי לבעוט

נכון. אבל סבא פינחס, לדעתי, מאוד מאמין. איך אפשר לריב עם אותו האלוקים כל החיים, לכעוס עליו, להישרף מבפנים ולהשתגע מכל שביב דתי ולא להאמין?? בהכרח שהוא מאמין במציאותו, רק מה, הוא כועס. כמו ילד קטן שלא מבין למה הרביצו לו. למה לקחו לו. והוא כל כך כועס ששום הסבר לא מניח את דעתו. והוא צועק כל כך חזק- שאי אפשר לדבר איתו. קודם כל הוא צריך להירגע. אבל סבא פינחס כבר בן 90 כיום (עד 120 שנה בבריאות אמן) והוא עדיין לא נרגע. מה לעשות? יש אנשים כאלו שעבר עליהם כל כך נורא וכל כך כואב שהם שרופים מבפנים, ורק משיח יכול עליהם. אבל מה אני יודעת. אולי הוא עוד יפתיע. יש לו המון זכויות. לאלפים.

אולי למען אלו ה"חסומים" [שלא נפתח אצלם הקישוב] תעלי גם גירסא מקוצרת
איך בדיוק עושים את זה? ואל תשכחו שאנו אוחזים בחלק הראשון של הסיפור. אני מאמינה שהשני יכול להיות 1000 מילה. (אבל איך אפשר לדעת? לא כתבתי עדיין)

רציתי להגיד גם תודה גדולה לכל אלו שתיקנו אותי (גם באישי) בכל מיני שיבושים בין אורן לארז ובין אורנה לרותי, זה פשוט קשה לא להתבלבל, יש עצות איך לא מתבלבלים בין דמויות? אשמח.

החלק השני- בתפילות. כי הוא אמונתך בלילות. אם הולכים על גירסא אמיתית.

• הוסף לסימניות
וואו וואו וואו!
עד עכשיו לא שיתפת בסגנון כזה, או שזו פשוט קפיצת מדרגה?
מקסים! וכתוב נפלא! מחבר לדמויות ולסיטואציה ומסקרן מאד!
גם לטעמי ארוך מדי, וכמו שכתב @שב נא הסופר גם לי היו "ריצודים" של הקשב באמצע,
אבל הבעיה שלך שקשה לוותר על חתיכות ממה שאת כותבת.
אולי בקטע של קריאת המגילה אפשר להצטמצם יותר בתיאורים.
רק זה מה שהפריע לי. זה לא שפה של ילד.
לדעתי אין בזה בעיה. הוא מצטט מה ששמע וזה בדיוק מה שמדליק נורה אדומה אצל אורנה
נכון. אבל סבא פינחס, לדעתי, מאוד מאמין.
מרגישים את זה מצוין בצורה שכתבת על הכעס שלו.
זה פשוט קשה לא להתבלבל, יש עצות איך לא מתבלבלים בין דמויות?
לשרבט על דף מולך את הדמויות ולכתוב מעליהן את השמות, ולכל דמות לשים איזה אלמנט בולט בשרבוט שלה(אפילו אם את ציירת נוראית זה עובד;))
ועוד עצה- לתכנן את השם היטב..עם איזושהי קונוטציה שעולה לך ממנו..

• הוסף לסימניות
עד עכשיו לא שיתפת בסגנון כזה, או שזו פשוט קפיצת מדרגה?
הצחקת אותי. שום מדרגה! פשוט יצאתי קצת מעצמי לאנשים סביב. בסיפור הנ"ל אני נוכחת, אבל בשום אופן לא אחת מדמויות המפתח. (גם במנקה באישון ליל- אני לא שם בממשות של העניין)
הנושאים של דור שני לניצולי שואה, וסיפורי תשובה בכלל (וגם העולם החילוני, הלך הרוח והמחשבות)- קרובים לליבי מאוד, ויש לי הכרות עם המון רובדים שם בפנים.. נכון שלא יצא לי לכתוב על כך עדיין.. בכל אופן לכתוב סיפור בו אני לא נוכחת בשום אופן, את זה עוד לא ניסיתי. זה באמת יהיה קפיצת מדרגה! אומנם גיליתי שלרוב האנשים יש סיפור אחד או יותר לתת לי, וזה אולי יהיה פחות אותנטי אבל מעניין לא פחות אם כבר אני מחפשת לי סיפורי השגחה. אבל להרגיש מבחוץ בלי לדעת שזה כך מבפנים.. אצטרך להמציא המון. והמצאות על בסיס אמיתי זה נחמד, אבל על בסיס של כלי שני?! זה כבר פחות מדבר אליי.

אבל הבעיה שלך שקשה לוותר על חתיכות ממה שאת כותבת.
נכון. גם לכתוב עד גבול מסוים זה קוצץ כנפיים ומציק. בכלל גבולות בדברים יצירתיים זה חונק.

ותודה ענקית על העצות של הדמויות. את השמות של ארז ואורן תכננתי היטב היטב, הם בכוונה דומים, גם בשביל ההמשך וגם בשביל המסר. ואף על פי כן. הייתי צריכה לצייר שני עצים, מעניין אם זה היה עוזר.

ויופי שאת חושבת שאפשר להשאיר את המשפט. אולי רק אוריד את ההתחלה העודף ספרותית.
לילה טוב!

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
הצחקת אותי. שום מדרגה! פשוט יצאתי קצת מעצמי לאנשים סביב.
עשית את זה יופי! ויותר מזה, מרגיש לי שכשאת "דמות מפתח" או מספרת כאילו את הגיבורה הראשית, זה יותר מעורבב ומפטפט ופחות מתנסח יפה, הסגנון עכשיו וההגשה כמה רמות מעל! בלי לגרוע מהקודמים.

• הוסף לסימניות
נהניתי מאוד!
לנהוג עם מישהו 'בכפפות של משי' הכוונה לעדינות ורכות. לכאורה התכוונת יותר ל'זהירות', ולכן מתאים יותר 'ללכת על קצות האצבעות' כפי שכתבת לאחר מכן. אולי אפשר גם 'מהלכים על ביצים'. אני מעדיפה 'על קצות האצבעות'. לטעמי זה יפה ומתאים...
מחכה להמשך! מסקרן מה קרה הלאה, ואיך כל אחת מהדמויות התמודדה עם זה.

• הוסף לסימניות
גם לכתוב עד גבול מסוים זה קוצץ כנפיים ומציק. בכלל גבולות בדברים יצירתיים זה חונק.
נראה לי שהאורך הוא לא באמת בעיה. אלא שבדרך כלל מצפים מפוסט שיהיה יותר קצר, וגם הקריאה מול מסך היא הרבה פחות נוחה.
אך באופן מהותי, כשתכתבי נניח ספר בע''ה, זה יתקבל אחרת. זה סוג של כתיבה, שיש לה את היופי שלה.
לכן נראה לי שלא כדאי שתנסי לקצץ, אלא במקום שאת מרגישה בקריאה חוזרת (לאחר זמן), שהתיאור ארוך מידי.

• הוסף לסימניות
שאלה- כשכותבים סיפורים אמיתיים.. הסוף לא תמיד טוב. מה לעשות! בשמים הטוב והרע הוא רק טוב, אך בעיניים שלנו.. אנחנו רוצים טוב נגלה ומוחשי.
השאלה- מי מתיר לי לכתוב סיפורים מהסוג הזה?
הקורא האומלל רוצה סוף טוב נכון? אולי צריך לצאת מהמציאות לעולם שכולו טוב. מה נכון לעשות?

• הוסף לסימניות
שאלה- כשכותבים סיפורים אמיתיים.. הסוף לא תמיד טוב. מה לעשות! בשמים הטוב והרע הוא רק טוב, אך בעיניים שלנו.. אנחנו רוצים טוב נגלה ומוחשי.
השאלה- מי מתיר לי לכתוב סיפורים מהסוג הזה?
הקורא האומלל רוצה סוף טוב נכון? אולי צריך לצאת מהמציאות לעולם שכולו טוב. מה נכון לעשות?
אחד הרעות הם הסוף הטוב של כל סיפור.
צריך לדעת להתמודד עם סוף רע. ואם קשה ללמד את הקורא להתמוד. לספר איך התמודד גיבור הסיפור עם הבעיה. לא להעלים. לא הכל סוף טוב. זו אחת הבעיות בסיפורים.
זה לא רק בסיפורים. אלא גם בחינוך להשגחה פרטית הברורה שאנחנו מובלים על ידה. הרבה מחנכים שתמיד צריך להיות טוב בסוף. צריך לדעת שלא תמיד זה כך. הקב"ה יודע מה טוב. ואנחנו מאמינים שהוא עשה את הטוב, כאן או שם. אנחנו לא רואים תמונה שלימה.

• הוסף לסימניות
אבל אני חוששת, שכשיהודי/ה כבר יושב לקרוא סיפור
הוא רוצה קצת שקט נפשי
איזה עולם קסום
נו בועה שיהיה
הוא לא רוצה זירה נוספת
סוחטת דם יזע ודמעות
יש לו מספיק מכל זה בחיים האמיתיים, ובא איזה סופר ומטלטל אותו בסיום קטסרופלי?
זה לא התעללות?
בגלות הזו צריך רק סמי הרגעה לא טלטלות.
הלוואי וה' ייתן לי עצה איך לכתוב את הסוף שלו נכון.
שנצא עם אמונה. אמונתך בלילות.
כי באמת הכל טוב
רק כאן בעיניים שלנו.. זה נראה מפלצתי לפעמיים.
אבל אצל ה' אין מפלצות הכל טוב.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....