ואם יהיה לה קרן השתלמות שהיא תהפוך לקיצבה חודשית יהיה על זה מיסוי או שזה פטור לגמרי?
תודה
לזכרוני לא ישירות. כלומר, אתה לוקח את הקרן השתלמות ומפקיד אותה דרך תיקון 190 או קופגל''ה לקרן מחלקת קצבה ואז זה קצבה מוכרת.

ואם יהיה לה קרן השתלמות שהיא תהפוך לקיצבה חודשית יהיה על זה מיסוי או שזה פטור לגמרי?
תודה
קרן השתלמות זה ללא קשר לקצבה חודשית, אלא אך ורק תלוי בסכום ההפקדה השנתית.
יש תקרת הפקדה שנתית שהרווחים עליה פטורים ממס, מעבר לזה יש מס רגיל, ולא יעזור לזה משיכה כקצבה.

אשמח לעזרה
אני מעוניינת להעביר את הפנסיה שלי לS&P יש למישהו מושג איפה הכי זול מבחינת דמי ניהול והמסתעף
אודה לכל עזרה

אשמח לעזרה
אני מעוניינת להעביר את הפנסיה שלי לS&P יש למישהו מושג איפה הכי זול מבחינת דמי ניהול והמסתעף
אודה לכל עזרה
מה שאני מכיר זה מגדל, דרך 'ישירים', העלו כאן לאחרונה מייל שלה oryab migdal.co.il
אם אני מבין נכון זה לא סוכן ביטוח אלא עובד של מגדל, כך שצריך לקחת זאת בחשבון למקרי ביטוח. @מקצועי בלבד טוענת כי זה לא משמעותי.
אני אישית לא מכיר באופן אישי מקרים רבים (מלבד מקרה אחד, של משפחתי הקרובה ששם סוכן הביטוח היה יעיל בהחלט).

ולעניננו, לא הוא מי שיעזור בקרות מקרה ביטוח.
אני לא יודעת על הסוכן הספציפי, אבל גם סוכן שעובד בחברה יכול להיות מעולה בעזרה שהוא נותן בכזה מקרה, וגם סוכן חיצוני יכול להיות מזעזע בעזרה שהוא [לא] נותן בכזה מקרה.

אני לא יודעת על הסוכן הספציפי, אבל גם סוכן שעובד בחברה יכול להיות מעולה בעזרה שהוא נותן בכזה מקרה, וגם סוכן חיצוני יכול להיות מזעזע בעזרה שהוא [לא] נותן בכזה מקרה.
עם החלק השני אני מתחבר.
עם הראשון פחות...

הכל יכול להיות.
אבל מבחינת מערכת התמריצים, לסוכן שעובד בחברה אין מוטיבציה לעזור למבוטח לאישור תביעות נגד המעסיק שלו בעצמו. זה כאילו אוסם תמנה אדם שיעזור לכל מי שיתבע אותה על מזון מקולקל, ניתן להבין בקלות כי מדובר בניגוד אינטרסים.
לעומת זאת סוכן חיצוני טוב ואמין, בהחלט יכול לתת סיוע כי בסופו של דבר הוא לא מפסיד באופן ישיר כאשר התביעה מתקבלת.

לעומת זאת סוכן חיצוני טוב ואמין, בהחלט יכול לתת סיוע כי בסופו של דבר הוא לא מפסיד באופן ישיר כאשר התביעה מתקבלת.
לא רק לא מפסיד אלא זה מוסיף לו יוקרה ולקוחות.

באופן אישי אני מכיר יועצים מאוד גרועים בייעוץ והתאמה, אך תותחים בתביעות...

הכל יכול להיות.
אבל מבחינת מערכת התמריצים, לסוכן שעובד בחברה אין מוטיבציה לעזור למבוטח לאישור תביעות נגד המעסיק שלו בעצמו. זה כאילו אוסם תמנה אדם שיעזור לכל מי שיתבע אותה על מזון מקולקל, ניתן להבין בקלות כי מדובר בניגוד אינטרסים.
בתאוריה זה אולי נכון, אבל זאת המציאות שאני מכירה, ואני בתחום כבר הרבה שנים.
וכן במציאות לרוב הסוכנים החיצוניים שיש להם לקוח שדורש זמן ואנרגיה בשביל לעזור לו, אז אתם מגלים שמה שחשוב לסוכן זה הרווח שלו, ובהרבה מקרים הוא לא ישקיע שום אנרגיה בכאלו מצבים, שאין לו בהם רווח ישיר.

באופן אישי אני מכיר יועצים מאוד גרועים בייעוץ והתאמה, אך תותחים בתביעות...
ובמקרה הצורך שיש מקרה ביטוחי שלא מסתדרים לבד, תמיד יהיה אפשר להיעזר בסוכן כזה או מישהו מקצועי אחר ואפי' בתשלום.

בתאוריה זה אולי נכון, אבל זאת המציאות שאני מכירה, ואני בתחום כבר הרבה שנים.
וכן במציאות לרוב הסוכנים החיצוניים שיש להם לקוח שדורש זמן ואנרגיה בשביל לעזור לו, אז אתם מגלים שמה שחשוב לסוכן זה הרווח שלו, ובהרבה מקרים הוא לא ישקיע שום אנרגיה בכאלו מצבים, שאין לו בהם רווח ישיר.
זה בדיוק מה שכתבתי בשמך, שלדעתך אין משמעות לסוכנים. אני אישית לא מכיר, ולכן ציינתי לדברייך, עם סייג שאני לא מכיר את זה.

ה
יש מושג כזה?
התשובה היא שאין תשובה חד משמעית, כיוון שזה תלוי בכמה גורמים
האם לחברה בה עובדים יש הסכם טוב עם חברת פנסיה? לדוגמא הסתדרות המורים?
האם ההפרשה והצבירה גבוהים? מה שיתן יכולת מיקוח טובה מול חברות
בגדול כשפונים למגדל לסוכן ישיר שלהם כאמור למעלה אפשר להגיע לדמי ניהול סבירים
באופן כללי אפשר לנסות להירשם לדמי ניהול מוזלים יותר דרך הקישור בחתימה שלי - זה לא אני אישית, אלא זה קישור לאיגוד בתי הכנסיות שיש להם הסכם לדעתי ממש טוב עם סוכן מורשה.
בהצלחה.

מי שצריך עכשיו להתחיל להפריש לפנסיה
איפה הכי כדאי?
מכל עבר מקבלים המלצות על S&P 500 והייתה גם המלצה ספציפית על הפניקס שהיו הכי רווחיים בשנתיים האחרונות.
איך בודקים את זה? ומה בודקים בכלל?
כדאי לפצל ל2? אם כן איזה?
ממש אשמח להסברים והמלצות

מי שצריך עכשיו להתחיל להפריש לפנסיה
איפה הכי כדאי?
לקרוא כאן:
קרדיט: @מקצועי בלבד
מכל עבר מקבלים המלצות על S&P 500 והייתה גם המלצה ספציפית על הפניקס שהיו הכי רווחיים בשנתיים האחרונות.
איך בודקים את זה? ומה בודקים בכלל?
נתונים חסרי משמעות
כדאי לפצל ל2?
למה?
אם כן איזה?
ממש אשמח להסברים והמלצות
ההמלצה היא להבין את פשר ההשקעה הפאסיבית, לראות אם זה מתאים לאופי שלכם, לטווחים שלכם, וללכת עם זה הלאה.

מישהו יודע לענות לי איפה באתר אנח רואה את הדמי ניהול?

לקרוא כאן:
קרדיט: @מקצועי בלבד

נתונים חסרי משמעות

למה?

ההמלצה היא להבין את פשר ההשקעה הפאסיבית, לראות אם זה מתאים לאופי שלכם, לטווחים שלכם, וללכת עם זה הלאה.
רק יצאתי יותר מבולבלת
בפרט שהמאמר הוא מלפני כמה שנים
@מקצועי בלבד
יש המלצות עדכניות יותר?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה