נכתב ע"י צילומנציה;2348339:מצחיק אותי קצת שמכנסים את הבת שלי במקום לכנס אותי... מה, ילדות בנות 17 וקצת , מחליטות האם והיכן תלכנה ללמוד?
נכתב ע"י צילומנציה;2348339:מצחיק אותי קצת שמכנסים את הבת שלי במקום לכנס אותי... מה, ילדות בנות 17 וקצת , מחליטות האם והיכן תלכנה ללמוד?
כן,נכתב ע"י שישיה;2348351:וסתם כך אני לא אוהבת את השיטה של לחנך את ההורים דרך הילדים.
נכתב ע"י עוגת בוקר;2348402:אתן כנראה לא כל כך יודעות מה קורה היום....
יש הרבה בתים פשוטים וטובים שההורים עדיין מהסוג התמים והפשוט של פעם,
לא מודעים למה שקורה היום.
ואז אין ברירה... מסבירים את זה לילדים.
וכבר שמעתי תגובה של אישה טובה ופשוטה,
ששאלו אותה איך היא נותנת לבת שלה (בת 24+ רווקה)
להחזיק אייפון היא הגיבה ב"מה הבעיה בזה?"
וזה באמת מתוך חוסר מודעות.
נכתב ע"י עוגת בוקר;2348402:אתן כנראה לא כל כך יודעות מה קורה היום....
יש הרבה בתים פשוטים וטובים שההורים עדיין מהסוג התמים והפשוט של פעם,
לא מודעים למה שקורה היום.
ואז אין ברירה... מסבירים את זה לילדים.
וכבר שמעתי תגובה של אישה טובה ופשוטה,
ששאלו אותה איך היא נותנת לבת שלה (בת 24+ רווקה)
להחזיק אייפון היא הגיבה ב"מה הבעיה בזה?"
וזה באמת מתוך חוסר מודעות.
נכתב ע"י wald;2348388:אני לא חושבת שמחנכים הורים דרך בנות בנות 18-20
לא מופקע שהורים נגד אקדמיה/אחר והבנות יוצאות מהסמינר ובחיים "נפתחות" ומתחילות לחשוב אחרת
אני יותר חושבת שמדובר על נסיון לבסס חשיבה ודעת תורה מפני העתיד. (בדיוק כמו שעשו לנו יום עיון מיוחד בסוף י"ד על נסיונות במקומות עבודה באפן אישי זה נותן לי הרבה עד היום)
נכתב ע"י מלפפון;2348401:ללא קשר לעצם הכינוס.
אני חושבת שלא היו צריכים לארגן כינוס אם היו מארגנים במקום זאת תחלופות הוגנות.
מה לעשות?
הבנות בלחת ובצדק.
הן לומדות כל היום לפרנס אברך ובית של תורה, ומנגד בכלל לא מקבלות כלים כדי להיות מסוגלות לפרנס.
לומדות הוראה כשיש כל שנה מאות בוגרות חדשות שלמדו אותו דבר.
והאופציות האחרות לא עוזרות לעבוד בכבוד ולפרנס.
ואני לא מדברת על מותרות. אלא פרנסה של לעבור את החודש בלי חובות גלגולים גמחים וכו.
נכתב ע"י sara gold;2348410:בדיוק שמעתי מחברה שלומדת תואר, שיש איתה עוד 700 בנות חרדיות שלומדות לתואר מבית יעקב
ה' ירחם
פשוט לא עומדים בפיתויים..
נכתב ע"י שישיה;2348424:שימי לב שיש חלוקה בין גלאי החושבות והמגיבות.
אני מצד ההורים, קרובה הרבה יותר לכתה יב של ביתי מאשר לימי עלומי בכתה יב, ועוד אמהות כמוני רואות בכך נסיון לחנך את ההורים דרך הילדים-וזו תופעה רווחת מאד מאד היום במוסדות החינוך, וכהורים יש בה מהמציק.
רוב רובן של בנות הסמינרים מתחנכות בבתי הוריהן שדואגים להם ומחנכים אותם כפי השקפתם, וכפי צביון הבית שעוצב ע"י ההורים והשקפתם.
זה לא ציבור נערות מתחזקות שמגשש את דרכו ומחפש כיוון לאן ללכת.
לדעתי, כינוס כזה צריך לעשות להורים.
אפשר גם לדבר עם הבנות במסגרת סמינרית שוטפת.
הכינוס שאת הזכרת על בעיות במקומות עבודה הוא כינוס פרקטי ונדרש לחיי הבת, והוא בא לעורר מודעות ולא לשנות אמונות ודעות.
הבעיה הגדולה שלעשות את זה להורים זה הרבה יותר קשה מפני כמה בחינותנכתב ע"י מרשי;2348409:לפי מה שאת מסבירה דווקא המקום להסביר את זה להורים ולא לילדים...
נכתב ע"י נעמי פ;2348437:ואם תחפשי לביתך קלינאית תקשורת/ מרפאה בעיסוק/ באומנויות וכד' לא תלכי לאחת עם תואר????
מן הסתם כן.
וזו בדיוק הסיבה שבשלה הן צריכות לעשות את זה.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים