כיצד הן תופחות בחורף?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יאיר;665903:
ומי שרוצה לקבל צבע יפה לחלות כדאי למרוח לפני ההתפחה- ביצה עם 2 כפיות סוכר לערבב טוב
יוצא צבע נפלא -שחום

בערב הפרשת חלות שעשיתי בביתי כשעוד גרתי בבני ברק,
האשה שהבאתי לימדה, שכדי לתת לחלות צבע יפה אפשר
לערבב בביצה טיפה נס קפה.

אני כיום מערבבת טיפה מים בביצה, כי אני מכינה לי לחמניות
מקמח מלא [בגלל אי סבילות לקמח לבן] והוספת המים מקילה
מאד על מריחת הביצה ואין כל הבדל בסוף.

דבר נוסף, בזמן האפיה אפשר לשים כלי קטן בתנור עם מים.
האדים שעולים מהמים מרככים את הבצק וכעקרון, כמה שבצק
יותר רטוב, ככה הוא אחרי ההתפחה והאפיה יוצא יותר רך.

• הוסף לסימניות
ושכחתי לספר לכם שהחלות שנותרות במקפיא אחרי כל החלוקות הרי הן גמ"ח החלות השכונתי...

• הוסף לסימניות
לא ענית לי האם אחרי הלישה הראשונית ביום חמישי בערב
את נותנת הטפחה בשקית סגורה?
אם כן כמה זמן?
או שאת קולעת מייד ומכניסה להטפחה לילית בתנור
אגב את מורחת מייד אחרי הקליעה את הביצה לכל הלילה
או בבוקר לפני האפיה?

כמה שאלות...

• הוסף לסימניות
כן משהה את הבצק בתוך הנילון. שעה, שעתיים. לפי הזמן העומד לרשותי. מספיק שהבצק נעשה אורירי.
קולעת, מורחת מיד בביצה.
החלות מוכנות בתנורים בתבניות ובבוקר רק מפעילים אותם לאחר שהן תפחו כה יפה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תקוה;664893:
המים שצריך להוסיף לבצק, שמים אותם כשהם רותחים מאוד.
יש לי מכסה לקערה. כך זה נשאר סגור מתחמם עם עצמו. לא מגבות/תנורים/גפרית....

נראה לי שמים רותחים מאד הורסים את השמרים...

• הוסף לסימניות
אני ראשית כל מערבבת מים סוכר, שמרים וכוס אחת של קמח (מתוך קילו) ונותנת לזה לעמוד כ20 דקות עד שזה מכפיל ולפעמים גם משלש את נפחו, ורק אח"כ מוסיפה את שאר החומרים ומערבלת, וכך זה חוסך לי לישה נוספת. הבצק תמיד תופח מעולה ומכפיל את נפחו תוך 40 דק' בערך.

אם יש מישהי שיוצאת לה קליעה יםפה כו בחנות ותוכל לתת לי הדגמה בתמונות או בהסבר מדויק אני אשמח, משום מה הקליעה אף פעם לא מצליחה לי מי יודע מה. (מה שנקרא שהחלות טעימות מאוד אבל לא יפות...)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GD;666418:
אם יש מישהי שיוצאת לה קליעה יםפה כו בחנות ותוכל לתת לי הדגמה בתמונות או בהסבר מדויק אני אשמח, משום מה הקליעה אף פעם לא מצליחה לי מי יודע מה. (מה שנקרא שהחלות טעימות מאוד אבל לא יפות...)
בדיוק שבוע שעבר הסברתי לאחותי את הקליעה הזו. וכדי להדגים לה יצרתי את הקובץ הבא:;)
צפה בקובץ המצורף 107713
בהצלחה!

קבצים מצורפים

• חלות.jpg
    KB 749.5 · צפיות: 22
  • הוסף לסימניות
אני עושה קליעה של ארבע יוצא גבוה ויפה כמו חלת לנדר (למי שמכיר)

יעל

• הוסף לסימניות
הכי פשוט ועובד מצוין.
פשוט להדליק את הלהבות של הגז ולהניח את קערת הבצק ליד (על השיש) ולכסות את הקערה בשקית נילון ומעל מגבת, הבצק תופח מעולה!! ובזמן קצר.
וכמה טיפים שהבצק יהיה אורירי:
כששמים את החומרים אז שהשמרים לא יגעו במלח ובביצה.
ולהטפיח את הבצק שלוש פעמים.
בהצלחה!!!

• הוסף לסימניות
ולמי שרוצה חלות מתוקות...

מתכון מיוחד לחלות מתוקות (1 ק"ג)
גודל הכוס של כוס קפה (חום כזה עם ידית...)
1 כוס קמח (מתוך הקילו)
1 כף סוכר
50 גר' שמרים
1 כוס מים פושרים
את המים והשמרים מערבבים ביחד, ושופכים לקערה עם הקמח והסוכר ולשים כמה דקות, מטפיחים 10 דקות.

מוסיפים:
קמח שנותר
קצת יותר מחצי כוס סוכר
1 כף מלח
1.5 כוס מים פושרים

מתחילים ללוש, באמצע הלישה מוספים 1/4 כוס שמן

מטפיחים כ-40 דקות, ואז לשים שוב, ומטפיחים 10 דקות.

קולעים, ולפני שמכניסים לתנור מברישים ביצה עם סוכר וניל (1 לביצה) ושומשום.

משאירים בתנור על חום רגיל עד שמשחים.

מוציאים מהתנור, מברישים עם מים חמים+ 2 כפות סוכר.
מכניסים לשקית ניילון, או מגבת

ויוצא חלות/ לחמניות מדהימות!!! מתוקות אווריריות וטעימות במיוחד!

• הוסף לסימניות
החלות שלי - יוצאות רכות וטעימות מאוד:
1. מכינה בקערה קטנה מים חמים + סוכר + שמרים יבשים. מערבבת טוב שלא יהיו גושים, ומחכה כ-10 דקות עד שעולה הקצף.
2. מכניסה לקערת המיקסר: קמח, שמן ומלח, נותנת עירבול קל, ומוסיפה את תערובת השמרים.
3. מערבלת במיקסר 1/4 שעה!! לא פחות.
4.מתפיחה עד להכפלת הנפח בתנור שחומם ל 60 מעלות [וכעת מכובה]. בד"כ מספיק שעה.
5. הפרשת חלה, והכנת החלות:
מורחים על השולחן שכבה דקה של שמן, מכינים כדורי בצק קטנים ועובדים איתם מעט, מניחים בצד ל5 דקות לשחרור [רעלים שהצטברו?] וכעת מתחילים לרדד כל כדור לעלה ולגלגל ללחמניה. לשים לב כשמגלגלים את הבצק - שיהיה גלגול רופף קצת, ולא צפוף, שיוכל לתפוח היטב מבלי להיקרע.
מתפיחים שוב כשעה וחצי ויותר, אך לא מידי הרבה זמן, כי החלות מאבדות את הצורה.
מחממים תנור ל 220 מעלות+טורבו. [סאוטר -דו תאי] מורחים את החלות בביצה + שומשום, וכשמכניסים את החלות מורידים ל 210 מעלות. ל 18 דקות! [אחרי 9 דקות אני מחליפה בין התבניות]
אחרי שהחלות יוצאות מהתנור, הופכים אותן כלפי מטה.
בהצלחה.

• הוסף לסימניות
למי שלא מצליחה לקלוע מ-6:
קולעים חלה עבה מ-3, ואח"כ קולעים חלה נוספת מ 3 פסים דקים יותר, מניחים את החלה הדקה על החלה העבה. [סבתא שלי כבר עושה את זה שנים, ויוצאות לה חלות יפות וטעימות].

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה