כללי כללים קצרים להצליח עם לקוחות בעיצוב גרפי

• הוסף לסימניות
מידי פעם נפתחים פה אשכולות שפשוט תסמור שערות הראש איך הלקוחות יכולים להתעלל עמנו עוד יותר גרוע מאוספי הזבל.

כבר מזמן חשבתי לפתוח אשכול כזה לרכז במילים קצרים כללים שבמשך השנים נצטבר לכם מנסיון איך להגיב למצבים שונים עם לקוחות; וככה להקדים הרפואה למכה.

עם תפילה להשי"ת שהחברים יושיטו יד ועזר להמיזם.

• הוסף לסימניות
יש! יש לי הרבה מה לספר אבל אני כבר עיפה עכשו. אולי מחר.

• הוסף לסימניות
המציאות הראה, שאין מצב בעולם שלקוח שמבקש הנחה בשביל "שהוא עוד יבוא אצלך, ויש לו הרבה עבודות בשבילך" - יבוא בחזרה לעשות עבודות אצלך.

הלוגיה תחת הכלל הזה קשה להסביר במילים קצרים, אבל תשמעו עוד הפעם: אין מה לקוות לעוד עבודות מלקוח הזה.

• הוסף לסימניות
מי שמבקש עבודהש היא "ממש קטנה, זה רק כמה דקות" וכד' - בדר"כ נמשך הרבה יותר מ"כמה דקות" ולא כדאי להתפתות ולתת הצעת מחיר זולה.

• הוסף לסימניות
יש הרבה לקוחות נחמדים ועדינים, בואו לא נשכח אותם.

• הוסף לסימניות
אני מסכימה עם מצברוח22 לפעמים מגיע לקוח שרק רוצה לשנות איזה כיתוב על עבודה שאחר עשה לו (שלא נעים לו לבקש ממנו...) וכמובן הקובץ בPDF ורק צריך לפתוח את הקובץ
כמה זמן זה לוקח - חמש דקות לא???????

• הוסף לסימניות
אני הייתי מנסח את זה יותר פשוט:

אין שום עבודה ללקוח שיקח פחות מכשעה.

תיקון, הגה, עיצוב, ניקוד, בלה בלה בלה, פתחת הקובץ בשביל לעבוד עליו? אתה תישאר שם (כן כן, נגד רצונך) לפחות שעה אחת!

• הוסף לסימניות
לקוח שבא לעשות גרפיקה ועוד לא בישל את כל החומר- אל תתחיל איתו!
זו קרקע טובה לתיקונים של שעות. (ומי ישלמם?)

• הוסף לסימניות
כלל נוסף חשוב: (שעוד לא עשיתי מימי יבוא החכם וילמדני הכיצד)
לא להתחיל עבודה לפני חתימת חוזה!
אבל מה לעשות שכולם נהיים חברים שלי בשלב הזה?

• הוסף לסימניות
ותאור מצב:
יצא לי הרבה פעמים שהתחלתי עבודה וכשאני נמצאת בפנים המטרה שעומדת מול עיני שיצא הכי טוב שיש ואז אני משקיעה שעות רבות ומוסיפה הרבה פעמים עבודה ידנית ששוויה גבוה בהרבה והתוצאה גם היא מעבר למה שסיכמנו. בנתיים אני יצאתי הנפסדת מתוך תקווה שזה בונה את העסק.מתי זה יקרה? ימים יגידו. דעתכם מענינת!

• הוסף לסימניות
צריך לקחת כסף על עצם העובדה שפתחתי את המחשב/ קובץ

• הוסף לסימניות
נתת בהקפה הפסדת לקוח.

לנסות כמה שפחות לעבוד עם המשפחה, ואם כן אז בלי כסף.

מידי פעם לעשות משהו קטן (כמו: שידרוג הלוגו וכדו') ללקוח קבוע בלי שיבקש, וכמובן בלי כסף.

עדיף לקחת מחיר יקר ולא להסתבך עם המון עבודות במחיר זול. זה פשוט מתכון להבריח את הלקוחות.

לא לבקש מלקוח אף פעם שקל על דיסק או 25 אג' להדפיס וכדו' - הוא פשוט יעשה לך אותו דבר. בקיצור לדבר עם ראש גדול.

אני לא זוכר עכשו עוד....

• הוסף לסימניות
לפני עבודה אני לא חושב שחייבים חוזה, רוב הלקוחות שאני עובד איתם זה או מי שכבר היה בעבר או מי שנשלח ע"י מי שבא בעבר.

כמובן שיש גם אנשים שמגיעים סתם מהפרסומות שאני שם, אבל בדרך כלל אני מריח מיד על הלקוח עם מי יש לי עסק ואיך להציב לו תנאים ברורים לתחילת עבודה.

אצלי הבעיה היא לאחר העבודה; ההדפסה לא היתה טובה, הצבעים לא מדוייקים, כשאני שם קרדיט בצד, למה שמת? לא דובר על זה, לא תקנת את מה שדיברנו, (אחרי שתיקן עשר פעמים הלוך חזור), וכהנה וכהנה דוגמאות שכנראה כולכם נתקלים בהם אחת לכמה עבודות.

לכן, לפני שאני גומר את העבודה אני מחתים אותו על חוזה שבו מצורפת העבודה (מצ"ב החוזה, סתם דוגמא, כל אחד יכול לעשות אחרת), ואז הכל בא על מקומו בשלום.

חוץ מהלקוחות שתמיד יש להם תלונות, להם אני מסביר בדרכי נעם שיש יותר זולים ויותר איכותיים ממני, וחבל שהם סתם באים אליי.
לא חשוב שתמיד הם אלו שחוזרים עם מיליון עבודות, ולו מהסיבה שרואים שיש להם עסק עם מישהו רציני ולא עם משחק ילדים.

הייתי גם רוצה להוסיף פה את עניין המחירים, שעדיף לקחת יקר יותר.... וכו', לא בשביל עכשיו, אולי בהזדמנות.
רק דבר אחד קטן מאז שהכפלתי את עלויות המחירים הוכפלו הלקוחות... וכו'... כמובן שלא לכל אחד יש את האפשרויות וזה לא מגיע ביום אחד, טוב אני כבר מדי מאריך וכבר אין לי כח עכשיו, אולי בהזדמנות.

קבצים מצורפים

• 83769.jpg
    KB 110.7 · צפיות: 24
  • הוסף לסימניות
עכשיו אני רואה שגראפי כבר דיבר משהו בנידון המחירים אז חוץ מהקטע שחבל על הזמן, יש את הקטע שכתבתי, למי שיש כח והוא כבר כזה שיאריך בדברים לטובת כולם.

• הוסף לסימניות
מה תעשו עם לקוח שהמשפט הראשון שהוא רואה את העבודה: "תשמעי זה על הפנים..."
והוא הולך "להתייעץ" עם כל מיני "מיבינים" וחוזר עם אלף תיקונים ו.. לא אלאה אותכם, רק שבסוף תמיד חוזרים לסקיצה הראשונה, אבל ת-מ-י-ד.
(אני לוקחת לו לפי שעות - אבל זה לא שווה את העצבים!)
והוא לא מבין רמזים שהוא צריך פשוט לעוף...

• הוסף לסימניות
מצוי ביותר וחשוב ביותר

* אסור להתחיל עבודה בלי לסכם מחיר הגיוני לפני שמתחילים

* תשלום במזומן, בעבודות גדולות אין להתחיל לפני שמשלמים על החשבון (שליש)

* בתחום שלנו אין שוטף שישים או תשעים אנו לא חברות אשראי, עשינו עבודה בזמן שהלקוח קבע - מגיע לנו הכסף בזמן שלנו.
(כתבתי כבר, אנו לא מוכרים מוצרים אנו בעלי מקצוע - הכסף לא הולך לספקים, יבואנים, וכו' הכסף הולך ישירות למכולת ולגננת של הילדים, והם לא מקבלים שוטף שישים.... (אצלי בכל אופן))

קצת על המונח שוטף שישים (או תשעים והיום כבר יש חוצפנים עם מאה עשרים..)
מושג זה נוצר בעקבות עסקים בינונים המוכרים סחורה. את הסחורה הרי הם צריכים להשקיע ולקנות ורק אחרי המכירה יש להם מזומנים.. לכן הם עושים עם הסוכנים שוטף שישים.. הסוכן מגלגל את השוטף הזה ליבואן עד שהוא יראה הרי כסף מהמוכר. היבואן מגלגל את זה לבית חרושת, ומי סופג בסופו של דבר את האשראי הזה? אם מדובר בבית חרושת גדול מאד, אל תרחמו יש להם אשראי גבוה.
אבל כאן זה לא קשור לגמרי, ואין שום הצדקה לתרגיל הזה. אצלנו זה לא מוצרים, משלמים לכם על שעות עבודה, על שירות. אין לכם סוכנים שיגלגלו את הלוואה הזו לפתחי חברות גדולות, אתם תצטרכו לספוג את זה, אתם והמכולת שלכם...
אם ללקוח שלכם יש בעיה תזרימית אתם לא אשמים וזה לא קשור אליכם לגמרי. אתם לא חברת האשראי של הלקוחות הם יכולים לפנות לבנקים, לגמחי"ם, או לוועד הרבנים.
בקשו עבודה יביאו כסף - ביומו תתן שכרו.

• הוסף לסימניות
כתבתי באשכול אחר ושייך גם לאשכול זה.

נכתב ע"י אביגדור;58029:
לא שווה לעבוד על תשלום מראש, נכון שאז הכסף בטוח, אבל אתה בכיס של הלקוח, כי כל פעם הוא מזכיר לך שהוא כבר שילם, ושאתה גנב וכו' כפי שהלקוחות יודעים את המלאכה. וודאי שאם המדובר בהדפסות או דברים שאנו מוציאים כסף מכיסנו הסיפור אחרת לגמרי, או בעבודה בסדר גודל עצום אחרת זה לא שווה בכל אופן אני ניסיתי את שניהם וככה אני חושב.

תגידו, הרי גם אנחנו לקוחות, בדברים אחרים, נראה לכם שאנחנו גם כאלו, אולי צריך להסתכל בפורומים של אינסטלטורים או מכולתניקים וכו':)

• הוסף לסימניות
כן אביגדור. נתת בהקפה, סיכויים גדולים שהפסדת לקוח.
לקוחות גם לא רוצים להרגיש לא נעים שצריכים לדרוף אחרים ולבסוף מחפשים להדחיק את המצפון ובורחים לגרפיקאי אחר.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה