כללי כדאי ללמוד עיצוב ?

• הוסף לסימניות
שלום לכולם
שמי דוד, 25 נשוי + 2

אציג את הבעיה בקצרה ככל שאוכל, ואשמח מאוד לתגובות:

מאז שאני זוכר את עצמי, היה לי משיכה לתחום העיצוב, לאו דווקא הגרפי. יש לי חוש אסתטי די מפותח, ותמיד אהבתי להסתכל על עיצובים גרפיים בעיתון, בתים יפים, עיצוב פנים מעניין.

מכיוון שאדריכלות לא כל כך מתאים לי, ועיצוב פנים- גם לא, מסיבות רבות, חשבתי ללמוד את העיצוב הגרפי, ואולי להמשיך בתלת מימד/אנימציה/עריכת וידאו. כמובן שאני רוצה ללמוד במקום הכי מקצועי באווירה חרדית.
עשיתי מבחן תי"ל, לפי התוצאות - מאוד מתאים לי עיצוב גרפי.

החשש הגדול שלי הוא שלא אצליח להתמיד בזה, ואסביר, אין ספק שמה שאוהבים, מסוגלים להתמיד בו לאורך זמן, לקרא ספר טוב –מי שאוהב, יכול להעביר שעות בלי לשים לב. מאידך, אולי ברגע שזה הופך למחויבות, עבודה, (ואפילו שמשלמים על זה) זה הופך מתחביב למטלה ועול.
יש לי קרוב משפחה גרפיקאי, ואף פעם לא הבנתי איך הוא מסוגל לשבת כ"כ הרבה זמן, איך לא נמאס לו.
אשמח לשמוע מהגרפיקאים/יות היותר ותיקים, וגם מה"טריים" איך הם הסתדרו עם הנקודה הזאת, אם אין להם "קוצים" מלשבת כל כך הרבה זמן, ואם לא קשה להתמיד.

ראיתי שרשורים קודמים בעניין ועדיין אשאל:
לאור מצב השוק כיום, אתם ממליצים ללמוד גרפיקה/תלת מימד/אנימציה ? מהם הקשיים העיקרים בהתחלה ובהמשך?

טיפים יתקבלו בברכה.
תודה מראש לעונים,
דוד

• הוסף לסימניות
אוהב? לך על זה
לא אוהב? אל...

(בדיעבד, לא צריך מבחן כדי לדעת אם כן או לא)

בהצלחה.

• הוסף לסימניות
כבר 7+ שנים מאז התחלתי את לימודיי במקצוע (סיימתי לפני 3 שנים, כיום בעלת סטודיו לעיצוב) ועוד לא הצליחו להשניא אותו עלי :).
ודאי, יש את הימים שקמים בבוקר ואין חשק/מוזה/כוח.
אבל גם בימים אלו אני מודה לקב"ה שבחרתי במקצוע הזה, ולא חלילה (מילר, מחילה...) ראיית חשבון, יעוץ מס, ביטוח פנסיוני ושאר מקצועות מהז'אנר, שהם באמת (מה לעשות) משעממים ויבשים.

אני יכולה לספר לך שיש ימים שבהם אני עסוקה בסקיצות שמאוד מעניינות אותי - בימים האלה קשה להזיז אותי מהפוטושופ. גם כשמבחינת הלקוח זה כבר מושלם, מבחינתי זו יצירה שלי לכל דבר ואני אמשיך לעבוד עליה עד שזה יהיה מושלם גם בעיניי.

לגבי מצב השוק, השוק רווי בכל תחום, וכמו בכל תחום צריך 2 תנאים עיקריים להצלחה: כישרון (20%) ומוכנות להשקיע (80%). גם ויטמין P יועיל כמובן.

• הוסף לסימניות
דבראשון שאלה מצויינת ;)))

קודם כל קח בחשבון שאין כזה דבר ללמוד וישר לעשות מזה כסף, מדובר כאן בהשקעה שתיקח זמן לאט לאט ואתה תהיה בתוכו בע"ה, (לא שאני שולל אפשרות לעשות מזה כסף על ההתחלה, רק צריך לקחת את זה בחשבון),

לגבי המשיכה שלך לעיצוב, זה נכון ללכת על דבר שנמשכים, בפרט אם אתה רואה שיש לך את הכישורים, גם אני מאז שאני זוכר את עצמי מאוד אהבתי עיצובים וכו וכו' (צ'אל ת'חברים ש'לי :D)

לשבת על המחשב כ"כ הרבה זמן :
זה כבר בעיה בפני עצמה, גם אם יש לך את כל הכישורים שבעולם, אם לא תוכל לשבת על המחשב הרבה זמן, לילות וכד', הסיכוי קטן, למרות שיש גרפיקאים כאלה, אבל ע"פ רוב הם חפיפניקים.

לגבי המצב בשוק, ראית תחום שאין בו הרבה בעלי מקצוע ?
אם תתמיד ותוציא עבודות יפות מובטח לך פרנסה מזה, בעזרתו ית'.

יש איזשהו משברון בסיום הקורס (פחות או יותר) שאתה רוצה כבר יאל'ה לעשות מזה כסף, ומצד שני אתה עדיין לא כ"כ שולט , אין לקוחות, או שיש אבל לקוחות שמשתמשים איתם רק בהתחלה, (עיין באשכולות על לקוחות, ותראה נחת...:mad:) אבל עוברים את זה.

בהצלחה!!!

• הוסף לסימניות
למי שאוהב את אני מבטיחה ---זה לעולם לא נמאס!
כמובן כנאמר לעיל יש ימים שזה מבאס אותך ולא כ''כ הולך כמו שדמינת שיצא מדהים!ואז,עוזבים קצת ת'עכבר מנקים ת'מוח ומרפים !מנסיון!יום אח''כ יוצא דברים טובים!
בטור אחת שעוסקת בתחום לא במיוחד לפרנסה אלא כהובי ממש!אני אומרת, מי שאוהב את זה כלום לא יעזור הוא ישקיע -הוא יצליח!
הרי מה עושה אומן לאומן?
החיבור למקצוע!
ואם יש לך את זה באמת אז...קדימה!

• הוסף לסימניות
אם יש לך את זה ואתה מאמין בעצמך לך על זה. לא משנה כמה השוק רווי אם אתה חושב ובטוח שאתה תשקיע כל מה שאתה יכול כדי להצליח אתה תצליח.
הרבה הצלחה בכל בחירה.

• הוסף לסימניות
המון הצלחה!!!
עוד נבוא ללמוד אצלך....

• הוסף לסימניות
גם אני חושבת שאם אתה אוהב את התחום, זה לא ימאס, אני עובדת במקצוע שהוא "בן דוד" של הגרפיקה- בעריכת סרטים, יש ימים שאני מסוגלת לשבת עד השעות הקטנות של הלילה (ליתר דיוק של הבוקר) וא"א להזיז אותי מהכסא.
בד"כ אם אין לי חשק לשבת על המחשב, זה לווא דווקא בגלל המקצוע אלא יכול לנבוע מסיבות שונות אחרות, שאני לא חושבת שעבודה אחרת היתה מועילה.
רק חשוב שתזכור, מעבודה כמו גרפיקה או עריכת וידיאו, בתור עצמאי בתחילה קשה מאד, עד שנכנסים לשוק, וצוברים קהל לקוחות, אבל, אני חושבת שברוב התחומים זה כך, לכל המקצועות כמעט, דורשים X שנים ניסיון.
אבל, כשרון, ידע, למידה והרבה הרבה סבלנות יצעידו אותך אל ההצלחה!!!

• הוסף לסימניות
אני נדהם ממהירות התגובות !!
תודה על העידוד !!
דוד

• הוסף לסימניות
קוצים, נמאס???? על מה אתה מדבר?
רחוק מזה! מאתגר, מפתיע, כל יום והיצירתיות החדשה שלו, רק צריך להיות משוגע לדבר, המון כשרון,מעוף וקריאיטיב פורה, כי אם יש לך את זה- אז זה ירוץ....

• הוסף לסימניות
בהזדמנות, כדאי לתקן את הניק ל-secret.

• הוסף לסימניות
יש שלש חלקים:
א. הביקוש - צריך לבדוק בכל מקצוע שתיכנס אליו אם יש לו ביקוש בשוק, אחרת זה לא יהיה לך רווחי.
ב. ההתאמה - שיתאים לאופי שלך.
ג. ההתחדשות והשחיקה. בכל עבודה - גם כזאת שאוהבים - יש שחיקה מסויימת, וצריך לדעת איך להימנע ממנה (רמז: להתחדש ולהשתדרג כל הזמן, וגם לא לעבוד בלחץ).

בהצלחה.

• הוסף לסימניות
צודקת.
אפשר לשנות בכלל?

• הוסף לסימניות
מהירות התגובות מושפעת בקורלציה ישירה ממצב הרוויה בשוק ;)

• הוסף לסימניות
אני קרוב לעשרים שנה בתחום, עובד כמעט כל יום ואף פעם לא נמאס.
להיפך. אשתי מכריחה אותי לכבות מחשב באשמורת הבוקר.... :)

• הוסף לסימניות
אני אכתוב לך משהו שונה ממה שכתבו עד עכשיו, דווקא לאור המשפט שכאילו לא כ"כ חשוב בתוך מה שכתבת, אבל לי נראה מכריע בבחירת מקצוע כעיצוב גרפי...

גם אני כמו רבים כאן יכולה לשבת על המחשב ימים ולילות, שעות על גבי שעות ללא הפסקה.
אבל, אני יכולה לראות מדבריך שייתכן ואתה לא הטיפוס שמתאים לו לשבת שעות במקום אחד...
את אותו משפט ששאלת את קרוב משפחתך הגרפיקאי בעלי שואל אותי כמעט מידי יום בניסוח זהה לחלוטין. המשפט הזה לוקח לדעתי את כל האהבה שלך לעיצוב למקום אחר. מניסיוני האישי - אנשים ששואלים שאלה כזו לא בנויים מבחינת האישיות לשבת כ"כ הרבה זמן במקום אחד.

אני חושבת שדווקא כן כדאי לך לנסות ולברר על תחומי עיצוב אחרים שלא מחייבים אותך לשבת כל היום מול המסך.
אולי כדאי לך לשקול שוב תחומים כמו אדריכלות, עיצוב פנים, אדריכלות נוף, עיצוב מוצר וכדו'.
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
תגידו, אני צודקת ש... מי ש"יש לו את זה" לומד לבד? וב"ה יודע לא פחות ממי שלמד קורס...
כמה לומדים עצמאיים ראינו בתחום (יש המון בפורום ו...גם אני הקטנה...). ואני מכירה אישית כמה וכמה שלמדו ו... אין להם את זה, מה לעשות?
אז האם הגישה שלי צודקת? או שגם אותי אתם שולחים מחר לקורס?;)

בקיצור- ההמלצה שלי זה לנסות לעצב, לראות איך הולך, למשש את השטח... ואם יש לך את זה- זה ירוץ בע"ה...

• הוסף לסימניות
שיר, אני מסכימה איתך לגבי נחיצות הכישרון, אבל חושבת שלימודים מעשירים ומנתבים אותו לכיוון מקצועי יותר.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה