- הוסף לסימניות
בגלל סיבות בריאות המליצו לי לאכול כבד בהמה דווקא, אין לי מושג איפה משיגים את זה בהכשר של קהילות\הבד"ץ\הרב לנדאו, למישהו יש מושג איפה? באיזה מחיר? וכמובן מה הערך התזונתי (ז'תומרת הק"ל חבל כבר גם להשמין...
)?
נכתב ע"י שושיה;919408:בגלל סיבות בריאות המליצו לי לאכול כבד בהמה דווקא, אין לי מושג איפה משיגים את זה בהכשר של קהילות\הבד"ץ\הרב לנדאו, למישהו יש מושג איפה? באיזה מחיר? וכמובן מה הערך התזונתי (ז'תומרת הק"ל חבל כבר גם להשמין...)?
נכתב ע"י GRN;919482:לפי מה שידוע לי זה חלק יקר, ולפי מה שזכור לי מהילדות זה טעיםםםםםם.
נכתב ע"י שלמה;919669:כבד עגל חלב הוא טעים יותר (הצבע שלו חום ורוד), אבל המחיר שלו בהתאם.
יש כמה מקומות גדולים ששוחטים בקר בכשרויות שונות ובחלקן מהודרות. תנובה בבית שאן, דאבאח בצפון ואולי גם בחולון.
לא אכנס לנושא של ההנחיה הרפואית.
כבד הוא פילטר של הדם. נכון שהכבד בקר מלא בהמוגלובין, אבל יש בו גם רעלים...
באם מחפשים ברזל, ישנם עוד דברים שעשירים בברזל נספג, כמו הטחינה שהזכרת. (יש בזה כמה סוגים, איכותיות שונות).
נכתב ע"י תילתן;919452:כבד בהמה זה לא נשמע משהו טוב, את צריכה כבד בקר, זה נשמע הרבה יותר טוב.
משיגים את זה אצל כל קצב בכל הכשר שאת רוצה.
המחיר כפי שידוע לי די זול מפני שזה חלק לא כ"כ מבוקש.
לדעתי, הערך התזונתי תלוי איך את צורכת אותו רק צלוי על האש, כמו כל חלק אחר של הפרה.
מטוגן בשמן עם המון בצל מטוגן ליד, זה משמין
יש עוד שאלה שלא שאלת וזה מה הטעם, אני אספר לך שזה בטעם ובמרקם של סוליית נעל ישנה. אבל כאשר יש מחסור בברזל...אוכלים גם סוליות נעליים![]()
נכתב ע"י שושיה;919685:מתי טעמת, אם יורשה לי לשאול, סוליית נעליים ישנה?![]()
נכתב ע"י תרצה;920093:לגוף של כל אחד יש תגובות אחרות, ולכן לא ראוי לתת עיצות באופן נחרץ "אל תקחי .... קחי רק..." יש להניח שמי שיעץ לשושיה לקחת כבד בהמה מכיר ויודע מה הבעיה שלה, וכיצד הגוף שלה מגיב לכל הדברים האחרים, ולפי זה יעצו לה לקחת דווקא את זה. אין טעם ואפילו אסור לשכנע אותה לקחת משהו אחר.
האם אתם רוצים לקחת על עצמכם את האחריות לתוצאות?!
ביקשו מכם לומר איפה משיגים את הכבד - תענו על מה שבקשו. למה לתת עיצות אחרות?
(אפשר בדרך אגב להעיר/להאיר שידוע לכם שעניין פלוני עשוי להעלות את הברזל. אבל מכאן ועד להפחיד שכבד מכיל רעלים ועוד כל מיני דברים - חכמים הזהרו בדבריכם!)
אין לי מושג איפה משיגים את הכבד המדובר, מה שאני כן יודעת זה, על קרובות משפחה שלי שניצלו מקבלת מנות דם בעקבות אכילה של הכבד הזה.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים