- הוסף לסימניות
יש למישהו מתכון?
לא עם הרוטב עם הפטריות, משהו אחר.
לא עם הרוטב עם הפטריות, משהו אחר.
נכתב ע"י תמנתי;1442204:עשיתי איזה מתכון שהמצאתי ברגע, ויצא די מדהים.
כבדים ברוטב משמישים
כבר מביאה את המתכון
נכתב ע"י Shellykaz;1442245:בתור חובבת כבד מושבעת,
חמותי נתנה לי מתכון בקלי קלות ומחוסל מידית (חבל שאסור לי לאכול...)
מטגנים בצל קצוץ על אש נמוכה, במקביל מערבבים כוס מים+כף אבקת מרק עוף+כף קמח והבצל מטוגן שופכים לתוך הסיר.
מביאים לרתיחה ולאחר מכן מכניסים את הכבדים לבישול של 10 דקות תוך ערבוב תמידי.
הרוטב במתכון הזה זה ה-דבר!
נכתב ע"י שושיה;1442256:נשמע מעולה, נורמלי על מצע פירה?
נכתב ע"י שושיה;1442210:איפה מוצאים משמשים עכשיו?![]()
נכתב ע"י תמנתי;1442283:מישמישים בסירופ
נכתב ע"י תמנתי;1442323:זה המתכון:
400 גר כבדים
2 עלי חסה [לקישוט, אז לא חובה]
2 בצלים גדולים, פרוסים לחצאי עיגולים.
1 כף דבש
2 שיני שום כתושות
לרוטב:
מיץ מ- 1 קופסה גדולה של אפרסקים/משמשים בסירופ [לשמור את המשמשים/אפרסקים]
2 כפות מיץ לימון
1/4 כפית חרדל
1 כפית סוכר
2 שיני שום כתושות
1 כף דבש.
אופן ההכנה:
1. פורסים את הבצלים, טובלים בביצה ובקמח [אני משתמשת במלא] ומטגנים עד שמזהיב.
2. מטגנים את חתיכות הכבד, השום והדבש כ- 5 דקות.
3. מסדרים יפה על מגש הגשה את העלי החסה, מעל זה בקצוות את הבצלים המסולסלים
4. את המשמשים/אפרסקים שנשארו, מסדרים יפה צמוד לבצל ובאמצע מסדרים יפה את הכבדים.
5. הכנת הרוטב: מערבבים את כל מרכיבי הרוטב במערבל מזון או בלנדר מוט.
6. יוצקים מעל לכבדים את רוטב המשמשים/אפרסקים.
אני מגישה את זה על תבנית ארוכה מלבנית.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים