קטמונים וקטמון הישנה זה שני דברים שונים לגמריי....
רק מי שגדל שם אמור להבין![]()
אצל יהודים, כמו אצל יהודים...הכל מתחיל ונגמר ב - -נדל"ן..קטמונים וקטמון הישנה זה שני דברים שונים לגמריי....
רק מי שגדל שם אמור להבין![]()
תיאור היסטורי לגמרי.אצל יהודים, כמו אצל יהודים...הכל מתחיל ונגמר ב - -נדל"ן..
ברור ההבדל בלי להיות ילידת המקום, רק מבקרת..
קטמונים - שיכוני רכבת ואוכלוסייה חלשה.
קטמון הישנה של אז - אוכלוסייה איכותית וותיקה, בתים מימי תרפפ"ו..
חלק מהבתים ממש עתיקים ללא בנייה לגובה רב
אצל סבתא שלי הקירות היו כל כך עבים שבקיץ הילדים ישנו על אדן החלון -
ועם סוף הרגלים לא הגיעו לסוף החלון..![]()
ותשליך בר"ה עשו אצל השכנים שמתחת לבית שלהם היה מאגר מים..
והיה את היסמין הנפלא שגדל בחצר
ואת "משגב לדך" כשכל אמבולנס שעבר עם סירנה היא הייתה אומרת "בע"ה עוד מעט יהיה עודנ מזל"ט" גם אם באמבולנס שכב אדם עם התקף לב..
והיה את "השטיבלך" והיה איזה אדמו"ר שגר מול משגב לדך וסבתא לקחה אותנו כל ערב שבת לרבנית לקבל ברכה..והיה והיה והיה - את כזונדל רבינוביץ שחיפש יונים ואותו אני בכלל לא מכירה..![]()
כל מה שקשור לאדמור אני יכולה לאמת מול אנשים שממש מקורבים לאדמור זצ"ל ולאדמור כיום.
ולא נראה לי שסיפורים על אנשי קטמון יכולים לגרום לזילזול ולספקות,אני ממש מסוקרנת!!! אפשר גם באישי![]()
אשמח לאישי, בסדר?
@אות לי, בבקשה!
ואל תדאגי לי לגבי הזלזול, זה פשוט לא קיים.
אם תספרי לי באישי, אגמול לך אני בכמה סיפורים בתמורה![]()
טוב, אני מבינה את הרצון לסיפור -מה אישי?? יש כאן מישהו שלא רוצה לקרוא את הסיפור המדובר, שאמור מן הסתם להיות מרתק כמו כל הסיפורים של אות-לי?
אני חייבת לדעת מי את. את מהגדנע 7?ואנוכי הקטנה התכוונתי לומר התאספו נא הקטמונים כמו שאכתוב אשדודים!!!
קטמון אצלי זה הגדנע,החיש,חיל נשים,יותם
אלעזר המודעי,בוסתני וחזקיהו המלך.....
בהמשך היום בטח אזכר בעוד רחובות נשכחים מימי הילדות העליזים.
את מכירה עוד בנין בהגדנע עם חסידים??אני חייבת לדעת מי את. את מהגדנע 7?
השכן הזה הוא מרחוב בניה...אצל יהודים, כמו אצל יהודים...הכל מתחיל ונגמר ב - -נדל"ן..
ברור ההבדל בלי להיות ילידת המקום, רק מבקרת..
קטמונים - שיכוני רכבת ואוכלוסייה חלשה.
קטמון הישנה של אז - אוכלוסייה איכותית וותיקה, בתים מימי תרפפ"ו..
חלק מהבתים ממש עתיקים ללא בנייה לגובה רב
אצל סבתא שלי הקירות היו כל כך עבים שבקיץ הילדים ישנו על אדן החלון -
ועם סוף הרגלים לא הגיעו לסוף החלון..![]()
ותשליך בר"ה עשו אצל השכנים שמתחת לבית שלהם היה מאגר מים..
והיה את היסמין הנפלא שגדל בחצר
ואת "משגב לדך" כשכל אמבולנס שעבר עם סירנה היא הייתה אומרת "בע"ה עוד מעט יהיה עודנ מזל"ט" גם אם באמבולנס שכב אדם עם התקף לב..
והיה את "השטיבלך" והיה איזה אדמו"ר שגר מול משגב לדך וסבתא לקחה אותנו כל ערב שבת לרבנית לקבל ברכה..והיה והיה והיה - את כזונדל רבינוביץ שחיפש יונים ואותו אני בכלל לא מכירה..![]()
הוא ילד משכונת רמות....@יואל ארלנגר
ספר לנו איפה נולדת?
סבתא שלי אם הייתה חיה עד היום הייתה מגרדת היום את הברכה המסורתית - עד 120 שנה..@אות לי
כל סיפורי קטמון שלך העלו לי המון חוויות ילדות .....
מבצע קדש והפלמח הם גם קטמון ?!? יש לי סבתא עתיקת יומין - עד מאה ועשרים בבריאות, משם ממש, שהכירה את כל תושבי קטמון לפני ולפנים. אולי גם את סבתא שלך - אפשר לדעת מי זו??
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים