כיוון המיטות ביחידה להשכרה

• הוסף לסימניות
אני פונה בזאת לקהל היעד של היחידות להשכרה לזוגות צעירים או למעצבות המכירות את דרישות השוק.
האם זה קריטי להקפיד בתכנון על כיוון המיטות צפון-דרום ולא מזרח-מערב בהנחה שאי אפשר לשנות אם רוצים לאחר הבניה. (או שאולי לא מודעים לזה בכלל?)
זה משפיע מאד על ניצול החללים והתחושה המרווחת בדירה.
בשל תנאי השטח הקפדה על כיוון צפון-דרום תיצור חדר שינה ע-נ-ק לעומת סלון ומטבחון קטנים וצפופים.
מה הייתם מעדיפים?

• הוסף לסימניות
עד כמה שידוע לי יש דיעות לכאן ולכאן,
כך שלאיזה כיוון שתשימי יהיה לך על מי לסמוך.

• הוסף לסימניות
ר' חיים קנייבסקי מאד מקפיד על זה
אני אישית הייתי אצל הרבנית קולדצקי והיא אמרה לי להקפיד על זה

• הוסף לסימניות
זה הרי תלוי במנהגי העדות, ולא בטוח שישכרו ממכם רק ליטאים ההולכים בדרך מרן המ"ב והחזו"א, כי הרי רבותינו יוצאי ארצות המזרח נהגו מזרח מערב וכן הרבה מהנוהגים ע"פ דרך החסידות.

• הוסף לסימניות
אני מתכננת המון יחידות דיור, ואף פעם שום לקוח לא דרש ממני להקפיד על כיוונים (פרט ללקוח אחד שרצה כיוונים מסויימים גם לאסלה...)
לא שמעתי שלמישהו היה קשה להשכיר אח"כ את הדירה בגלל כיוונים 'לא נכונים' של ראש מיטה.

(כשאני מתכננת ללקוח עצמו, כיוון המיטות תמיד נלקח בחשבון, לפי דרישת הלקוח!)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י כוכב103;1103460:
זה הרי תלוי במנהגי העדות, ולא בטוח שישכרו ממכם רק ליטאים ההולכים בדרך מרן המ"ב והחזו"א, כי הרי רבותינו יוצאי ארצות המזרח נהגו מזרח מערב וכן הרבה מהנוהגים ע"פ דרך החסידות.
אנחנו חסידים ומקפידים צפון דרום
החזו"א היה מקובל על כולם ויש דברים שכולם נוהגים כמוהו כמו השמיטה בב"ב

• הוסף לסימניות
זה מאד תלוי
אני אישית מכירה זוג משפחה שקרה להם אסון
ואמרו להם לשנות את כיוון המיטות......

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י chayar535;1103464:
זה מאד תלוי
אני אישית מכירה זוג משפחה שקרה להם אסון
ואמרו להם לשנות את כיוון המיטות......
לאיזה כיוון אמרו להם לשנות?

• הוסף לסימניות
צפון דרום
זה תלוי כפי שאומרים.....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י כוכב103;1103460:

יש כאלה שמקפידים דוקא מזרח מערב?
זה ממש חידוש בשבילי!

אגב הנושא של כיוון המיטות ככל הידוע לי מופיע בגמרא ולא קשור למנהגי העדות השונות. אבל אולי אני טועה.

• הוסף לסימניות
ב-2 יחידות שהיינו בעבר שינינו את הכיוון לצפון דרום, לא אמרנו למשכירים כלום,
אמנם זה היה פחות נוח, בהחלט, ובכל זאת

• הוסף לסימניות
אצלנו מקפידים מזרח מערב.
כך שלא תוכלי תמיד להתאים ללקוח...

• הוסף לסימניות
ידוע לי שיש דעות לכאן ולכאן גם בציבור הליטאי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שמשונית;1103478:
יש כאלה שמקפידים דוקא מזרח מערב?
זה ממש חידוש בשבילי!

אגב הנושא של כיוון המיטות ככל הידוע לי מופיע בגמרא ולא קשור למנהגי העדות השונות. אבל אולי אני טועה.

כולם מקפידים לתת את המיטה בין צפון ודרום
השאלה מה הכוונה צפון ודרום - יש בזה מחלוקת גדולה בין הפוסקים.
לפי הפשטנים צפון ודרום זה הראש והמרגלות של המיטה
ולפי המקובלים, הזוהר הקדוש, האריז"ל וחסידויות הנוהגות על פי האריז"ל - הצפון זה צד שמאל, דרום זה צד ימין.

ציטוט מערוך השולחן:
"ודע דהרמב''ם שם כתב דגם לישן אסור בין מזרח למערב אלא בין צפון לדרום, עיין שם. וזהו ממה דאמרינן בריש ברכות: כל ימי הייתי מצטער..., ועל מיטתי שתהא נתונה בין צפון לדרום. והנותן מיטתו בין צפון לדרום הוויין ליה בנים זכרים. והטור לא הזכיר זה, דסבירא ליה שאין זה אלא זריזות בעלמא. והתוספות כתבו שם דזהו רק באשתו עמו, עיין שם. אבל מהרמב''ם מבואר דאפילו לבדו – אסור.

ורבינו הבית יוסף בסעיף ו פסק כתוספות, וכתב שנכון להזהר כהרמב''ם, עיין שם. ואנחנו אין נזהרים בזה, ואנו תופסים כהטור לדינא. ועוד: דיש מחלוקת בין הגדולים אם בין צפון לדרום הכוונה ראשה ומרגלותיה או רוחב המיטה. ולפי זה נפל הך דינא בבירא.

• הוסף לסימניות
רק אני לא שמעתי על עניין הכיוונים מעולם??
( ליטאית שורשית...)

• הוסף לסימניות
תניא אבא בנימין אומר על שני דברים הייתי מצטער כל ימי על תפלתי שתהא לפני מטתי ועל מטתי שתהא נתונה בין צפון לדרום על תפלתי שתהא לפני מטתי מאי לפני מטתי
(ברכות ה: )

מטה שישן בה עם אשתו צריך שתהא ראשה ומרגלותיה זה לצפון וזה לדרום
(שו"ע או"ח סימן רמ)

• הוסף לסימניות
שו"ת אור לציון ח"ב פ"א הלכה א האריך בזה,
ובכף החיים סי' ג' ס"ו הביא בזה את כל השיטות.

• הוסף לסימניות
גם אני לא שמעתי זאת...
וגם לא כדרישה מלקוחות.
(שרובם היו חסידיים, אם זה משנה..)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אברהם;1103733:

כשאתה מצטט מקור מן הגמרא הנמצא בעמוד ב, הרחק את הסוגר השמאלי ברווח אחד כדי שלא ייצא לך סמיילי במקום שלא התכוונת... :)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה