כללי כללים קצרים להצליח עם לקוחות בעיצוב גרפי

• הוסף לסימניות
פנה אלי לא מזמן לקוח לגבי עיצוב בסגנון שהועלה: "אבל רק משהו פשוט" - "סתם משהו" - "לא משהו שדורש עבודה רצינית" - "שתי דקות"
תשובתי הייתה שאם החיסכון בהוצאות נמצא בראש סדרי העדיפויות - לפני איכות העיצוב .אז הוא יכול לפנות לבית דפוס ולבקש בנוסף על הדפוס גם את הגרפיקה הבסיסית , שרוב בתי הדפוס נותנים בחינם. הלקוח שמח מאוד ובירך אותי , הוא לא הכיר את האפשרות כלל.
אז הפסדתי עבודה, נכון. גם ככה זה לא היה שווה את הכאב ראש. אבל הלקוח התרשם מאוד, וכשהוא ירצה עיצוב איכותי הוא יחזור , והוא ידע שזה עולה, ולא בזול, אבל אז לא יהיה דיבור בסגנון "רק שתי דקות עבודה"

• הוסף לסימניות
תתפלאו אבל בגדול שיטת התשלום אצלי היא:
אני מסכמת מראש שהלקוח משלם את כל הסכום
רק בשלב שהעבודה מוכנה להדפסה.
(אחרי כל ההגהות ושינויים)
ורק אז הוא מקבל את החומר לדפוס בדיסק / באימל לבית דפוס.

מאז שאני נוהגת כך, אני לא צריכה לרדוף אחרי לקוחות.

• הוסף לסימניות
מה עושים עם החברים / קרובים / שכנים
שמבקשים טובה "רק משהו קטן" (גדול)
?????????????????????????

• הוסף לסימניות
חבר טוב: משלם מחיר מלא, ולא מנצל את החבר.
נצלן: דואג להרוויח תמיד מכולם.
ואם אתה מרגיש מחוייבות: תמיד אפשר לתת מתנה. אבל אין בחינם.

• הוסף לסימניות
יש לי הרבה מה לכתוב על הנושא, אנסה כמה שיותר לתמצת את הענין.

השאלה היא כך:
למה באמת לגרפיקאים יש כ"כ הרבה בעיות עם לקוחות?
ועוד יותר, כמה שאתה גדול ככה הצרות גודלות (ע"ע וקסברגר)?

1. גרפיקה זה תחום שנוטה יותר לצד הנשי
ולכן, הוא הגרפיקאי - בן אדם חלש אופי. שקשה לו לעמוד על שלו!

2. גרפיקה זה תחום מאד נחמד למי שמתעסק איתו ולכן כל הזמן יש הרגשה שאתה מנצל את הבן אדם שהגיע אליך.(וכנ"ל)

3. התכונה שיש לגרפיקאי, שהוא דואג יותר לאחרים מאשר עצמו, עומד לו בעכרו. והלקוחות (הקשים) מנצלים את זה.

4. מצד שני לגרפיקאי יש תכונה של אפתיות (חוסר תגובה) שזה בעצם עוזר לו לשבת מול המחשב 16 שעות ביום ברציפות, אבל מצד שני ללקוחות התכונה הזאת נותן הרגשה שאתה לא עובד באמת בשבילהם, אפילו שישבת על העבודה שלו עד 2 בלילה. או שפשוט כשהוא רואה אותך עובד על משהו, נראה לו כאילו שזה כלום לעשות את זה.

5. מכל הנ"ל אפשר להבין את ההצלחת הפורום שלנו, פשוט מדובר באנשים שדי נהנים מהעבודה, אנשים שאוהבים לתת...

לסיכום: יוצא דבר אחד שאנחנו חייבים (!) ללכת לפי כללים כתובים ולא לפי הרגש, מנסיון.
ולכן האכשול הזה נראה לי מאד חשוב לשאוב מידע ונסיון מאלו שנפלו כבר...

אני רוצה לשמוע תגובות מהחברים על הממצאים...

• הוסף לסימניות
לא לשכוח שהרקע שלנו (חרדי, דתי) שונה קצת מה"ראש" של "העולם" שהם גם הלקוחות לכן אנחנו מנוצלים לפעמים (ומרגישים את זה יותר הנשואים/אות שנותנים להם את ההרגשה שהם נוצלו, וד"ל).
לפעמים אני אומר לעצמי "זהו, צריך להיות בנאדם רע"! קשה לגבור על הרגש.

• הוסף לסימניות
כלל ברזל לכל גרפיקאי, עורך וידאו, 3Dיסט, וכדו' !!!

אל תתן ללקוח לצפות על המסך בשעת עבודתך !!

כלל בסיס הנובעת בכמה וכמה סיבות מכל מיני היבטים....
מבחינת הלקוח... ומבחינת הגרפקאי.... וכו' וגו'

(אולי השגת את זה כבר .. יתכן שעדיין לא ... ויתכן שגם לא תשיג בעתיד ..!:))

• הוסף לסימניות
ועוד כלל חשוב:
לעולם, אל תתפתה להבטחות מסוג "תעשה לי מחיר טוב כי אני עומד לתת לך המון עבודה" או "אתה אצלי המלך! אני אדאג שלא יהיה לך זמן לנשום" וכו וכו וכו....
אלה הם בילבולי סרק, בד"כ זה מסתכם בעבודה קטנה וחד פעמית.
במידה ובאמת יש לאותו לקוח "המון" עבודה, ניתן לתת לו את ההנחה לאחר סיום העבודה.

• הוסף לסימניות
כל כך נכון מה שכולם כתבו כאן!!!!

עוד כמה דברים לחידוד מה שנכתב כבר:

1. עבודה עם משפחה או חברים קרובים - מ נ ס י ו ן!!!! (מר..) לא כדאי להתחיל עם זה בכלל, תנסו תמיד להתחמק. ואם אין ברירה - צריך לקחת בחשבון אחד מהשתיים: או לעשות את זה כטובה, בחינם, או לסכם מראש על המחיר!

2. מסכימה על גרפי ומושיקו - אנשים מנצלים את הגרפיקאים! צריך ללמוד להיות אנשים רעים. כמה שאוהבים את העבודה והיא גורמת לסיפוק וכו' וכו' - הרי בתכלס - עובדים בשביל הפרנסה. אנחנו לא אנשים משועממים!!! וכמו שכבר אמרו קודם - לכל טכנאי ואניסטלטור - משלמים מיד כשהוא גומר לעבוד, אז למה הגרפיקאים צריכים לרוץ אחרי הלקוחות שישלמו???
לי היה סיפור עם לקוח שהתעקש תמיד לשלם לי "שוטף + 90" ועוד העיז ואמר שיש שמשלמים אפילו אחרי 120... היו לנו הרבה ויכוחים בענין, עד שהודעתי לו שאני לא ממשיכה לעבוד עבורו.

3. לגבי סוג הלקוחות - עם הזמן באמת אפשר לפתח חוש ריח לזהות מההתחלה אם כדאי להתחיל עם הלקוח או להתחמק ממנו. אני אישית הכנתי לי מזמן טופס של חוזה ללקוח לפני כל עבודה, אבל בפועל כמעט לא יצא לי להשתמש בו. או שעובדים עם אנשים מוכרים ואמינים או שמלכתחילה כשקולטים את הבנאדם - לא מתחילים איתו בכלל...

ותגובה לקרייזי גרף - החברים שמבקשים רק "משהו קטן" - זה באמת בעיה...
אם זה באמת משהו קטן - אני אעשה לו את זה בשמחה ובחינם. אבל אם מראש אני רואה שזה משהו גדול - צריך לומר לו שאני ממש מצטערת אבל אין לי זמן בכל התקופה הקרובה... ואציע לו מיד מישהו אחר שיעזור לו (בתשלום...) או לתת לו להבין מראש שעבודה כזו היא מאד מסובכת ואני לוקחת עליה, לדוגמא 200$, אז אולי כדאי שתפני למישהו יותר מתחיל שיעשה לך יותר בזול....

בקיצור - המסקנה היא שבאמת לפעמים צריך להיות רעים - ולדעת לחתוך ולעמוד על שלנו.

עדיף שיהיה לא נעים 5 דקות, מאשר להרגיש רע לכל החיים!

• הוסף לסימניות
דברים שכתבתי באשכול הזה בנושא שיטת תשלום. קשור לנושא.

לדעתי אין שום הצדקה לשלם לגרפיקאי שוטף כלום. ביומו תתן שכרו. עם הרבה לקוחות (בפרט מזדמנים או בעייתיים) אני לא נותן את העבודה לפני שאני מקבל תשלום! ואני מודיע את זה מראש כמובן. ואז אין שום בעיות. עדיף קצת אי נעימות בתחילה מאשר הרבה אי נעימות ועצבים בסוף. כשצריך לשלם יודעים יפה מאוד לשלם. אחרי שהעבודה אצלו צריך לרוץ אחריו.

כמובן שעם לקוחות קבועים ו/או גדולים צריך לתת קצת יותר שירות... אבל בסוף החודש אני מבקש תשלום (וגם מקבל).

בשונה מבתי דפוס ועסקים ששם מדובר על סחורה ולא על עבודה ושירות, יש כללים המקובלים בענף, ובפרט בענף הדפוס ששם יש גם שוטף 120, אבל לגרפיקאי צריך לשלם כמו לכל עובד שכיר מקסימום בסוף החודש. אם נדע לעמוד על שלנו בנועם אך בתקיפות, (בנחישות וברגישות....) יכבדו אותנו ויקבלו את התנאים.<!-- / message -->

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פונטגרפר;57993:
המציאות הראה, שאין מצב בעולם שלקוח שמבקש הנחה בשביל "שהוא עוד יבוא אצלך, ויש לו הרבה עבודות בשבילך" - יבוא בחזרה לעשות עבודות אצלך.

הלוגיה תחת הכלל הזה קשה להסביר במילים קצרים, אבל תשמעו עוד הפעם: אין מה לקוות לעוד עבודות מלקוח הזה.

אתה צודק: כי אם הוא היה אכן מרוצה, והוא היה מעונין להמשיך לעבוד איתך, הוא גם היה משלם לך כפי שוהא מעריך את עבודתך.

• הוסף לסימניות
חברים צריכים לשלם, מי החלטי בעבור שהוא חבר שלי ידו על העליונה והוא צריך לקבל בחינם, אולי ידי על העליונה והוא ישלם ממיטב כספו כי אני חבירו וכמו שאני עזרו כי הוא הוא צריך לעזור לי.

למשפחה, דברים קטנים (ביזנס קרד וכדו') אני עושה בחינם, ואם זה לא נראה להם, הם צריך לשלם לעיצוב חדש.

תשלום, צריך "לפני" שנותנים החומר המודפס או סידי. כמובן אחרי ששילמו חצי או שליש "לפני" שהתחילו.
אם הוא לא יכול לשלם חלק לפני העבודה, ומבטיח שישלם, אני מתחיל לעבוד והדוגמא יקבל אחרי ששילם חלק.

מאז שהתחלתי להוסיף 50 או 100 אחוז לאלו המבקשים דבר ברגע האחרון, הם נזכרים כמה ימים לפני זה ויש להם זמן.

• הוסף לסימניות
חברים, פונגרפטר, רוצה עצות! לתועלת כולנו, ולא רק מחיר וכסף
אגב, לגבי המחיר לדעתי אין צורך להסחף ל'היות רעים' כי אין הרבה אנשים שלא משלמים כי הם רוצים להתעלל, וכמו שמשהו כתב (איני זוכרת, וחבל"ז להתחיל לקרא את הכל למצוא מי אמר זאת) שצריך לבדוק בפורום של 'מכולת' או אינסטלציה, כולנו אנשים, ומי שעושה להם בעיות יעשה גם לגרפיקאים...,
לי אין הרבה לקוחות שעושים בעיות עם תשלומים, רב הלקוחות שלי נחמדים, ישרים והגונים, ואני משתדלת לא להיות רעה... אני מסבירה ללקוח ופונה אל הרגש... ולא בסגנון כוחני...
במקום: 'סיכמנו, חתמת! אתה לא מקבל את העבודה עד שתשלם!' אני פשוט אומרת שאני צריכה את הכסף למכולת... או שזה יעזור לי כרגע אני באמצע טיפול שיניים יקר לילד... ורב בני האדם הם בני אדם...
ולגבי עצות:
א. לעולם לא להביא את הלקוח מול המחשב בשעת העבודה- הוא רואה איך בקלות לכאורה את משנה דברים, אז הוא מבקש אולי בצבע כזה... אולי ננסה אחר... תשימי את התמונה למעלה, ועכשיו באמצע... בקיצור הוא לא יודע מה הוא רוצה ומנסה את הכל עליך...
ב. לא לקחת תשלום לפי שעות, זה פחות מקצועי, ופחות ריווחי, בגלל שאם לקח לך מהר- הפסדת כסף, ואם לקח לך הרבה זמן- יוצא לו יקר והוא לא מרוצה, וזה מוציא עליך שם של 'איטי' או 'לא מקצעוית'. אלא אם מדובר בעבודה טכנית, כמו הרבה סריקות... וכד'
ג. תמיד לייעץ ללקוח דברים מעבר, גם אם הוא בא ורוצה רק מודעה, לתת לו עצות על המשך, להתעניין, להשתתף, זה מחבר אותו והוא מרגיש שהגרפיקאי הוא אדם 'מייבין' וגם אם זו עבודה חד פעמית, הוא יוצא בלב רגוע.
ד. לעמוד בקשר, גם אם לא עמדת בזמן,לא עשית מה שביקש, תתקשרי, תעדכני, ותשתדלי להזדרז! לקוח שפתאום הגרפיקאי לא עונה לו בטלפון מרגיש מאוד לא טוב! (ויש הרבה בעיות, שמתחמקים בגללם... ולא מרימים ללקוח- והמבין יבין...)

• הוסף לסימניות
שכחתי עוד, אני מייעץ חינם, וכבר קרה שלקחו היעוץ שלי לגרפיקאי אחר.

• הוסף לסימניות
הכל, הכל נכון עד שזה מתנגש עם המציאות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יעל;58218:
הכל, הכל נכון עד שזה מתנגש עם המציאות.
גם לדעת את ה'נכון' זה משהו... וגם לדעת שהמציאות לא נכונה זה משהו...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גלי;58014:
צריך לקחת כסף על עצם העובדה שפתחתי את המחשב/ קובץ

אני מחשב על פתיחת קובץ מחיר מינמלי של $20 (הלקוח כבר חושב פעמיים מה הוא מוציא מהפה שלו) אם זה יקח יותר מ10-15 דקות המחיר עולה

• הוסף לסימניות
אז מה אומרים ללקוח במקרה כזה:

הבעי'ה - שינויים בטקסט תו"כ עבודה.

מדובר בארגון שאני עובדת איתו קבוע, יחסי עבודה טובים מאוד.
אחד האנשים שאני עובדת איתו שם טוען כל פעם שעד שהוא לא רואה את העבודה כמו שהיא הוא לא יכול לדעת, לפעמים מתאים לשנות או להוסיף משהו לטקסט. כלומר, הוא רוצה לראות זאת מול העיניים, להתרשם, ואז אולי יש שינויים קטנים (מה שהוא מגדיר) - אצלי זה - פתיחת קובץ, החלפת "רק מילה אחת" שדורשת יישור שורות מחדש, ריווח מחדש, עריכת הרקע שיתאים לשינוי הקטנטן וכו' וכו'.
ולפעמים זה "רק להוסיף שורה קטנה" וכו'...

עכשיו הזמין עוד עבודה (ב"ה) - כל הטקסט זה סה"כ 3 שורות קצרות, פלוס פרטי הארגון והלוגו. והוא לא מתחייב שהטקסט סופי.

בהצעת מחיר הוספתי הערה ששינויי טקסט במהלך העבודה יחוייבו בנפרד, וזה לא מצא חן בעיניו.
הוא כתב לי בתגובה "לא להגזים, רק אם יש שינויים רבים" (מי מגדיר מה זה?)

יש לציין שעם כל שאר האנשים בארגון הנ"ל הכל זורם, וגם איתו סה"כ נעים לעבוד - רק הקטע הזה משגע אותי.

הבו פתרון, אני כל היום שוברת את הראש מה לעשות.
(לא רוצה לפגוע, לא רוצה לקלקל יחסי עבודה טובים, כן רוצה לעמוד על תנאי עבודה הגיוניים)

• הוסף לסימניות
zev זה נשמע דיבור מחו"ל. בארץ אנשים מדברים יותר בשפת השוק.

• הוסף לסימניות
בארץ יש גם מוסר תשלומים גרוע.
ובציבור שלנו נטיה לבקש "תרומות".

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה