כדאיות מיחזור

• הוסף לסימניות
לקחתי את המשכנתא הזו לפני כ 4 שנים ואשמח לדעת אם כדאי לי למחזר אותה או את חלקה(אם זה אפשרי)
הסכום המקורי היה 860K ונותר 809Kאחרי 4 שנים
אשמח מאוד לעצה כי אני לא מבין בזה כלום
1716230119007.png

• הוסף לסימניות
לכאורה מהיכרות קטנה מאד של השוק כרגע, מה שיש לכם זה מצויין ממש ואין מה לגעת.
אכן אם יש לכם כסף זמין תחזירו חלק מההלוואה ע"מ לקצר תקופה, במיוחד בחלק הצמוד מדד שבו הקרן כל הזמן עולה, כפי שאתם רואים בעצמכם שכרגע היתרה בחלק הראשון היא יותר גבוהה ממה שהיה כשלקחתם את ההלוואה.

• הוסף לסימניות
לקחתי את המשכנתא הזו לפני כ 4 שנים ואשמח לדעת אם כדאי לי למחזר אותה או את חלקה(אם זה אפשרי)
צפה בקובץ המצורף 1657326
הייתי בודק מתי העדכון של המצ.
ואולי בכל מקרה בודק למחזר אותו ועל הדרך בודק מה יתנו מלצ במקום הפריים.
בודק

• הוסף לסימניות
בודק
יש עוד נקודה
בדירה אמור להיות תמא 38 ויתכן מאד שאחרי אני ירצה למכור השאלה אם שווה הטררם בשביל שנה שנתיים או לחכות למכיה בשביל משכנתא חדשה

• הוסף לסימניות
צפה בקובץ המצורף 1657326
יש לכם הרבה במ"צ בעוד שנה הוא צריך להתייקר לכם משמעותי תעלו את הדדף הבא ותקבלן תשובה מדויקת יותר

• הוסף לסימניות
צפה בקובץ המצורף 1657326
כפי שכבר כתבו היועצים התותחים לפני - כנראאה קיבלת את המ"צ בעוגן של +3.6 ולכן לאחר תאריך השינוי הריבית תהיה כמעט בוודאות יותר מ-5 וצמודה למדד...
כך שהשיקול של להמתין לאחר גמר התמ"א - אפשר להוריד מהשולחן.
נשאר מקסימום שנה וקצת לדחות את המחזור, בכלל לא בטוח שאם תמתין עד אז תקבל דברים יותר טובים מהיום.
אסכם במילה אחת
הייתי בודק

• הוסף לסימניות
ומה לגבי שאר ההלואה האם למחזר גם אותה
אם ניתן בכלל למחזר רק את החלק הבעיתי

• הוסף לסימניות
ומה לגבי שאר ההלואה האם למחזר גם אותה
אם ניתן בכלל למחזר רק את החלק הבעיתי
ניתן

• הוסף לסימניות
הי
יכולים לתת לי כיוון לאיזה ריביות לשאוף בבנק לפי הסכומים האמורים
הדירה שווה כיום כ-1.7 מ' יתרת משכנתא כיום 809 א' ש"ח
תודה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

אשכולות דומים

אשמח לחוות דעת מה כדאי לעשות
יש לי הצעה מיחזור חיצוני טובה והצעה פנימית פחות טובה אבל בפנימית יש לי גם מסלול של קלצ שקיים עם ריבית 4% שאם אני עושה מיחזור פנימי אני לא נוגעת בו אבל במיחזור חיצוני לא אפשרי להשאיר את זה ככה (נתנו לי שליש קלצ של 4.5)

ההצעה שנתנו לי בפועלים מחזור פנימי:
93000 שח במשתנה לא צמודה כל 18 חודשים עוגן פלוס 1.1 נכון להיום מציג ריבית כוללת של 4.64 אחוז לתקופה של 180 חודשים
77000 שח בריבית פריים מינוס 0.5 לתקופה של 180 חודשים
137000 שח בריבית קבועה לא צמודה של 4.76 אחוז לתקופה של 180 חודשים.

ויש את המסלול הקיים 81000 קלצ ל22 שנה בריבית 4%

ההצעה החיצונית מבנק לאומי: (מזרחי אמרו לי שהם לא יכולים להתחרות מול הצעה כזו)
135000 קבועה לא צמודה ל180 חודשים 4.5% (15 שנה)
132500 פריים-0.6% ל180 חודשים (15 שנה)
132500 משתנה לא צמודה כל שנתיים עוגן פלוס 0.99 ל14 שנה

מה אומרים? (מתלבטת מאוד לגבי לקיחת המשכנתא החיצונית- נראה לי יותר טובה למרות שאין לי את הקלצ של ה4%)

(מה שיש לי כרגע ואני רוצה למחזר:
135867 קבועה צמודה ריבית 3% ל22 שנה
75721 פריים מינום 0.25 ל22 שנה
81,872 קבועה לא צמודה ריבית 4% ל22 שנה
91,592 משתנה צמודה 3.850% ל22 שנה)

תודה רבה!

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה