כבד בהמה-איפה משיגים?

• הוסף לסימניות
בגלל סיבות בריאות המליצו לי לאכול כבד בהמה דווקא, אין לי מושג איפה משיגים את זה בהכשר של קהילות\הבד"ץ\הרב לנדאו, למישהו יש מושג איפה? באיזה מחיר? וכמובן מה הערך התזונתי (ז'תומרת הק"ל חבל כבר גם להשמין...:p)?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שושיה;919408:
בגלל סיבות בריאות המליצו לי לאכול כבד בהמה דווקא, אין לי מושג איפה משיגים את זה בהכשר של קהילות\הבד"ץ\הרב לנדאו, למישהו יש מושג איפה? באיזה מחיר? וכמובן מה הערך התזונתי (ז'תומרת הק"ל חבל כבר גם להשמין...:p)?

כבד בהמה זה לא נשמע משהו טוב, את צריכה כבד בקר, זה נשמע הרבה יותר טוב.
משיגים את זה אצל כל קצב בכל הכשר שאת רוצה.
המחיר כפי שידוע לי די זול מפני שזה חלק לא כ"כ מבוקש.
לדעתי, הערך התזונתי תלוי איך את צורכת אותו רק צלוי על האש, כמו כל חלק אחר של הפרה.
מטוגן בשמן עם המון בצל מטוגן ליד, זה משמין:p:p

יש עוד שאלה שלא שאלת וזה מה הטעם, אני אספר לך שזה בטעם ובמרקם של סוליית נעל ישנה. אבל כאשר יש מחסור בברזל...אוכלים גם סוליות נעליים:cool:

• הוסף לסימניות
לפי מה שידוע לי זה חלק יקר, ולפי מה שזכור לי מהילדות זה טעיםםםםםם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GRN;919482:
לפי מה שידוע לי זה חלק יקר, ולפי מה שזכור לי מהילדות זה טעיםםםםםם.

אני לא יודע מתי הייתה הילדות שלך :confused: בילדות שלי וגם היום זה דבר זול.

תוכלי לראות את המחיר היום בקישור המצורף ללא קשר להכשר ולהשוות שם עם חלקים אחרים.
http://market.zap.co.il/productcard.aspx?modelid=16489

טעים, על טעם וריח.....

אולי אכלת בילדות כבד אווז, זה באמת מאוד יקר וגם טעיםםםםםםםםםםםם:):)

• הוסף לסימניות
כבר חשבתי להתפנק...
עדיף לאכול טחינה במקום?:mad:
טוב, אז אם ככה, יש למישהו מתכון לכבד של פרה (אין של עגל???)משהו אכיל?

• הוסף לסימניות
כבד עגל חלב הוא טעים יותר (הצבע שלו חום ורוד), אבל המחיר שלו בהתאם.
יש כמה מקומות גדולים ששוחטים בקר בכשרויות שונות ובחלקן מהודרות. תנובה בבית שאן, דאבאח בצפון ואולי גם בחולון.
לא אכנס לנושא של ההנחיה הרפואית.
כבד הוא פילטר של הדם. נכון שהכבד בקר מלא בהמוגלובין, אבל יש בו גם רעלים...

באם מחפשים ברזל, ישנם עוד דברים שעשירים בברזל נספג, כמו הטחינה שהזכרת. (יש בזה כמה סוגים, איכותיות שונות).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלמה;919669:
כבד עגל חלב הוא טעים יותר (הצבע שלו חום ורוד), אבל המחיר שלו בהתאם.
יש כמה מקומות גדולים ששוחטים בקר בכשרויות שונות ובחלקן מהודרות. תנובה בבית שאן, דאבאח בצפון ואולי גם בחולון.
לא אכנס לנושא של ההנחיה הרפואית.
כבד הוא פילטר של הדם. נכון שהכבד בקר מלא בהמוגלובין, אבל יש בו גם רעלים...

באם מחפשים ברזל, ישנם עוד דברים שעשירים בברזל נספג, כמו הטחינה שהזכרת. (יש בזה כמה סוגים, איכותיות שונות).

יש לי בעיה בדם (שאין זה המקום לפרט, אם זה דווקא חשוב, אשלח באישי;)) ואחרי התיעצויות עם גורמים גדולים אמרו לי שיש בכבד הזה כמות מדהימה של ברזל ואם לא עלי לאכול כמות גדולה של אבוקדו בכל יום, אני דווקא אוהבת, אבל הגוף שלי לא אוהב... מי יודע לאיזה מימדים אתפח...
הקטע הוא שהגוף שלי גם כמעט לא קולט וויטמינים, ואני זקוקה להם מאוד, ולכן דווקא הכבד הזה (והדגישו לי לא של עוף כי הוא קטן על כמות הברזל שאני זקוקה לו) יכול לתת לי לפחות את המינימום כדי שאוכל להתקיים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תילתן;919452:
כבד בהמה זה לא נשמע משהו טוב, את צריכה כבד בקר, זה נשמע הרבה יותר טוב.
משיגים את זה אצל כל קצב בכל הכשר שאת רוצה.
המחיר כפי שידוע לי די זול מפני שזה חלק לא כ"כ מבוקש.
לדעתי, הערך התזונתי תלוי איך את צורכת אותו רק צלוי על האש, כמו כל חלק אחר של הפרה.
מטוגן בשמן עם המון בצל מטוגן ליד, זה משמין:p:p

יש עוד שאלה שלא שאלת וזה מה הטעם, אני אספר לך שזה בטעם ובמרקם של סוליית נעל ישנה. אבל כאשר יש מחסור בברזל...אוכלים גם סוליות נעליים:cool:

מתי טעמת, אם יורשה לי לשאול, סוליית נעליים ישנה?:cool:

• הוסף לסימניות
זריקות ברזל - לא יותר פשוט? זה מה שאני יודעת שנותנים לנשים שהברזל שלהם ירוד נורא.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שושיה;919685:
מתי טעמת, אם יורשה לי לשאול, סוליית נעליים ישנה?:cool:

בילדותינו חויבנו לאכול כבד פרה, בגלל הברזל כמובן.
עצמנו עיניים הכנסנו לפה ובלענו. פתחנו עיניים ושאלנו אחד את השני
'נו איך?' כולם ענו במקהלה כמו לאכול סוליית נעל...זה המקור

• הוסף לסימניות
חוץ מהטעם הזוועתי לטעמי של הכבד בקר,
צריך לקחת בחשבון שאולי ברזל יש שם-
אבל המון רעלים ודברים מזיקים לגוף נכנסים ביחד.
כבד זהו האיבר שמנקה את גוף הבהמה מכל הרעלים והאנטיביוטיקות והזריקות וכו' וכו'...
לא הייתי רוצה להכניס הכל אלי...
גם במחיר של תוספת ברזל!!!!!

תנסי לאכול הרבה נבטים, ולהנביט בבית זה ממש כיף!
גם אספסת זה מלא ברזל, יש כדורים של זה בחנויות טבע.

חלבון מלא: דגנים+קטניות.

בהצלחה ובריאות שלמה תמיד!

• הוסף לסימניות
גם אני סבלתי מרמת ברזל נמוכה מאד! מאד! מאד! וגם מחסני הברזל היו מאד נמוכים.
הצלחתי להעלות בעזרת ברזל צמחי [בנוזל]
אח"כ התשמשתי ב3 כדורי ברזל [טבעי] + המון כבד עוף [לפחות 3 פעמים בשבוע].
ותוך חודש ב"ה הברזל עלה ממש!

הדגשה: כמובן תחת יעוץ תזונאית + בדיקות דם!

• הוסף לסימניות
בקשר לטעם:
הכל תלוי איך מכינים...
מתכון מוצלח/לא מוצלח...
אם מכינים את זה טוב - זה טעים מאוד. ואם לא - אז לא. (וכמובן שהכל בסייעתא דשמיא).
מנסיון.

• הוסף לסימניות
לתשומת לב, כבד של פרה הוא ממש כבד!
העיכול שלו לא קל,
הוא עלול ליצור חסימות מעיים.

אם לא אכפת לך אפילו טעם של סוליית נעליים- אפשר לשתות בורשט.
סלק הוא פצצת ברזל. ושתיה יומיומית (וכשמתרגלים- זה לא נורא) מעלה את הברזל פלאים, ללא שום תופעת לוואי.

לבריאות.

• הוסף לסימניות
לגוף של כל אחד יש תגובות אחרות, ולכן לא ראוי לתת עיצות באופן נחרץ "אל תקחי .... קחי רק..." יש להניח שמי שיעץ לשושיה לקחת כבד בהמה מכיר ויודע מה הבעיה שלה, וכיצד הגוף שלה מגיב לכל הדברים האחרים, ולפי זה יעצו לה לקחת דווקא את זה. אין טעם ואפילו אסור לשכנע אותה לקחת משהו אחר.
האם אתם רוצים לקחת על עצמכם את האחריות לתוצאות?!
ביקשו מכם לומר איפה משיגים את הכבד - תענו על מה שבקשו. למה לתת עיצות אחרות?
(אפשר בדרך אגב להעיר/להאיר שידוע לכם שעניין פלוני עשוי להעלות את הברזל. אבל מכאן ועד להפחיד שכבד מכיל רעלים ועוד כל מיני דברים - חכמים הזהרו בדבריכם!)
אין לי מושג איפה משיגים את הכבד המדובר, מה שאני כן יודעת זה, על קרובות משפחה שלי שניצלו מקבלת מנות דם בעקבות אכילה של הכבד הזה.

• הוסף לסימניות
לי זכור הכבד בקר מאנגליה כמעדן. הייתי צולה אותו בגריל עם רוטב מיוחד וזה היה מעדן.
כנראה שהכל תלוי באמת במתכון ואולי גם בגיל הפרה. כמו בכל בשר, ככל שהבקר או העוף זקן יותר, הבשר יותר יבש וגומי

• הוסף לסימניות
תרצה- צודקת.
תיקנתי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תרצה;920093:
לגוף של כל אחד יש תגובות אחרות, ולכן לא ראוי לתת עיצות באופן נחרץ "אל תקחי .... קחי רק..." יש להניח שמי שיעץ לשושיה לקחת כבד בהמה מכיר ויודע מה הבעיה שלה, וכיצד הגוף שלה מגיב לכל הדברים האחרים, ולפי זה יעצו לה לקחת דווקא את זה. אין טעם ואפילו אסור לשכנע אותה לקחת משהו אחר.
האם אתם רוצים לקחת על עצמכם את האחריות לתוצאות?!
ביקשו מכם לומר איפה משיגים את הכבד - תענו על מה שבקשו. למה לתת עיצות אחרות?
(אפשר בדרך אגב להעיר/להאיר שידוע לכם שעניין פלוני עשוי להעלות את הברזל. אבל מכאן ועד להפחיד שכבד מכיל רעלים ועוד כל מיני דברים - חכמים הזהרו בדבריכם!)
אין לי מושג איפה משיגים את הכבד המדובר, מה שאני כן יודעת זה, על קרובות משפחה שלי שניצלו מקבלת מנות דם בעקבות אכילה של הכבד הזה.

זו בדיוק הבעיה, אני רוצה להמנע מקבלת דם ח"ו...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה